Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Gamer ingiltere için 6 ay, diğer ülkeler için 1 yıl.

• @darkhidden tebrikler tekrar. Süreci beklemeden, egeden bir tur ile yunan adaları vs ile schengen almanızı tavsiye ederim. Tur olduğundan alması kolaydır. O vize ise daha sonra schengen almanızı kolaylaştırır. Kolaylıklar …

• Merhaba, ben de bu yılın şanslılarındanım. Ds-260 formumu tek başıma doldurdum . Son bölüme gelince 2 dosyayı yazdırdım fakat mail onayla seçeneğine basmadan yanlışlıkla siteden çıktım. Tekrar o bölüme nasıl dönebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

• @ardittrifoni öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    yazdırsıysanız zaten gerek ama sisteme girip kendinize mail atın.

• ⭐⭐

Merhabalar, CN 17K larda, normal şartlarda ankarada mülakata çağrılma ihtimalim anladığım kadarıyla 2023 yılını emsal kabul edersek zor gözüküyor lakin 2022 yılında 28k lara kadar istatistik tutulduğu için midir bilmiyorum ama 2022 yılında en az 26-27k lara kadar mülakat sırası gelmiş gözüküyor excel tablosunda. işin açığı merak ettiğim konu şudur ki 17k normal şartlarda taşıma yapmadan mülakat tarihi alabileceğim bir sıra mıdır :) ayrıca bir mesaj daha yazmıştım sitede yeni olmamdan mütevellit ne yaptığımı anlamadım ama mesajım gözükmüyor. bir sorum daha olacaktı.

Bugün itibariyle DS-260 formunu gönderdim. Merak ettiğim bir konu vardı. DS-260 formunu tamamladıkdan sonra isimlerin yanındaki yazının
    completed olup olmadığını görüp teyit etmek için giriş yaptım ama completed yazsının üstüne tıklayıp formu açmadım. Bu durumda formu açmış olmuyorumdur diye düşündüm ama kuruntulu bir kişilik olduğum için buraya yazıp sormak istedim. Bilgisi olan var mıdır, formu açmış mı oldum acaba ?

• @Revolter mülakat alıp alamayacağınız kimse bilemez.
    diğer sorunuz için de evet, açmış olmuyorsunuz. complete ise sorun yok..

• @lumos Hocam, süreci daha iyi anlamak adına soruyorum. Diyelim ki DV2023 talihlisinin sıralaması 7900 olsun. Bu kişi Ankara'dan hala vize randevusu alamamış oluyor değil mi?

• ⭐⭐⭐

@Gamer Evet dogru anliyorsunuz, DV2023 Excel tablosundan aslinda daha iyi anlarsiniz, icler acisi durum, Ankara cok uzuyor bizi.

• Merhaba Tekrardan Herkese,
    Dün DS-260 formumu doldururken bilgisayarıma çay döküldüğü için işim yardım kaldı, bugün yeni bilgisayar aldım ve akşam mesaiden sonra devam edeceğim. İçimden geldi paylaşmak istedim. Vesile ile de bir sorum daha olacak, videoda bahsediyor ama; biraz pinpirikli olduğum için buradan da sormak istiyorum. DS - 260 formunu hem kendim hem eşim için ayrı ayrı dolduracağım o konu net biçimde anlaşılıyor. Ancak sormak istediğim şu, elimde tek bir case number olduğu için; kendi formumu bitirip submit ettikten sonra tekrar aynı case number ile giriş yaparak mı eşimin formunu dolduracağım? Yoksa farklı bir metod mu izleyeceğim tam oturmadı kafamda. Yanlış iş yapmak istemediğim için de tekrar sormak istedim. Bu konuda yazılı olarak ayrıntılı olarak beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Herkese tekrar bol şans.

• ⭐⭐⭐

@OzzieOzzy8 Gecmis olsun, sisteme girisi ayni CN ile yapacaksiniz sonra esinizin formunu secip dolduracaksiniz.

• Bu ileti silindi!
  • KramerK Kramer bu başlıktan bahsetti

• Teşekkür ederim.

• @gucarslan öncelikle tesekkurler cevabınız icin. letonyada 6 aydan kısa süre kaldım 4- 4.5 ay gibi. Bunu yazmadan formu gönderdim mülakat icin cagırıldıktan sonra sizce bu bilgiyi güncellemeli miyim yoksa kısa bir süre oldugu icin yazmama gerek yok mudur? simdiden tesekkurler

• ⭐⭐

Arkadaşlar bişey sorcam. Benım tezsiz yüksek lisans yaptım mezun oldum. DS260 doldururken @crazycells arkadaşın hazırlardığı pakette Master Doktora için "Advanced Degree" yazıyordu. Bende öyle doldurdum doğru mu yaptım?

Okul isimlerini Türkçe yazmısım sorun olur mu?

image.png

• ⭐⭐

@gucarslan Teşekkür ederim :)

• DS-260 formunda, aile içinde gitmeyecek olan applicant'ların da formunu dolduracak mıyız? Biraz acil arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

• ⭐⭐⭐

@raskarnos Merhaba, DV2024 talihlisiyseniz, sorulariniza saglikli cevaplar alabilmek icin lutfen surecinizi imzaniza tasiyiniz.
    Gitmeyecekse doldurmayacaksiniz.

• @lumos sürecinizi imzanıza taşıyınız derken anlamadım. Teşekkürler bu arada

• ⭐⭐⭐

@raskarnos Rica ederim, mesajimda mavi renkli kisim bir link, oraya girerseniz anlayacaksiniz. :victory_hand:

• merhabalar size sormak istediğim bir soru var açıklayıcı bir şekilde bildiğinizi anlatabilirseniz çok müteşekkir olurum

2020 yılında kronik hepatit b tanısı kondu o günden bugüne kadar tedavi sürecindeyim tedavinin son aşamasina geldim ve vücutta antikor oluşum süresini bekliyorum yani testler negatif

Greencard sürecinde hepatit b bir sorun mu veya sorun teskil eden bir hastalık mi cünkü konsolosluğun kontrol ettiğim sisteminde de yazmıyordu ismi

Unganlara gittiğimizde kronik hepatit b oldugumu geçirdiğim ufak bir operasyonu tanı konması için kullandığım ilacı belirtmeliyim?

Daha önce yazdığınız bir konuda hepatit b sorun teskil etmiyor demişsiniz bu doğru mu yani tek sorun çıkabilecek durum bu birazcık beni aydınlatırsaniz cok sevinirim iyi günler

Benzer Başlıklar

• Sayılarla DV2024

Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    450
    4
    23 Oy
    450 İleti
    55k Bakış
    srdrS
    @EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
  • 28 Oy
    6k İleti
    785k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    W
    @crazycells tabi ki. Ordan devam ediyorum o halde. Kusura bakmayin.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

8

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k