Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • B2 bugün red aldım. Yeni B2 randevusu için 2 yıl beklemem gerekiyor diye biliyorum. Fakat diyelimki K1 randevusu alacağım. Yine iki yıl beklemem gerekir mi?

  • ⭐⭐⭐

    @Fikret54, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    B2 bugün red aldım. Yeni B2 randevusu için 2 yıl beklemem gerekiyor diye biliyorum. Fakat diyelimki K1 randevusu alacağım. Yine iki yıl beklemem gerekir mi?

    Geçmiş olsun profiliniz neydi? Görüşme detaylarını yazar mısınız? Aynı vize türünde başvuru yaparsanız 2 yıl bekleme süresi var


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • Bu gün B1/B2 vizesi için ben ve eşim için DS160 formlarını doldurup vize ücretleri ödeyerek randevu tarihi aldık.3 Haziran 2024 tarihini verdi.
    Yalnız Eşimin DS160 formunu doldururken aldığı eğitimlerle ilgili ( Üniversite eğitimi ile ilgili) herhangi bir soruya karılaşmadık (iş tecrübesi altındaki soruyu dikkatsizlik sonucu "No" dediğimiz için eğitimle ilgili bilgiyi girmedik.
    Benim formu doldururken çalıştığım iş yeri ile ilgili bilgiler girerken altta iş için eğitim gerekiyormu gibi bir soruda kendi mezun olduğum okul bilgilerini girdim.
    Sorum şu; eşimin de okul bilgisini girmem şart mı? Bunun için tekrardan yeni baştan bir formu dolduracağız .Yeni formu onun için doldururken benim içinde doldurmam gerekecekmi? Yeni form doldurduğumuz için form numaraları değişeceğinden dolayı başka hangi kayıtlarda değişiklikler yapmamız gerekecek


  • Merhaba Arkadaşlar Şimdi Ben Amerikayı İlk Olarak Bir Görmek İstiyorum O Yüzden Tur Şirketlerinin ABD Turlarına Bakınıyorum Şimdi Ben 19 Yasindayim Pasaportum Yeni Daha Önce Yurt Disina Girisim Olmadi Kisacasi Temiz Bir Sayfa Benimkisi Tur İle Amerikayı Görmek İstiyorum Gidiceğim Yerden Kalicagim Otellere Kadar Her Şey Tur İçerisinde Belli 9 Gece Totalde.

    Vize Alabilirmiyim Sizce Verirler Mi? Ne Yapmak Lazım? Veyahut Mantıklı Mı? Daha Önce Deneyimi Olanlar Yazarsa Sevinirim EB-3 Sürecimden Önce Dünya Gözüyle Bir ABD Turuna Cikmak İstiyorum Fakat B1/B2 Reddi Alirmiyim Endiselerim Var Nihayetinde Hicbir Gecmisim Yok... Yardimci Olursaniz Sevinirim...

  • ⭐⭐

    @kartalveat Öncelikle sorunuz yanlış başlık altında, burada sadece mülakat deneyimleri ve görüşme detayları paylaşılıyor.
    DS-160 formunu doğru, tutarlı ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız lazım. Vizeye giden yolun 1. adımı bundan geçiyor çünkü. Okul, iş durumları, geçmiş işler ile ilgili açık ve net sorular var bunları doğru bir şekilde girmeniz lazım. kafanıza takılan yerler var ise şu konunun ilk iletisini inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇?page=1

    DS-160 formunu güncelleme ilgili de yeni bir duyuru var. Burayı okumanızı tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇/9365?_=1683615933749

    Yine sorunuz olursa yukarıda verdiğim başlık altında sorabilrsiniz.


  • Merhaba arkadaşlar ,

    Bugün eşimle Ankara Büyükelçiliği B1/B2 turist vizesinden red aldık. Daha önce Work&Travel ile 6 ay Amerikada bulunmuştum. Bunun üzerine Avrupanın %60nı beraber gezmiştik. En son Dubai ve Makedonya ziyaretlerimiz olmuştu. Eşim Havayolu çalışanı , Bende Amerikalı bir şirketin Türkiye Distribütörlüğünde çalışıyorum. Gideceğimiz tarihe ve kurumlardan alınmış izin belgelerine kadar eski pasaportlarımızla birlikte bir yığın ciddi belgemiz vardı. Belgelere bakmayı bırakın yüzümüze dahi bakmadı. Seyahat programımıza kadar belliydi. Beyaz bir kadın görevli işimizi , ne sebeple gittiğimizi ve daha önce yurt dışına çıkıp çıkmadığımızı sordu. Hepsine doyurucu cevaplar verdik fakat o meşhur cümle , Maalesef şuan için vizenizi onaylayamıyorum ve sarı kağıtla beraber red verip gönderdi. İçerisi kalabalıktı, gözlemleyebildiğim kadarıyla erkek kadın fark etmeksizin tek başına olan gençlerin çoğuna red verildi. Genç çiftlere red verildi. Yaşlılara kısmen onay verildiğini gördüm. Ukraynalı birisine red verildi. Yani herkes gibi bende anlamadım maalesef. Yani daha önce ABD de bulunmuşum bir çok ülkeye girmiş çıkmışım daha ne yapılabilir gerçekten ilginç. Yani yazık demekten başka birşey gelmiyor elimden , yaz programımızı mahvettiler. Bir daha ne zaman denerim bilmiyorum ama beni soğuttular rotayı uzak doğuya çevireceğiz mecburen. Herkese bol şans diliyorum.


  • Merhabalar,

    B1/B2 turist vizesini yeni aldım, ilk Amerika vizesi deneyimimdi, sizlerle de paylaşmak istedim, dilerim okuyanlara faydalı olur.

    43 yaşındayım, uzun yıllardır beyaz yaka yönetici olarak çalışıyorum. Eşim 37 yaşında, o da 3 yıldır öğretmen olarak çalışıyor. 12 yaşında bir oğlum var.

    Öncelikle belirteyim DS-160 başvurusunu tüm aile bireyleri için kendim yaptım, herhangi bir danışmanlık firmasından yardım almadım. Tabi randevu bu durumda biraz geç oluyor, örneğin ben Kasım 2022 de başvuru yaptım, İstanbul için 2023 Ağustos ayına, Ankara için ise Mayıs 2023 tarihine randevu alabildim. Oğlumun pasaport tarihi geçmiş olduğunu farkederek 🙂 eşimle kendim için 2023 Mayıs ayına bir randevu, oğlum için ise pasaportu yenilendikten sonra 2023 Temmuz ayrı randevu almak durumunda kaldım. Hatta ilk randevumu İstanbul’da yaşadığım için önce buraya alıp sonra tarihi geriye çekebilmek için Ankara’ya yeni bir randevu oluşturdum. Bunu yapabiliyorsunuz, herhangi bir problem yaratmıyor, bu nedenle paylaşmak istedim.

    Gelelim mülakata, buradan okuduklarım, reddedilenler, tekrar beklemek ve bu sürenin uzun olması vb. gibi konular çok gerginlik yarattı üzerimizde. Turist olarak gideceğiz zaten, amacımız gezip görüp geri dönmek. Ama konsolosluk içeri girişinden itibaren öyle bir hava var ki insan cidden strese giriyor. Kapıdaki güvenlik aşamalarını geçtikten sonra önce ilk evrak kontrolü, devamında numara almak için girilen ikinci sıra, devamında parmak okuma için girilen 3. Sıra ve son olarak mülakat. Evrak kontrolünü geçtik, sonra numara sırası almak için geldiğimiz bankoda cam bölme arkasındaki Türk bir görevli kontroller sonrası bize mülakat dilini sordu, ben de eşimin İngilizce bilmediğini ama benim için sorun olmadığını söyledim. Görevliler bu bilgiye göre sizleri mülakatçılara yönlendiriyor. Bu nedenle bu tercih önemli. Eğer İngilizce bilginize güvenmiyorsanız veya fazla heyecan yaptıysanız Türkçe bilen görevlilerle mülakat yapmanın daha avantajlı olduğunu söyleyebilirim. Son olarak 3. Sırada parmak izimizi alan son derece kibar ve sempatik bir Amerikalı bayandan sonra oturup sıramızı beklenmeye başladık.

    Burada bankolar ile oturma sıraları çok yakın olduğu için soruları ve cevapları rahatlıkla duyabiliyorsunuz. Duruma göre farklı sorular da soruluyor. Görevliler tüm başvuru sahiplerine potansiyel mülteci/göçmen gözüyle bakıyorlar, tüm sorular sizin buraya geri gelip gelmeyeceğiniz ölçmek üzerine kurulu. Çok insanın reddedildiğine şahit olduk, gözlemimize göre genelde 30 yaş altı genç, ilave evrakları sorulduğunda paylaşamayan, kendini iyi ifade edemeyen, tutarsız cevaplar veren veya aşırı heyecanlı kişiler olduklarını söyleyebilirim.

    Sıra bize geldiğinde eşimle aynı anda görevliyle mülakata başladık. Kendisi Türkçeyi oldukça iyi konuşan ve anlayan bir görevliydi. Sorulara kısa ve net cevaplar verdik. Kendisi de bizi çok zorlamadı, muhtemelen yaştan ve kariyerlerimizden dolayı farklı bir intibaya kapılmadı. Bu nedenle rahat bir mülakat geçirdik. Neden gitmek istediğimizi, ne iş yaptığımızı, orada arkadaş veya akrabalarımız olup olmadığını, evli olup olmadığımızı ve çocuğumuz olup olmadığını sordu. Bu arada belirteyim, herhangi bir uçak bileti veya otel rezervasyonu da yaptırmadık. Orada bir arkadaşımız var, yaklaşık 6 yıldır orada ailesiyle beraber yaşıyor. Kalış yeri olarak onun adresini ve iletişim bilgilerini vermiştim DS-160 formunda. 1-2 soru ile o detayları da sordu, nerede kaldıklarını, orada ne iş yaptıklarını, sadece bu kadar. Bunu dışında bir soru gelmedi. Mülakat yaklaşık 1 dk sürdü, kalan 1-2 dk ise tamamen bilgisayar ve evrak kontrolü konularıyla geçti. Sonunda da tebrik edip vizemizin onaylandığını belirtti.

    Tavsiyelerim,

    • Görüşmeye giderken giyiminize dikkat etmeniz önemli, çok abartmadan sade ve casual giyimi tavsiye ederim.
    • Asgari evraklarınızın yanında sizlerden istenebilecekleri de yanınızda bulundurmanız iyi olur düşüncesindeyim. Bizden mülakat esnasında hiçbir ilave evrak istenmedi, ne banka cüzdanı, ne evlilik cüzdanı, ne çalışma belgeleri vb.. sadece konsolosluk web sitesinde yazan evrakları incelediler. Fakat duruma göre istenebilecek evrakları mutlaka yanınızda bulundurun.
    • Vesikalık resim mutlaka görüşmenin hemen birkaç gün öncesinde çekilmesi iyi olacaktır. Mümkünse bu tür vizeler için kuralları bilen bir fotoğrafçı iyi olacaktır. Çekimden önce mutlaka bu konuda bilgisi olup olmadığını sorun. Resim ebatları ve koşullar web sitesinde belirtilmiş, buna uyum sağlamanız çok önemli.
    • Çok detaylara girmeden sade ve tutarlı cevaplar verilmesi yeterli olacaktır. Karşı taraftan talep gelmediği takdirde biz ilave herhangi bir yorum/cevap eklemedik örneğin. Kısa ve net cevaplarla ilerledik.
    • Heyecanınızı yenmeye çalışabilirseniz iyi olacaktır. Karşınızdaki insanlar çok iyi gözlemciler, beden diliniz veya heyecanlandığınızı gösteren tavırlar sizin daha fazla sorgulanmanıza ve mülakatçının sizin farklı niyetleriniz olduğunu yorumlamasına neden olabilir.

    En geç 2 gün içinde de pasaportlarınız vizeli bir halde seçtiğiniz yöntemle size ulaştırılıyor. Ben PTT kargo talep etmiştim, görüşmeden sonraki gün kargo mesajı geldi, 2 gün sonra da PTT den pasaportların ulaştığı ve teslim alınabileceği mesajını aldık.

    Özetle yaşadığım deneyim bu şekilde, umarım burada bahsettiklerim okuyuculara bir nebze yardımcı olabilir. Herkese şimdiden iyi şanslar diliyorum.

  • ⭐⭐

    @Kursaha tebrikler vizeniz hayırlı olsun.

  • ⭐⭐

    @KADİR-AYTEKİN geçmiş olsun.Anlamak zor gerçekten.

  • ⭐⭐

    @KADİR-AYTEKİN Çok geçmiş olsun inanın çok üzüldüm. Bu profilinize rağmen alamamamak... sadece tek bir şey aklıma geliyor seçim öncesi olması.


  • @KADİR-AYTEKİN Kuveyt üzerinden randevu almanızı önerebilirim. bu sene TR de WAT sürecinde red yiyen öğrenciler Kuveyte gidip oradan alıyorlar.

    Bu konuyu biraz araştırın bence, tabi hala hevesiniz var ise


  • Dün görüşme randevum vardı ve çok şükür onay aldım.
    Görüşmeyi İngilizce yaptım, profilim 20li yaşlarda bir tıp öğrencisiyim, observership yapmak için gidiyorum.
    Mülakat yaklaşıl 5 dk sürdü, çok soru sordu hepsine eksiksiz detay verdim, verdiğiniz bilgilere göre soru soruyor görevli, dolayısıyla güçlü yanlarınız mülakat sırasında bence oraya yönlendirmeye çalışın, öyle yaptım (sadece yes/no, tourism, observership) gibi cevaplar vermeyin diyorum, biraz daha detaylandırın.
    Benim görüşmemin çok uzun sürmesi belki çifte vatandaşı olduğum için, ama gayet ayrıntılıydı.
    5 yıl önce BAE ve S. Arabistan seyahatım oldu giriş mühürleri de eski pasaportumda, onları da gösterdim, onun dışında yeni pasaportum tamamen boş.
    Observership yapmaya gidenler için, hasta ile contact yapacak mısınız sorusuna kesinlikle hayır diyin, bir çok kişi evet dediği için red yiyormuş, ki observership de zaten sadece gözetim oluyor hastayı dokunmuyorsunuz.
    Ertesi gün pasaportumu PTTye verdiler ve yarın büyük ihtimalle elime ulaşır.
    En son da herkese şunu diyebilirim, mutlaka özgüvenli olun ve düzgün giyinin, dediğim gibi bir şekilde güçlü yanınız varsa onu sordurabilirsiniz görevliye, en azından görüşme sırasında kendim sürekli bunu yapıyordum. Son olarak, yazılanlar kendi deneyimimden, daha iyi bilen birine aynı zamanda danışabilirsiniz
    Herkese bol şans 🙂

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   tufank tufank 

  • Kendim ve eşim adına 160 doları kredi kartı ve dolar hesabımızdan ödeme mümkün mü


  • @Erdem-AKDEMİR evet kredi kartınızdan ödeme yapabiliyorsunuz.


  • @emrsvt B1/B2 için mi öneriniz WAT için acaba? Oturum yoksa başvurduğunuz ülkede B1/B2 için reddediliyorsunuz diye biliyorum.


  • @Oradaki hayir reddedilmezsiniz. Ekstra soru sorarlar o kadar


  • Arkadaşlar merhaba eşim ve kendim için vize başvurusu yapacağım ama DS160 i doldururken kendime “Yukaridakilerden hicbiri benim için uygun degil.”
    Eşim için “K (Nisanli/Es/Cocuk) vizesi için basvuru yapmam gerekiyor” seçmem mi gerekiyor. Nasıl yapabilirim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum