Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• kart ciktiktan sonra ne kadar surede abd'ye tasinmamiz gerekiyor ve ne kadar sure kalmamiz gerekiyor bu hakki kaybetmemek ve vatandaslik kazanmak icin? tesekkurler.

• Merhabalar,
    Ben ve nişanlım başvuru yaptığımızda evli değildik. Bana çıkmadı ama kendisine çıktı. Yaklaşık 1-2 ay sonra nikahımız olacak. Bu süre kaybı ds260 formu için bir sıkıntı yaşatır mı?

• @voodoochild kart çıkmıyor sağlık raporu aldıktan sonra 6 ay içinde abd ye girip karta hak kazanmanız gerekiyor

• @voodoochild giriş yaptıktan sonra hemen çıkabilirsiniz. Ancak en kısa sürede abd ye yerleşmeniz gerekli yoksa kartınız geri alınabilir. Vatandaşlık için 5 yıl abd de yaşamanız gerekli

• SharmS Sharm bu başlıktan bahsetti

• Merhaba 2 tane sorum var. 1-) DS260 formunu doldururken kendimiz için ve eşimiz için ayrı ayrı 2 form dolduruyoruz, peki bu formların en son sign and submit kısmı ortak mı yoksa ayrı ayrı mı? Yani 2 formu da ayrı ayrı doldurduktan sonra ikisini en son bir seferde mi imzalayıp gönderecez yoksa bir formu doldurup imzalayıp gönderdikten sonra diğer forma yani eşimizin formuna geçip, doldurup ondan sonra onu da ayrı mı imzalayıp gönderecez? 2-) Çalışma bilgileri kısmında şu an emekli olarak girecem. Önceden çalışıyorsanız son 10 yıldaki işlerinizi girin diyor. Ama ben 10 yıldır çalışmıyorum. 10 sene önce emekli oldum. Bu durumda önceden çalışıyor muydunuz sorusuna hayır mı demem gerekli?

• Merhaba, DS-260 Formunu doldururken soyismimi ve doğduğum şehri garip bir şekilde kabul etmiyor. İngilizce karakterler kullanıyorum ve GC başvururken kullandığım bilgilerin aynısnı yazıyorum. Sistemsel bir problem olabilir mi?

Daha önceden veya şuan böyle bir problemle karşılaşan var mı acaba?

• ⭐⭐

@umtdd formunuzu hemen doldurun gönderin. Mülakat aldıktan sonra güncellersiniz. Evliliğinizi girersiniz yani.

• ⭐⭐

Selamlar herkese,
    Bende bu sene kazanan talihliler arasındayım. DS260 formunu doldurmak için bilgilerimizi toployoruz. Eşim ve Benım için gerekli olan bilgileri adresler felan.

Birşey sormak istiyorum burada "CASE NUMBER" ile DS260 formunu "https://ceac.state.gov/" buradan giriş yaparak dolduracağız değil mi? Tüm aile fertleri için tek tek girip mi dolduracağız DS260 formunu. Yoksa tek form içersinde aile bilgileri kısmında mı dolduracağız.

• @yusufalak

Tebrikler!

Su iletide DS-260 Formunun doldurulmasina dair detayli bilgi bulabilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/post/355456

DS-260 Form doldurulmasina dair aciklamalarin oldugu belgelere buradan ve formun doldurulusunu anlatan videoya da buradan ulasabilirsiniz.

• ⭐⭐

@Sharm, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yusufalak

Tebrikler!

Su iletide DS-260 Formunun doldurulmasina dair detayli bilgi bulabilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/post/355456

DS-260 Form doldurulmasina dair aciklamalarin oldugu belgelere buradan ve formun doldurulusunu anlatan videoya da buradan ulasabilirsiniz.
    Çok teşekkür ederim. Çok heyecanlıyım hata yapmak istemiyorum. o sebeble birazda sormadan bir bilene devam etmek istemediğim içindir heyecanım.

• Selamlar, iletide DS260 formunu doldururken en son aşamada Case Number'ımızı girerken 0'ları yazmamamız gerektiğini okudum. Ben de 4 tane sıfır var. Gördüğüm örneklerde genel olarak 3 sıfır vardı ve onlar yazılmıyordu. Aradaki sıfırların sayısının bir önemi yoktur diye düşünüyorum. Değil mi? Direkt sıfırları yazmadan son hanelerle birlikte yazmam yeterli midir? "2024EUXXXX" şeklinde.

• @yusufalak

Cok haklisiniz, formu hizlica ama hata yapmadan, iyi bir hazirlikla doldurup yollamak istiyorsunuz. Tatli heyecanlar :)

Sureciniz kolaylikla, hizlica tamamlansin ve ABD'ye ilk girisinizi yapip Green Card'iniza iyi gunlerde kavusun!

• ⭐⭐

@Sharm, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yusufalak

Cok haklisiniz, formu hizlica ama hata yapmadan, iyi bir hazirlikla doldurup yollamak istiyorsunuz. Tatli heyecanlar :)

Sureciniz kolaylikla, hizlica tamamlansin ve ABD'ye ilk girisinizi yapip Greencard'iniza iyi gunlerde kavusun!

İnşallah. Tatlı heyecanlar evet. Bakalım nasipde varsa gideriz.

• @Aidan

Evet, aradaki sifirlarin hicbirini yazmayacaksiniz.

Tekrar tebrikler ve surecinizde kolayliklar!

• ⭐⭐⭐⭐

@Evren-1 , formdaki ilgili alanları Caps lock ( büyük harf ) açık durumda giriş yapmayı dener misiniz?

• @Sharm
    Çok teşekkür ederim ilginiz ve güzel dilekleriniz için.

• Merhaba arkadaşlar Bu yıl abime çıktı.

Ancak sıralama nerede yazıyor neler yapılıyor, DS formunu ne zaman doldurmamız gerekiyor?
    Kızı şu anda 2o yaşının sonunda ancak muhtemel konsolosluk görüşmesine kadar 21 yaşına girecek. o konuda bugünkü yaşımı önemli?

• @armanarman 2024eu ile başlayan numaraların sonu sıralamanız. 21 yaş konusu ise 21 yaşına girdiği günden itibaren 210 gün içinde mülakat tarihi alırsa kabul olur

• 21 binlerde görünüyor. mülakata çağrılma ihtimali ne oranda yüksek acaba?

• @armanarman

Tebrikler! Hayirli ugurlu olsun!

Imzanizi guncellemeyi unutmayin (link asagida benim imzamda).

DV Program cekilisini kazanan talihlinin dosya numarasi guncel oldugunda (case number- current); ilgili vize bulteninin yayinlandigi ayin ilk gunu itibariyle (bu gune "cocuk yas kontrol tarihi" diyelim) cocuklar icin bir degerlendirme yapiliyor.

Cekilise basvuru sirasinda 21 yasini doldurmamis ve ailesinin basvurusuna eklenmis cocuk, yukarida belirttigim gun (cocuk yas kontrol tarihi) geldiginde 21 yasini doldurmus ve 22 yasindan gun almaya baslamis olsa bile ailesiyle birlikte gocmen vize/green card almaya hak kazanabilir.

Bunun dayanagi: Child Status Protection Act (CSPA)

CSPA hesaplamalari yapilirken kullanilan Bekleme Suresi (Pending Time); cekilis basvurularinin basladigi ilk gun ile kazandiginizi gosteren mektubun uzerindeki tarihin arasinda gecen zamandir.

CSPA formulune gore:

Cocugun CSPA Yasi = Cocugun "cocuk yas kontrol tarihi"ndeki yasi - Bekleme Suresi

Ornegin; cekilis basvurusu yapildiginda 21 yasini doldurmamis cocugun yasi, "cocuk yas kontrol tarihi" geldiginde 21 yil 5 ay olsun.

Bekleme Suresi de 6 ay olarak hesaplanmis olsun.

Bu cocugun CSPA yasini hesaplayalim;

CSPA Yasi = 21 yil 5 ay - 6 ay = 20 yil 11 ay < 21 yas

Bu ornekteki cocuk gercekte 21 yasini gecmis olsa dahi DV Programi kurallari dahilinde 21 yasindan kucuk kabul edilir ve ailesi ile birlikte gocmen vize/green card alabilir.

Benzer Başlıklar

• 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 17 Oy
    8k İleti
    925k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k