Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • ÖZEL BİR HAVAYOLUNDA PİLOT OLARAK ÇALIŞIYORUM.
    EŞİM 2020 TALİHLİSİ FORUMDA PİLOT OLAN ARKADAŞLAR YADA PİLOTAJ EĞİTİMİ ALMAK İSTEYENLER YAZABİLİR.
    UÇUŞ EĞİTİMİNİ DE FLORİDA DA ALDIM.

    HERKESE SEVGİLER.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @leobebek Amerika da Pilotlar içinde söyledi:

    ÖZEL BİR HAVAYOLUNDA PİLOT OLARAK ÇALIŞIYORUM.
    EŞİM 2020 TALİHLİSİ FORUMDA PİLOT OLAN ARKADAŞLAR YADA PİLOTAJ EĞİTİMİ ALMAK İSTEYENLER YAZABİLİR.
    UÇUŞ EĞİTİMİNİ DE FLORİDA DA ALDIM.

    HERKESE SEVGİLER.

    sayin @LEOBEBEK , deneyim ve bilgilerinizi su konuya, buyuk harf kullanmadan aktarirsaniz seviniriz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/547/amerika-da-pilot-olmak-ve-pilotluk-okulu


  • @leobebek benim bir kaç sorum olucak:)


  • @leobebek hangi uçuş okuluna gittiniz acaba


  • @dscrt
    florida aviation academy (pompano beach)ve flight safety international (vero beach FL).


  • Merhaba, Türkiye de bilgisayar mühendisliği mezunuyum. Abd de pilotajlık eğitimi alımak istiyorum. Aldığım eğitimle Türkiye de pilotluk yapmak gibi bir düşüncem var.
    Amerika da bu eğitimin green card sahiplerine maliyeti nedir ve bu eğitim ne kadarlık bir zamanda tamamlanır. Şimdiden teşekkürler.


  • @LEOBEBEK merhabalar ben ciddi bir şekilde pilotaj eğitimi düşünüyorum. Bu konuda verebileceğiniz tavsiyeler olursa çok sevinirim. Özelikle okul konusunda. Teşekkürler 🙂


  • Okul secmek zor is,amerika da lise ve ortaokul hatta universiteler bile puanlama sistemine tabiyken(imdb benzeri siteler var,su an aklima gelen yok)ucus okullarinda boyle bir sistem yok. Ama iyi okullari siralamak kolay. Bir kere zincir olmus okullar basarili,basaridan kastim ogrencilerini beklenmedik harcamalar ile yormuyorlar,bitirme sureleri ideal. Ama dezavantaj diyebilecigimiz seyler ucretleri ve sureleri. Ornek verirsek Flight Safety,Phoenix East kaliteli okullar ama cok pahalilar ikincisi cok fazla ogrencileri var ,bu sebepten oturu bitirme sureleri uzun olabilir. Lokal veya tek subeli okullar ise ucuz ve bitirme sureleri daha kisa gelebilir ama iyi arastirilmamis ,veya okula gidenlerden tavsiye alinmamissa sirf ucuz oldugu icin tercih ettiginiz okul buyuk sikintilar cikarabilir,size hic hesapta olmayan ek ucretler cikarabilir yada en kotusu egitimi yarida bile birakmaniza sebep olabilirler. Okul secerken tavsiye edebilecegim kriterler sunlar.
    1.Okulu ,havanin diger kesimlere gore daha iyi oldugu guney eyaletlerden secin. Texas veya Florida. (Texas yakit bakimindan daha ucuz okullar sunabiliyor,degerlendirin)
    2.Gecmisi 10 sene veya daha uzun okullari tercih edin.
    3.Okulu bitirmis veya okulda okuyan bir kac kisiyle irtibata gecmeye calisin. Fikirlerini sorun.
    4.Okulun mutlaka ucak sayisini ogrenin.Kac adet tek motoru kac adet cift motor ucagi var(Bu sayi bir grupta alinan ogrenci kontenjani ile de alakali,bu bilgiyi bir cok okul vermeyebilir ancak sordugunuzda paylasan okullar isin gercegi iyi okullardir,ve yaptiklari işe guven duyan kendinden emin yerlerdir,soylemekten cekiniyorlarsa sizde supheyle yaklasin,az ucak cok ogrenci bitirme zamaninizi geciktirir. )
    5.Okulu google yin. Okul ismi ve sikayetler diyerek aratma yapin. Okuyacaklarinizi objektif degerlendirin.
    6.Amerika da Pilot egitiminde sabit belirlenmis zamanlar yok. Bu sebepten her okulun kendi programi olabiliyor. Mutlaka ilave yer ders ucreti ve ucus saat ucreti fiyatlarini sorun. Ogretmen gerekli gorurse ilave yer dersi,brifing veya tekrar ucusu istiyebilir ve hepsi ucretlidir. Bu fiyatlari sorun. Okullardan aldiginiz ucretlere %20 yanilma payi koyun.
    Bu kriterler benim goruslerim,degerlendirmek size kalmis. Onerebilecegim ise iki zincir okul var,su ana kadar ogrencilerinden negatif yorum gormedigim bitirme zamanlari ideal ve nispeten hesapli okullar.Florida da American Flyers ve ATP okullari. Texas da subeleri olmayabilir. Ama texasdaki okullarin eski olanlari bahsettigim kriterlere uyanlara da gidilebilir.


  • @leobebek merhaba, turkiyede sansimi denemistim ingilizcem yetersizdi fakat sinavlarda basariliydim. simdi benzer bir ilani united airlines icin gordum fakat eyalet olarak cok uzakta. bir anda 30-80 bin dolar cikarip verecek param da yok. kartimi beklerken kendime bir sey yapmak istiyorum. New York cevresinde bu isi nasil yapabilirim ?

  • ⭐⭐⭐

    Sadece pilotaj eğitimi için ABD'ye gitmek isteyenler veya ABD'de pilotaj eğitimi alıp Türkiye'de iş aramayı, çalışmayı düşünenlere bir uyarım var!

    1 Ocak 2022'den itibaren yürülüğe giren ve uygulanmaya başlayan SHGM yönetmenliğine (SHT-1LC) göre Türkiye dışından bir otoriteden (CAA) alınan lisansların ve ratinglerin Türk Lisansına çevrilmesi ve işlenmesi çok zorlaştırılmıştır. Bazı lisans türlerinde hiç mümkün değildir, özellikle yeni bitirilmiş eğitimlerin. Yani 0'dan ATPL'e bütün eğitimlerini yurtdışında alan biri artık bu lisansı Türk lisansına doğrudan çeviremeyecek. Yurtdışında alınan eğitimlerin tekrardan Türkiye'de de devam mecburiyeti olan sınıflarda aynen alınması, SHGM tarafından yapılacak yazılı ve uçuş sınavlarına tekrar girilmesi zorunlu tutulmuştur. 31 Aralık 2021'e kadar yurtdışında aldığımız lisans ve ratingleri sadece form doldurarak logbook ve diğer belgeleri beyan ederek aynen Türk lisansına çevirebiliyorduk. Yeni yönetmenlik ile bu devir sona ermiş oldu.

    Bu kararın alınmasına Türkiye'deki uçuş okullarının baskısı neden oldu. Yurtdışında daha kısa sürede ve yarı maliyetle uçuş eğitimi ve lisans alınması nedeniyle çok sayıda öğrencinin başta Avrupa(EASA) ve ABD(FAA) eğitimi almak için yurtdışına gitmesinden rahatsız oldular ve bunun durdurulması için uzun zamandır uğraşıyorlardı. Türkiye'de 2-3 yıl süren ve 80 bin euroya mal olan eğitimleri Avrupa'da 1 yılda ve 35-40 bin euroya almak imkanı varken insanlar neden Türk okullarına gitsinlerdi?

    Asıl çözmeleri gereken problem şuydu: Türkiye'deki pilotaj eğitimleri neden bu kadar uzun sürüyor ve neden yurtdışına göre hem de döviz bazında 2 kat pahallı?

    1 Ocak 2022'den itibaren uygulanmaya başlayan yönetmenlik:
    (SHT-1LC) LİSANS VE YETKİLERİNİN ÇEVRİLMESİ TALİMATI


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum