Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mamo32 Georgia eyaleti, Atlanta’ya yakın Cumming şehri dediklerinize uyuyur 👍🏻

  • ⭐⭐

    @dytmelek bende colombus’u merak ediyorum, iş olanakları ve iklim nasıldır acaba


  • @hdemircanusa hiçbir fikrim yok orası hakkında maalesef


  • Bu ileti silindi!

  • Selamlar herkese iyi günler..

    2024 Gc talihlisi olarak müstakbel eşimle yerleşmeyi planlıyoruz. Eyalet/Şehir araştırmalarımız devam ediyor ancak henüz kendimize en uygun seçenekleri belirleyebilmiş değiliz. Sizlere beklentilerimiz, durumumuz ve planımız hakkında bahsetsem eyalet ve şehir konusunda önerilerde bulunabilir misiniz rica etsem?

    Öncelikle kira ve diğer geçim masrafları uygun olan bir yer istiyoruz ilk süreç için. Hemen kendi alanımızda çalışamayacağımızdan bir süre delivery işleri yapmayı planlıyoruz, haliyle iş imkanının da fazla olabileceği şehir seçimi yapmalıyız. İklim olarak ne inanılmaz soğuk, ne de inanılmaz sıcak olmazsa tabiiki iyi olur ama tolere edilebilir.

    Kısacası fiyat/performans dengesi içerisinde güzel yaşanabilecek yerler için önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim 🙂


  • Merhaba, ben yeni mezun bilgisayar mühendisiyim ve yazılım alanında iş arıyorum. Tek başıma olacağım için yaşamayı seçeceğim eyaletlerdeki kriterlerim suç oranının az olması, havaalanına yakın olması, ikliminin çok aşırı soğuk olmaması, doğal afetlerin az olması (fırtına vb), çok aşırı pahallı olmaması ve harita bakımından Türkiye'ye en yakın yani doğu şeridinde olması.
    Bunlara baktığımda Boston en güzeli gibi geliyordu, fakat kesinlikle başvurabileceğim tek bir iş bile bulamadım (nedenini de anlamadım) . Onun dışında New yorku düşündüm ama çok pahallı geldi.
    Yani siz ne önerirsiniz ne yapacağımı bilemedim?


  • ...bazi is yerlerinde aranan eleman kadrodadir,mevkisini yukseltmek icin de resmi olsun diye eleman ihtiyaci diye ilan verilebilir.....is ilanlarina bakip bana gore is yok demek yalnisdir,, is arayan kimse cd, resume yapar,yerine gore kapi kapi dolasir, icabinda net uzerinden bilgilerini sirketlere aktarir.


  • cd yapmak, kapi kapi dolasmak? 2023'de sakin bu sekilde is aramayin.


  • @Laçin-Boz Boston'da is bakarken Linkedin ve Indeed ilanlarina mi baktiniz? IT alaninda bircok ilan mevcut ve arama yaparken Greater Boston secenegi ile aramanizi oneririm.


  • Evet o iki siteden baktım. Arama yaparken de boston massachusetts diyerek arama yapıyorum zaten o çıkıyor direk ama gerçekten başvuracak şekilde bulamadım. Zaten linkedinin yapısını da anlamadım deneyim düzeyi başlangıç olanı seçiyorum, bana 10 yıllık deneyim arayan iş ilanları çıkıyor.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba biz 2 arkadaş Amerika'ya öğrenci vizesi ile gelmek istiyoruz. Fakat karar veremediğimiz bir durum var. Hangi eyalet öğrenciler için idealdir. Kesinlikle her eyaletin eksileri ve artıları vardır fakat biz kendimiz için en iyi eyaleti seçmekte kararsızız. Fazla uzun olmayan araştırmalar sonucunda Austin'de karar kıldık. Fakat yine endişelerimiz var. Pek fazla bilgili değiliz diğer eyaletler hakkında. Önceliğimiz fazla büyük şehir olmayan,crime rate i düşük,yasam şartları ideal,öğrenci dostu ve sıcak iklimi olan yerler. Araştırmalarımız sonucu en iyisinin Austin olduğunu düşünüyoruz ama aklımızda yine bir kaç yer var;Colorado Denver,CA San Diego,N Caroline Charlotte gibi. Fakat bazılarında istemediğimiz şartlar var. Mesela San Diego aşırı pahalı olması çifte vergi sistemi olması(eğer yanlış bildiğim bişey varsa lütfen düzeltin) North Caroline da crime rate yüksek olduğunu gördük(texasda daha yüksekmiş ama neyse) aralarında bize en mantıklı gelen Texas Austin oldu. Austinde yaşayan ve ya öğrenci olarak giden arkadaşlar yardımcı olursa nereden nasıl araştıracağımızı yönlendirirse çok seviniriz. Şimdiden teşekkürler :))

  • ⭐⭐

    @Colin ufak bir tavsiye , düşük yaşam şartlarının olduğu yerlerde , iş sahası pek öğrenciler için uygun olmuyor , eğer tüm süreci hiç çalışmaya gerek kalmadan atlatabilecek bir bütçeye sahipseniz , tabiki dilediğiniz yer olur ama eninde sonunda çalışma ihtiyacım doğar derseniz çokta hareketli olmayan , kiraları çok uygun görünen bölgeler şartları zorlayabilir , örneğin X eyalete bağlı bir kasabada 1000$ kazanıp 500$ kira ödemektense , Z eyalete bağlı bir kasabada 2000$ kazanıp 1000$ kira ödemek sizin için daha iyi olur , FL genel olarak öğrencilerin çok olduğu bir eyalet , buna bağlı olarak Orlando’da çokça Lise ve Üniversite mevcut bundan dolayı öğrenci nüfusu daha fazla , Özellikle iklim şartlarını değerlendirmek te faydalı olacaktır , Kışın çok sert geçen bir bölgede işler alaşağı olurken FL gibi sıcak eyaletlerde iş kolu diğer eyaletlere göre çok daha istikrarlı oluyor , umarım istediğiniz yere karar verir ve süreç sizin için çok güzel geçer🙏


  • @dogibakan İşin bol olduğu yerler genelde büyük şehirler. Bunlar arasında da yaşam maliyetlerinin düşük olduğu yerler için Texas eyaletinin şehirleri ön plana çıkıyor. Houston, Dallas, San Antonio, Austin gibi şehirler. Austin, Texas'ın başkenti, son yıllarda büyük şirketlerin oraya akın etmesiyle epey popüler oldu ve bu yüzden yaşam maliyetleri anlamında diğerlerinden bir tık daha pahalı. Texas için iklim konusu size uymayabilir çünkü özellikle yaz ayları ciddi sıcak olduğu söyleniyor. Delivery işleri açısından açıkçası durumu bilmiyorum. Meksika'yla sınırı olan bir eyalet olduğu için belki bu tarz işlerde rekabetten ötürü gelirler düşük olabilir. Spesifik olarak şehir bazlı araştırmanızı öneririm. Bunun dışında hem yaşam maliyetlerinin düşük olması hem de iş ilanlarının çokluğu açısından Maryland eyaletinin Baltimore şehri baya dikkatimi çekti. Gerçekten kiralar Texas'ın şehirlerinden bile daha ucuz. İş olanakları da epey fazla ki zaten başkent DC'ye de epey yakın bir konumda. Yalnız bir konu var. Zamanında izlediğim "The Wire" dizisinden hatırladığım kadarıyla Baltimore gerçekten suç oranının yüksek olduğu bir şehir. Şu anda bir Detroit kadar tehlikeli olmasa da en tehlikeli ilk 10 veya 15 şehir listeleri içerisinde yer alıyor. Tabi bu konuda bence şehirde yaşadığınız mahalle de çok önemli. Sırf Miami gibi güzel bir yerde yaşamak için düşük kira ücretlerinden ötürü Little Haiti'de ev kiralarsanız orası sizin için daha tehlikeli olabilir çünkü aynı miktarda kira ücretiyle Baltimore'da nezih bir mahallede ev tutabilirsiniz. Bu yüzden yer araştırması yaparken bu tarz detaylara da dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum. Kendi adıma konuşmam gerekirse biz iklim koşullarından ötürü güney eyaletlere daha sıcak baktığımız için Baltimore'u eledik şimdilik ama yine de iş fırsatlarının bolluğundan ve düşük yaşam maliyetlerinden ötürü sizin aklınızda bulunsun. Bu seçenekler dışında bir de Tennessee eyaletinin başkenti Nashville dikkatimizi çekti. Onu da incelemenizi tavsiye ederim. Şu an için araştırmalarım devam ediyor. Yeni yerler bulursam sizi güncellerim.


  • @ozzy22 Öncelikle detaylı ve uzun cevabınız için çok teşekkür ederim. Eyalet konusunda Florida olarak karar kıldık. Şimdi bu eyalet içerisinde şehir incelemesi yapıyoruz 🙂


  • @dogibakan Biz de Texas ve Florida arasındayız. Gönlümüz Florida'dan yana ama mantık Texas diyor. Bakalım neler olacak 🙂


  • @ozzy22 Merhaba Baltimore siyahilerin yogunluklu yasadıgı bölge diye biliyorum. Musa USA var tanıyorsanız eğer orada çalışıyor ve dükkan işletiyor. sürekli dükkanında suç işleniyor dediğiniz gibi. Kiralar vs düşük olmasını buna bağlayabiliriz


  • arkadaşlar merhaba, biz de biraz araştırmaya başladık. Ben mimarım, eşimde y.mimar, bi sene tabi ki hayata adapte vs süresince çeşitli işler yapmaya hazırız ama sürece alıştıktan sonra kendi mesleğimize devam etmek istiyoruz. iş bulma anlamında daha aktif olan yerler nerelerdir? Aynı zamanda 2.5 yaşında bir oğlumuz var.


  • @misha90 Evet, resmi verilere göre Baltimore'da nüfusun 62.3%'si siyahi. Musa USA tanımıyorum fakat bakacağım 👍


  • @melikemim Biz şehir araştırması yaparken indeed üzerinden ilerliyoruz. Orada meslek ve şehri yazdıktan sonra sağ köşede o şehirde o meslekle alakalı kaç tane iş ilanının listelendiği yazıyor. Bunu hem asıl mesleğinizde hem de adapte olma sürecinizde yapabileceğiniz meslekleri girip yaparsanız doğru şehri bulabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 46
  • 54
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum