Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mrtuynk Tebrikler, hayırlı uğurlu olsun !

  • ⭐⭐

    @mrtuynk tebrikler. Vizeniz hayırlı olsun. Amerikadaki yeni hayatınızda başarılar diliyorum.
    Sigarayı bıraktıktan sonra bazen puro içeyim diyorum. Backwood hariç içemiyorum. Chibo vs de denedim ama puro bana göre değil. İçimine alışmak lazım. Amaerikada puro barlar var ,miamide falan. Belki iş için oralarıda radarınıza alabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @mrtuynk Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏


  • @mrtuynk tebrikler. Vizeniz hayırlı olsun


  • @mrtuynk vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda sağlık mutluluk ve başarılar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @mrtuynk vizeniz hayırlı olsun amerikada bol şans

  • ⭐⭐

    @CroM Tebrikler, vizeleriniz hayirli olsun, ailenizle mutlu bir yasam dilerim.


  • @mrtuynk tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • Herkese merhaba, DV2023 7 Mayısta kazandığımı öğrendikten baya bir mutlu olmuştum tabi Case Number felan nedir ne değildir bilmiyorum tabi o zaman 0 bilgi ile kazandım tamam diyorum 🙂 Her neyse kazandığım gün içerisinde daha öncesinden DV kazanan arkadaşıma yazdım ve beni direk yesilkart foruma yönlendirdi ve iyiki de yapmış bunu. Yesil kart forumun aşamalarını okudum ve gerekenleri neyse yaptım teker teker aşama aşama. Case Number 274xx. Grupda bulunduğum süre boyunca Ekim 2022 den Ocak 2023 e kadar hiç bir aksiyon almadım ve çok rahattım. O sürede bülten bekliyorum ki cut-off olsun mülakat gelir diye. Ama Bülten 30.000 oldu cut-off oldum fakat mülakat vs. hiç bir şey yok dedim herhalde bu böyle gitmeyecek işimi gücümü her şeyimi bıraktım artık sadece nasıl mülakat alabilirime yöneldim. Bülten 30.000 olmasıyla birlikte Gucarslan beyin yaptığı yorumlamada gözüme bir şey çarptı o da "şengeni olanlar avrupayı denesin" gibisinden bir şeydi. Dedim bende de yeşil pasaport var yani avrupada hangi ülke kabul eder ki dosyayı der demez o günün gecesi tüm şengen ülkelerine mail atmışımdır 😃 kopyalayıp yapıştır yaptım tek değiştirdiğim şey yazdığım metnin içindeki us elçiliğinin bulunduğu şehirdi. Ertesi gün 16 şubatta Viyanadan ok mesajı aldım ve dosyamı taşımayı kabul ettiler. Bunun mutluluğu GC yi tekrar kazanmış olmak kadar vardı desem yalan olmaz hele benim case numbera sahip olanlar daha iyi anlar belki. Grup adminleriyle konuştum ve bir gruba yönlendirildim dosyasını Viyana'ya taşımış olanların bilgi paylaşımı yaptığı yer. Ordaki arkadaşlar sağ olsunlar gerçekten çok yardım severler ve destek oluyorlar birbirlerine. Viyana'dan mülakatı 4 Mayıs tarihine yaklaşık 40 gün dosya taşıma sürecinden sonra aldım akabinde hemen sağlık muayenesini almak için mail attım ve 2 mayısa randevu verdi. Kimisine daha erken de gitti mülakatlar tamamen timing. Ben bültenin açıklandığı ve tüm 2NL dağıltığı zaman kabul aldığım için uzun sürdü bu kadar. Gel zaman git zaman dosyaları toparladım gereken her şeyi hazırladım. Benim tek sıkıntım Ukrayna'da okuduğum için diplomamamın yetişemeyeceği korkusuydu ve acaba oradan alınma bir Adli sicil isterler mi diye de çok korkuyordum. Diplomamın elime ulaşması baya sürdü ve neyse ki yetiştirdim. Baya bir belge hazırladım her şeyi toparladım ve sağlık muayenesi için de ayrıca eskiden çocukken yaptırmış olduğum aşıların hepsini almancaya çevirisini aldım. Mülakat belgeleri İngilizce, muayene belgelrini almanca yaptırdım. Pasaportum aileden gelme yeşil olduğu için şengen ile sıkıntım yoktu sadece belgeleri toplayıp seyahatimi planlamam yeterliydi.

    29 Nisan cumartesi günü İzmir > Viyana direk uçuş aldım ve belgelerimle yola çıktım.

    2 Mayıs sabahı oldu ve sağlık muyanesi için verilen adrese sabah 9:30 da orada olacak şekilde bulundum. Muyanede verdiğim aşılar bebekken vurulan aşı çevirilerimi verdim. Antikor testi olmuştum onun almanca çevirisni verdim ve 2012 de olduğum Td aşısı çevirisni verdim. Hiçbirinin orjinalini istemedi. Almanca çevirilerini aldı ve işlemeye başladı. O sırada bende muyane forumu doldurdum ve akabinde sözlü muyane yapıldı, idrar vermemi istedi 24 yaşımda olduğum için gerekliymiş. Sonrasında Td aşısı 2012 yapıldığı için 11 yıl olmuş bunu bi yapalım dediler ben de tamam dedim skıntı yok. Muayene odasına girdim soyunmamı istedi boxer kalacak şekilde öksürttü tıksırttı çekiçle vurdu, tansiyon aldı derken kan alıcam dedi tamam dedim kan aldı ve tetenoz aşısını yaptı. Her şey ok dedi. Çıktıktan sonra faturam 431€ tuttu ödedim teşekkür ettim ve oradan Röntgen vermek için ayrıldım. Röntgen için bir adrese yönlendirdi, oraya gittim çok yoğundu fakat bir şekilde gidip sıra alıp bekledim. Sıra geldi röntgenimi verdim ve bir süre bekledikten sonra röntgen CD sini alıp ayrıldım. O cd yi sanırım abd ye giderken götüyormuşuz ben mülakatta vericeğiz sanıyordum neyse böylece sağlık günü bitmiş oldu 2 mayısı sonlandırdık.

    3 mayıs stres dolu ve heyecan dolu geçti..

    4 mayıs mülakat günü geldi gece stresten geç uyudum sabahda 5 de kalktım geri de uyuyamadım heyecandan bir şekilde zaman geçirdim mülakatım 13:30 daydı. biraz uzakta kaldığım için 11:30 gibi evden çıktım ve belgerlerimle birlikte yola koyuldum. Konsolosluğun önüne geldim yaklaşık 12:45 civarı gibi oradaydım. Erken almadıkları için dışarıda bir süre Simge ile bekledik biraz muhabbet sohbet derken 13:20 de ikimiz de içeriye girdik mülakatımız aynı saatteydi. 4. Kata çıktık ve güvenlik kontrolünden tek tek geçtik. Polis eşyaların hepsini çantanın içine koyup Xraya yerleştirmemi istedi. Taradıkan sonra ben de kontrolden geçip tamam dedi ve içeriye girdik. İçeride 3-5-7 kasaları olacak şekilde düzenlenmiş. 3- Ücret ödediğimiz yer 5- Evrakları teslim ettiğimiz yer 7- Mülakatın yapıldığı yer(kenarları kapalı). 5 numaralı kasadan ismim söylendi ve ben de oraya gittim Alize hanım sanırım çok içten bir kadındı ingilizce veya türkçe yapmak istediğimi söyledi dedim ingilizce devam edelim lütfen.İngilizce devam ettik ve ilk önce beni tebrik etti. Ben de teşekkür ettim ve belgelerimi almaya başladı benden aldığı toplamda 4 tane belge.
    Adli sicil kaydı
    Banka döküm
    Nüfus kayıt + tercümeli
    Diploma
    Oysaki 20-25 tane belki de belge hazırladım ama böyle olması daha iyi oldu gibi geldi bana ve devam ettim. DS-260 doldurduğumda mezun olmamıştım ve mezun olduğumu gördü ben de evet dedim geçen sene mezun oldum ama diplomayı daha geçen ay anca aldım dedim savaştan dolayı Ukrayna'da. O da gayet içten üzülerek katıldı bana. Biraz muhabbet sohbet ettik İzmirde yaşadığı yer bana çok yakın ve komşu olduğumuzu söyledi çok pozitif bir insandı stres felan kalmadı zaten üstüne Türkiye ne zaman döneceksin pasaportunu bu vizeye mi basılsın gibi muhabbet geçince ben iyice mutlu oldum daha mülakat olmadan vize felan konuştuk 😃 Her neyse bir süre muhabbet ettik ama sarhoş gibi oldum çok hatırlayamadım şu an. Oldukça pozitif geçti yani evrak teslimi. Diplomamın orj de aldı geri vereceğini söyledi. ve beklemem için arkaya yönlendirdi. Hemen 3 numaralı kasadan seslenildi ve ücreti ödemem için çağırdı. $330 vize ücreti ödemesini yaptım fişi verdi ve teşekkür ettim ayrıldım. 7 numaralı kasada bir süre sonra mülakat için çağırıldım Erkek bir abi mülakat için çağırdı beni. Ve mülakata başladık.
    M: Konsolosluk çalışanı B: Ben (tamamen ingilizce)

    M: Tebrik ediyorum.
    B: Teşekkürler

    M: Bu sizin kaçıncı başvurunuz
    B: 3 ya da 4 olması lazım tam hatırlamıyorum

    M: New York'a mı gidiyorsunuz?
    B: Evet orada bir tanıdığımız var ve 20 yılı aşkın yaşıyor. İlk etapta bana yardımcı olacak.

    M: Ne zaman gitmeyi planlıyorsunuz?
    B: Muhtemelen 1 ay içinde giderim Haziran başı gibi.

    M: Daha önce USA gittiniz mi?
    B: Hayır.

    M: Orada ne iş yapmayı planlıyorsunuz?
    B: Farketmez başlangıçta ne iş olursa onu yapacam sonrasına bakacam duruma göre sıkıntı yok.

    M: Daha önce orduda hizmet ettiniz mi?
    B: Hayır hatta 2028 e kadar tecilli isterseniz gösteriyim belgeyi?
    M: Yok size inanıyorum.

    M: Çocuğunuz var mı? Evli misiniz? Sevgiliniz var mı?
    B: (üçüne de ayrı ayrı Hayır dedim)

    M: Ne bölümü okudunuz?
    B: Dilbilimci,tercüman, öğretmen. İngilizce rusça ve almanca.

    M: Çalışıyor musunuz?
    B: Hayır çalışmıyorum USA gidince başlıcam çalışmaya.
    M: E ama yeşil pasaportunuz var.
    B: Aynen annemden geliyor 25 yaşıma kadar hakkım var.
    M: Aa evet anladım.

    M: Tebrikler vizeniz onaylandı.
    B: Teşekkür ediyorum.

    M: Vizeniz basılı pasaportunuz ve belgelerinizi bu adresten alırsınız.(Bir kağıt verdi orada da adres yazıyor postal office)
    B: Yarın alabilir miyim?
    M: Hayır sadece buradan alabilirsiniz.

    Bu şekilde mülakat bitti bu arada çok fazla soru sordu aralarında özel sorular ve muhabbet de oldu az da olsa ama aklıma gelenler bunlar bir de ben seri seri cevapladığım için sanki bir süre var da onu doldurmaya çalışıyor gibi sormaya devam etti gibi geldi bana ve mülakattan çıktım.

    Mülakat perşembe olduğu için pazartesiye sarkacağını söyledi ve daha önce mülakat deneyimi yaşayanların da öyle olduğu için dönüşü Flex olarak salı gününe almıştım. Cuma sabahı oldu 5 Mayıs. Sabah 10:35 gibi CEAC durumum AP den issued oldu. arından 5 dk sonrasında bir mail geldi; "Vizenizi bastık 11 am - 11:45 am arası konsolosluğa gelerek pasaportunuzu ve belgelerinizi teslim alabilirsiniz." Bunu duyunca işimi gücümü bıraktım pazartesiye sarkıtmamak için bir şekilde gitmem gerekiyordu taşıtla gidemezdim geç kalırdım, telefon da yabancı numara taksi çağıramadım bir türlü uygulama kabul etmedi. Binanın aşşasında bir beber dükkanına girip yarım almancamla taxi çağırmasını istedim sağ olsunlar çağırdılar gittim. 11:45 de orada oldum geleceğimi biliyorlardı randevusuz içeri girdim, polis de id istedi ben de ehliyeti verdim içeri aldılar.5 Numaralı kasaya gitmemi söylediler gittim Alize hanım sağ olsun pasaportu verdi vizeyi gösterdi Expired date i gösterdi istediğin zaman girebilirsin bu zamana kadar dedi. Girdiken sonraki GC sürecini vs. söyledi sarı zarfı gösterdi ve söyledi. GC gelene kadar çalışabileceğimi de söyledi bu vize ile sıkıntı olmaacağını söyledi. Teşekkür ettim en iyisini diledim onlar için ve ayrıldım. Salı olan biletimi Flex olduğu için Bugüne çektim ve Türkiye'ye döndüm.

  • ⭐⭐

    @Onur-Ok Tebrikler Onur bey, yolunuz açık olsun. Detaylı paylaşımınız için teşekkürler ☺️.


  • @Onur-Ok vizeniz hayırlı olsun


  • @mrtuynk vizeniz hayırlı olsun

  • ⭐⭐

    @Onur-Ok Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏


  • @CroM Vizeniz hayırlı olsun ailenizle birlikte Amerika'da huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum.


  • @Onur-Ok yolunuz ve bahtınız açık olsun


  • Herkese selamlar nihayetinde eşim ile birlikte bana da buraya yazmak nasip oldu. Forumda ve telegram grubunda bilgiler çok yerinde ve yeterli olduğu için muhteşem detaylı bir anlatım yapamayacağım fakat bir çok olumsuz durum karşısında vizeyi alabilmenin verdiği sevinç ile yine de kritik noktalardan olabildiğine bahsetmeye çalışacağım.

    Öncelikle tam olarak geçen sene bugün o zamanlar kız arkadaşım bugün ise (iyiki) eşim ile green card sorgulama ekranında "randomly selected" yazısını gördük. Konudan, süreçten ve Ankara Konsolosluğundan bir haber şekilde muhteşem sevinçler yaşarken içinde bulunduğumuz bu 12 ayda, sevinç her ay aşamalı olarak azaldı. Bunlardan uzunca bahsetmeyeceğim çünkü artık genel olarak bu sene Ankara'nın neredeyse hiç vize basmadığını, son 3.5 aydır durmuş olduklarını, video tweet gibi aktivitelerin hiç bir fayda sağlamadığını hepimiz biliyoruz.

    (evlilik konusuna kısaca bir parantez açmak istedim. Ben gc çıkınca hızlıca bekar olarak formu doldurdum. Eşimle green card çıkmadan önce 3 yıldır birlikteydik. Greencard çıkınca ağustos nişan, ekim evlilik şeklinde hızlıca ilerledik. mülakat alana kadar dosyamızı açtırmadık. viyanadan mülakat alınca dosyayı açtırıp eşimi ekleyip kendimi de evli olarak değiştirdim.)

    Biz de 27000 küsür olan case numaramızla elbette bu aylara kadar depresif, umutsuz bir halde gelmiştik. Fakat bu umutsuzluğun en yüksek yaşandığı şubat-mart aylarına girildiği noktada herkes gibi biz de eşimle alternatifler aramaya başladık ve bu alternatif ABD vizemiz olmadığı için dosya taşımak üzerine oldu. Bu noktada kısa bir mail trafiğinde şansımıza Viyana koştu. Hızlı bir cevap ile kabul ettiklerini, schengen almaya karışmadıklarını, alırsanız biz her şeyi hallederiz minvalinde bir mail ile umut ışığını bizim ve bir çok talihli için açmış oldular.

    Bu kabul maili sevinci de yaklaşık 10 dakika sürmüş olacaktı ki eşimin "Eee biz nasıl schengen alacağız?" demesiyle birlikte, hayatının 25 senesini yeşil pasaport ile geçirmiş benim ise en afalladığım nokta da tam bu schengen kısmı oldu. Hiç ihtiyacım olmayan bu vize hafızalarımda sürekli olarak haberlerde "schengenler verilmemeye başladı, schengenlerin teslimatı 6 aya kadar çıktı" vs gibi özellikle covid etkisindeki dönemlerde çıkan haberlerle kalmıştı. Korku dolu bir araştırma seansı ile bunun artık değiştiğini, belgelerin ve konsolosluk tutumların sancılı olsa da sürelerin kısaldığını anladık. Ogün bey gibi önceden kabul alan ve sürecini başlatmış kişiler sağolsun bizim öncü birliklerimiz oldular ve gerekli tüm bilgileri nokta nokta bizlere verdiler. Onların bilgilerinin ışığında önce schengen'i sonra da Avusturya US Consulate mülakatımız için gereken her şeyi hazırladık. Burayı hızlı geçtim fakat şu schengeni beklediğimiz 1 hafta çoğu kişi gibi bizim de en sancılı dönemlerimizden biriydi. Gerçekten schengen bu sınavın bölüm sonu canavarı oldu.

    Schengen sonrası 1 Mayıs İzmir'den Viyana'ya geldik. Şehir çok düzenli ve ulaşım ağı çok rahat hiç bir problem yaşamadan 2 Mayıs Medizin Augarden'deki sağlık mülakatımıza girdik. Eşimle TR'de antikor testi olmuştuk. İkimizde de tetanoz yoktu, eşimde ek olarak kabakulak eksikti. Bunları sağlık muayenesine bırakmıştık çünkü Türkiye'deki inanılmaz sağlık ocağı aşı sistemiyle uğraşmak ikimizin de sinir stres seviyesini tavanlara çıkartmıştı. Gelmeden iki gün önce grip olmuştum ve eşime de bulaştırmıştım. Burada klasik sağlık kontrollerimiz yapıldıktan sonra konu aşıya geldi ve Dr. Ivana Molnar bize grip olduğumuz için aşıları vurmayacağını, bunları muaf olarak işaretleyeceğini söyledi. Bu şans olmuştu çünkü tahminen 100-150 euro arası bir para cebimizde kalmış oldu. 790 euro gibi bir ücret ödeyip sağlıktan röntgene geçtik. Röntgeni de halledip mülakatımıza hazırlanmaya başladık.

    4 Mayıs mülakat günü 12.55'de kapıda belirdik ve güvenlik eşimle beni içeri aldı. İçeride kısa bir bekleme yaptıktan sonra Alize hanım güleryüzlü şekilde dosyaları aldı. Çok az belge alındı daha çok İzmir hakkında sohbetle geçti. Ardından ödemeyi yaptık ve çok kısa sürecek olan asıl mülakata girdik. Burada daha önceki abd girişlerimiz soruldu, birlikteliğimiz, eğitim ve iş durumumuz soruldu, kanıtlarımıza çok kısa göz gezdirdi ve onayladı memur. Ertesi gün de öğlen bir mail aldık konsolosluktan pasaportlarımızın basıldığına dair ve hızlıca gittik. Büyük bir sevinçle pasaportlarımızı ve sarı zarflarımızı aldık ki eşimin pasaportunda bir hata yapılmış. Vatandaşlığı Türk değil Avusturya olarak girilmiş. Alize hanım sağolsun aynı gün bu hatalarını telafi edip 2-3 saat içinde bizi geri çağırdı ve Viyana mülakat deneyimimizi de sonlandırmış olduk.

    Ek olarak biz şehri ilk günden itibaren çok sevdik ve gezmek için çok vakit ayırdık. İşlerimiz bitse de halen şehri geziyoruz ve bir süre daha buralarda olacağız. Son olarak da tabi bu üstteki bilgilerin tamamını sabırla anlatan @gucarslan bey, Tuğba hanım, Gökçe hanım, öncü olan Ogün bey ve hatırlayamadığım kadar çok yardımı olan grup+forumdaki herkese eşimle teşekkürlerimizi borç biliriz. Darısı bekleyen herkesin başına, bol şans diliyoruz herkese ve herhangi bir sorusu olan kişilere de yardım etmekten mutluluk duyarım.


  • @aytug-aykut hayırlı olsun vizeniz tebrikler yeni hayatınız da yeni yeriniz de başarılar dilerim 🙏


  • @Onur-Ok yolunuz açık olsun inşallah 🙏

  • Yasaklı

    @aytug-aykut, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    Herkese selamlar nihayetinde eşim ile birlikte bana da buraya yazmak nasip oldu. Forumda ve telegram grubunda bilgiler çok yerinde ve yeterli olduğu için muhteşem detaylı bir anlatım yapamayacağım fakat bir çok olumsuz durum karşısında vizeyi alabilmenin verdiği sevinç ile yine de kritik noktalardan olabildiğine bahsetmeye çalışacağım.

    Öncelikle tam olarak geçen sene bugün o zamanlar kız arkadaşım bugün ise (iyiki) eşim ile green card sorgulama ekranında "randomly selected" yazısını gördük. Konudan, süreçten ve Ankara Konsolosluğundan bir haber şekilde muhteşem sevinçler yaşarken içinde bulunduğumuz bu 12 ayda, sevinç her ay aşamalı olarak azaldı. Bunlardan uzunca bahsetmeyeceğim çünkü artık genel olarak bu sene Ankara'nın neredeyse hiç vize basmadığını, son 3.5 aydır durmuş olduklarını, video tweet gibi aktivitelerin hiç bir fayda sağlamadığını hepimiz biliyoruz.

    (evlilik konusuna kısaca bir parantez açmak istedim. Ben gc çıkınca hızlıca bekar olarak formu doldurdum. Eşimle green card çıkmadan önce 3 yıldır birlikteydik. Greencard çıkınca ağustos nişan, ekim evlilik şeklinde hızlıca ilerledik. mülakat alana kadar dosyamızı açtırmadık. viyanadan mülakat alınca dosyayı açtırıp eşimi ekleyip kendimi de evli olarak değiştirdim.)

    Biz de 27000 küsür olan case numaramızla elbette bu aylara kadar depresif, umutsuz bir halde gelmiştik. Fakat bu umutsuzluğun en yüksek yaşandığı şubat-mart aylarına girildiği noktada herkes gibi biz de eşimle alternatifler aramaya başladık ve bu alternatif ABD vizemiz olmadığı için dosya taşımak üzerine oldu. Bu noktada kısa bir mail trafiğinde şansımıza Viyana koştu. Hızlı bir cevap ile kabul ettiklerini, schengen almaya karışmadıklarını, alırsanız biz her şeyi hallederiz minvalinde bir mail ile umut ışığını bizim ve bir çok talihli için açmış oldular.

    Bu kabul maili sevinci de yaklaşık 10 dakika sürmüş olacaktı ki eşimin "Eee biz nasıl schengen alacağız?" demesiyle birlikte, hayatının 25 senesini yeşil pasaport ile geçirmiş benim ise en afalladığım nokta da tam bu schengen kısmı oldu. Hiç ihtiyacım olmayan bu vize hafızalarımda sürekli olarak haberlerde "schengenler verilmemeye başladı, schengenlerin teslimatı 6 aya kadar çıktı" vs gibi özellikle covid etkisindeki dönemlerde çıkan haberlerle kalmıştı. Korku dolu bir araştırma seansı ile bunun artık değiştiğini, belgelerin ve konsolosluk tutumların sancılı olsa da sürelerin kısaldığını anladık. Ogün bey gibi önceden kabul alan ve sürecini başlatmış kişiler sağolsun bizim öncü birliklerimiz oldular ve gerekli tüm bilgileri nokta nokta bizlere verdiler. Onların bilgilerinin ışığında önce schengen'i sonra da Avusturya US Consulate mülakatımız için gereken her şeyi hazırladık. Burayı hızlı geçtim fakat şu schengeni beklediğimiz 1 hafta çoğu kişi gibi bizim de en sancılı dönemlerimizden biriydi. Gerçekten schengen bu sınavın bölüm sonu canavarı oldu.

    Schengen sonrası 1 Mayıs İzmir'den Viyana'ya geldik. Şehir çok düzenli ve ulaşım ağı çok rahat hiç bir problem yaşamadan 2 Mayıs Medizin Augarden'deki sağlık mülakatımıza girdik. Eşimle TR'de antikor testi olmuştuk. İkimizde de tetanoz yoktu, eşimde ek olarak kabakulak eksikti. Bunları sağlık muayenesine bırakmıştık çünkü Türkiye'deki inanılmaz sağlık ocağı aşı sistemiyle uğraşmak ikimizin de sinir stres seviyesini tavanlara çıkartmıştı. Gelmeden iki gün önce grip olmuştum ve eşime de bulaştırmıştım. Burada klasik sağlık kontrollerimiz yapıldıktan sonra konu aşıya geldi ve Dr. Ivana Molnar bize grip olduğumuz için aşıları vurmayacağını, bunları muaf olarak işaretleyeceğini söyledi. Bu şans olmuştu çünkü tahminen 100-150 euro arası bir para cebimizde kalmış oldu. 790 euro gibi bir ücret ödeyip sağlıktan röntgene geçtik. Röntgeni de halledip mülakatımıza hazırlanmaya başladık.

    4 Mayıs mülakat günü 12.55'de kapıda belirdik ve güvenlik eşimle beni içeri aldı. İçeride kısa bir bekleme yaptıktan sonra Alize hanım güleryüzlü şekilde dosyaları aldı. Çok az belge alındı daha çok İzmir hakkında sohbetle geçti. Ardından ödemeyi yaptık ve çok kısa sürecek olan asıl mülakata girdik. Burada daha önceki abd girişlerimiz soruldu, birlikteliğimiz, eğitim ve iş durumumuz soruldu, kanıtlarımıza çok kısa göz gezdirdi ve onayladı memur. Ertesi gün de öğlen bir mail aldık konsolosluktan pasaportlarımızın basıldığına dair ve hızlıca gittik. Büyük bir sevinçle pasaportlarımızı ve sarı zarflarımızı aldık ki eşimin pasaportunda bir hata yapılmış. Vatandaşlığı Türk değil Avusturya olarak girilmiş. Alize hanım sağolsun aynı gün bu hatalarını telafi edip 2-3 saat içinde bizi geri çağırdı ve Viyana mülakat deneyimimizi de sonlandırmış olduk.

    Ek olarak biz şehri ilk günden itibaren çok sevdik ve gezmek için çok vakit ayırdık. İşlerimiz bitse de halen şehri geziyoruz ve bir süre daha buralarda olacağız. Son olarak da tabi bu üstteki bilgilerin tamamını sabırla anlatan @gucarslan bey, Tuğba hanım, Gökçe hanım, öncü olan Ogün bey ve hatırlayamadığım kadar çok yardımı olan grup+forumdaki herkese eşimle teşekkürlerimizi borç biliriz. Darısı bekleyen herkesin başına, bol şans diliyoruz herkese ve herhangi bir sorusu olan kişilere de yardım etmekten mutluluk duyarım.

    Ds 260 formunu ne zaman doldurup gondermistiniz


  • @aytug-aykut vizeniz hayırlı olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum