DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar kusura bakmayın ilk olarak konuyu yanlış yere açtıysam
    Benim üniversite diplomam kayıp okulum da deprem bölgesinde olduğu İçin kapalı tekrar çıkarma şansım zor gibi görünüyor mülakatta e devletten diploma belgesi yeterli olur mu ?
    Yada Nasıl yapabilirim bilen birileri yardımcı olursa çok iyi olur
    Gerçekten çıkmazda kaldım !


  • @Redbeard DV2024 talihlisi olan bir kisinin 30 Eylul 2023’e kadar DS260 formunu doldurmasi gerektigini yazmissiniz. Yanlis anlamiyorum degil mi?


  • Herkese iyi akşamlar, Litvanya'dan başvurdum, 14.05 te DS formunu doldurup gönderdim. Fakat Nisan 2024 te 5 yıl doldurmuş olacağım Litvanya'da ve süresiz oturuma başvurma hakkım olacak. Bu hakkı kaybetmemek için vize mülakat tarihini ileri tarihe nasıl atlatabilirim.
    Ayrıca ileriye atlatmamin diger sebebi ise henüz maddi olarak hazır degilim konsolosluk için banka hesabında para gosterme konusunda. Ama şuan Litvanya'da çalıştığım kurumun Amerika'da da şubeleri var ve onlara Greencardan bahsedip is başvursu yaptım. Eger is teklifi yada kabulu alirsam ve konsoloslua bunu bildirirsem yine de hesabımda yüklü miktarda para göstermem gerekir mi? Teşekkürler


  • @gucarslan bir sorum olacak, ds 260 formumu 9 mayista gonderdim fakat ileri bir tarihte evlenirsem erken doldurdugum ds 260 formu evlendigim kisiye de form doldurmam sebebiyle arka siralara duser mi veya mulakata cagirildiktan sonra evlenirsem evlendigim kisi icin ds 260 formu doldurabilir miyim? (kendi formumu doldururken evli olmadigimi isaretledim)


  • @datanist benim bildiğim bu şekilde. Forumda inanılmaz tecrübeli arkadaşlarımız var. Yanlış ifade ettiysem düzelteceklerini düşünüyorum. Düzeltirlerse eğer şimdiden özür dilerim. 30 Eylül dememin nedeni şu şekilde; Greend Card çekiliş kazandığımızı bildiren evrakta (01 Ekim 2023 - 30 Eylül 2024) diyor. Dolayısıyla 01.10.2023 tarihi itbariyle sürecin başlaması nedeni ile DS-260 formunun 30 Eylül 2023 tarihinde doldurulması gerektiğini düşünüyorum. Hatta forumda hemen hemen herkesin söylemi, hızlıca bu formun doldurulması yönünde (Son cümlenin konu ile alakasi yok, sadece ekleme yapmak istedim.)


  • @datanist şimdi google'ladım ve sanki bir tarih yokmuş gibi anlıyorum. CN numaranıza sıra gelse bile doldurulabilir gibi bir şeyler gördüm. Forumdaki arkadaşlara yanlış bilgi vermek istemem. Mutlaka tecrübeli arkadaşlar bu mesajı görür ve son noktayı koyarlar.


  • @crazycells Merhaba tekrardan ben attığınız linki tamamen inceledim sistemi anladım.Şunu sormak istiyorum Pre Med için bana önerebilceğiniz bir bölüm var mıdır?


  • @gucarslan beyin de yazdıklarından yola çıkarak formumuzda 2-3 hata olsa bile formu erken göndermek çok önemli. (tabi acele edip yanlış yapmamak gerek yine de ) Mülakat alındığı takdirde form açtırılıp yanlışlar düzeltilebiliyor ve mülakatta herhangi bir sorun olmuyor değil mi?


  • @Redbeard 30 Eylul 2023’e kadar DS260 doldurma zorunlulugu diye bir sey soz konusu degil. Formun hemen doldurulmasi tavsiye ediliyor ve bunun nedenlerinden biri DV2022’de erken submit’in mulakat alma konusunda getirdigi avantaj

  • ⭐⭐

    Bu DS260 i erken gondermek ile bir sorum var. Farzedinki Ekim cutoff 3000, Kasim cutoff 4500 olsun. Vizeler Ekimde verilmeye baslanirsa yani olagan akisinda. DS260 formunu Mayis ta dolduran CN si 7000 olan biri CN si 4200 olan ve formu eylul de dolduran birinin onune nasil gecebilir. Bu mumkun degil. Ancak tum numaralar bir anda aktif olur ve az zaman kalirsa boyle bir sey olabilir. Dolayisiyla sunu da unutmamak lazim. Bu sene surec eskine yani pandemi oncesine donerse bu DS260 i erken doldurmanin hic bir onemi olmamasi lazim.


  • DS-260 formunu doldurdum ve green cardın gönderileceği adresi girdim, bu adresi değiştirebilir miyim? Değiştirebilirsem ne zaman ve nasıl değiştirebilirim?


  • @arnblt aslinda isin soyle bir boyutuda var. DV 2022 sureci basladiginda KCC'ye evrak gonderme ve onay proseduru vardi. KCC, evrak talebini DS-260 submit tarihine gore yapinca, CN yuksek dahi olsa onceden DQ olundu. Bultende hizli ilerleyince, onceden DQ olan yuksek CN'ler sirada one gectiler.


  • Merhaba
    GreenCard kazananı olarak Pasaportum olmadığı için DİĞER SEYAHAT BELGESİ'ni seçip DS260 formunu doldurdum.
    Pasaport aldıktan sonra pasaport bilgilerimi [email protected] adresine e-posta ile göndermem gerekir mi?
    Yoksa mülakatın çıkmasını beklemek ve mülakata yanımızda götürmek yeterli mi?
    Teşekkürler
    İyi günler


  • Merhaba yukarıda passaportu olmayan lar ile ilgili aşağıdaki açıklma yapılmış...

    DS-260 formlarinin pasaport bolumunde "other travel documents" isaretlenip formlari gonderebilirsiniz. Mulakat tarihi aldiktan sonra pasaport bilgilerinizi guncelleyebilirsiniz.

    Burada sormak istediğim pasaport bilgilerini nasıl güncellenebiliyor yani mulakat aldık diyelim sonra nasıl güncelliyeceğiz. Şimdiden tşkler


  • Arkadaşlar merhaba arşivli adli sicil belgesin de apostil şerhi zorunlu mu karekod var e devlet karekod ile belgenin doğruluğu kontrol edilebiliyor ona rağmen apostil şerhi olmalı mı ?

  • Yasaklı

    KCC case number error(2024)dvlotterry çekilişinde dosya numarasi hatasi aradaki sifirlari kaldirmama rağmen devam etmesinin sebebi nedir aceba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @canym, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar tekrardan, sanırım büyük bi hata yaptık, eşim rus, talihli kendisi, ds260taki 1. Kimlik bilgilerinde ingilizce karakterlerle ad soyadını yazdı, fakat rus kimliğinde rusça karakterler var ve baba adı da yazıyor ruslarda böyle, sanırım o şekilde yazmamız gerekiyordu biz pasaportundaki gibi yazdık, şimdi formu açtırıp adı soyadı değiştirmemiz gerekiyor, formu açtırsak çok geri atar mı bizi? Sıra numaramız 200lerde, ya da mülakat tarihi geldikten sonra formumuzu düzenlesek? Zaten evlilik için düzenleme yapacagız, orada düzenlemesini yapsak sorun yaşar mıyız sizce, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

    pasaporttaki isim ne ise o ismi temel isim olarak kullanin.

    diger tum isimleri ise ayri ayri "alias" bolumune girin. bunu su an yapmaniza gerek yok, mulakat tarihi aldiktan sonra ve formu actirdiktan sonra bunu yapabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eray26, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells mulakatta problem olmadan gecebilmek icin

    forumdaki mulakat deneyimi basliklarini incelemenizi tavsiye ederim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @qwe19, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells hayir bitirmeyi planlamiyorum

    bu durumda sadece liseyi yazip gonderebilirsiniz formu.

    Lise diplomasi icin ise once isterseniz yuksek okula dilekce verip geri almaya calisin. orijinali sizde olsun, eger orijinali sizde olmazsa o durumda yuksekokulda ogrenci oldugunuzu gosteren bir belge goturmeye calisin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @selamibasaran, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @canym İki tane yer var birine latin alfabesiyle yazıyorsun birine de kendi dilindeki alfabe ile yazıyorsun.Bu zaten sadece bir yerde geçiyor.DS260 formunun ilk sayfasında.
    @gucarslan bey babadan gelen bir isim varya slav ülkelerinde onu soruyorlar aslında. ( falanca kızı falanca oğlu manasına gelen) Bana göre yazılmaması lazım ama sizin fikriniz ve tecrübenizde önemli.

    vize icin kullanacaginiz pasaportta nasil yaziyorsa temel bolumde ismi o sekilde yazin.

    diger tum belgelerde gecen isim+soyisim kombinasyonlarini diger isimler bolumune ayri ayri yazin...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

42.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

432.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum