DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@tufank gitmeyi tabiki düşünüyorum ama pasaport alabilmem için yurt dışı yasağının kalkması lazım avukatım 1 sene sürer demişti Temmuz 2022 de bende green carda başvurdum şansıma çıktı. Ds 260 formunu geciktirmemek için arayış içerisine girdim. Diyelim ki Ds 260 formunu ilk aşamada pasaportsuz doldurdum ama mülakata gidemedim pasaportum olmadığı için bu sefer yine de önümüzdeki yıl karta başvuru hakkım gitmiyor değil mi ? Neden soruyorum green card talihlisi olup mülakata gitmeyenler ömür boyu başvuru yapamıyorlar diye birşey okumuştum. Endişem şimdi ds260 formunu doldururum yasak kalkmaz falan gidemezsek önümüzdeki yıllardaki şansımın da gitmesi olur.
-
selam dostlar. bir soru, var daha once green card mulakati icin abu dhabi de mulakat gorusmesi yapan varmi. oradaki gorevliler nasillar.
-
Öncelikle herkese merhabalar foruma yeni kaydoldum, geçmiş sorulara biraz göz attım ancak kafama takılan birkaç şey var.
1- Formu doldururken bir aşamada aşı bilgilerimiz isteniyordu ancak e nabızda herhangi bir aşı kartı ya da bilgisi bulunmuyor. Formu doldururken mülakata kadar tamamlayacağımı yazdım ancak bu konuda nereye başvurmam gerektiğini bilmiyorum.
2- Green card için erkek arkadaşım da başvurdu ancak ona çıkmadı. Mülakat tarihine kadar da evlenme ihtimalimiz düşük duruyor. Mülakattan sonra ya da olur da vize alırsam ben yerleştikten sonra evlenirsek nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
3- Erkek arkadaşımın yanı sıra aile üyelerimden de kimseye olumlu bir sonuç çıkmadı. Bekar olduğum için dosyaya kimseyi eklemeden kendi bilgilerime göre doldurdum. Annem ve babam da 65 yaşın altındalar. Peki ilerleyen süreçte onların da yanıma gelebilmesi için tek yol vatandaşlık almak mı?
4- Case number konusunda biraz dezavantajlıyım, anladığım kadarıyla formu doldurduktan sonra yapmamız gereken mülakat tarihini beklemek. Peki mülakatta istenen belgeleri mülakat tarihimiz açıklandıktan sonra mı toplamamız gerekiyor?
5- Son olarak hangi dosya numaralarının aktif olduğunu ya da sürecin hangi aşamada olduğunu takip edebileceğimiz bir yer var mı?
Şimdiden cevaplayan herkese çok teşekkür ederim😊
-
@lifematrax çekilişe başvuru hakkınız ile ilgili bir sorun olmaz. DV-2024 için en erken mülakatlar 1 Ekim 2023 tarihinde verilmeye başlanıyor. Dosya numaranızı ve DS-260 formunuzu henüz göndermemiş olmanızı dikkate alırsak zaten çok erken randevu almanız beklenemez. En iyi ihtimalle 2024 yılında mülakat gelme ihtimali olabilir. Bunun bir garantisi yok tabi. Sizin mülakattan önce pasaportunuzu çıkartmış olmanız gerekiyor vize alabilmek için.
-
@musa-k hayır açtırmayın kesinlikle. Çok kafanıza takılıyorsa mülakat alın sonra açtırın.
-
@feryesil bu konunun ilk 2 iletisini dikkatlice okuyun. Sürecinizi imzaya taşıyınız. Sağ üst köşede arama butonu var oradan aratıp istediğiniz şeyleri forumda bulabilirsiniz.
-
Merhaba arkadaşlar oğlumun ismini ulus ismine göre doğru yazdım ancak lakap kuşamını PC otomatik doldurduğu için babamın asını girmiş ve gözümden kaçmış. Dosyayı açtırmalı mıyım? Mülakat tarihi verilinceye kadar beklemeli miyim?
-
@lifematrax Bir arkadaşımız cevap vermiş ama ya ben sizi yanlış anladım yada cevap veren arkadaşımız eksik cevap vermiş gibi geldi. Özetle Eylül 2024'e kadar işlem yapmazsınız diye bir durum yok. 30 Eylül 2024'de süreç tamamlanmış olacak. (Tüm prosedür) Dolayısıyla Green Card çekiliş sürecinin ilk prosedürü olan DS-260 formunu 30 Eylül 2023 tarihine kadar doldurmanız gerekiyor. Doldurmanız zaten prosedürde bir sonraki aşamaya geçemeyeceksiniz.
-
Arkadaşlar merhaba kız arkadaşım ile evlenip gitmeyi düşünüyoruz. Elbette evlenicektik ama bu yıl içinde değil fakat green card çıktıktan sonra işlemleri hızlandırdık. Sorum şu bizim case number 9 bin civarında ve Ds260 formunu ayın 11.de doldurduk sizce geçen seneye göre hesaplarsa bize mülakat tarihi için sıra yetişir mi ?
-
Arkadaşlar kusura bakmayın ilk olarak konuyu yanlış yere açtıysam
Benim üniversite diplomam kayıp okulum da deprem bölgesinde olduğu İçin kapalı tekrar çıkarma şansım zor gibi görünüyor mülakatta e devletten diploma belgesi yeterli olur mu ?
Yada Nasıl yapabilirim bilen birileri yardımcı olursa çok iyi olur
Gerçekten çıkmazda kaldım ! -
@Redbeard DV2024 talihlisi olan bir kisinin 30 Eylul 2023’e kadar DS260 formunu doldurmasi gerektigini yazmissiniz. Yanlis anlamiyorum degil mi?
-
Herkese iyi akşamlar, Litvanya'dan başvurdum, 14.05 te DS formunu doldurup gönderdim. Fakat Nisan 2024 te 5 yıl doldurmuş olacağım Litvanya'da ve süresiz oturuma başvurma hakkım olacak. Bu hakkı kaybetmemek için vize mülakat tarihini ileri tarihe nasıl atlatabilirim.
Ayrıca ileriye atlatmamin diger sebebi ise henüz maddi olarak hazır degilim konsolosluk için banka hesabında para gosterme konusunda. Ama şuan Litvanya'da çalıştığım kurumun Amerika'da da şubeleri var ve onlara Greencardan bahsedip is başvursu yaptım. Eger is teklifi yada kabulu alirsam ve konsoloslua bunu bildirirsem yine de hesabımda yüklü miktarda para göstermem gerekir mi? Teşekkürler -
@gucarslan bir sorum olacak, ds 260 formumu 9 mayista gonderdim fakat ileri bir tarihte evlenirsem erken doldurdugum ds 260 formu evlendigim kisiye de form doldurmam sebebiyle arka siralara duser mi veya mulakata cagirildiktan sonra evlenirsem evlendigim kisi icin ds 260 formu doldurabilir miyim? (kendi formumu doldururken evli olmadigimi isaretledim)
-
@datanist benim bildiğim bu şekilde. Forumda inanılmaz tecrübeli arkadaşlarımız var. Yanlış ifade ettiysem düzelteceklerini düşünüyorum. Düzeltirlerse eğer şimdiden özür dilerim. 30 Eylül dememin nedeni şu şekilde; Greend Card çekiliş kazandığımızı bildiren evrakta (01 Ekim 2023 - 30 Eylül 2024) diyor. Dolayısıyla 01.10.2023 tarihi itbariyle sürecin başlaması nedeni ile DS-260 formunun 30 Eylül 2023 tarihinde doldurulması gerektiğini düşünüyorum. Hatta forumda hemen hemen herkesin söylemi, hızlıca bu formun doldurulması yönünde (Son cümlenin konu ile alakasi yok, sadece ekleme yapmak istedim.)
-
@datanist şimdi google'ladım ve sanki bir tarih yokmuş gibi anlıyorum. CN numaranıza sıra gelse bile doldurulabilir gibi bir şeyler gördüm. Forumdaki arkadaşlara yanlış bilgi vermek istemem. Mutlaka tecrübeli arkadaşlar bu mesajı görür ve son noktayı koyarlar.
-
@crazycells Merhaba tekrardan ben attığınız linki tamamen inceledim sistemi anladım.Şunu sormak istiyorum Pre Med için bana önerebilceğiniz bir bölüm var mıdır?
-
@gucarslan beyin de yazdıklarından yola çıkarak formumuzda 2-3 hata olsa bile formu erken göndermek çok önemli. (tabi acele edip yanlış yapmamak gerek yine de ) Mülakat alındığı takdirde form açtırılıp yanlışlar düzeltilebiliyor ve mülakatta herhangi bir sorun olmuyor değil mi?
-
@Redbeard 30 Eylul 2023’e kadar DS260 doldurma zorunlulugu diye bir sey soz konusu degil. Formun hemen doldurulmasi tavsiye ediliyor ve bunun nedenlerinden biri DV2022’de erken submit’in mulakat alma konusunda getirdigi avantaj
-
Bu DS260 i erken gondermek ile bir sorum var. Farzedinki Ekim cutoff 3000, Kasim cutoff 4500 olsun. Vizeler Ekimde verilmeye baslanirsa yani olagan akisinda. DS260 formunu Mayis ta dolduran CN si 7000 olan biri CN si 4200 olan ve formu eylul de dolduran birinin onune nasil gecebilir. Bu mumkun degil. Ancak tum numaralar bir anda aktif olur ve az zaman kalirsa boyle bir sey olabilir. Dolayisiyla sunu da unutmamak lazim. Bu sene surec eskine yani pandemi oncesine donerse bu DS260 i erken doldurmanin hic bir onemi olmamasi lazim.
-
DS-260 formunu doldurdum ve green cardın gönderileceği adresi girdim, bu adresi değiştirebilir miyim? Değiştirebilirsem ne zaman ve nasıl değiştirebilirim?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum