Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
-
@excan konsolosluğun muayene için herhangi bir süreç takibi yok.
istediğiniz tarihte, unganlardan randevu alıp gidebilirsiniz. giderken eski sağlık raporunuzu yanınıza alıp, gidiş sebebinizi kendilerine açıklayın.
onlar sonucu nasıl teslim edeceklerini size bildirir. -
Herkese merhaba,
28 Mayıs tarihli Viyana mülakat deneyimimiz:
Sağlık raporu almadan görüşmeye gittik. Evraklar istenirken bununla ilgili bir şey de sorulmadı.
İlgili binanın(Marriot Hotel) yan girişinden girip, 4. katına çıktık, İlk girişte güvenlik kontrolünde çantamızdaki powerbanki emanete aldılar. Onun haricinde telefonlarımız bizde kaldı, hatta açıktı ve içerde kullanmaya da devam ettik. (Mülakat sırasında greencardın postalanacağı adresi yazdığım kağıtta zip kodunu yazmayı unutmuşum, o sırada telefondan-whatsup dan bakıp söyledim.)
İlk kapıdan girince sağda bekleme bölümü var, oraya geçip bekmeye başladık.
Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, bu bekleme alanında fotograf çekme kabinleri var, 4 adeti 8 Euro, sanırım Türkiye'den çok daha ucuz bir fiyat. Yola çıkacağımız gün biz fotograf çektirmek için bayaa zaman harcadık, orada olduğunu bilsek hiç uğraşmazdık.
Sonra soyadımızla çağrıldık. Hangi dili tercih ettiğimiz soruldu, İngilizce devam ettik. Sırasıyla, pasaport, 2 adet fotoğraf, üniversite diploması aslı ve fotokopisi, Formül A, Formül B, banka hesap dökümü( imza sirküleri alınmadı.) ve adli sicil kaydı alındı.
Sonrasında ücret ödenmesi için bir yandaki bankoya geçtik. Burada kredi kartı ile ödememizi yaptık.
Sonra tekrar beklemeye başladık. Çağrılınca fazlaca bir soru sorulmadı, sadece meslek ve daha önce evlendiniz mi diye soruldu. En sonunda, herşeyin yolunda olduğu ancak pause kararı sebebiyle vizemizi basamadıklarını söyledi. Beyaz renkli kağıtta 221(g) belgesini verdi. Bir gelişme olursa sizinle iletişime geçeceğiz dendi.
Çok sorunsuz ve stressiz bir süreç oldu. İnşallah devamı da böyle olur ve herkes için hayırlı bir şekilde süreç sonlanır.
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri
-
@mrtuynk Tebrikler, hayırlı uğurlu olsun !
-
@mrtuynk tebrikler. Vizeniz hayırlı olsun. Amerikadaki yeni hayatınızda başarılar diliyorum.
Sigarayı bıraktıktan sonra bazen puro içeyim diyorum. Backwood hariç içemiyorum. Chibo vs de denedim ama puro bana göre değil. İçimine alışmak lazım. Amaerikada puro barlar var ,miamide falan. Belki iş için oralarıda radarınıza alabilirsiniz. -
@mrtuynk Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun

-
@mrtuynk tebrikler. Vizeniz hayırlı olsun
-
@mrtuynk vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda sağlık mutluluk ve başarılar dilerim.
-
@mrtuynk vizeniz hayırlı olsun amerikada bol şans
-
@CroM Tebrikler, vizeleriniz hayirli olsun, ailenizle mutlu bir yasam dilerim.
-
@mrtuynk tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
-
Herkese merhaba, DV2023 7 Mayısta kazandığımı öğrendikten baya bir mutlu olmuştum tabi Case Number felan nedir ne değildir bilmiyorum tabi o zaman 0 bilgi ile kazandım tamam diyorum
Her neyse kazandığım gün içerisinde daha öncesinden DV kazanan arkadaşıma yazdım ve beni direk yesilkart foruma yönlendirdi ve iyiki de yapmış bunu. Yesil kart forumun aşamalarını okudum ve gerekenleri neyse yaptım teker teker aşama aşama. Case Number 274xx. Grupda bulunduğum süre boyunca Ekim 2022 den Ocak 2023 e kadar hiç bir aksiyon almadım ve çok rahattım. O sürede bülten bekliyorum ki cut-off olsun mülakat gelir diye. Ama Bülten 30.000 oldu cut-off oldum fakat mülakat vs. hiç bir şey yok dedim herhalde bu böyle gitmeyecek işimi gücümü her şeyimi bıraktım artık sadece nasıl mülakat alabilirime yöneldim. Bülten 30.000 olmasıyla birlikte Gucarslan beyin yaptığı yorumlamada gözüme bir şey çarptı o da "şengeni olanlar avrupayı denesin" gibisinden bir şeydi. Dedim bende de yeşil pasaport var yani avrupada hangi ülke kabul eder ki dosyayı der demez o günün gecesi tüm şengen ülkelerine mail atmışımdır
kopyalayıp yapıştır yaptım tek değiştirdiğim şey yazdığım metnin içindeki us elçiliğinin bulunduğu şehirdi. Ertesi gün 16 şubatta Viyanadan ok mesajı aldım ve dosyamı taşımayı kabul ettiler. Bunun mutluluğu GC yi tekrar kazanmış olmak kadar vardı desem yalan olmaz hele benim case numbera sahip olanlar daha iyi anlar belki. Grup adminleriyle konuştum ve bir gruba yönlendirildim dosyasını Viyana'ya taşımış olanların bilgi paylaşımı yaptığı yer. Ordaki arkadaşlar sağ olsunlar gerçekten çok yardım severler ve destek oluyorlar birbirlerine. Viyana'dan mülakatı 4 Mayıs tarihine yaklaşık 40 gün dosya taşıma sürecinden sonra aldım akabinde hemen sağlık muayenesini almak için mail attım ve 2 mayısa randevu verdi. Kimisine daha erken de gitti mülakatlar tamamen timing. Ben bültenin açıklandığı ve tüm 2NL dağıltığı zaman kabul aldığım için uzun sürdü bu kadar. Gel zaman git zaman dosyaları toparladım gereken her şeyi hazırladım. Benim tek sıkıntım Ukrayna'da okuduğum için diplomamamın yetişemeyeceği korkusuydu ve acaba oradan alınma bir Adli sicil isterler mi diye de çok korkuyordum. Diplomamın elime ulaşması baya sürdü ve neyse ki yetiştirdim. Baya bir belge hazırladım her şeyi toparladım ve sağlık muayenesi için de ayrıca eskiden çocukken yaptırmış olduğum aşıların hepsini almancaya çevirisini aldım. Mülakat belgeleri İngilizce, muayene belgelrini almanca yaptırdım. Pasaportum aileden gelme yeşil olduğu için şengen ile sıkıntım yoktu sadece belgeleri toplayıp seyahatimi planlamam yeterliydi.29 Nisan cumartesi günü İzmir > Viyana direk uçuş aldım ve belgelerimle yola çıktım.
2 Mayıs sabahı oldu ve sağlık muyanesi için verilen adrese sabah 9:30 da orada olacak şekilde bulundum. Muyanede verdiğim aşılar bebekken vurulan aşı çevirilerimi verdim. Antikor testi olmuştum onun almanca çevirisni verdim ve 2012 de olduğum Td aşısı çevirisni verdim. Hiçbirinin orjinalini istemedi. Almanca çevirilerini aldı ve işlemeye başladı. O sırada bende muyane forumu doldurdum ve akabinde sözlü muyane yapıldı, idrar vermemi istedi 24 yaşımda olduğum için gerekliymiş. Sonrasında Td aşısı 2012 yapıldığı için 11 yıl olmuş bunu bi yapalım dediler ben de tamam dedim skıntı yok. Muayene odasına girdim soyunmamı istedi boxer kalacak şekilde öksürttü tıksırttı çekiçle vurdu, tansiyon aldı derken kan alıcam dedi tamam dedim kan aldı ve tetenoz aşısını yaptı. Her şey ok dedi. Çıktıktan sonra faturam 431€ tuttu ödedim teşekkür ettim ve oradan Röntgen vermek için ayrıldım. Röntgen için bir adrese yönlendirdi, oraya gittim çok yoğundu fakat bir şekilde gidip sıra alıp bekledim. Sıra geldi röntgenimi verdim ve bir süre bekledikten sonra röntgen CD sini alıp ayrıldım. O cd yi sanırım abd ye giderken götüyormuşuz ben mülakatta vericeğiz sanıyordum neyse böylece sağlık günü bitmiş oldu 2 mayısı sonlandırdık.
3 mayıs stres dolu ve heyecan dolu geçti..
4 mayıs mülakat günü geldi gece stresten geç uyudum sabahda 5 de kalktım geri de uyuyamadım heyecandan bir şekilde zaman geçirdim mülakatım 13:30 daydı. biraz uzakta kaldığım için 11:30 gibi evden çıktım ve belgerlerimle birlikte yola koyuldum. Konsolosluğun önüne geldim yaklaşık 12:45 civarı gibi oradaydım. Erken almadıkları için dışarıda bir süre Simge ile bekledik biraz muhabbet sohbet derken 13:20 de ikimiz de içeriye girdik mülakatımız aynı saatteydi. 4. Kata çıktık ve güvenlik kontrolünden tek tek geçtik. Polis eşyaların hepsini çantanın içine koyup Xraya yerleştirmemi istedi. Taradıkan sonra ben de kontrolden geçip tamam dedi ve içeriye girdik. İçeride 3-5-7 kasaları olacak şekilde düzenlenmiş. 3- Ücret ödediğimiz yer 5- Evrakları teslim ettiğimiz yer 7- Mülakatın yapıldığı yer(kenarları kapalı). 5 numaralı kasadan ismim söylendi ve ben de oraya gittim Alize hanım sanırım çok içten bir kadındı ingilizce veya türkçe yapmak istediğimi söyledi dedim ingilizce devam edelim lütfen.İngilizce devam ettik ve ilk önce beni tebrik etti. Ben de teşekkür ettim ve belgelerimi almaya başladı benden aldığı toplamda 4 tane belge.
Adli sicil kaydı
Banka döküm
Nüfus kayıt + tercümeli
Diploma
Oysaki 20-25 tane belki de belge hazırladım ama böyle olması daha iyi oldu gibi geldi bana ve devam ettim. DS-260 doldurduğumda mezun olmamıştım ve mezun olduğumu gördü ben de evet dedim geçen sene mezun oldum ama diplomayı daha geçen ay anca aldım dedim savaştan dolayı Ukrayna'da. O da gayet içten üzülerek katıldı bana. Biraz muhabbet sohbet ettik İzmirde yaşadığı yer bana çok yakın ve komşu olduğumuzu söyledi çok pozitif bir insandı stres felan kalmadı zaten üstüne Türkiye ne zaman döneceksin pasaportunu bu vizeye mi basılsın gibi muhabbet geçince ben iyice mutlu oldum daha mülakat olmadan vize felan konuştuk
Her neyse bir süre muhabbet ettik ama sarhoş gibi oldum çok hatırlayamadım şu an. Oldukça pozitif geçti yani evrak teslimi. Diplomamın orj de aldı geri vereceğini söyledi. ve beklemem için arkaya yönlendirdi. Hemen 3 numaralı kasadan seslenildi ve ücreti ödemem için çağırdı. $330 vize ücreti ödemesini yaptım fişi verdi ve teşekkür ettim ayrıldım. 7 numaralı kasada bir süre sonra mülakat için çağırıldım Erkek bir abi mülakat için çağırdı beni. Ve mülakata başladık.
M: Konsolosluk çalışanı B: Ben (tamamen ingilizce)M: Tebrik ediyorum.
B: TeşekkürlerM: Bu sizin kaçıncı başvurunuz
B: 3 ya da 4 olması lazım tam hatırlamıyorumM: New York'a mı gidiyorsunuz?
B: Evet orada bir tanıdığımız var ve 20 yılı aşkın yaşıyor. İlk etapta bana yardımcı olacak.M: Ne zaman gitmeyi planlıyorsunuz?
B: Muhtemelen 1 ay içinde giderim Haziran başı gibi.M: Daha önce USA gittiniz mi?
B: Hayır.M: Orada ne iş yapmayı planlıyorsunuz?
B: Farketmez başlangıçta ne iş olursa onu yapacam sonrasına bakacam duruma göre sıkıntı yok.M: Daha önce orduda hizmet ettiniz mi?
B: Hayır hatta 2028 e kadar tecilli isterseniz gösteriyim belgeyi?
M: Yok size inanıyorum.M: Çocuğunuz var mı? Evli misiniz? Sevgiliniz var mı?
B: (üçüne de ayrı ayrı Hayır dedim)M: Ne bölümü okudunuz?
B: Dilbilimci,tercüman, öğretmen. İngilizce rusça ve almanca.M: Çalışıyor musunuz?
B: Hayır çalışmıyorum USA gidince başlıcam çalışmaya.
M: E ama yeşil pasaportunuz var.
B: Aynen annemden geliyor 25 yaşıma kadar hakkım var.
M: Aa evet anladım.M: Tebrikler vizeniz onaylandı.
B: Teşekkür ediyorum.M: Vizeniz basılı pasaportunuz ve belgelerinizi bu adresten alırsınız.(Bir kağıt verdi orada da adres yazıyor postal office)
B: Yarın alabilir miyim?
M: Hayır sadece buradan alabilirsiniz.Bu şekilde mülakat bitti bu arada çok fazla soru sordu aralarında özel sorular ve muhabbet de oldu az da olsa ama aklıma gelenler bunlar bir de ben seri seri cevapladığım için sanki bir süre var da onu doldurmaya çalışıyor gibi sormaya devam etti gibi geldi bana ve mülakattan çıktım.
Mülakat perşembe olduğu için pazartesiye sarkacağını söyledi ve daha önce mülakat deneyimi yaşayanların da öyle olduğu için dönüşü Flex olarak salı gününe almıştım. Cuma sabahı oldu 5 Mayıs. Sabah 10:35 gibi CEAC durumum AP den issued oldu. arından 5 dk sonrasında bir mail geldi; "Vizenizi bastık 11 am - 11:45 am arası konsolosluğa gelerek pasaportunuzu ve belgelerinizi teslim alabilirsiniz." Bunu duyunca işimi gücümü bıraktım pazartesiye sarkıtmamak için bir şekilde gitmem gerekiyordu taşıtla gidemezdim geç kalırdım, telefon da yabancı numara taksi çağıramadım bir türlü uygulama kabul etmedi. Binanın aşşasında bir beber dükkanına girip yarım almancamla taxi çağırmasını istedim sağ olsunlar çağırdılar gittim. 11:45 de orada oldum geleceğimi biliyorlardı randevusuz içeri girdim, polis de id istedi ben de ehliyeti verdim içeri aldılar.5 Numaralı kasaya gitmemi söylediler gittim Alize hanım sağ olsun pasaportu verdi vizeyi gösterdi Expired date i gösterdi istediğin zaman girebilirsin bu zamana kadar dedi. Girdiken sonraki GC sürecini vs. söyledi sarı zarfı gösterdi ve söyledi. GC gelene kadar çalışabileceğimi de söyledi bu vize ile sıkıntı olmaacağını söyledi. Teşekkür ettim en iyisini diledim onlar için ve ayrıldım. Salı olan biletimi Flex olduğu için Bugüne çektim ve Türkiye'ye döndüm.
-
@Onur-Ok Tebrikler Onur bey, yolunuz açık olsun. Detaylı paylaşımınız için teşekkürler
️. -
@Onur-Ok vizeniz hayırlı olsun
-
@mrtuynk vizeniz hayırlı olsun
-
@Onur-Ok Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun

-
@CroM Vizeniz hayırlı olsun ailenizle birlikte Amerika'da huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum.
-
@Onur-Ok yolunuz ve bahtınız açık olsun
-
Herkese selamlar nihayetinde eşim ile birlikte bana da buraya yazmak nasip oldu. Forumda ve telegram grubunda bilgiler çok yerinde ve yeterli olduğu için muhteşem detaylı bir anlatım yapamayacağım fakat bir çok olumsuz durum karşısında vizeyi alabilmenin verdiği sevinç ile yine de kritik noktalardan olabildiğine bahsetmeye çalışacağım.
Öncelikle tam olarak geçen sene bugün o zamanlar kız arkadaşım bugün ise (iyiki) eşim ile green card sorgulama ekranında "randomly selected" yazısını gördük. Konudan, süreçten ve Ankara Konsolosluğundan bir haber şekilde muhteşem sevinçler yaşarken içinde bulunduğumuz bu 12 ayda, sevinç her ay aşamalı olarak azaldı. Bunlardan uzunca bahsetmeyeceğim çünkü artık genel olarak bu sene Ankara'nın neredeyse hiç vize basmadığını, son 3.5 aydır durmuş olduklarını, video tweet gibi aktivitelerin hiç bir fayda sağlamadığını hepimiz biliyoruz.
(evlilik konusuna kısaca bir parantez açmak istedim. Ben gc çıkınca hızlıca bekar olarak formu doldurdum. Eşimle green card çıkmadan önce 3 yıldır birlikteydik. Greencard çıkınca ağustos nişan, ekim evlilik şeklinde hızlıca ilerledik. mülakat alana kadar dosyamızı açtırmadık. viyanadan mülakat alınca dosyayı açtırıp eşimi ekleyip kendimi de evli olarak değiştirdim.)
Biz de 27000 küsür olan case numaramızla elbette bu aylara kadar depresif, umutsuz bir halde gelmiştik. Fakat bu umutsuzluğun en yüksek yaşandığı şubat-mart aylarına girildiği noktada herkes gibi biz de eşimle alternatifler aramaya başladık ve bu alternatif ABD vizemiz olmadığı için dosya taşımak üzerine oldu. Bu noktada kısa bir mail trafiğinde şansımıza Viyana koştu. Hızlı bir cevap ile kabul ettiklerini, schengen almaya karışmadıklarını, alırsanız biz her şeyi hallederiz minvalinde bir mail ile umut ışığını bizim ve bir çok talihli için açmış oldular.
Bu kabul maili sevinci de yaklaşık 10 dakika sürmüş olacaktı ki eşimin "Eee biz nasıl schengen alacağız?" demesiyle birlikte, hayatının 25 senesini yeşil pasaport ile geçirmiş benim ise en afalladığım nokta da tam bu schengen kısmı oldu. Hiç ihtiyacım olmayan bu vize hafızalarımda sürekli olarak haberlerde "schengenler verilmemeye başladı, schengenlerin teslimatı 6 aya kadar çıktı" vs gibi özellikle covid etkisindeki dönemlerde çıkan haberlerle kalmıştı. Korku dolu bir araştırma seansı ile bunun artık değiştiğini, belgelerin ve konsolosluk tutumların sancılı olsa da sürelerin kısaldığını anladık. Ogün bey gibi önceden kabul alan ve sürecini başlatmış kişiler sağolsun bizim öncü birliklerimiz oldular ve gerekli tüm bilgileri nokta nokta bizlere verdiler. Onların bilgilerinin ışığında önce schengen'i sonra da Avusturya US Consulate mülakatımız için gereken her şeyi hazırladık. Burayı hızlı geçtim fakat şu schengeni beklediğimiz 1 hafta çoğu kişi gibi bizim de en sancılı dönemlerimizden biriydi. Gerçekten schengen bu sınavın bölüm sonu canavarı oldu.
Schengen sonrası 1 Mayıs İzmir'den Viyana'ya geldik. Şehir çok düzenli ve ulaşım ağı çok rahat hiç bir problem yaşamadan 2 Mayıs Medizin Augarden'deki sağlık mülakatımıza girdik. Eşimle TR'de antikor testi olmuştuk. İkimizde de tetanoz yoktu, eşimde ek olarak kabakulak eksikti. Bunları sağlık muayenesine bırakmıştık çünkü Türkiye'deki inanılmaz sağlık ocağı aşı sistemiyle uğraşmak ikimizin de sinir stres seviyesini tavanlara çıkartmıştı. Gelmeden iki gün önce grip olmuştum ve eşime de bulaştırmıştım. Burada klasik sağlık kontrollerimiz yapıldıktan sonra konu aşıya geldi ve Dr. Ivana Molnar bize grip olduğumuz için aşıları vurmayacağını, bunları muaf olarak işaretleyeceğini söyledi. Bu şans olmuştu çünkü tahminen 100-150 euro arası bir para cebimizde kalmış oldu. 790 euro gibi bir ücret ödeyip sağlıktan röntgene geçtik. Röntgeni de halledip mülakatımıza hazırlanmaya başladık.
4 Mayıs mülakat günü 12.55'de kapıda belirdik ve güvenlik eşimle beni içeri aldı. İçeride kısa bir bekleme yaptıktan sonra Alize hanım güleryüzlü şekilde dosyaları aldı. Çok az belge alındı daha çok İzmir hakkında sohbetle geçti. Ardından ödemeyi yaptık ve çok kısa sürecek olan asıl mülakata girdik. Burada daha önceki abd girişlerimiz soruldu, birlikteliğimiz, eğitim ve iş durumumuz soruldu, kanıtlarımıza çok kısa göz gezdirdi ve onayladı memur. Ertesi gün de öğlen bir mail aldık konsolosluktan pasaportlarımızın basıldığına dair ve hızlıca gittik. Büyük bir sevinçle pasaportlarımızı ve sarı zarflarımızı aldık ki eşimin pasaportunda bir hata yapılmış. Vatandaşlığı Türk değil Avusturya olarak girilmiş. Alize hanım sağolsun aynı gün bu hatalarını telafi edip 2-3 saat içinde bizi geri çağırdı ve Viyana mülakat deneyimimizi de sonlandırmış olduk.
Ek olarak biz şehri ilk günden itibaren çok sevdik ve gezmek için çok vakit ayırdık. İşlerimiz bitse de halen şehri geziyoruz ve bir süre daha buralarda olacağız. Son olarak da tabi bu üstteki bilgilerin tamamını sabırla anlatan @gucarslan bey, Tuğba hanım, Gökçe hanım, öncü olan Ogün bey ve hatırlayamadığım kadar çok yardımı olan grup+forumdaki herkese eşimle teşekkürlerimizi borç biliriz. Darısı bekleyen herkesin başına, bol şans diliyoruz herkese ve herhangi bir sorusu olan kişilere de yardım etmekten mutluluk duyarım.
-
@aytug-aykut hayırlı olsun vizeniz tebrikler yeni hayatınız da yeni yeriniz de başarılar dilerim

-
@Onur-Ok yolunuz açık olsun inşallah

-
@aytug-aykut, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri
Herkese selamlar nihayetinde eşim ile birlikte bana da buraya yazmak nasip oldu. Forumda ve telegram grubunda bilgiler çok yerinde ve yeterli olduğu için muhteşem detaylı bir anlatım yapamayacağım fakat bir çok olumsuz durum karşısında vizeyi alabilmenin verdiği sevinç ile yine de kritik noktalardan olabildiğine bahsetmeye çalışacağım.
Öncelikle tam olarak geçen sene bugün o zamanlar kız arkadaşım bugün ise (iyiki) eşim ile green card sorgulama ekranında "randomly selected" yazısını gördük. Konudan, süreçten ve Ankara Konsolosluğundan bir haber şekilde muhteşem sevinçler yaşarken içinde bulunduğumuz bu 12 ayda, sevinç her ay aşamalı olarak azaldı. Bunlardan uzunca bahsetmeyeceğim çünkü artık genel olarak bu sene Ankara'nın neredeyse hiç vize basmadığını, son 3.5 aydır durmuş olduklarını, video tweet gibi aktivitelerin hiç bir fayda sağlamadığını hepimiz biliyoruz.
(evlilik konusuna kısaca bir parantez açmak istedim. Ben gc çıkınca hızlıca bekar olarak formu doldurdum. Eşimle green card çıkmadan önce 3 yıldır birlikteydik. Greencard çıkınca ağustos nişan, ekim evlilik şeklinde hızlıca ilerledik. mülakat alana kadar dosyamızı açtırmadık. viyanadan mülakat alınca dosyayı açtırıp eşimi ekleyip kendimi de evli olarak değiştirdim.)
Biz de 27000 küsür olan case numaramızla elbette bu aylara kadar depresif, umutsuz bir halde gelmiştik. Fakat bu umutsuzluğun en yüksek yaşandığı şubat-mart aylarına girildiği noktada herkes gibi biz de eşimle alternatifler aramaya başladık ve bu alternatif ABD vizemiz olmadığı için dosya taşımak üzerine oldu. Bu noktada kısa bir mail trafiğinde şansımıza Viyana koştu. Hızlı bir cevap ile kabul ettiklerini, schengen almaya karışmadıklarını, alırsanız biz her şeyi hallederiz minvalinde bir mail ile umut ışığını bizim ve bir çok talihli için açmış oldular.
Bu kabul maili sevinci de yaklaşık 10 dakika sürmüş olacaktı ki eşimin "Eee biz nasıl schengen alacağız?" demesiyle birlikte, hayatının 25 senesini yeşil pasaport ile geçirmiş benim ise en afalladığım nokta da tam bu schengen kısmı oldu. Hiç ihtiyacım olmayan bu vize hafızalarımda sürekli olarak haberlerde "schengenler verilmemeye başladı, schengenlerin teslimatı 6 aya kadar çıktı" vs gibi özellikle covid etkisindeki dönemlerde çıkan haberlerle kalmıştı. Korku dolu bir araştırma seansı ile bunun artık değiştiğini, belgelerin ve konsolosluk tutumların sancılı olsa da sürelerin kısaldığını anladık. Ogün bey gibi önceden kabul alan ve sürecini başlatmış kişiler sağolsun bizim öncü birliklerimiz oldular ve gerekli tüm bilgileri nokta nokta bizlere verdiler. Onların bilgilerinin ışığında önce schengen'i sonra da Avusturya US Consulate mülakatımız için gereken her şeyi hazırladık. Burayı hızlı geçtim fakat şu schengeni beklediğimiz 1 hafta çoğu kişi gibi bizim de en sancılı dönemlerimizden biriydi. Gerçekten schengen bu sınavın bölüm sonu canavarı oldu.
Schengen sonrası 1 Mayıs İzmir'den Viyana'ya geldik. Şehir çok düzenli ve ulaşım ağı çok rahat hiç bir problem yaşamadan 2 Mayıs Medizin Augarden'deki sağlık mülakatımıza girdik. Eşimle TR'de antikor testi olmuştuk. İkimizde de tetanoz yoktu, eşimde ek olarak kabakulak eksikti. Bunları sağlık muayenesine bırakmıştık çünkü Türkiye'deki inanılmaz sağlık ocağı aşı sistemiyle uğraşmak ikimizin de sinir stres seviyesini tavanlara çıkartmıştı. Gelmeden iki gün önce grip olmuştum ve eşime de bulaştırmıştım. Burada klasik sağlık kontrollerimiz yapıldıktan sonra konu aşıya geldi ve Dr. Ivana Molnar bize grip olduğumuz için aşıları vurmayacağını, bunları muaf olarak işaretleyeceğini söyledi. Bu şans olmuştu çünkü tahminen 100-150 euro arası bir para cebimizde kalmış oldu. 790 euro gibi bir ücret ödeyip sağlıktan röntgene geçtik. Röntgeni de halledip mülakatımıza hazırlanmaya başladık.
4 Mayıs mülakat günü 12.55'de kapıda belirdik ve güvenlik eşimle beni içeri aldı. İçeride kısa bir bekleme yaptıktan sonra Alize hanım güleryüzlü şekilde dosyaları aldı. Çok az belge alındı daha çok İzmir hakkında sohbetle geçti. Ardından ödemeyi yaptık ve çok kısa sürecek olan asıl mülakata girdik. Burada daha önceki abd girişlerimiz soruldu, birlikteliğimiz, eğitim ve iş durumumuz soruldu, kanıtlarımıza çok kısa göz gezdirdi ve onayladı memur. Ertesi gün de öğlen bir mail aldık konsolosluktan pasaportlarımızın basıldığına dair ve hızlıca gittik. Büyük bir sevinçle pasaportlarımızı ve sarı zarflarımızı aldık ki eşimin pasaportunda bir hata yapılmış. Vatandaşlığı Türk değil Avusturya olarak girilmiş. Alize hanım sağolsun aynı gün bu hatalarını telafi edip 2-3 saat içinde bizi geri çağırdı ve Viyana mülakat deneyimimizi de sonlandırmış olduk.
Ek olarak biz şehri ilk günden itibaren çok sevdik ve gezmek için çok vakit ayırdık. İşlerimiz bitse de halen şehri geziyoruz ve bir süre daha buralarda olacağız. Son olarak da tabi bu üstteki bilgilerin tamamını sabırla anlatan @gucarslan bey, Tuğba hanım, Gökçe hanım, öncü olan Ogün bey ve hatırlayamadığım kadar çok yardımı olan grup+forumdaki herkese eşimle teşekkürlerimizi borç biliriz. Darısı bekleyen herkesin başına, bol şans diliyoruz herkese ve herhangi bir sorusu olan kişilere de yardım etmekten mutluluk duyarım.
Ds 260 formunu ne zaman doldurup gondermistiniz
-
@aytug-aykut vizeniz hayırlı olsun.
Benzer Başlıklar
147
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum