Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @royakl bu başlığın 3. iletisini inceleyebilirsiniz.


  • Selam foruma yeni üye oldum. Ben de GC 2024 talihlisiyim ve ds260 formumu gönderdim. Sonradan fark ettim ki;

    1- Present adress kısmında kapı no yanlış yazmışım. Hem kendiminkini hem anneminkini.
    2-Bir dönem (Yaklaşık 5 ay) Polonyaya gitmiştim onu previous adress kısmına yazmadım kısa süreli olduğunu varsaydım. Doğru yapmış mıyım problem oluşturur mu?
    3-Bu iş 2 yıllık tecrübe gerektiriyor mu sorusuna hayır dedim. Benim işim bir nevi yazılımla ilgili. Eğitim yok ama şirketler yetiştirilmek üzere işe alıyorlar ve projelerde çalışarak öğreniyorsun. Doğru yapmış mıyım hayır diyerek veya sorun oluşturur mu?

    Buradan öğrendiğim kadarıyla mülakat almadan yaptıgımız hiçbir hata için formumuzu açmamamızı öneriyorsunuz. Yukardakilerin hepsinin hatalı oldugunu varsayarak, mülakat aldıktan sonra değiştirince mülakat sırasında formda çok yanlışınız var diye herhangi olumsuz bir şey diyebilirler mi?

    Cevaplarınız için şimdiden çokkk teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @horizon59 merhaba.

    1- hayır sorun olmaz.
    2- 5 ay kısa bir süre değil. mülakatta sorulursa bahsedin, forma değişiklik yapmanıza gerek yok.
    3- evet / hayır demeniz o kadar önemli değil. mesleğinizi doğru yazdıysanız önemli değil.

    kısaca, bunların hiçbiri için formunuzu açtırmayın.


  • Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız @gucarslan bey. 😇


  • Herkese selamlar ds260 formunda yanlışlıkla babamın doğum yerini yanlış yazdım bunun dışında her şeyi eksiksiz ve hatasız doldurdum bu büyük bir problem midir? Şimdiden teşekkürler.


  • merhaba
    ds 260 formunu doldurduk eşim çocukken bi ameliyat geçirmiş onu yazmayı unuttum formu açtırmalımıyım


  • Merhabalar, aklımdaki soru şu bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Dv2024 talihlisi 30eylul 2024 e kadar herhangi bir işlem yaptirmazsa Dv2025 için green card çekiliş şansını kaybetmiş oluyor mu tekrar başvurabilir mi? Şimdiden teşekkürler

  • ⭐⭐

    @musa-k DS-260 formunda buna cevap vereceğiniz bir soru mevcut değil. ( sadece bulaşıcı hastalıklar ve uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili sorular mevcut) İleride mülakat tarihi aldığınız zaman sağlık muayenesinde geçmiş ameliyatlar ile ilgili soruları size soracaklardır o zaman cevap verebilirsiniz . Bunun için formunuzu açtırmanıza gerek yok.

  • ⭐⭐

    @lifematrax Tekrar başvurmanıza engel bir durum yok ama umarım bu başvuruya ihtiyacınız olmadan vizenize en kısa zamanda sahip olursunuz.

    edit: Eğer gitmeyi düşünmüyorsanız zaten DS-260 formunu hiç göndermeyiniz. Gerçi gitmeyi düşünmüyorsanız neden başvurdunuz o da ayrı bir soru.


  • @tufank posta kodunuda yanlış yazdım onun için açtırayım mı

  • ⭐⭐

    @musa-k bu konunun ilk sayfasındaki 1,2 ve özellikle 3. iletiyi okursanız bu veya buna benzer nedenler için mülakat almadan formu açtırmanıza gerek yok. Hangi posta kodundan bahsediyorsunuz bilmiyorum ama bunun için mülakat aldıktan sonra bile formu açtırmanız gerekmez.


  • @tufank gitmeyi tabiki düşünüyorum ama pasaport alabilmem için yurt dışı yasağının kalkması lazım avukatım 1 sene sürer demişti Temmuz 2022 de bende green carda başvurdum şansıma çıktı. Ds 260 formunu geciktirmemek için arayış içerisine girdim. Diyelim ki Ds 260 formunu ilk aşamada pasaportsuz doldurdum ama mülakata gidemedim pasaportum olmadığı için bu sefer yine de önümüzdeki yıl karta başvuru hakkım gitmiyor değil mi ? Neden soruyorum green card talihlisi olup mülakata gitmeyenler ömür boyu başvuru yapamıyorlar diye birşey okumuştum. Endişem şimdi ds260 formunu doldururum yasak kalkmaz falan gidemezsek önümüzdeki yıllardaki şansımın da gitmesi olur.


  • selam dostlar. bir soru, var daha once green card mulakati icin abu dhabi de mulakat gorusmesi yapan varmi. oradaki gorevliler nasillar.


  • Öncelikle herkese merhabalar foruma yeni kaydoldum, geçmiş sorulara biraz göz attım ancak kafama takılan birkaç şey var.

    1- Formu doldururken bir aşamada aşı bilgilerimiz isteniyordu ancak e nabızda herhangi bir aşı kartı ya da bilgisi bulunmuyor. Formu doldururken mülakata kadar tamamlayacağımı yazdım ancak bu konuda nereye başvurmam gerektiğini bilmiyorum.

    2- Green card için erkek arkadaşım da başvurdu ancak ona çıkmadı. Mülakat tarihine kadar da evlenme ihtimalimiz düşük duruyor. Mülakattan sonra ya da olur da vize alırsam ben yerleştikten sonra evlenirsek nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

    3- Erkek arkadaşımın yanı sıra aile üyelerimden de kimseye olumlu bir sonuç çıkmadı. Bekar olduğum için dosyaya kimseyi eklemeden kendi bilgilerime göre doldurdum. Annem ve babam da 65 yaşın altındalar. Peki ilerleyen süreçte onların da yanıma gelebilmesi için tek yol vatandaşlık almak mı?

    4- Case number konusunda biraz dezavantajlıyım, anladığım kadarıyla formu doldurduktan sonra yapmamız gereken mülakat tarihini beklemek. Peki mülakatta istenen belgeleri mülakat tarihimiz açıklandıktan sonra mı toplamamız gerekiyor?

    5- Son olarak hangi dosya numaralarının aktif olduğunu ya da sürecin hangi aşamada olduğunu takip edebileceğimiz bir yer var mı?

    Şimdiden cevaplayan herkese çok teşekkür ederim😊

  • ⭐⭐

    @lifematrax çekilişe başvuru hakkınız ile ilgili bir sorun olmaz. DV-2024 için en erken mülakatlar 1 Ekim 2023 tarihinde verilmeye başlanıyor. Dosya numaranızı ve DS-260 formunuzu henüz göndermemiş olmanızı dikkate alırsak zaten çok erken randevu almanız beklenemez. En iyi ihtimalle 2024 yılında mülakat gelme ihtimali olabilir. Bunun bir garantisi yok tabi. Sizin mülakattan önce pasaportunuzu çıkartmış olmanız gerekiyor vize alabilmek için.

  • ⭐⭐

    @musa-k hayır açtırmayın kesinlikle. Çok kafanıza takılıyorsa mülakat alın sonra açtırın.

  • ⭐⭐

    @feryesil bu konunun ilk 2 iletisini dikkatlice okuyun. Sürecinizi imzaya taşıyınız. Sağ üst köşede arama butonu var oradan aratıp istediğiniz şeyleri forumda bulabilirsiniz.


  • Merhaba arkadaşlar oğlumun ismini ulus ismine göre doğru yazdım ancak lakap kuşamını PC otomatik doldurduğu için babamın asını girmiş ve gözümden kaçmış. Dosyayı açtırmalı mıyım? Mülakat tarihi verilinceye kadar beklemeli miyim?


  • @lifematrax Bir arkadaşımız cevap vermiş ama ya ben sizi yanlış anladım yada cevap veren arkadaşımız eksik cevap vermiş gibi geldi. Özetle Eylül 2024'e kadar işlem yapmazsınız diye bir durum yok. 30 Eylül 2024'de süreç tamamlanmış olacak. (Tüm prosedür) Dolayısıyla Green Card çekiliş sürecinin ilk prosedürü olan DS-260 formunu 30 Eylül 2023 tarihine kadar doldurmanız gerekiyor. Doldurmanız zaten prosedürde bir sonraki aşamaya geçemeyeceksiniz.


  • Arkadaşlar merhaba kız arkadaşım ile evlenip gitmeyi düşünüyoruz. Elbette evlenicektik ama bu yıl içinde değil fakat green card çıktıktan sonra işlemleri hızlandırdık. Sorum şu bizim case number 9 bin civarında ve Ds260 formunu ayın 11.de doldurduk sizce geçen seneye göre hesaplarsa bize mülakat tarihi için sıra yetişir mi ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum