Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @x-jacop-x hesap kiralamaz ve isi kitabina uygun yaparsan sorun yasamazsin...Turkiyedeki uckagitlari orda birakarak Amerikaya gelmek herkesin lehine olur....


  • Arkadaşlar ABD'ye İlk Gelişte Elde Bir Miktar Bütçe Var İse Uygun Yollu Bir Araç Ve Ehliyet Alıp Çalışmaya Doordash İle Başlamak Mantıklı Mı? Yani Doordash Yaparak Çalışma Hayatını Başlatmak Mantıklı Mı Bilgisi Olan Veya Daha Önce Bunu Uygulamış Tecrübesi Olan Var İse Fikirlerinizi Belirtirseniz Çok Memnun Olurum.


  • Ek Olarak Ekleme Yapayım Doordash İçin Texas Bölgesinde Tahmini Kazançlar Neler İlk Etapta 2 Araç Alıp Ben Ve Bir Yakınım Yaparsa Tek Bir Ev İçin Geçinmeye Daha Doğrusu Yeni Bir İş Ve Fırsat Bulana Kadar Kendimizi Doğrultmamıza Yeter Mi? Fikriniz Nedir? Ayrıca Doordash Hesap Vermiyormuş Galiba Waitlist Diyorlar Bilgisi Olanlar Paylaşabilirmi Yani Yeni Giden 2 Kişi Direkt Doordash İle 2 Araçla Birlikte 2 Kişi Çalışmaya Başlarsa Tek Ev Geçindirmeye Ve Kendilerini Toplaması İçin Yeter Mi İlk Etapta Yoksa Girilmez Mi Diyorsunuz Bilgisi Olanlar Paylaşırsa Çok Sevinirim.


  • @x-jacop-x Doordash ve grubhab yuz dogrulamasi henuz istemiyor


  • @Serkan-Ertan-0 doordash benden istedi...senden istemedimi hic?


  • Uber in Türkiye'de yemek&paket dağıtım işine gireceği konuşuluyor, Türkiye'de ismi Ubereats olur mu bilmiyorum ama sitesinde restorantlardan başvuru kabul ettiğini görüyorum.Bu arada kurye ile uber arasında Polanya'da olduğu gibi partner şirketler olacak gibi. Şu anda Türkiyede 3 güçlü firma var Çinli Trendyol, Alman yemeksepeti ve Nazım Salurun sahibi olduğu Getir. Umarım glovo Türkiye piyasasına geri döner, doordash gibi güçlü firmalarda bu piyasaya girmeye karar verir. Rekabet iyidir hem kuryeler için hem restorantlar için. Müşteriler içinde iyi olur


  • Dun burada doordash yapan Turk bir arkadasla sohbet ettik. Gunde 12 saat doordash isi yapiyormus ve gunluk kazandigi para $150 ile $200 arasindaymis.

  • ⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    Dun burada doordash yapan Turk bir arkadasla sohbet ettik. Gunde 12 saat doordash isi yapiyormus ve gunluk kazandigi para $150 ile $200 arasindaymis.

    Belirttiği rakam çok kötü gibi gelmedi bana ama sizce de öyle midir?
    Kabaca TR şartlarında çalışsa ve haftada 1 gün izin yapıp hiç çalışmasa, aylık kazancı 4.000-5.000 dolar seviyesinde oluyor.

    Ama tabi sizin belirttiğiniz günlük kazanç kılçıksız kazanç mı, yoksa içinden daha yakıt, vergiler vs. gibi giderler düşecek mi?
    Dağıtım işlerinin eskisi kadar kazandırmadığını biliyoruz ama yine de sanki söylediğiniz bu rakamlar o kadar da kötü değil gibi.

  • ⭐⭐⭐

    @abrakadabra işte sorun orda şu 12 saat boyunca araba kullanmak gerçekten zor, arabanın eskimesi ve değer kaybetmesi vs bunlar da cabası. ama ilk girişte iş bulana kadar yapılır mı yapılır ama buna bel bağlanarak yaşanmaz gibi geliyor bana

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @abrakadabra yapma saatliğin 15 dolara geliyor. Sana bir iş ilanı göstericem o zaman ne kadar kötü olduğunu anlayacaksın.

  • ⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    @abrakadabra yapma saatliğin 15 dolara geliyor. Sana bir iş ilanı göstericem o zaman ne kadar kötü olduğunu anlayacaksın.

    Saatlik hesapta doğru abi ama bu attığın iş ilanında haftalık çalışma saati max. 40 saat ve bu tarz işlerde overtime çalışmak çok zor.
    Shift hesabı çalışıldığı için hiçbir yer seni mesaiye bırakmak istemiyor ve haftalık max çalışma saati olan 40 saati tamamlayınca iş bitiyor.

    Bu şekilde hesaplarsak günlük 17$ haftada 680$ yapar ve aylık kazanç max 2.720$ olur.
    Doordash'te ise 4.000-5.000$ seviyelerini görebilirsin (tabi onda da max çalışma saati sınırı varsa işler değişir, o konuyu bilmiyorum).

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @abrakadabra bu saatlik ücret tüm masraflar çıktıktan sonra eline geçiyorsa evet mantıklı ancak değilse akla yatmadı. Restaurant çıkınca da delivery yaparsın ondan gitmeden kesin paraları bilemeyiz

  • ⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    @abrakadabra bu saatlik ücret tüm masraflar çıktıktan sonra eline geçiyorsa evet mantıklı ancak değilse akla yatmadı. Restaurant çıkınca da delivery yaparsın ondan gitmeden kesin paraları bilemeyiz

    Aynen öyle ben de katılıyorum bu dediğine.
    Sabit bir işte çalışıp, arkasından da delivery işi patlatılırsa güzel paralar kazanılabilir.

    Özellikle buffet tarzı bir işte çalışılırsa (ki ben çalıştım ABD'de 3 ay bu şekilde) iş sabahın köründe 06.00 gibi başlıyor ve öğlen 13.00-14.00 gibi bitiyor.
    Ardından o saatten sonra da delivery yapılırsa tadından yenmez 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @abrakadabra gün sonunda bu şarkıyı çalarsın.


  • Gunluk $150-200 brut kazanc. Bundan elbette gas parasi ve vergi dusulmesi gerekir. Bir de tabii ki aracin hergun 12 saatlik kullanim sonucu yipranma payi var.

    Uzun sure yapilabilecek bir is degil ama ilk baslarda duzenli bir is buluncaya kadar idare edebilir.


  • Bu ileti silindi!

  • Aslinda bu baslik uzerine cok dusunulmeden acilmis. Cunku ayni saat calissan bile farkli eyaletlerde farkli paralar kazanilir. Ve "su kadar calistim su kadar kazandim" diyenlerin %90'i brut olarak soyler.


  • Arkadaşlar ben 3 aydır yapıyorum bu işi, resmi olarak çalışma iznim de var. Sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırım. Fakat yukarıdaki sorularınızla ilgili olarak naçizane birkaç yanıtım şu şekildedir.
    1)Kazancınız bölgenizdeki sipariş yoğunluğuna göre değişir fakat şuan doordash uygulamasında 2 şekilde para kazanabiliyorsunuz ya "earn per order" olarak ya da "earn by time" olarak. İlkini seçerseniz sipariş geldiğinde çıkan rakam ne ise en az o rakamı kazanırsınız. 2.sini seçerseniz dordashin belirlediği saatlik bir tutar var, mesela benim bulunduğum bölgede 14 usd. Yani sipariş gelsede gelmesede size doordash 14 usd verir. ben ilkini tercih ediyorum çünkü zaten bölge yoğun sipariş veriyor ve bazen süpriz bahşişler olabiliyor.
    2)bölgenizdeki trafik yoğunluğu çok önemli. Ben Georgia/Atlanta'da 7 dk'da en az 100 metre yol gidemezken, trafik yoğunluğundan, daha küçük bir şehir olan watkinswill isimli şehirde 7 dk'da şehir turu yapıyorum :). Buda 1 saat içinde aldığınız sipariş sayısını artırır.
    3)bu işi ben 8 saat yapıyorum ama yoruyor gercekten.sürekli al ver olmuyor, bazen müşteri otelde oluyor, odasına çıkarıyorsun, bazen müşteriyi bulamıyorsun, adresini yanlıs girmiş oluyor, bazen uzak mesafeye gidiyorsun vb..
    4)Araç yakıt tutarı bende %15-20 civarı oluyor. bende 2012 model bir hyundai var ve biraz çok yakıyor.
    5) Haftasonu daha çok bahşiş geliyor ve yüklü sipariş tutarları geliyor. Haftaiçi sabah 5,5-6 dolarlık işler geliyor, öğleye ve akşama 8-9 dolara çıkıyor. Eğer öğrenci bolsa, üniversite varsa sipariş yoğunluğunuz çok olabilir, buda kazancı etkileyen bir faktör, şehirdeki nüfus tipi vb...


  • @TUNCAHM Bizimle bu bilgileri paylaştığın için teşekkür ederiz 🙏 siz sanırım Georgia’dasınız , Sipariş sirkülasyonunu merak ettim bir eyalet , en yoğun bölgesi Atlanta hariç neresidir , aklımdaki eyaletler arasında


  • @hdemircanusa, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    @TUNCAHM Bizimle bu bilgileri paylaştığın için teşekkür ederiz 🙏 siz sanırım Georgia’dasınız , Sipariş sirkülasyonunu merak ettim bir eyalet , en yoğun bölgesi Atlanta hariç neresidir , aklımdaki eyaletler arasında

    Rica ederim. Ben Athens'de yaşıyorum. University of Georgia'dan dolayı öğrenci nüfusu çok fazla. Öğrencilerin olmadığı spring break dönemindede sipariş oranı düşmedi. Hatta tatilde trafik yogunlugu olmadığı için daha rahat oluyor. Bu işi yapan bir çok öğrenci de şehri terk ettiği için dasher yogunlugu azalıyor. Buarada çevre şehirlerden de iş geliyor, yani 15 dk da mesafede olan 3 şehir var Athens'da. Fakat bu şartlara rağmen beklentinizi çok yükseltmek istemem, bu bölgede saatlik 18-20 Dolar kazanıyorsunuz, altına inmedi hiç fakat bu tutarın üzerine çogunlukla çıkıyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum