Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ICu merhaba. Cevabınız teşekkürler. 🙏Sistemden nasıl bakabiliyoruz yardımcı olur musunuz? Bir de NVC den mail almadık.


  • @meryem-b

    Şurdan oturum açıp bakabilirsiniz


  • @yasmin982 hayır hala gelmedi maalesef


  • @ICu teşekkür ederim 🙏


  • Merhaba,

    F-1 statusunde iken, Green card sahibi ile evlilik islemrini ABD'de yaparsak ortalama EAD kartin gelmesi ne kadar suruyor acaba?

    Tesekkuler


  • Merhabalar,

    NVC aşamasında Civil Documents kısmında yine göçmen vize web sayfasında (adres) belirtildiği üzere belgeler İngilizce veya başvurulan ülkenin resmi dilinde değilse tercüme edilmesi gerektiği belirtiliyor.

    91f5eddf-7580-450d-8cf4-867e1bb4237a-image.png
    Evlilik cüzdanı ve doğum belgesi gibi belgeler Türkçe ve pek çok dilde e-devletten alınabiliyor. Buna rağmen neden hâlâ tercüme isteniyor? Ve tercüme edilmiş belgelerde bile sorun yaşadığını söyleyenler var. Bu süreçlerden geçmiş arkadaşların tecrübeleri nelerdir acaba?


  • @ICu Merhaba,
    Hatirladigim kadariyla e devletten sadece sabika kaydi ingilizce olarak aliniyordu (degismis olabilir) biz sabika kaydinin turkce ve ingilizcesini aldik, evlilik cuzdani ve vukuatli nufus kayit ornegini yeminli tercumandan cevirisini alip hem turkce hem ingilizcesini yukledik.
    NVC surecinde cok sukur skinti yasamadik dosyalarimiz eksiksiz onaylandi.
    Herkesin tecrubesi farkli tabii ama sahsi fikrim tercumelerini de gondermeniz olur.
    Kolayliklar dilerim.


  • @itsmebb

    Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler hocam.

    Her iki eş için de doğum belgesi yüklemek gerekiyor muydu?

    Ayrıca nüfus kayıt belgesinde bayan eş için yeni soyismin bulunduğu belge (* Halbuki bu belgede de açıklama kısmında anne-kızlık soyadı yer alıyor) mi tercih edilmeli, yoksa anne-kızlık soyadının bulunduğu belge mi alınmalı?


  • @ICu biz tüm belgeleri nvc ye türkçe yükledik hepsinin orjinal dili turkceydi. Bir sorun yaşamadan onay aldık defalarca konuşuldu malesef tekrar edeyim nvc tüm belgeleri türkçe kabul ediyor.
    Nüfus kayıt örneği sadece vize alacak eş için yükleniyor diye biliyorum ben. Son güncel halini aldık biz eşimin soyadıyla olani diğeri kapalı gözüküyordu ve gerek görmedik bir sorun yaşamadık bundada onayimizi aldık.
    Başvuruyu yapan eşin sadece sponsorluk ve pasaport ehliyet gibi belgeleri yükleniyor diye biliyorum. Tabi eşlerden birinde boşanma durumu varsa bunlarin kararı yüklenmeli.


  • @ecom

    Haydaa

    Sizin dediğiniz gibi olması lazım. Çünkü sitede de tercümeye ihtiyaç yok diyor. Ama düzgün tercüme yaptırmadığı için red aldığını söyleyenler de var. Nasıl yapacağımızı şaşırdık 😞


  • @ICu düzgün tercüme yaptirmamak değil aslında orada mutlaka atlanan bir detay oluyor onaylanmayan evrakta bende bu cikarimi okuduğum deneyimlerden yapabiliyorum.
    Örneğin tercumeyi yüklemiş orjinal belgeyi yüklememiş olabiliyor ki bu çok yanlış çünkü her çeviri belge orjinali ile birlikte yüklenir ki neyin cevrildigini görsün bakan yetkili.
    Yada adli sicil kaydında arşiv kaydı yoktur ibaresi olmayan belge yükleniyor red ediliyor. Bunu belgenin diline baglayabiliyorlar ve işler iyice karmaşık hale geliyor.
    Ben avukat ile çalışıyorum hiç sorun yaşamadım evrak konusunda onay aldık siramiz gelince ve tüm evraklarımi "Türkçe" yükledim nvc ye hepsi kabul edildi avukatimda benden bu şekilde talep etti. Tercih sizin tabi ki ben deneyimimi paylaştım.
    Bu arada sponsorluk formunu islak imza ile imzalamayi unutmasin sponsorunuz.
    Kolaylıklar diliyorum.


  • @ecom

    Elbette hocam, tecrübelerinizi önemsiyorum. Sadece etrafta rast geldiğim karmaşadan bahsetmek istedim.
    Ben de -adli sicil kaydı hariç- dediğiniz gibi evrakları Türkçe yükledim.
    Sponsorluk formunu siyah mürekkep ile ıslak olarak imzaladım.

    Bir de garip bir soru olabilir belki bilmiyorum ama hassas bir süreç olduğu için sormak istiyorum:

    Vizeyi alacak eş bayan ise askerlik belgesi alması gerekiyor mu?
    Teşekkür ederim. Sizlere de kolaylıklar


  • Ankara'nın backlog'u ve güncel durumu ile güncel (Mart sonu) resmi bilgiler birinci ağızdan aşağıdaki linkte mevcut. Yakın zamanda 5 vize görevlisi ve 1 vize hakemi daha alacaklarmış. Dilerim hızlanırlar.


  • @gembruce

    Hocam hangi elçiliğin ne kadar backlog'u olduğunu ve f2a için ayda ortalama kaç randevu verdiğini öğrenmenin bir yolu var mı?


  • @ICu Mart ayı özelinde Ankara büyükelçiliği toplamda 350 göçmen vizesi verdi. Bunların yaklaşık %25-%30'u aileye yönelik başvurulardı. Bunların yarısı da yabancı uyruklulara yönelikti. (Suriye, Irak, Afgan, İran). Kısaca Türk pasaportlulara aileye yönelik başvurularda verilen vize yaklaşık 50 kişi. Bu bilgiler geçen ay Ankara Büyükelçiliğinin ABD'de bir mahkemeye gönderdiği bilgilerden elde edilmiştir.

    Referans: a9cb70e7-e97c-46b8-9ffe-c5adb9cc4b02-image.png

    Referans: https://morrisonurena.com/blog/f/us-embassy-ankara-–falling-behind-and-also-understaffed


  • @ICu biz adli sicil kaydinida türkçe yükledik inanın bir sıkıntı olmuyor sadece arşiv kaydı yoktur yazsın yeter , bu ingilizce yükleme mevzusu sadece bir bilgi kirliliği dikkat ederseniz doğrudan onay alan benim gibi türkçe yukleyenler sorun yaşanan genelde ingilizce yüklenen belgeler.. tekrar tekrar yazıyorum ki bu bilgi kirliliği ortadan kalksın ki insanlara eziyet olmasın maddi manevi.
    Kadınlar için askerlikle ilgili her hangi bir belgeye gerek yok tabi profesyonel mesleği buysa bilemem ama normalde istenmiyor.


  • @ICu Aşağıdaki sayfada, post (elçilik ve konsoloslukları) ve ülke vatandaşları bazında yayınlanıyor.

    Ankara için son 5 ayın rakamları (F göçmen vizeleri toplamıdır. Vatandaşların eş ve çocukları için verilen IR1, CR1 dahil edilmemiştir):

    October 2022 148
    November 2022 176
    December 2022 104
    January 2023 125
    February 2023 114


  • @ecom

    Bilgi için çok sağolun hocam.

    Bence konunun ikinci iletisi de düzenlenmeli. Çünkü NVC'ye gönderilecek bilgiler tercüme ettirilmesi gerekiyor yazıyor sanırım.

    Eger gonderdiginiz belgelerin dili ingilizce degilse, yeminli tercumana cevirisini yaptirip gondermelisiniz

    @crazycells


  • @Neo-0

    Kusura bakmayın, bu tabloyu tam anlayamadım.

    Tablo backlog'u gösteriyor sanırım. Burdan Mart ayında Ankara'da 350 göçmen vize verildiğini, bunların %25-30'unun aileye yönelik olduğunu ve onların da yarısının Türk vatandaşları olduğunu nasıl çıkarabiliyoruz?


  • @gembruce

    Verilen kaynaklarda kaç tane F2B verildiği yer alıyor ama F2A'i göremedim.

    FX veriliyor ama onda çocuklar da var herhalde. Bir de F2B'nin FX içindeki çocuklardan farkı ne?

    Eşi için mülakat alacak bir LPR hangisine dikkat etmeli?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum