DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Merhaba, DS-260 Formunu doldururken soyismimi ve doğduğum şehri garip bir şekilde kabul etmiyor. İngilizce karakterler kullanıyorum ve GC başvururken kullandığım bilgilerin aynısnı yazıyorum. Sistemsel bir problem olabilir mi?
Daha önceden veya şuan böyle bir problemle karşılaşan var mı acaba?
-
@umtdd formunuzu hemen doldurun gönderin. Mülakat aldıktan sonra güncellersiniz. Evliliğinizi girersiniz yani.
-
Selamlar herkese,
Bende bu sene kazanan talihliler arasındayım. DS260 formunu doldurmak için bilgilerimizi toployoruz. Eşim ve Benım için gerekli olan bilgileri adresler felan.Birşey sormak istiyorum burada "CASE NUMBER" ile DS260 formunu "https://ceac.state.gov/" buradan giriş yaparak dolduracağız değil mi? Tüm aile fertleri için tek tek girip mi dolduracağız DS260 formunu. Yoksa tek form içersinde aile bilgileri kısmında mı dolduracağız.
-
Tebrikler!
Su iletide DS-260 Formunun doldurulmasina dair detayli bilgi bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/post/355456
DS-260 Form doldurulmasina dair aciklamalarin oldugu belgelere buradan ve formun doldurulusunu anlatan videoya da buradan ulasabilirsiniz.
-
@Sharm, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Tebrikler!
Su iletide DS-260 Formunun doldurulmasina dair detayli bilgi bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/post/355456
DS-260 Form doldurulmasina dair aciklamalarin oldugu belgelere buradan ve formun doldurulusunu anlatan videoya da buradan ulasabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim. Çok heyecanlıyım hata yapmak istemiyorum. o sebeble birazda sormadan bir bilene devam etmek istemediğim içindir heyecanım. -
Selamlar, iletide DS260 formunu doldururken en son aşamada Case Number'ımızı girerken 0'ları yazmamamız gerektiğini okudum. Ben de 4 tane sıfır var. Gördüğüm örneklerde genel olarak 3 sıfır vardı ve onlar yazılmıyordu. Aradaki sıfırların sayısının bir önemi yoktur diye düşünüyorum. Değil mi? Direkt sıfırları yazmadan son hanelerle birlikte yazmam yeterli midir? "2024EUXXXX" şeklinde.
-
Cok haklisiniz, formu hizlica ama hata yapmadan, iyi bir hazirlikla doldurup yollamak istiyorsunuz. Tatli heyecanlar :)
Sureciniz kolaylikla, hizlica tamamlansin ve ABD'ye ilk girisinizi yapip Green Card'iniza iyi gunlerde kavusun!
-
@Sharm, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Cok haklisiniz, formu hizlica ama hata yapmadan, iyi bir hazirlikla doldurup yollamak istiyorsunuz. Tatli heyecanlar :)
Sureciniz kolaylikla, hizlica tamamlansin ve ABD'ye ilk girisinizi yapip Greencard'iniza iyi gunlerde kavusun!
İnşallah. Tatlı heyecanlar evet. Bakalım nasipde varsa gideriz.
-
S Sharm bu başlıktan bahsetti
-
Evet, aradaki sifirlarin hicbirini yazmayacaksiniz.
Tekrar tebrikler ve surecinizde kolayliklar!
-
S Sharm bu başlıktan bahsetti
-
@Evren-1 , formdaki ilgili alanları Caps lock ( büyük harf ) açık durumda giriş yapmayı dener misiniz?
-
@Sharm
Çok teşekkür ederim ilginiz ve güzel dilekleriniz için. -
Merhaba arkadaşlar Bu yıl abime çıktı.
Ancak sıralama nerede yazıyor neler yapılıyor, DS formunu ne zaman doldurmamız gerekiyor?
Kızı şu anda 2o yaşının sonunda ancak muhtemel konsolosluk görüşmesine kadar 21 yaşına girecek. o konuda bugünkü yaşımı önemli? -
@armanarman 2024eu ile başlayan numaraların sonu sıralamanız. 21 yaş konusu ise 21 yaşına girdiği günden itibaren 210 gün içinde mülakat tarihi alırsa kabul olur
-
21 binlerde görünüyor. mülakata çağrılma ihtimali ne oranda yüksek acaba?
-
Tebrikler! Hayirli ugurlu olsun!
Imzanizi guncellemeyi unutmayin (link asagida benim imzamda).
DV Program cekilisini kazanan talihlinin dosya numarasi guncel oldugunda (case number- current); ilgili vize bulteninin yayinlandigi ayin ilk gunu itibariyle (bu gune "cocuk yas kontrol tarihi" diyelim) cocuklar icin bir degerlendirme yapiliyor.
Cekilise basvuru sirasinda 21 yasini doldurmamis ve ailesinin basvurusuna eklenmis cocuk, yukarida belirttigim gun (cocuk yas kontrol tarihi) geldiginde 21 yasini doldurmus ve 22 yasindan gun almaya baslamis olsa bile ailesiyle birlikte gocmen vize/green card almaya hak kazanabilir.
Bunun dayanagi: Child Status Protection Act (CSPA)
CSPA hesaplamalari yapilirken kullanilan Bekleme Suresi (Pending Time); cekilis basvurularinin basladigi ilk gun ile kazandiginizi gosteren mektubun uzerindeki tarihin arasinda gecen zamandir.
CSPA formulune gore:
Cocugun CSPA Yasi = Cocugun "cocuk yas kontrol tarihi"ndeki yasi - Bekleme Suresi
Ornegin; cekilis basvurusu yapildiginda 21 yasini doldurmamis cocugun yasi, "cocuk yas kontrol tarihi" geldiginde 21 yil 5 ay olsun.
Bekleme Suresi de 6 ay olarak hesaplanmis olsun.
Bu cocugun CSPA yasini hesaplayalim;
CSPA Yasi = 21 yil 5 ay - 6 ay = 20 yil 11 ay < 21 yas
Bu ornekteki cocuk gercekte 21 yasini gecmis olsa dahi DV Programi kurallari dahilinde 21 yasindan kucuk kabul edilir ve ailesi ile birlikte gocmen vize/green card alabilir.
-
@armanarman ds260 ı göndermeniz ve Ankara’nın ne kadar çok çalıştığı ile alakalı
-
@tufank , Merhaba, küçük harflerle yazmak istesem bile büyük harfler giriyordu sistem otomatik olarak. Bir şekilde formu doldurdum ve gönderdim biraz uzun sürdü, bazı yerlerde sistemden attı bir kaç kere tekrar girmek zorunda kaldım, bu bir sorun oluşturur mu ?
Ve daha ilerisi için güncellemem gereken bilgileri güncelleyebilirim değil mi, youtubedeki videoda artık değiştiremezsiniz gibi bir şey duydum sanırım ama sonrasında aynı videoda güncelleyebilirsiniz diyordu. Kafam karıştı açık olmak gerekirse.
Sormamın nedeni Amerikadaki adres kısmını Not avaliable olarak girmem, bunu güncelleyebileceğim değil mi ?
-
teşekkürler cevaplar için.
-
Bu basligin ilk iletilerinden, Sn @crazycells 'in notunu paylasiyorum:
DV2023 surecinde mulakat tarihleri verilirken, gecmisteki "dosya numarasi" sirasindan ziyade DS-260 formlarinin gonderilme tarihlerinin cok daha onemli oldugu bir sira takip edildi. Dolayisiyla formlari ilk gunlerde ve haftalarda doldurup gonderenler mulakat tarihi alma konusunda bir avantaj yasiyor. Her ne kadar surecin DV2024 icin nasil olacagini kesin olarak bilemesek de, herkese tavsiyemiz DS-260 formlarini oldukca hizli, tam ve dogru bir sekilde doldurup gondermeleri yonunde.
Formlari hizli bir sekilde doldurduktan sonra, tum cevaplari tekrar kontrol edip (veya bir aile uyenize kontrol ettirip) formlarinizi gonderin. Formlari bir kere gonderdikten sonra mulakat tarihi alana kadar cevaplarda degisiklik yapmamanizi tavsiye ederiz; evlilik, yeni dogan cocuk, isim degisikligi, pasaport bilgisi degisikligi gibi onemli bilgileri mulakat tarihi aldiktan sonra da duzenleyebilirsiniz.
ABD adresini en gec mulakatta beyan edebilirsiniz. Hatta gerekiyorsa ilk ABD girisiniz sirasinda daha once beyan ettiginiz ABD adresinizi guncelleyebilirsiniz.
-
Ds 260 formunu onaya gonderdikten sonra es ve cocuk bilgileri mi girilecek bilen var mi
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum