DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @jakasart bilgilerinizi gizleyerek bir ekran görüntüsü paylaşabilirseniz daha net yorumlayabilirim. “yeni başvuru sahibi ekleme” formu yarım kaldığı için uyarı veriyor olabilir ama siz zaten randevuyu aldıysanız ve “ Mevcut Durum
    Randevu” ekranında gözüküyorsa bir sorun yaratmayacaktır.


  • @tufank
    Cevabınız için teşekkürler.IMG_8268.jpeg

    Durum budur. Üstteki başvuru sahibi ekle ne yaptıysam kaybolmuyor.

  • Yasaklı

    @Calibraturbo özele bakar mısınız?


  • @tufank çok teşekkürler


  • arkadaşlar bu konu daha aktif buraya da yazmak istedim;

    Selam dostlar... Uzun zaman sonra buraya döndüm, yeni bir macera diyerek. Neyse iki sorum olacak.. Turist vizesi için başvuru yapcam ancak zamanında gc kazandım (sıra gelmedi) bunun olumlu veya olumsuz bir etkisi olur mu? Birde istanbul ve ankara arasında bir fark var mı red alma konusunda? Kimi onlarca kişi gördüğüm onay aldı kimi gördüğüm herkes neredeyse red aldı diyor her iki il içinde. Çok değişken bir durum var anladığım kadarıyla ve bu kafamı karıştırdı. Bu arada özlemişim buraları 😎

  • ⭐⭐

    @jakasart başka vize türleri için aynı anda randevu alınabildiği için yeni başvuru ekleme seçeneği mevcut. Ünlem olarak gözükmesi bir sorun yaratmaz mevcut randevunuz açısından. silme seçeneği yok sanırım ama bir süre sonra kendiliğinden silinebilir.

  • ⭐⭐

    @pacaveli GC kazanmanın olumlu etkisi olmayacağını kesin olarak söyleyebilirim ama olumsuz bir etki yapar mı bu sizin seyahat planınız ve görüşmede kendinizi nasıl ifade ettiğinize göre değişir. Ankara ve İstanbul arasında böyle bir karşılaştırma yapılamaz sanırım ama forumda aktarılan deneyimlere göre şu sıralar İstanbul daha kalabalık ve vize basım süreci buna paralel olarak uzayabiliyor.

  • ⭐⭐

    @tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @pacaveli GC kazanmanın olumlu etkisi olmayacağını kesin olarak söyleyebilirim ama olumsuz bir etki yapar mı bu sizin seyahat planınız ve görüşmede kendinizi nasıl ifade ettiğinize göre değişir. Ankara ve İstanbul arasında böyle bir karşılaştırma yapılamaz sanırım ama forumda aktarılan deneyimlere göre şu sıralar İstanbul daha kalabalık ve vize basım süreci buna paralel olarak uzayabiliyor.

    Sizin yorumunuza ilaveten gucarslan bey GC sorusuna evet deyip açıklama bölümüne mali yıl bitene kadar süreci tamamlayamadım demiş ve turist vizesini almıştı. Tabii profil ve diğer konular da önemli.


  • @tufank Ben de 2024 talihlisi olmama rağmen tıbbi sorunlardan dolayı gideceğimden dolayı turist vizemi aldım. Konu tamamen hikayeniz ile ilgili.


  • Merhaba.
    3 reddim. Var ocak ayında almıştım son reddimi.
    2 yıl sınırı getirilmiş galiba.
    Başvuru yapsam 2 yıl içinde Red aldığımı belirtin ce takvimde öne çekme şansım hiç olmuyor mu kesinlikle.

  • ⭐⭐

    @lfcali ret alanlara takvimde yakın bir zamana randevu verilmiyor şu sıralar. resmi olarak açıklanan 2 yıl sınırı yok ama takvimde çok ileri tarihlere randevu alınabiliyor. sonradan değişir mi bu kısıtlama yoğunluk azalırsa bunu bilemeyiz. ara ara kontrol etmenizde fayda var.


  • @tufank anladım teşekkür ederim.


  • Yakın zamanda Red alıp takvimde öne çekebilen var mı acaba mesela 6 ay sonrasına.
    Bir de acaba başvuru yaparken randevu alırken Red aldığımızı belirtmez isek ne olur.

  • ⭐⭐

    @lfcali belirtmezseniz belki randevu alabilirsiniz ama o randevudan size olumlu bir sonuç çıkar mı pek sanmıyorum. sistemden zaten görebiliyorlar ne zaman ret aldığınızı. doğru beyana ne kadar çok önem verildiğini düşündüğümüz zaman bu durum sizin faydanıza olmayacaktır.


  • arkadaşlar vize ücreti tam olarak ne zaman artıyor? gece saatinden sonra mı yoksa yarın belli bir saatten sonra mı?


  • @tufank yani şöyle bir ince ayrıntı var oradaki memur benim randevu alırken takvime gelmeden önce ne işaretledimi bile biliyor mu acaba.
    Çünkü keza aynı şekilde diyelim ben dedim ki diyelim Red aldım takvim bana 2 yıl dolmadan bi randevu verirse ne olur acaba.
    Yani oradaki memur neden 2 yıl olmadan neden geldin der mi 🙂

  • ⭐⭐

    @lfcali en son ret almanızın üzerinden ne kadar geçtiğini görebiliyor memur. randevu sisteminden de haberdar olduklarını düşünüyorum yani bu kadar erken randevu almamanız gerektiğini, mevcut takvim durumundan dolayı farkına varacaklardır. sonra ret almadığını işaretlediğinizi de göreceklerdir. tüm bunların sonucunda nasıl değerlendirir tahmin etmek güç değil. bence randevuların açılmasını bekleyin. bana göre de saçma bu kısıtlama ama sanırım yoğunluktan başa çıkamıyorlar.

  • ⭐⭐

    @pacaveli 17 haziranda. Türkiye saati göre mi bilmiyorum eğer öyleyse gece 00:00'dan sonra yoksa yarın sabaha ücret yansımış olur. eğer takvimde boş gün varsa şimdiden randevu alın DS-160 form numarasına hatalı değer girebilirsiniz sorun değil. Sonrasında form doldurunca bu değeri değiştirebilirsiniz ( 1 kereye mahsus). Zamlı ücreti ödememek için şimdiden randevu almakta fayda var.


  • @tufank fotoğrafıma güvenemedim açıkçası. bir fotoğraf ayarladım dün ama çok net değil. foto editörü kabul etti fotoyu kendi kesti ama sanki bana foto da önemli gibi geliyor. o yüzden yeni bir foto istedim koyayım. onu değiştirme şansım var ise bu gece geç olmadan doldurup ödemeyi yapayım en azından..

  • ⭐⭐

    @pacaveli DS-160 formunun nosunu hatalı da girseniz ya da şu an ki forma ait numarayı da girseniz randevu alabilirsiniz. DS-160 formunu imzalayıp tamamlamış olmaz gerekmiyor randevu almak için. formu sonra da tamamlayabilirsiniz. (formu imzaladıktan sonra tekrar bilgileri güncelleyemezsiniz ancak istediğiniz kadar yeni bir form doldurabilirsiniz. bu form numarasını AIS üzerinden 1 sefere mahsus güncelleyebilirsiniz. )

    bu arada fotoya tabi ki geçerli bir foto yükleyin ama görüşmede zaten sizden güncel basılı 1 adet foto istiyorlar. yani fotoğrafçıda çektirmeniz gerekecek sonrasında.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

41.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum