Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

6 Kasim 2018 ABD ara secimleri

Gündem
50 23 6.1k 4

• @metert 6 Kasim 2018 ABD ara secimleri içinde söyledi:

cidden bu amerika'nın bürokrasi sisteminden gram bir şey anlamıyorum.arkadaş bi yan şehirde işler niye bu kadar sanki başka ülkeymiş gibi işliyor.sanırım bu sistemi anlamak için bi temizinden 10 yıl lazım bence doğma büyüme oralılar bile bilmiyorlardır.1-böyle kasmaya ne gerek var yapın her yerde sabit uygulanabilir bir şey 2 - bu kadar farklı sistemler nasıl oluyorda birbiriyle kordinasyonlu karışmadan çalışıyor ya da çalışmıyorda biz mi göremiyoruz 3- bu bi çelişki midir?

boyle seyler genelde durduk yere olmuyor :) bugun bize normal gelen pek cok hak icin gecmiste pek cok kisi bedel odedi. Bu sistem hala boyle isliyor maalesef...

Sistem su an isliyor zaten, federal hukumet eyaletlere secim yapmasini soyluyor ama secimin nasil olacagini eyalet belirliyor. Her eyalet ayri bir devletcik gibi, her eyaletin kendi anayasasi, yargi, yurutme ve yasama organlari var. Polis, egitim, saglik hizmeti ve ulasim hizmetleri hep eyaletlerin sorumlu oldugu konular.

Bir de secim sisteminin kolaylasmamasini istemeyen kisiler de var, ozellikle cumhuriyetciler :) , pek cok eyalette cumhuriyetciler alavere dalavare cevirerek ozellikle gocmenlerin ve siyahi vatandaslarin sandiga gitmesini engellemeye calisiyor.

Election Law Journal'dan gecen hafta boyle bir grafik gordum, Cumhuriyetcilerin yonettigi eyaletlerde secim yapmanin daha zor oldugunu gosteren bir grafik. Bu grafigi belirlerken, eyaletlerdeki secime kaydolma son tarihi, kayit olurken getirilen kisitlamalar, online kaydolma olanagi, erken oy verme ya da posta ile oy verme seceneklerinin olup olmamasi, toplam secim binasi, sandik sayisi ve insanlara olan yakinliklari gibi kistaslari goz onunde bulundurmuslar.
    Daha sonra National Conference of State Legislatures'tan bu eyaletleri hangi partinin kontrol ettigi bilgisini alip su grafigi olusturmuslar. Kirmizi yine yukaridaki harita gibi Cumhuriyetcileri, mavi ise Demokratlari temsil ediyor. Gordugunuz gibi oy vermesi en zor 10 eyalet, Cumhuriyetciler tarafindan kontrol ediliyor. Ayrica 1996 yili ile 2016 yili arasinda secim kurallarini kiyaslayinca, kurallari zorlastiran 25 eyaletin 20'si cumhuriyetcilerin hukum surdugu eyaletler.

alt metni

kaynak

• Green cardlilar oy veremiyor degil mi?

• @damladav hayır

• ⭐⭐

ABD tarihinin en kritik ara seçimlerinden biri olduğu belirtiliyor. Ben de sonuçları merakla bekliyorum.

• Sandiklar her yarim saatte bir kapaniyor. Burada sanirim her eyalet kafasina gore takiliyor. Mesela benzer boylamlardaki Florida 19:00' da kapatirken New York 21:00' da kapatiyor. Yerel saatlerin varligi isi iyice takip edilmez kiliyor.

Su anda alt mecliste (ana meclis-435 kisi, bunaklasan meclis) demokratlar onde goturuyor gibi. Ust meclis (senato-100 kisi, bunaklar meclisi) ise muhafazakarlarin ustunlugunde gidiyor. Senato daha onemli gorunebilir (ki buyuk ihtimalle oyle) ama ana meclis butce konusunda en yetkili meclis.

En iyisi gece yarisini beklemek.

• @tolgatarkanolmez evet, baslangic ve bitis saatlerini eyaletler belirliyor. An itibariyle;

Meclisi Demokratlar almis gibi...

alt metni

Senato'da ise Cumhuriyetciler koltuk sayisini 2 arttiracak gibi...

alt metni

• Temsilciler Meclisi Demokratlarda. Bu iyi haber

• Sayın @crazycells aşağıdaki verilere göre trumb her istediğini geçiremez Meclis’ten doğru mu? İyi bişey mi bu?

Demokrat Parti 219
    Cumhuriyetçi Parti 193

• Demokratların çoğunluğu alması gayet sevindirici bir haber forum ahalisi için.

• @darkred house veya senato hangisi daha önemli kararlar için ?

• @damladav Hatta yanlışlıkla bu tür seçimlerde oy kullanmanız (hani bir şekilde kullanabilirseniz bile) hiç iyi olmuyor, ciddi yaptırımlar var diye forumda bir yerde okumuştum. @crazycells sen mi yazmıştın? Kaynak gösteremedim şimdi :)

• @caglaror 6 Kasim 2018 ABD ara secimleri içinde söyledi:

@damladav Hatta yanlışlıkla bu tür seçimlerde oy kullanmanız (hani bir şekilde kullanabilirseniz bile) hiç iyi olmuyor, ciddi yaptırımlar var diye forumda bir yerde okumuştum. @crazycells sen mi yazmıştın? Kaynak gösteremedim şimdi :)

Greencard sahiplerinin seçme/seçilme hakları ve mahkemelerde jüri olma hakları yoktur.

• @voom 6 Kasim 2018 ABD ara secimleri içinde söyledi:

@darkred house veya senato hangisi daha önemli kararlar için ?

Bu konuda bilgi sahibi değilim bu yüzden yanlış bilgi vermek istemem.
    Güçler ayrılığına göre ikiside birbirinden bağımsız organlar.
    Beyaz Saray yürütme organını temsil eder,
    Temsilciler Meclisi ve Senato (Kongre) yasama organını temsil eder.

Şahsi fikrim tabiki başkan daha güçlü. Ancak kongre'de çoğunluk muhalefet olduğu için geçtğimiz iki yıldaki kadar rahat karar alıp uygulayamayacak.

• @paw-of-eagle Ayrıca Devletde çalışamazlar

• @voom tam emin olmamakla birlikte, vatandaşlık istemeyen kurumlar da işe alım yapıyor.

• @voom ordu ve eyaletlere göre polis teşkilatında çalışılabiliyor

• @likable 6 Kasim 2018 ABD ara secimleri içinde söyledi:

Sayın @crazycells aşağıdaki verilere göre trumb her istediğini geçiremez Meclis’ten doğru mu? İyi bişey mi bu?

Demokrat Parti 219
    Cumhuriyetçi Parti 193

Evet, dogrudur. Orta yolu bulmasi gerekecek. Ya da sen benim sirtimi kasi, ben senin sirtini kasiyayim tarzi bir yol da izleyebilir (kendi istedigi bir madde karsiliginda, Demokratlarin da cok hassas oldugu konularda bir madde ekleyebilir vs.), Trump boyle bir kulturden geliyor kanimca :)

• @voom 6 Kasim 2018 ABD ara secimleri içinde söyledi:

@darkred house veya senato hangisi daha önemli kararlar için ?

yasalarin iki kisimdan da gecmesi gerekiyor, ikisi de onemli ama farklari da var, misal sadece Senato yuksek mahkeme uyeligi, yurtdisi anlasmalarini bozma, buyulelci atama gibi konularda onay veriyor; buna karsin Meclis de butce tasarilarini hazirlayan, hukumet gorevlilerini mahkemeye verebilen kisim...

• @caglaror 6 Kasim 2018 ABD ara secimleri içinde söyledi:

@damladav Hatta yanlışlıkla bu tür seçimlerde oy kullanmanız (hani bir şekilde kullanabilirseniz bile) hiç iyi olmuyor, ciddi yaptırımlar var diye forumda bir yerde okumuştum. @crazycells sen mi yazmıştın? Kaynak gösteremedim şimdi :)

Evet, vatandas olmadan vatandas oldugunu iddia etmek Green Card'in kaybina bile yol acabilir. Buna bir gocmenlik hakimi karar verecek tabii... herhalde su konuda yazmisizdir diye dusunuyorum bununla ilgili:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/354/vatandaslik-basvurusu-hangi-durumlarda-reddedilir

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Diger konuya da yazmistim, buraya da aktarayim...

Dunku secim sonuclarina istinaden (hala resmi olarak bitmemis olsa da) iki partinin kongreyi bolusmesi iyi oldu. Trump, istedigi yasalari gecirmek isterse iki tarafin da destegini almali. Ozellikle gecmis donemlerde gecirmek istedigi yasalara bakinca Demokratlarin Trump'la hicbir sekilde anlasamayacagini dusunuyorum ve umuyorum. Gerci Trump'in gocmenlik yasasi kendi partisi Cumhuriyetciler tarafindan bile %100 kabul gormemisti, o kadar asiriydi yani...
    Ancak al gulum-ver gulum hesabi bir anlasmayla ortayolu bularak bir adim atilabilir ama Trump'a guvenilmemesi gerektigini ogrenmislerdir diye dusunuyorum (ozellikle de yuksek mahkeme hakimi fiyaskosundan sonra). Bu da Green Card Cekilisinin de bulundugu gocmenlik yasalarinin bir sure kolay kolay degismeyecegi anlamina geliyor. Ama Demokratlar ve Cumhuriyetciler bir sekilde orta yol bulup bir gocmenlik yasayi gecirirlerse, cok buyuk ihtimal cekilis bunun bir parcasi olmayacak. Cunku iki taraf da Green Card cekilisinin cok da vazgecilmez oldugunu dusunmuyor.

Benzer Başlıklar

• ABD-Meksika Sınırı kapatılsın!

Gündem
    16
    14 Oy
    16 İleti
    964 Bakış
    P
    Vizelere etkisi olur mu sizce bu durumun
  • 10 Kasim... hayat bir kuru kestanedir!

Gündem
    7
    11 Oy
    7 İleti
    350 Bakış
    N
    “Bir dakika dik durmak, sürekli eğilmeye alışanlar için zordur..''
  • Abd turkiye f35 projesinden cikardi

Gündem
    11
    0 Oy
    11 İleti
    358 Bakış
    M
    @newman Diyorum ya ülkemiz için çok güzel şeyler bunlar inşallah yolcu uçağı ya da otomobile benzemesin hemen kendi motorumuzla uçsun bu araçlar.. Yolcu uçağını da anlattık, arabayı da prototip diye koyduk ortaya arkası gelmedi. Bir an önce olması çok değerli. Sevgiler
  • ABD Çin Ticaret Savaşı

Gündem
    1
    1 Oy
    1 İleti
    549 Bakış
    MgulcanM
    Amazoncu ve Dropshipping ci arkadaşlara başarılar dilerim. Dünyanın en büyük ticaret savaşında karşılıklı hamleler geliyor... ABD yönetimi, Çin'den ithal edilen 34 milyar dolar değerindeki 800'den fazla ürüne yüzde 25 ek gümrük vergisi uygulamaya resmen başladı. Çin de kısa süre önce ABD ürünlerine karşı gümrük vergisi uygulamasının yürürlüğe girdiğini açıkladı. Uluslararası basın, bu gelişme ile 'ticaret savaşı'nın resmi olarak yürürlüğe girdiğini yazdı. AFP haber ajansına göre, 'ticaret savaşının' resmen başlamasının ardından Çin, ABD'nin dünya tarihindeki en büyük ticaret savaşını başlattığı yorumunda bulundu. kaynak
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

6

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k