Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)


  • Merhabalar,

    NVC aşamasında Civil Documents kısmında yine göçmen vize web sayfasında (adres) belirtildiği üzere belgeler İngilizce veya başvurulan ülkenin resmi dilinde değilse tercüme edilmesi gerektiği belirtiliyor.

    91f5eddf-7580-450d-8cf4-867e1bb4237a-image.png
    Evlilik cüzdanı ve doğum belgesi gibi belgeler Türkçe ve pek çok dilde e-devletten alınabiliyor. Buna rağmen neden hâlâ tercüme isteniyor? Ve tercüme edilmiş belgelerde bile sorun yaşadığını söyleyenler var. Bu süreçlerden geçmiş arkadaşların tecrübeleri nelerdir acaba?


  • @ICu Merhaba,
    Hatirladigim kadariyla e devletten sadece sabika kaydi ingilizce olarak aliniyordu (degismis olabilir) biz sabika kaydinin turkce ve ingilizcesini aldik, evlilik cuzdani ve vukuatli nufus kayit ornegini yeminli tercumandan cevirisini alip hem turkce hem ingilizcesini yukledik.
    NVC surecinde cok sukur skinti yasamadik dosyalarimiz eksiksiz onaylandi.
    Herkesin tecrubesi farkli tabii ama sahsi fikrim tercumelerini de gondermeniz olur.
    Kolayliklar dilerim.


  • @itsmebb

    Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler hocam.

    Her iki eş için de doğum belgesi yüklemek gerekiyor muydu?

    Ayrıca nüfus kayıt belgesinde bayan eş için yeni soyismin bulunduğu belge (* Halbuki bu belgede de açıklama kısmında anne-kızlık soyadı yer alıyor) mi tercih edilmeli, yoksa anne-kızlık soyadının bulunduğu belge mi alınmalı?


  • @ICu biz tüm belgeleri nvc ye türkçe yükledik hepsinin orjinal dili turkceydi. Bir sorun yaşamadan onay aldık defalarca konuşuldu malesef tekrar edeyim nvc tüm belgeleri türkçe kabul ediyor.
    Nüfus kayıt örneği sadece vize alacak eş için yükleniyor diye biliyorum ben. Son güncel halini aldık biz eşimin soyadıyla olani diğeri kapalı gözüküyordu ve gerek görmedik bir sorun yaşamadık bundada onayimizi aldık.
    Başvuruyu yapan eşin sadece sponsorluk ve pasaport ehliyet gibi belgeleri yükleniyor diye biliyorum. Tabi eşlerden birinde boşanma durumu varsa bunlarin kararı yüklenmeli.


  • @ecom

    Haydaa

    Sizin dediğiniz gibi olması lazım. Çünkü sitede de tercümeye ihtiyaç yok diyor. Ama düzgün tercüme yaptırmadığı için red aldığını söyleyenler de var. Nasıl yapacağımızı şaşırdık :(


  • @ICu düzgün tercüme yaptirmamak değil aslında orada mutlaka atlanan bir detay oluyor onaylanmayan evrakta bende bu cikarimi okuduğum deneyimlerden yapabiliyorum.
    Örneğin tercumeyi yüklemiş orjinal belgeyi yüklememiş olabiliyor ki bu çok yanlış çünkü her çeviri belge orjinali ile birlikte yüklenir ki neyin cevrildigini görsün bakan yetkili.
    Yada adli sicil kaydında arşiv kaydı yoktur ibaresi olmayan belge yükleniyor red ediliyor. Bunu belgenin diline baglayabiliyorlar ve işler iyice karmaşık hale geliyor.
    Ben avukat ile çalışıyorum hiç sorun yaşamadım evrak konusunda onay aldık siramiz gelince ve tüm evraklarımi "Türkçe" yükledim nvc ye hepsi kabul edildi avukatimda benden bu şekilde talep etti. Tercih sizin tabi ki ben deneyimimi paylaştım.
    Bu arada sponsorluk formunu islak imza ile imzalamayi unutmasin sponsorunuz.
    Kolaylıklar diliyorum.


  • @ecom

    Elbette hocam, tecrübelerinizi önemsiyorum. Sadece etrafta rast geldiğim karmaşadan bahsetmek istedim.
    Ben de -adli sicil kaydı hariç- dediğiniz gibi evrakları Türkçe yükledim.
    Sponsorluk formunu siyah mürekkep ile ıslak olarak imzaladım.

    Bir de garip bir soru olabilir belki bilmiyorum ama hassas bir süreç olduğu için sormak istiyorum:

    Vizeyi alacak eş bayan ise askerlik belgesi alması gerekiyor mu?
    Teşekkür ederim. Sizlere de kolaylıklar


  • Ankara'nın backlog'u ve güncel durumu ile güncel (Mart sonu) resmi bilgiler birinci ağızdan aşağıdaki linkte mevcut. Yakın zamanda 5 vize görevlisi ve 1 vize hakemi daha alacaklarmış. Dilerim hızlanırlar.

    https://morrisonurena.com/blog/f/us-embassy-ankara-–falling-behind-and-also-understaffed


  • @gembruce

    Hocam hangi elçiliğin ne kadar backlog'u olduğunu ve f2a için ayda ortalama kaç randevu verdiğini öğrenmenin bir yolu var mı?


  • @ICu Mart ayı özelinde Ankara büyükelçiliği toplamda 350 göçmen vizesi verdi. Bunların yaklaşık %25-%30'u aileye yönelik başvurulardı. Bunların yarısı da yabancı uyruklulara yönelikti. (Suriye, Irak, Afgan, İran). Kısaca Türk pasaportlulara aileye yönelik başvurularda verilen vize yaklaşık 50 kişi. Bu bilgiler geçen ay Ankara Büyükelçiliğinin ABD'de bir mahkemeye gönderdiği bilgilerden elde edilmiştir.

    Referans: a9cb70e7-e97c-46b8-9ffe-c5adb9cc4b02-image.png

    Referans: https://morrisonurena.com/blog/f/us-embassy-ankara-–falling-behind-and-also-understaffed


  • @ICu biz adli sicil kaydinida türkçe yükledik inanın bir sıkıntı olmuyor sadece arşiv kaydı yoktur yazsın yeter , bu ingilizce yükleme mevzusu sadece bir bilgi kirliliği dikkat ederseniz doğrudan onay alan benim gibi türkçe yukleyenler sorun yaşanan genelde ingilizce yüklenen belgeler.. tekrar tekrar yazıyorum ki bu bilgi kirliliği ortadan kalksın ki insanlara eziyet olmasın maddi manevi.
    Kadınlar için askerlikle ilgili her hangi bir belgeye gerek yok tabi profesyonel mesleği buysa bilemem ama normalde istenmiyor.


  • @ICu Aşağıdaki sayfada, post (elçilik ve konsoloslukları) ve ülke vatandaşları bazında yayınlanıyor.

    https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-statistics/immigrant-visa-statistics/monthly-immigrant-visa-issuances.html

    Ankara için son 5 ayın rakamları (F göçmen vizeleri toplamıdır. Vatandaşların eş ve çocukları için verilen IR1, CR1 dahil edilmemiştir):

    October 2022 148
    November 2022 176
    December 2022 104
    January 2023 125
    February 2023 114


  • @ecom

    Bilgi için çok sağolun hocam.

    Bence konunun ikinci iletisi de düzenlenmeli. Çünkü NVC'ye gönderilecek bilgiler tercüme ettirilmesi gerekiyor yazıyor sanırım.

    Eger gonderdiginiz belgelerin dili ingilizce degilse, yeminli tercumana cevirisini yaptirip gondermelisiniz

    @crazycells


  • @Neo-0

    Kusura bakmayın, bu tabloyu tam anlayamadım.

    Tablo backlog'u gösteriyor sanırım. Burdan Mart ayında Ankara'da 350 göçmen vize verildiğini, bunların %25-30'unun aileye yönelik olduğunu ve onların da yarısının Türk vatandaşları olduğunu nasıl çıkarabiliyoruz?


  • @gembruce

    Verilen kaynaklarda kaç tane F2B verildiği yer alıyor ama F2A'i göremedim.

    FX veriliyor ama onda çocuklar da var herhalde. Bir de F2B'nin FX içindeki çocuklardan farkı ne?

    Eşi için mülakat alacak bir LPR hangisine dikkat etmeli?


  • @ICu vize bülteninde detaylı şekilde anlatılıyor


  • @ICu Referanslardaki mahkeme dökümanlarında bu bilgi yazıyor.

    Referans: https://morrisonurena.com/blog/f/us-embassy-ankara-–falling-behind-and-also-understaffed


  • @gembruce, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @ICu Aşağıdaki sayfada, post (elçilik ve konsoloslukları) ve ülke vatandaşları bazında yayınlanıyor.

    https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-statistics/immigrant-visa-statistics/monthly-immigrant-visa-issuances.html

    Ankara için son 5 ayın rakamları (F göçmen vizeleri toplamıdır. Vatandaşların eş ve çocukları için verilen IR1, CR1 dahil edilmemiştir):

    October 2022 148
    November 2022 176
    December 2022 104
    January 2023 125
    February 2023 114

    Sanırım yabancilarda dahil bu sayılara.
    Eğer öyleyse genelde yarısından fazlası zaten yabancı uyruklu insanlar olduğu için aslında çok az vize verilmiş


  • @ICu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @ecom

    Bilgi için çok sağolun hocam.

    Bence konunun ikinci iletisi de düzenlenmeli. Çünkü NVC'ye gönderilecek bilgiler tercüme ettirilmesi gerekiyor yazıyor sanırım.

    Eger gonderdiginiz belgelerin dili ingilizce degilse, yeminli tercumana cevirisini yaptirip gondermelisiniz

    @crazycells

    Bu benim dikkatimi çekmemiş avukatla çalıştığımız için sanırım bakmamisim nvc sürecine.
    Cok haklısınız bu bilgiler arada guncellense iyi olur bizde sürekli aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak yerine yonlendirebilecegimiz bir link olur. Geçmiş sayfalar aslında benimle aynı deneyimi paylaşan arkadaşlarla dolu ama tabi insanlar bulup okuyamadiklari için her soruda başa dönüyoruz.


  • Merhaba,

    Malum türkiyede mülakatların yavaş ilerlemesinden dolayı geçerli turist vizem ile haziran başında amerikaya gidip aos sürecini başlatmayı düşünüyorum. Evliyim ancak eşimin turist vizesi yok o yüzden eşim Türkiye'de kalacak.

    Fiscal year bitmeden amerikadan greencardımı alıp eşime de türkiyede mülakat alabilirsek ne ala ancak alamaz isek okuduğum kadarıyla f2a yoluna gitmemiz gerekecek bu da ne yazıkki yine okuduğum kadarıyla uzun soluklu bir süreç.

    Sormak istediğim husus ise eğer böyle olumsuz bir tablo ile karşılaşırsak eşimden 3-4 yıl ayrı kalmamak adına nasıl bir yol izleyebilirim ?

    Örneğin f2a başvurusu öncesi eşime turist vizesi talebinde bulunup eşimi turist vizesi ile amerikaya getirip akabinde turist vizesi ile eşim amerikadayken f2a sürecine başlayabilir miyim ?

    Veya ; greencardı aldıktan sonra re entry permit izni alıp 2 sene türkiyede eşimin yanında kalırken mi f2a sürecini başlatmalıyım?

    Bildiğiniz üzere her ailenin dinamiği farklıdır , aile birleşimi yolunda birbirimizden ayrı kalmak bizim en son isteyeceğimiz şey. Bu sebepten dolayı beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.


Benzer Başlıklar

  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 17 Oy
    8k İleti
    921k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    84k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum