Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
599 170 85.7k 142

  • @redsat2000 biz de Atlanta’ya 1 saat mesafede Cumming şehrine yerleştik, 18 gündür buradayız ve karşılaştığımız herkes çok nazik ve yardımsever. Buranın huzurlu ve güvenli bir yer olduğunu söylemişti arkadaşlar, gerçekten şimdiden gerek trafikte gerek alışverişte karşılaştığımız durumlara bakarsak öyleymiş diyoruz. Umarım bu düşüncem değişmez ve huzurla yaşamaya devam ederiz🙏🏻
    Bu arada birkaç gün önce İkea için Atlanta’ya gittik o kalabalık keşmekeş hiç hoşuma gitmedi 😅


  • @denizci10 kesinlikle hepsine katılıyorum dediklerinin, burada zaman kesinlikle yetmiyor dışarı çıkınca zaman nasıl geçiyor anlamıyoruz, hele bir de 2 çocukla çıkınca normalde 1 günde hallederiz dediğimiz işler 2 3 gün sürebiliyor 😅 Ama pişman mısın derseniz asla değilim ve umarım da hiç olmam🙏🏻 insanların sakinliği nezaketi ve huzur yeter benim keşke dememem için.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @dytmelek İçinize sindiğine sevindim. Atlanta’yı kısmetse bende 27-30 Nisan arası Türkiye’ye gitmeden önce gezeceğim. O zaman görüşlerimi aktarırım. Ancak Küçük ve biraz merkezden uzak yerler her zaman iyidir. İlişkiler ve yaşam olarak aradığınızı yakalamışsanız kalın derim. . Eğer uygun iş bulmuşsanız değmesin keyfinize . Her şey yoluna girdikten sonra Savannah’a beklerim. Ağustos başı Türkiye’den dönmüş olacağım.


  • @redsat2000 biz yatırımcı vizesi ile kalmayı planlıyoruz şuan yerleşme, çocukların okulu gibi konuları bitirmek üzereyiz, daha sonra iş konusuna yöneleceğiz. Başımızı sokacak içimize sinen bir ev kiraladık o yüzden epey rahatladık. Yarın çocukların okulu için randevumuz var onlar da başlasın yapılabilecek işleri araştırmaya başlayacağız. Dediğiniz zamanlarda umarım biz de düzenimizi oturtmuş olursak çok isterim gelip tanışmayı 🙏🏻 Görüşmek üzere 🙋🏻‍♀️


  • @dytmelek Hayırlısı olsun. Esas önemli kısmı halletmişsiniz. Diğer hususlar bir şekilde yoluna sokulur. 🙏🙏🙏


  • @dytmelek, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

    @redsat2000 biz yatırımcı vizesi ile kalmayı planlıyoruz şuan yerleşme, çocukların okulu gibi konuları bitirmek üzereyiz, daha sonra iş konusuna yöneleceğiz. Başımızı sokacak içimize sinen bir ev kiraladık o yüzden epey rahatladık. Yarın çocukların okulu için randevumuz var onlar da başlasın yapılabilecek işleri araştırmaya başlayacağız. Dediğiniz zamanlarda umarım biz de düzenimizi oturtmuş olursak çok isterim gelip tanışmayı 🙏🏻 Görüşmek üzere 🙋🏻‍♀️

    Hayırlı olsun. Umarım her şey yolunda gider.


  • @tkabas çok teşekkür ederim amin🙏🏻🙏🏻

  • ⭐⭐⭐⭐

    @dytmelek İnşallah her şey yolunda ilerler. Güzel haberlerinizin devamını diliyorum.


  • @Serap-2 çok teşekkür ederim amin🥰😘


  • @Orco34 'insan sahip olduklarının nankörü, sahip olmak istediklerinin kölesi, sahip olamadıklarının delisidir... Bu cümleye bayıldım


  • Redsat, Bazen ne kadar anlatırsanız anlatın ABD’de yaşamayanlar yaşayanlardan çok daha bilmişlik yapıyor yok herkes zengin olabiliyor muş yok falan filan burada fakirsen fakir devam ediyorsun. Gelir adaletsizliği artıyor. Dünyanın her yeri gibi buradada you will owm nothing you will be happy mottosu uygulanıor ev fiyatları 100ken 150 ye çıktı vs en kücük örneği.burada alt sınıfsan çevren senin amelelik durumunda kalman için tasarlanmış vizyon sahibi olman imkansıza yakın. Fakir bir yerde büyümüş biri isen ya da low income lisede alacağın eğitim de ortalamanın kat kat altı olacak çevrende zeka olarak malesef. yapacagın tek şey obez kızlarla sevişip drug ve petlerle kafayı yemeyi engellemeye calışmak olacak. Yada işte üçbeş kişiden ne olduğu belli olmayan çocuk sahiibi olup devletten çocuk prası snap ot kira desteği gibi asalak yaşama durumunu da türk olarak yapamazsın ya da latino gibi on kişi bir eve de doluşup mutlu olamazsın. Adam bokun içinden gelmiş çok sevinior abdde yaşadığına. Yada beş çocuk yapıo karıdan snap kira devletten destek alabilmek için.Dolayısıyla masacchusetsde yetişmeyeceği için çocuğun kültürel olarakda salak olma ihtimali var https://youtu.be/J4IDRK4fcpk. Tabi zaten türkiyede iyiysen, yazılımcı istanbulun zenginlerinden buraya gelip yazılım master program vs yapıp okula parayı basıp bostonda daha iyi ve yüksek gelir elde etme olasılıgın var ama zaten bu adam zengin geliyor o ayrı bir mevzu. Ama diğer türlü burada tek tesellin türkiyeden daha iyi market alışverişi iphone ve 2004-2010 model suv ise buyur gel. Benim hep dediğim şey amerikaya gel amerikalı olma o zaman belki üçbeş bisi yaparsın.bunları bizim millet zeki oldugunu düşündüğümden dolayı değil her ülkenin kendine has salaklığı var ama abdlilerin ki ayrı bir salaklık. tben vatandaşlığı alırsam burada durmayı düşünmüyorum ama türkiyeyede sürünmeye gitmeyi de düşünmüyorum bakalım ne yapacağız


  • Green Card ın çıkması özelliklede pasaport şartının kalmasından sonra imkansıza yakın bir hal aldı benim merak ettiğim USA ya gidip Hayal ile Hayat arası farktan dolayı geri dönenler ne umutla gitmiştiniz ne umdunuz ne buldunuz niçin geri döndünüz halen orada yaşayan arkadaşım ile de zaman zaman konuşuruz onun yakındıkları genelde dil zorluğu kültür farkı aidiyet hissinin olmayışı yaştan ötürü enerji yoksunluğu hatta belirli bir süre kalıp tekrar kesin dönüş yapmak istediğini söylüyor bu yıl oradaki 4. senesi
    özellikle youtuberler işin popilistlik kısmında oldugundan çok farklı şeyler söyleyebiliyor cafcaflı şaşalı hayatlar gösteriyor vs
    tecrübesi olan özellikle gidip dönen yada gitmiş sürekli aklının bir köşesinde dönme fikri olanlar görüşlerinizi merak ediyorum


  • South Dakota Keystone'a ogrenci degisim programi ile geldigimizde (J1 summer work and travel) kalmayi dusunen 9 Turk vardik, buna Turkiye'den tanidigim kesin olarak kalacak olan arkadasim ve ben dahil. Hayat burda gercekten cok kolay Turkiye'ye kiyasla ama bu arkadaslar agactan para toplama dusuncesinde buyuk hayallerle gelmislerdi. Dile alisamayan, toplum kulturune isinamayan bircok kisi oldu. Turklerin sohbet sicakligini burada bulamadilar. Kimisi ben arkadaslarimla kahveye gidip okey oynamayi ozledim dedi, kimisi universiteyi bitirince bir sekilde gelecegim dedi. Bu arkadasimiz Hacettepe'de okuyor. Sonuc olarak 9 Turk toplulugumuzdan sadece 2 kisi kaldik, bu ben ve bahsettigim arkadasim. Geri kalan herkes dondu. Donenlerin hepsi ama hepsi asiri pisman oldu. 3 ayda bile Turkiye'nin bu kadar degisecegini dusunemediler. Hacettepe'de okuyan arkadasim hayatinin hatasini yaptigini soyledi, universiteyi yarida birakmadigi icin oldukca uzgun oldugunu defalarca dile getirdi. Ben burada hayatimdan asiri memnunum, Turk yemegi canim istese Turk restorani var Turk marketi falan var zaten ki aramiyorum. Turkiye'de iken tek konumuz siyaset olurdu ekonomi olurdu, burda sifir Honda Accord mu alsak sifir Camry mi alsak acaba diye tartisma yapiyoruz. Ama ailesine asiri bagli olan, Turk kulturunu iliklerine kadar yasayan birisi icin burasi gercekten psikolojik olarak cok zor olabilir. Ama sunu soyleyebilirim donen cevremden bi tane bile halinden memnun gormedim. En cok Turk kulturune bagli arkadasimiz bile dondugunde buradaki en kotu sartlarda olmayi tercih edecegini soyledi ama dondukten sonra vakit cok gec tabii ki.


  • @kaanvercetti Duygusalliga bir kendinizi kaptirirsaniz, hep bir karamsarlik ve ozlem yumaginda yuvarlanir durursunuz ve karsiniza cikan ilk buyuk zorlukta/engelde, pes etmeyi dusunursunuz. Cogu insan icin zorluk bu noktada basliyor.

    Aslinda, yeni bir yer, yeni bir hayat, umutlar ve gelecek diye dusunerek, mantikla hareket etmek en iyisi. En onemlisi de kendinize kisa vadeli hedefler koymak. Mesela, 3 ay sonra arabami yenileyecegim, onumuzdeki yaza aylik gelirim $5k olacak, 1 yil sonra ev alacagim gibi...


  • Calisma iznim olmadan 10 aydir bir turkun yaninda hergun calisiyorum maasimi biriktirip odemiyor ben calisma vizemi aldiktan sonra bu kisiyi sikayet edersem herhangi bir sorun yasarmiyim ????

  • ⭐⭐

    @Jonas Biden hükümeti bu konuda kaçak çalışan işçilerin hakları ihlal edildiğinde şikayet etmelerini öneren yeni bir program açıklamıştı. Eğer bu konuda sizi koruyan bir düzenleme yapmadıysanız sorun yaşama ihtimaliniz var. Bu konuyla ilgili şu belgeyi buldum: https://travel.state.gov/content/dam/visas/LegalRightsandProtections/Wilberforce/Wilberforce-TUR-03152017.pdf

    Vize statünüze bakılmaksızın haklarınız diye bir başlık var.

  • ⭐⭐

    Bu konuda net bilgim olmasada şunu söylemek isterim eğer bir işveren 1 ay dahi maaşınızı vermiyorsa oradan ayrılın. Hiç bir şekilde kanmayın. Rusya'da bu tür olaylar çok oluyor. Personel maaşları 2 ay geriden ödenir diyerek, ki maalesef bunu bu hale getiren çok büyük firmalar, çoğunlukla 5-6 aylara kadar çıkıyor. O nedenle bu konuyla ilgili kesinlikle çizginiz olsun. Çünkü o paralar sonradan ödenmiyor.

    Sorunuza gelirsek kaçak statüde olduğunuz için bazı sıkıntılar çıkabilir.Bir avukatlık bürosundan destek almak daha iyi olur.

    @Jonas, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

    Calisma iznim olmadan 10 aydir bir turkun yaninda hergun calisiyorum maasimi biriktirip odemiyor ben calisma vizemi aldiktan sonra bu kisiyi sikayet edersem herhangi bir sorun yasarmiyim ????


  • Yani tutunamamak demeyelim de , her buraya göç edenin ara ara hissettiği bir eve dönme dalgası oluyor. Buna yenik düşmek mümkün bilet alıp geri gelmek istememek :) Bu kimi zaman yemeğin tadından kimi zaman ingilizce dertleşmenin tat vermemesinden kimi zaman kazandığınızın hepsini kira gıda sigorta üçlüsünden başka birşeye yaramadığını gördüğünüzden kimi zaman da iş yerinizde ayrımcılığa uğradığınızdan alevleniyor.

    Bu sene deniyoruz biz de hanımla burayı bakalım. Bir sene daha sabrederim baktık olmuyor başka baharlara yelken açarız gibi. Türkiye değil de başka ülkeye gideriz belki.


  • @dytmelek genelde tüm Türkler Atlanta dışında yaşıyor. Benim dayım mesala Braselton'da, diğer bir kaç tanıdığım kişi Lawrenceville'de yaşıyor. Merkezde pek birşey de yok zaten ben beğenmedim :)) Ayrıca Atlanta'da metro cafe dinner, Truva - Virginia Highland sahipleri Türk. Tavsiye ederim gitmek isterseniz...


  • @caner92 biz de merkeze işimiz olmadıkça gitmeyenlerdeniz😅 her işimizi burada halledebiliyoruz. Dediğiniz mekanlar için de teşekkür ederim, yolumuz düşerse tabiki gideriz. Şimdiye kadar çoğunlukla evde yemek yapınca Türk lezzetlerine bir hasret yaşamadım sadece bu ara künefe aklıma geliyor. Efendi diye bir Türk restoranı var sırf künefe için gideceğiz sanırım 🤗


Benzer Başlıklar

  • Amerika’da Yüksek Lisans Yapmak

    Göçmenlik Sohbetleri abd master master yüksek lisans amerika
    1
    0 Oy
    1 İleti
    72 Bakış
    P
    Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum. Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik. 1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun. Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum. 1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta. Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım. Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
  • Amerika'da dövme sanatçılığı yapan grup üyeleri var mı?

    Göçmenlik Sohbetleri
    1
    0 Oy
    1 İleti
    78 Bakış
    mustafaavciM
    Herkese merhabalar, Forum üyelerimiz arasında Amerika'da yaşayıp dövme sanatçılığı yapan veya bu tarz Türk dövme sanatçılarını tanıyan arkadaşlarımız var mı?
  • Bir İhtimal Daha Var, O da Kaçak Yaşamak mı Dersin?

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    26
    -6 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    S
    amerika ruyalar ulkesi olarak biliniyor,tabiki gariban ulkelere gore iyidir, ama neyin ne oldugunu icinde yasiyanlar bilirler,galiba dundu gozune bir haber carpti galiba TIR icinde 50 kacak gocmen canlarindan olmus, once bizim turkiye veya yakin komsulardandir diye dusunmustum,amerika san antonia daymis. ...turkiyede bir nevi kacak gocmenlerin cenneti haline geliyor belki milyondan fazla kacak gocmen vardir.
  • Amerika'ya gittiğiniz zaman vs. 2021

    Göçmenlik Sohbetleri
    7
    6 Oy
    7 İleti
    662 Bakış
    MySeaM
    @miako Obama donemleri gocmenler ve eyalet yardimlari alanlar acisindan en iyi donemlerdi. Gocmenlik yasasini degistiremedi ama fiili olarak cok fazla adimlar atti. Trump ise bunun tam tersi kisitlamalari getirmeye calisti.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum