Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @moderat13 Oncelikle bu seruvenin her aninda beraber olmak cok keyifliydi dostum.
    @deniz1791 ile de cok guzel bir arkadaslik, dostluk kurduk ve unutulmayacak ani yasadik.

    Yeni hayatinda basarilar, bol sanslar. ABD de gorusmek uzere...


  • Oncelikle herkese bu hissi tatmasi umidiyle 16 Mayis tarihinde vizemi almis bulunuyorum, deneyimim soyle;

    Ankara konsoloslugunun kotu mulakat dagitmasina devam etmesi ile birseyler yapmak istedim ve arastirmaya giristim. Dosya tasimanin asil gerekliligi, dosya tasimayi istedigin ulke de oturum olmasi sarti sebebiyle dil okullarina bakmaya basladim.
    Bu arastirma sonucunda en kolay oturum veren Dubai (UAE) olarak saptadim ve harekete gectim. Benimle beraber @kerimcann ve @mkaplan bey de bu surecte beraber konusarak birbirimize destek olduk. Dubai de dil okulu icin ve oturum icin okula parayi yolladim ve seruven basladi. Gidebilmek icin 2 ay vizeyi bekledim ve Dubai ye girisimi gerceklestirdim. Bu surecte ana odagim cut-off olmadan dosyami tasimakti ama 2 ay vize bekleme isi istedigimizi gerceklestiremedi.
    Dubai de egitim icin geldim gibi gorunuyordu ama benim hedefim mulakat alabilmekti ve isimi, ailemi birakip geldim. Egitim devam ederken oylece beklemek istemedim, olur da burasi dosyami tasimazsa ne yaparim diye arayistaydim. @kerimcann bana bu surecte cok destegi oldu, buradan kendisine cok tesekkur ederim. Daha sonra grubun excel listesine de bulunan Viyana ya mail attim. Ertesi gun dosyam tasindi ve seruven basladi.

    Dubai de ID card gelir gelmez Turkiye ye dondum ve Viyana icin Schengen basvurusuna odaklandim. Schengen icin uc hafta kendim hazirlandim ve bu surecte @lumos Tugba hanim bana sordugum her soruya sabirla ve ozenle cevaplayarak ayrica niyet mektubunda da ceviri icin ekstra bir insiyatif alarak destek oldu. Tesekkurlerimi buradan bir daha iletiyorum. Bu surecte @Esrâ-Nur da ekstra destek olarak sureci surdurdum.

    18 Nisan gunu oturdugum sehirde dolu olmasi sebebiyle Bursa dan aldigim VFS gorusmesine gittim ve basvurumu gerceklestirdim. Ertesi gun isleme alindi ve toplam 3 is gunu icinde pasaportumu geri yollandiginin haberini aldim ve elime ulastiginda 12 gun Schengen multi olarak basilmisti.

    8 Mayis tarihinde tum konsolosluk dosyalarini dikkatla hazirlamis olarak Viyana ya vardim. Dosya hazirlama surecinde @Esrâ-Nur ile birlikte dikkatle hareket ettik. Tabi ki bu surecte @lumos Tugba hanim da desteklerini hic azaltmadan destek oldu. Ayrica @Necla-ÇİFTÇİ de dosyalarin tamamini dogru hazirladik mi diye surekli irtibat halindeydik.

    8 Mayis gunu Viyana ya indigim de bir, iki gun onceden son zamanlarinda schengen aldigini bildigim @moderat13 ile sans eseri ayni odayi kiralamastik ve orada cok guzel arkadaslik, dostluk kurarak sureci beraber gecirdik. Orada tanistigimiz @deniz1791 beraber 3 kisi cok destek olduk birbirimize ve cok keyifli zamanlar gecirdik. Ikisine de buradan bol selamlar.

    9 mayis gunu @moderat13 ve @deniz1791 ile beraber Molnar da saglik kontrolune gittik. Benim saglik kontrlune bir gun daha vardi ama sansimi denedim ve ucumuz de ayni gun saglik kontrolunu tamamladik.

    12 Mayis gunu geldi catti ve yanimda mulakati olan @Necla-ÇİFTÇİ, @Esrâ-Nur, pasaportuna Molnar sebebiyle yanlislik yapilan ve ayni gun pasaport teslimi icin gelen @moderat13 bulunuyordu. Mulakata heyecanla girdik ve gayet keyifli sohbet havasinda gecen bir mulakat gerceklestirdik.

    Mulakat;
    Ilk olarak ic kisimda beni cagirdilar ve evraklarimi Alize hanim teslim aldi. (Adli sicil kaydi, Formul A, Diploma ve Fotokopi, Pasaport, Banka Konsolosluk total ucret yazisi, iki adet fotograf) Kendisi cok kibar guler yuzlu ve cok sakin bir kisiydi. Hersey icin tesekkur de ettim ayrica. Ikinci olarak vize ucreti icin cagirildim ve 15 dakika sonra asil son adim olan mulakata girdim.

    K: Tebrikler Mr. Olcum
    B: Tesekkurler
    K: Evli misiniz bekar mısınız?
    B: Bekarım.
    K: Daha önce evlendiniz mi?
    B: Hayır.
    K: Çocuğunuz var mı?
    B: Hayır.
    K: Egitim seviyeniz nedir?
    B: Meslek Yuksek okulu
    K: Hangi bolum?
    B: Metalurji
    K: Calisiyor musunuz?
    B: Evet. Izmir de kendi is yerimiz var orada calisiyorum.
    K: U.S. de nereye gideceksiniz?
    B: Texas. Houston cunku kuzenim orada yanina gidecegim ve GC teslim adresim orasi.
    K: Ne kadar sure sonra gideceksiniz?
    B: 1.5 ay icinde.
    K: Askerlik icin olan DS1810 dosyasini sordu ve elinde varsa alabilirim?
    B: Tabii yanimda dedim ve imzali sekilde teslim ettim.
    Iceri gidip imzaladi fotokopisini bana teslim etti ve bana verdi.
    K: Tebrikler, vizeni onayliyorum.
    B: Teskkurlerimi edip, pasaport teslimi icin pasaport teslimi nasil, nereden alinacak diye kagidi anlatti ve sonlandirdim.

    Cuma gunu olan mulakatim dolayisiyla pasaportumu @Esrâ-Nur, @Necla-ÇİFTÇİ ile ayni gun aldim.

    Bu surecte Viyana da desteklerini hic esirgemeden gosteren ve unutulmayacak anilar biriktirdigimiz, @moderat13 ve @deniz1791 dostlarima cok tesekkurler.

    Tabii ki bu surece on adimi atarak bize yol gosteren tum gruptaki gecmis ve hali hazirdaki adminlerime cok cok cok tesekkurler. Yolunuz hep acik olsun, herkese sevgiler.

  • ⭐⭐

    Sevgili @Barolc, Mr. Olcum 🤗 , Buyuk bir ozveriyle butun boss'lari basariyla gectin, goze aldin ve zafere ulastin. Yolun acik, vizen hayirli olsun.

  • ⭐⭐

    @Barolc Dubai masrafları boşa gitmiş ama olsun vizenizi almışsınız ya önemli olan bu. Tebrikler👏


  • @Serap-2 evet malesef ama tatil yapmaya geldim 🙂


  • @lumos bütün boss'lari geçerken yanımda hepp support oldun ablacım. Çok teşekkür ederim yine herşey için 😊🙏


  • @Barolc Allahım rüya gibi.. Dosya taşımaya da razı bu gönül ama Ankara'da mülakata girmeyi dilerim kazanıp.. Çoluk çocukla zor olur tabi ama azmin elinden hiç birşey kurtulmaz..
    Tebrik ederim sizi, yeni hayatınızda başarılar dilerim..


  • Ya bu arada dikakt ettim de.. Viyana'ya mülakata gidenler hep çocuksuz, ya bekar ya çocuksuz çift. Gözümden kaçan oldu mu acaba çocuklu aile oldu da ben mi görmedim yoksa gerçekten öyle mi? Öyle olmamasını umut ediyorum, zira 3 çocukla Ankara'ya mecbur kalmak istemem, tabi çıkarsa 🙂


  • @Yıldıray81 kesinlikle rüya gibi ama bana çok normal gibi geliyor işin içinde olunca 🙂 Viyana, Ankara'dan çok daha iyi ve iyimser. Ama tabii ki Ankara mülakat dağıtabilseydi bende orada girmek isterdim. Azmin herşeyi başaracağı yine ispatladi bana gerçekten.


  • @Barolc Tebrikler canım kardeşim. Dostluğun için teşekkür ederim, green cardı kazanmak kadar sevindiren bir dostluğumuz oldu. ABD'de görüşmek üzere!


  • Arkadaşlar öncelikle benim sürecim kolay olmadı çom uğraştım ve artık çok yorulmuştum. benim sıram 13 binlerdeydi herkes gelir dediği için ilk etapta dosya taşımayı düşünmüyordum. Süreç işerledikçe gördümkü her ay 25 30 mülakat ile sıra bana gelmeyecek tek şansım var idi o da toplu mülakat fakat bu kadar çok istediğim birşeyi bu ihtimale bağlamak bana mantıklı gelmedi dosya taşımak için vizesiz birçok ülkeye yazmıştım fakat olumlu dönen olmadı sonra gördümkü viyana dosyaları alıyor şengen daha önce hiç almamıştım ama toplu öülakat ihtimalindense şengen alma ihtimalimi daha yüksek gördüm ve dosyamı biyanaya taşıdım mülakat aldım fakat şengenden red yetim. 🥹 hayatımın en kötü 1 haftasıydı desem yalan olmaz yeni bir başvuru ve sengen sonucuna itiraz hazırlarken diğer ülkelere mail atıyordum ve mucize gibi birşey oldu benim için hong kong olumlu döndü ve 18 gün sonra sına mülakat tarihi verdi ve 8 gün sonrasına sağlık randevusu aldım. Hayatımın birden bire en iyi sürecine geçmiş oldum bende hızlıca valizimi hazırlayıp hong konga yolculuğa başladım. Herkes çok iyi idi sağlık mülakatındakı görevliler ve konsolosluk memurları orta düzey bir ingilizce bilmeme rağmen tercüman götürmüştüm yanımda ve kötü olan ingilizcem ile tebessüm edip benimle konuşmaya gayret ettiler ve en som vizenizi onaylıyorum dedikten sonra 1 yıllık uğraşlarım sıkıntılarım son bulmuş oldu. Şimdi istanbulda valizimi ve bir miktar para daha ayarlamaktayım isteyen ve uğraşan herlesin alabilmesi temennimle herkese çok teşekkür ediyorum.


  • @moderat13 kesinlikle dostum, bu süreçte kazandığım sadece greencard olmadı:)) Abd de görüşmek üzere.


  • @Yıldıray81 çocukla gidenler oldu bizzat sahit oldum. Ama tabii ki Ankara masraf olarak çok çok daha iyidir.

  • ⭐⭐

    @Barolc Maceraya hep haziriz, 💛 💜 .

  • ⭐⭐

    @Yıldıray81 Her cesit aile tipi var, bekar da var evli de, cocuklu da, kedili, kopekli de.

  • ⭐⭐⭐

    @Barolc vizeniz hayırlı olsun, amerikada bol şanslar


  • Mülakatı olanları tebrik ederim. Dosya taşıma hususunda Viyana konsolosluğuna nasıl bir email gönderdiniz acaba ve mail adresini buradan paylaşır mısınız?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   baran bozdogan baran bozdogan 

  • @happycandy merhabalar konsolosluga mail attiginizda transfer sureci hakkinda bir bilgi verip ona gore mi bir randevu tarihi veriyorlar acaba? Sizin dosyaniz kac gunde transfer oldu? Ayrica bir vize veya ekstra bir ucret odediniz mi? Simdiden cevabiniz icin tesekkurler


  • @Emre-Kurtulmuş teşekkürler hepimize bol şanslar. 🙏

  • ⭐⭐

    @SametUSA Hayırlı olsun vizeniz, bol şanslar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum