Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @bestonway Beste hayırlı olsun tekrardan çabanın sonucunu almana çok sevindim, amerikadaki mücadelenizde ve hayatınızda kolaylıklar dilerim, orada görüşebilmek dileğiyle 🙂


  • @moderat13 Depremi sizin gibi yakınen yaşayan birisi olarak öncelikle çok geçmiş olsun ve vizeniz için hayırlı olsun dilerim, amerikadaki mücadelenizde başarılar.

  • ⭐⭐

    @bestonway Hayırlı uğurlu olsun Beste. Çabalarınız takdire şayan. Bravo! her şey gönlünüzce olsun inşallah🙏

  • ⭐⭐⭐

    @bestonway vizeniz hayırlı olsun amerikada bol şanslar


  • @bestonway vizeniz hayırlı bahtınız açık olsun.


  • Herkese merhaba. Ben de 12 yıldır başvuruyordum çekilişe. 2010 yılında WAT ile gitmiştim ABD'ye. O zamandan sonra hep başvurdum. Daha sonra 2015 yılında ikinci kez gitmiştim.

    Daha uzun kalmak için gittim ancak maddi manevi şartlar beni çok zorlamıştı, okula 3 ayda 1 ücret ödemem gerekiyordu ve legal işlerde çalışamıyordum. Sadece garsonluk, stant görevlisi vs gibi işlerde kısıtlı işler bulabiliyordum çünkü kimse gc yoksa çalıştırmak istemiyordu.

    Tr'ye geri döndüm ve artık bir gelenek haline gelen gc çekilişine katılmaya devam ettim. Geçtiğimiz yıl, nasılsa çıkmaz ama çıkmasın zaten kim uğraşacak diye düşünüp yine de başvurmuştum, kısmet işte:) Hatta sonuçlara bakmayı bile unutmuştum odağım gc değildi. Birkaç gün sonra kazandığımı öğrenince şaşkınlıkla sevinç arasında kaldım. çünkü sürecin bu kadar zorlu olacağından haberim yoktu; seviniyordum. Şaşkındım, çünkü 34 yaşından sonra bir şeylere sıfırdan başlama fikri beni korkutuyordu. Sanıyordum ki 6-7 içinde mülakata gideceğim Ankara'ya.:)))

    İlk birkaç aydan sonra Eylül ayında YeşilKartForum'a üye oldum ve süreçle ilgili her şeyi araştırmaya başladım. O sıralarda Telegram grubuna da katıldım ve her hafta yazılanları okumaya başladım. Önceleri rahattım, nasılsa sıra gelir diyordum. Ancak Ocak ayına gelip de cutoff olunca Ankara'nın hâlâ ilk 5-6 binlerde sırası olanları mülakata çağırdığını görünce biraz şüphelenmeye başladım. Grupta yazılanlar beni de harekete geçirdi ve dosya taşımayı düşünmeye başladım. Yakınlarım Almanya'da olduğundan ilk olarak Frankfurt'u araştırdım ancak oturum istiyordu.

    Daha sonra gruptaki talihlilerden bir arkadaşımın dosyasını Viyana'ya taşıdığını öğrendim ve onun yönlendirmeleri ile dosyamı taşımaları için Viyana'daki ABD Konsolosluğu'na mail attım. Birkaç saat sonra dosyamı kabul ettiklerini ve KCC'den dosyamı isteyeceklerini söylediler. Mart ayında Viyana'ya attığım mailden 1-2 gün sonra bana 20 gün sonrasına mülakat verdiler. Ancak her şey o kadar ani olmuştu ki hiçbir dosyam hazır değildi ve Schengen vizem bile yoktu daha. Üstelik Schengen başvuruları çok zor bulunabiliyordu en yakın tarih olarak 23 Mart'a bana Schengen için randevu vermişti VFS Global.

    Çok panikleyip fırsatın elime geldiği gibi gideceğini düşündüm. Aynı gün Viyana'ya henüz Schengen vizem olmadığını, hazırlıklarım için bana 1 ay sonrasına istedikleri bir tarihe mülakat vermelerinin mümkün olup olmadığını sordum. Onlar da Schengen'i al, bize tekrar yaz, sana bir mülakat tarihi verelim dediler. Daha sonra VFS Global'e Altunizade'ye gittim ve mülakat tarihi olmadan Schengen'e Avusturya'ya başvurursam red olasılığım var mı diye sormaya gittim çünkü telefonları bir türlü düşmüyordu. Oradaki görevli bunun garantisini kimse veremez ama elinizde bir tarih olsa daha iyi olur dedi.

    Ben de tekrar Viyana'ya bu benim için çok önemli, Schengen almam için bana bir tarih vermeniz gerektiğini öğrendim, 1-2-3 ay sonrası olur fark etmez bana bir tarih verirseniz çok memnun olacağım diye mail attım. Sağ olsunlar, 16 Mayıs'a bana mülakat tarihi verdiler. Bundan sonra da Viyana'daki Molnar kliniğinden sağlık muayenesi için 15 Mayıs'a randevu aldım. Hem Molnar ile hem de konsoloslukla olan tüm yazışmalarımın çıktısını, ceac ds formu tamamlama sayfamı, Schengen başvuruma ekledim.

    O dönemde çok sık red geliyordu Avusturya'dan. Açıkçası o stresli bekleyiş, tüm gc sürecine bedeldi diyebilirim. Neyse ki 1 ay Multi schengen vizemi alınca kuş gibi hafiflemiştim. Bundan sonrası daha kolaydı artık. gc mülakat evraklarını hazırlamak, Schengen için hazırladığım evrakların yanında devede kulaktı.:) bu arada vizem çıktıktan sonra, Viyana'da yapılan aşıları olmamak için burada antikor testi yaptırdım ve pdf'ini e-nabız'dan Ingilizce alıp üzerinde bazı kısımları hala Türkçe yazan yerleri Ingilizce olarak düzelttim Pdf düzenleyicide. daha sonra doktora imza kaşe yaptırdım. Viyana tdap aşısı istiyordu ve hepatit b'ye de antikorum yoktu bu sebeple eczaneden adacel tdap aşısı buldum ve hepatit b ile ikisini aynı gün oldum. çünkü tdap olduktan sonra 1 ay boyunca başka aşı olunmaması gerekiyor. olduğum aşıları da Ingilizce aşı kartı oluşturup onu da doktora imza ve kaşe yaptırdım. bunun dışında doğum belgesi çok dilli (formül a) e-devletten alınabiliyor, onu da gc mülakatı için hazırladım ayrıca e-devlet'ten aldığım nüfus kayıt örneğini yeminli tercümana tercüme ettirdim ama boşunaymış almadılar mülakatta. çok dilli doğum belgesi, diploma orijinal ve fotokopisi, 2 adet 5*5 biyometrik foto, abd'de kalacağım ds formunda doldurduğum adres, pasaport, banka hesap dökümlerimin döviz hesaplarının Ingilizce belgesi bunlar önemliydi bunları aldılar. bunları hazırlayıp viyana yoluna koyuldum.

    Sağlık muayenesinde ise hazırladığım aşı kartını ve antikor test sonucunu aldılar. doktor muayene etmeden önce hemşire klasik sorular sordu, daha önce olduğunuz ameliyat var mı, sürekli kullandığınız ilaç var mı vs gibi sorular. daha sonra kan aldılar vdrl testi içinmiş bu sanırım. yani cinsel bir hastalığınız var mı diye bakıyorlar (frengi vs). bu vdrl testini istanbul'da yaptırmıştım ama yine de kendimiz bakmamız gerekiyor dediler. 400 euro molnar'a ödedim ve oradan beni röntgen merkezine yönlendirdiler. röntgen merkezi biraz kalabalıktı 1.5-2 saat kadar bekledik diğer arkadaşlarla. orada akciğer röntgeni çekildikten sonra bize verilen cd'yi aldık. o cd'yi abd'Ye giderken yanımızda götürmemiz gerektiğini. söylemişti Molnar. ertesi gün mülakat için konsolosluğa gittik.

    çalışanlAr çok güler yüzlü ve samimiydiler. önce sevgili alize hanım belgelerimi aldı ve beni vezneye yönlendirdi 330 dolar vezneye ödedikten 15 dk sonra ismim çağırıldı ve başka bir görevli belgelerimi ve pasaportumu aldı. bana bazı sorular sordu. hep Türkiye'de mi yaşadın, ne iş yapıyorsun, kaçıncı başvurun gibi sorular. 12. deyince çok şaşırdılar..:)) biraz kendi aralarında mikrofonu kapatıp konuştular ve duyamadım ne olduğunu. daha sonra tebrikler vizenizi onaylıyorum dedi görevli. vizenizi size mail gelince kargodan alabilirsiniz dediler. çünkü herkes gibi ben de kargodan Pack&weg seçeceğini işaretlemiştim atlas kaydını yaparken. salı günü mülakattan sonra cuma günü pasaportumu kargodan aldım.

    açıkçası Schengen ve Viyana'ya gidiş süreci çok stresliydi ama Viyana'ya gidince her şey daha kolaydı. esas zor kısım baştaydı. tüm bunları tek başıma yapmam imkansızdı gerçekten. yeşilkart forum sayesinde hem çok güzel insanlar tanıdım hem de 12 sene sonra gelen bu şansı yakalama fırsatınI buldum. yoksa hala Ankara'dan mülakat bekleyecektim. gerçekten çabalayan herkes gc sürecinden zaferle çıkıyor bunu anladım. gc çıkması demek aslında bizi yeni mücadeleye hazırlamak demek bana göre. çünkü normal bir şekilde Ankara'da bu süreci tamamlamadık. ekstra efor sarf etmemiz gerekti. @gucarslan'a şükranlarımı sunuyorum. Burada hem güzel dostlukların oluşmasına vesile oldu hem de bizi gc sahibi yaptı-yapacak:)

    Herkese boL şans diliyorum. Gerçekten istiyorsanız mücadeleyi bırakmayın. Ve kısmette varsa gerçekten bir şekilde oluyor. Tüm yeşilkart forum ailesine sevgi ve selamlarımı iletiyorum. İmla YanlışlarI için kusura bakmayın lütfen, klavyem bazıU harfleri hatalı çıkarıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @happycandy tebrikler. vizenizi güzel günlerde kullanmanızı diliyorum.


  • teşekkür ederim, sağ olun var olun.


  • @moderat13 tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @sidarta vizeniz hayırlı olsun, tebrikler.


  • @happycandy tebrikler, amerikada ki yaşantınızda başarılar dilerim.

  • ⭐⭐

    @happycandy Çok heyecanlı günler geçirmişsiniz eminim uykularınız kaçmıştır. Neyse ki mutlu son! tebrikler


  • @happycandy Tebrik ederim, her şey gönlünüzce olsun. Detaylı paylaşımınız için de teşekkür ederim, umarım gelecek sene aynı sıkıntıları yaşamayız, olur da yaşarsak dosya taşıma süreci için oldukça aydınlatıcı ve kıymetli 🙏


  • @happycandy vizeniz hayırlı olsun. 12 yıl dile kolay! Yeni hayatınızda başarılar.


  • @bestonway Çok sevindim Beste! Vizen hayırlı olsun, çok hak ettin ve çabanın karşılığını aldın. Viyana'dan selamlar!


  • @happycandy Bunları okuyunca 5 kişilik ailemle bu işlemlerden nasıl geçeceğimi hayal ettim, gerçekten tek olmak daha kolay bu süreçte. Ama azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz, onu da yaparız elbet yeter ki çıksın.

    Tebrik ederim, hayırlı olsun yeni hayatınız..

  • ⭐⭐

    @happycandy tebrikler vizeniz hayırlı olsun.Amerikadaki hayatınızda başarılar dilerim.

  • ⭐⭐

    @moderat13 tebrikler vizeniz hayırlı olsun.Amerikadaki hayatınızda başarılar dilerim.

  • ⭐⭐

    @sidarta tebrikler vizeniz hayırlı olsun.Amerikadaki hayatınızda başarılar dilerim.

  • ⭐⭐

    @bestonway tebrikler vizeniz hayırlı olsun.Amerikadaki hayatınızda başarılar dilerim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum