Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ariassacro tebrik ederim. yeni yaşantınızda başarılar dilerim 🙂


  • @MuratA güzel hikaye olmuş tebrikler.
    bu arada kur'dan dolayı pahalı değil viyana. Tr şu an dolar kuruyla bile avrupadan daha pahalı bir ülke.

  • ⭐⭐⭐

    @Murat-4 viyanada mı yaşıyorsunuz orada mı mülakata gireceksiniz. 2024 sürecinde viyananın tekrar kabul edeceği belli değil (bana kalırsa seneye viyana bu topa bir daha girmez) planlarınızı Viyanaya göre oluşturmayın seneye için şimdiden


  • İnşallah Türkiye den de mülakata giren candaşlarımızın yorumlarını görürüz . Çünkü yurtdışına taşımak isteyipte taşıyamayan ve Ankara dan mülakat tarihi bekleyen tüm kazanan talihlerimize en kısa zamanda mülakat tarihi verilir inşallah.


  • Merhaba arkadaşlar

    DV çekiliş sonuçlarının açıklanmasını eşim iple çekiyordu. Ben yine o meşhur kazanamadın yazısını bekliyorum tabi 😀 İlk olarak eşimin kontrolünü yaptık tatatatammmm kazanamadınız😀 Sonra benimkini kontrol ettik farklı bir sayfa geldi ve rastgele seçildiniz yazıyordu. Biz ilk olarak nasıl yani oldu mu sevincindeyiz. Tabi asıl curcunaya bundan sonra başlıyormuşsunuz. Ya nasıl edeceğiz ne yapmamız gerekiyor konusunda hiçbir fikrimiz yoktu. Ta ki bu değerli platformu Yeşilkartforum ‘u keşif edene kadar.
    Tüm süreci forum aracılığı ile takip ettik. Telegram grubunda da interaktif bir süreç takibi yapılıyorduk artık burada o kadar değerli insanlar var ki hele Uğur @gucarslan kendilerine melek dense inanın yeridir. Hiç bir ücret karşılık beklemeden tamamen kendi zamanından fedakarlık yaparak insanlara yardımcı oluyor, aynı zamanda sürece hakim olan admin arkadaşlar da görev üstlenerek tüm arkadaşlara usanmadan sıkılmadan yardımcı oluyorlar.
    Bizim sürece dahil olduğumuz günden itibaren CN numaramızın makul bir numara olduğunu öğrendik 10K. ve önceki yıllarda DS-260 ın erken tarihli olması avantajlı olacağını öğrendik bizde 16 Mayıs ta form işlerimizi tamamladık. Tekrar bir bekleme sürecine girdik yavaş yavaş mülakat dağıtılmaya başlandı ooooo süperiz derken Ankara nedensiz bir şekilde çok ağır iletmeye başladı ve mülakat dağıtmamaya başladı tüm herkes bu olayın şoku ile alternatif yollar aramaya başladı. Neydi bu yollar bana uygun olan dosya taşıma yöntemiydi. Ben de Viyana Konsolosluğuna mail attım. Ankara tam motivasyonumuzu düşürmüşken Viyana dosyamızı kabul etti ve çok mutlu olduk.

    Viyana süreci içerisine girince bizden önce deneyim kazanan arkadaşlarımız da ( Nerde konaklanır, Muayene nerede yapılır v.b tüm konular )çok destekçi oldular.
    26 Nisan 2023 sağlık muayenesinin ardından 28 Nisan 2023 mülakat tarihimizde konsolosluğa geldik. Güvenlik noktasından geçtikten sonra bekleme alanına geçtik çok beklemeden anons yapılarak ilgili bankoya yöneldik talep ettikleri belgeleri sırasıyla isteyerek ve parmak izlerimizi aldıktan sonra ödeme veznesine geçtik ve tekrar beklememizi istediler. Tekrar davet edildik parmak izlerimizi alarak soracağımız soruların cevabını verin dediler

    K- Eşiniz ile ne zaman tanıştınız
    B- Üniversite de tanıştım

    K-İki çoğunuz mu var
    B-Evet iki biri kız bir erkek

    K-Kaç yıldan beri gitmek istiyorsunuz
    B-Biz uzun zamandır düşünüyoruz

    K-Ne iş yapıyorsunuz
    B-Elektronik Kalite eşimde Hemşire

    K-Hangi Eyalete gideceksiniz
    B-İlk olarak New Jersey

    K-Hangi tarihte giriş yapacaksınız
    B-15/30 Haziran

    K-Tebrikler Vizenizi onayladım ne hissediyorsunuz
    B-Çok mutlu olduğumuzu belirttik

    Bizim için yeni dünyanın kapısı açılmış oldu. Bu zorlu süreçte Yeşilkartforum’un ne kadar faydalı olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Hiç bir zaman pes etmeyin Hayallerinin peşinden koşan herkes bu mutluluğu yaşamayı hak ediyor.
    Bilge insan @gucarslan dan bir alıntı ile IŞIK SİZİNLE OLSUN diyerek herkese sevgi ve saygılarımı iletiyorum


  • green card vizesi alanları canı gönülden tebrik ederim.amerikadaki hayatlarında başarılar.yolları bahtları açık olsun

  • ⭐⭐

    @Tuğrul-Durğut Merhaba, DV2023 talihlisiyseniz lutfen surecinizi imzaniza tasiyin.

    Sadece DV2023 talihliyseniz Telegram grubuna katilabilirsiniz. Bunun icin de uygun katilim formunu doldurmaniz gerekmektedir.


  • @rocetman hayırlı uğurlu olsun tebrikler ! 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @rocetman vizeniz hayırlı olsun amerikada bol şanslar


  • @Emre-Kurtulmuş Çok teşekkür ederim.Sizinde hayırlı olsun Emre Bey


  • @paşa Çok teşekkürler


  • @ahmet_ Sürecin başından beri desteklerin yaptığın abilik için çok teşekkürler. Ailenizle yeni hayatınız da mutluluklar dilerim. Amerika'da görüşmek üzere...


  • Merhabalar. Biraz geciktim yazmakta ama ancak fırsat bulabildim. 27.04 saat 14.00 Sofya daki mülakat için önce Çarşamba gününden sofyada kalacak bir yer ayarladık. Perşembe sabahı yola çıktık, önce otelimize gittik, sonrasında konsolosluğa gidip konum keşfi falan yaptık. Dedikki arabayla gelinir park edilecek yerler var etrafında. Neyse saat 13.30 gibi çıktık otelden geldik 5 dklık yoldu zaten. Park ettik arabayı, sonra kapıya gittik öğrencilerin oluşturduğu bir kuyruk. Kapının önünde askerler bekliyor niye geldiğimizi sordular. Göçmen vizesi için geldiğimizi söyleyince Sol taraftaki gişe gibi olan bölüme gitmemizi söylediler. Görevli pasaportları istedi, tek tek kontrol etti. Sıra numarası verdi ama küçük çocuğunuz olduğu için beklemeyin direk kapıya geçin dedi. İçerde güvenlik kısmından geçtik. Araba anahtarını teslim aldılar. Evrak çantası ve bebek arabası, eşimin çantası(bebek malzemeleri var) ile girdik içeriye. Tel vs. Tabiki alınmıyor.
    Girince içerideki binanın önünde yine sıra vardı. Sırayı beklemeden daldım içeri. Bir kadın karşıladı göçmen vize için geldiğimizi söyledim. Oda hemen 3 numaralı gişeye geçmenizi söyledi. Oradaki kadında 9 numaralı gişeye gidip kişi başı 330$ ödememiz gerektiğini sonra tekrar gelmemizi söyledi. Ödeyip geldik. Önündeki kağıttan tektek kontrol ederek evrakları istemeye başladı. Verdiğim evraklar;
    Ödeme makbuzu(330$)
    Diplomam(lise istedi, üniversite var deyince ikisini de tercümeleri ile birlikte istedi)
    Evlilik belgemiz(bgden)
    Doğum belgelerimiz(e devletten çok dilli olarak kabul etti) eşim ve çocuklarımınki Bulgaristan’dan zaten
    Adli sicil kayıtları(hem bgden sadimost, hemde trden adliyeden aldığımız)
    Ds260 doldurdunuzmu diye sordu. Evet dedim onların confirmation pageleri istemedi. (27si akşam uyuyamama sebebim oldu)
    TNT/FedEx kayıt çıktısı(trdeki ais kaydı)
    Pasaportlarımız
    Eşimin isim denklik belgesi
    Hastaneden aldığımız zarflar(göğüs röntgen CD lerini alıp almadığını sordu, aldığımızı söyleyince tamam ABD’ye giderken götüreceksiniz dedi. Zarfları açtı ve içinden yapılan aşıların kayıtlarını gösteren kağıtları bize verdi. Bunlarda giderken götüreceğimizi söyledi)
    Bu hanımefendi bunları isterken bir takım ahiret soruları da yöneltti. Ön mülakat gibi birşey yaptı.
    Bgde kalacak yerimiz olup olmadığını sordu. Eşimin anneannesinin bgde yaşadığını bizimde orada kalacağımızı söyledim.
    Nereye gideceğimizi sordu ABD de . Arkadaşımın yanına dedim. ABD vatandaşımı gideceğiniz kişi dedi evet dedim.
    Neden burada giriyorsunuz, ne iş yapıyorsunuz, eşiniz gelsin(Bulgarca konuştu, eşim konuşamayınca bg vatandaşısın ama konuşamıyorsun neden vs..)
    Sonra beklememizi söyledi. 45dk yı geçik bekledik. 4 numaralı gişeden amerikalı olduğunu düşündüğüm bir beyefendi çağırdı. Gittik yemin ettirdi, parmak izlerimizi aldı. Çocuklar için de ben verdim. Aldıkları orjinal evrakları geri verdiler. Sonra neden burda girdiğimiz sordu. Ankara çok yavaş sıra gelmeyecekti dedim. Biliyorum gibi bir hareket yaptı. Bg ile olan bağlantımızı sordu. Eşim ve çocuklarım bg vatandaşı, benim isim oturumum var diye söyledim kendisine. Kalacak yeriniz var değilmi dedi var dedim. 1 hafta içinde vizelerin hazır olacağını söyledi. Teşekkür edip ayrıldık.
    Ertesi gün kontrol ettiğimde vizelerin onaylandığını gördüm. En yakın zamanda gidip alacağım pasaportlar ve zarfları.
    Bu arada arabayı park ettiğimiz yer özel paralı bir yermiş, 30leva ödedik siz siz olun konsolosluk yanına arabayı park etmeyin. Yürüme mesafesinde paradise center AVM var onun otoparkına bırakırsanız daha uygun olur. Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Umarım herkes alır vizesini. Herkese bol şans diliyorum.


  • Yeni hayatınızda başarılar . Çok sevindik , bir üyemizi daha yolcu ettik . Darısı 6 gün sonra çekilişte başımıza


  • @korgolem hayırlı olsun amerikada ki hayatınızda başarılardilerim.


  • @svsucr teşekkür ederim.


  • @korgolem Koray Bey Sağlık ve mutluluk dolu bir hayat dilerim.


  • @ahmet_, vizeleriniz hayirli ugurlu olsun.
    Su cumleyi gorunce icim cizz etti: "Ben, en az 1-2 ay daha beklemek, Ankara'nın durumunu görmek istesem de, ..."
    Bu hatayi yapip pisman olan o kadar cok insan gordum/duydum ki...
    Dosya tasima imkani olan (CN yada gonderim tarihi hic fark etmez), lutfen ama lutfen, Ankara'ya kesinlikle guvenmesin. Sadece guvenmek zorunda olanlar/kalanlar guvensin.


  • @Not_Born_Yesterday cn düşük diye o lafı defalarca ettim öyle kalakaldık.

  • ⭐⭐⭐

    @korgolem vizeniz hayırlı olsun yeni yaşamınızda bol şanslar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum