Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @korgolem vizeniz hayırlı olsun yeni yaşamınızda başarılar dilerim


  • @korgolem hayırlı olsun vizeniz yeni hayatınızda yeni yeriniz de başarılar dilerim 🙏


  • @rocetman hayırlı olsun vizeniz yeni hayatınızda yeni yeriniz de başarılar dilerim 🙏


  • @ariassacro hayırlı olsun vizeniz yeni hayatınızda yeni yeriniz de başarılar dileriz 🙏

  • ⭐⭐

    @rocetman hayrili olsun vizeleriniz.


  • @cebrailoz Çok teşekkür ediyorum


  • @lumos Teşekürler


  • Arkadaşlar merhaba, az önce bu siteye üye oldum. Soracağım sorlar başka bir başlıkta ise acemiliğime verin lütfen. Ben Dv-2023 lotosunu kazananlardanım ve benim Case Number 25xxx'lerde.
    SORU 1: Ankara KOnsolosluğu mülakat sırasında kaç binlerdedir bilen var mı acaba??
    SORU 2: Ankara dışında, özellikle VİYANA ismi çok geçiyor, başka ülkeden mülakat için sıra almanın yolları nelerdir??
    ŞİMDİDEN ÇOOOK TEŞEKKÜRLER!..


  • @korgolem tebrikler,yeni hayatınızda bol şanslar


  • @san_diego86 viyanadan sıra almak için viyanaya mail atman lazım kabul ederlerse, schengen vizeside alabilirsen gidersin, yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin.


  • @korgolem vizeniz hayırlı olsun


  • @rocetman tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @korgolem tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @Murat-4 teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @san_diego86 ilgili konsolosluğa mail atarsınız isterlerse taşırlar. Ama Viyana kapıları kapattı maalesef


  • 2023 Banka hesabında gösterilebilecek Min tutar hkk

    Merhaba ,malum dolar aldı başını gitti, Herhangi bir tapu vs olmaksızın 2023 yılı için bank is hesabında usd 5bin ila 8bin arası bir rakam gösterilmesi yeterli olur mu acaba , mülakata girenler ne kadar beyan ettiler bu sene acaba.
    Tsklr

  • ⭐⭐

    @Emy-0 hesapta göstereceğiniz tutar için belirlenmiş bir limit yok aslında bu sizin konsolos size hangi eyalette yaşayacaksın sorusuyla da bağlantılı bir durum çünkü sizin söyleyeceğiniz eyalete göre değerlendirme yapılabiliyor örneğin New York için 5000 dolarla ret alma ihtimali yüksekken aynı tutar Teksas için vizeden onay alabilir , geçtiğimiz süreçte öğretmen bir arkadaş hatırlıyorum 800 $ göstererek onay almıştı aynı şekilde hesabında kendisini eşi için 17.000 $ para göstererek AP ye kalan talihli de var


  • @Emy-0, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    2023 Banka hesabında gösterilebilecek Min tutar hkk

    Merhaba ,malum dolar aldı başını gitti, Herhangi bir tapu vs olmaksızın 2023 yılı için bank is hesabında usd 5bin ila 8bin arası bir rakam gösterilmesi yeterli olur mu acaba , mülakata girenler ne kadar beyan ettiler bu sene acaba.
    Tsklr

    Yalnızsanız minimum 10 ila 15k USD gösterilmesi eğer aileyseniz de birey başına +5k usd gösterilmesi öneriliyor genellikle.
    Bu yıl vizesini alan arkadaşlarımızdan birisi yaklaşık 2bin dolar kadar gösterip vizesini almıştı fakat kendisinin üzerine motoru ve teknesi de vardı.


  • Öncelikle herkese selamlar uzun zorlu, stresli ve belirsizliğin hiç eksik olmadığı bir süreç oldu. Ama sonunda vizeme kavuşmanın verdiği heyecanla yazıyor olmak bir başka…

    2019 yılında beri kanadaya yerleşmeyi düşündüğüm için 2021 yılında (covid yüzünden 2 sene bekledim) vize başvurusu yapmış, bu yüzden dv2023 başvurmayı düşünmüyordum. Fakat çok yakın arkadaşımın ısrarı üzerine son hafta başvuru yaptık. 1 ay 45 gün sonra kanadadan red aldığımı öğrendikten sonra artık yurt dışına çıkmayı 10 yıl ertelemeye ve mevcut hayatıma odaklanmaya karar verdim.
    tarih 07.05.2022 de aile şirketinde çalışıyorken(hafta sonları aile şirketinde çalışıyorum) yakın arkadaşımın mesajı üzerine green card sonuçlarının açıklanacağını hatırlatmış fakat çook yoğun olduğumdan ve bana çıkmasının imkansız olduğunu düşünmemden dolayı kendisinin kontrol etmesini istemiştim. Saatler sonra bir ekran resimi atıp aradı ve lan olum bir şey yazıyor selected diyor, çıktı sana galiba demesi üzerine attığı ekran resmini kontrol ettim ve green cardı kazandığımı öğrendim(5 6 saat boyunca çok acayip his karmaşası yaşadım). Akşamına arkadaşımla buluşup ne yapacağımızı konuştuk. Abisinin yakın arkadaşının gecen sene green card kazandığını söylemesi üzerine onunla iletişime geçtik. Bize yeşilkart forumun gruplarını bulmamızı ve ds260 hızlı doldurmamızı söyledi. Ertesi gün ev adresi problemini çözdükten sonra hızlıca ds260 formunu doldurduk. Daha sonra foruma ve telegram grubunu buldum.

    Case Number’ım düşük olduğu için en kötü ocak ayında mülakat alacağımı düşünüyordum ama ankaranın kötü performansı yüzünden maalesef bu gerçekleşmedi. Aralık ayında eğer dosya taşırsam hangi ülkelere taşırım diye düşündüm ve listeme Japonya (uzak olduğu için kimsenin birinci tercihi olmaz diye), avusturya(schengen veren en zor ülke olması ve vienna dikkat çekmeyen bir konsolosluk olduğunu düşünmemden dolayı) en son Çin(uzak olması ve konsolosluk çalışanlarının çok katı olduğunu YouTube’dan öğrendiğim için kimse tercih etmez diye ) ekledim.
    20Ocakta yakın arkadaşlarımla konuşup 29 ocakta 14 mayıs 24 mayıs arası avusturyadan başlayan 10 günlük avrupa tatil planı yapmaya karar verdik(3 gün vienna) hemen bir whatsapp grubu kurduk ve 10 marta vfs randevusu aldık. Ankaranın kötü performans devam etmesi üzerine bu kadar belirsizliği daha fazla kaldıramayacağını anladım ve 05.03.2023te viennaya güzel bir mail attım. Ertesi gün öğlen saatlerinde kabul ettiklerini yazan bir mail geldi. Tatil için aldığım 10 marttaki vfs randevumu 24 marta çektim. 17.03.2023 tarihinde mülakat maili aldım ve hemen klinik mail atıp randevu talep ettim sonra hemen Schengen evraklarını hazırlamaya başladım(Tatil planımdan dolayı birçok evrağım hazırdı) 24.03.2023 tarihinde Schengen evraklarımı teslim ettim ve 5 günde Schengen basılı pasaportumu aldım.

    Adminlerde olan Ogün beyin tavsiyesi ve deneyimleri sayesinde kliniğin antikor sonuçlarını ve türkiyede yaptırdığımız aşıları kabul ettiğini öğrendim. Hemen antikor sonucu için kan verdim çıkan sonuca göre eksik aşılarımı oldum. Antikor sonucunu, aşı kartlarını ve aşı bilgilerimi tercüme ettirdim.

    Muayene günü
    26 nisan 09:30da içeriye girdim girişte fotoğrafım çekildi bir form doldurdum. daha sonra bayan bir görevli bir kaç soru sordu bağımlılık,ameliyat vb sorular iki tane kağıt imzalattı. Birini röntgen merkezine vermemi istedi, diğerini de sağlık dökümanını mail atmamız için onay dedi.
    antikor sonuçlarımı kontrol etti sonra doktor hanım odaya aldı, belli güç testi yaptı daha sonra kan aldı. 390 euro ödedim ve röntgene doğru yola cıktım. Röntgen merkezi çok kalabalıktı. Varır varmaz sıra numarası aldım 20dkya sıram geldi. Molnarın verdiği evrağı, pasaportumu bir de telefon numaramı(personelin istemesi üzerine) verdim ve beklememi söylediler. 15dk sonra röntgen için çağırıldım 2 saniyede röntgen çektiler ve cd çıkması için beklememi söylediler. Normalde 30 40 dkda içinde cd ve molnardan getirip röntgene verdiğim kağıdı bir zarfın içine koyulup teslim edilirken, bir personelin benim zarfı hazırlayıp başka bir masaya koyması yüzünden 1,5 saat bekledim. 3 4 kez sormam üzerine bir yanlışlık olduğunu fark edip başka masaları kontrol etti ve zarfımı bulup teslim etti. Zarfı alıp mülakatı beklemeye başladım.

    Mülakat Deneyimi
    Vienna saati ile 13.00 da mülakatım vardı ben 12:58 de girdim tüm eşyalarımı bırakıp cihazda geçtim sonra eşyalarımı teslim aldım. Kapıdaki güvenlik pencere önündeki masa sandalye olduğunu ve orada bekleyebileceğimi iletti.

    15dk bekledikten sonra 5. Gişedeki hanımefendi(türkçe bilen) çağırdı ve evrak teslimi yaptım. (kendisi çoook yardımcı oldu kendisine çoook teşekkür ediyorum.) Pasaport- 2 tane fotoğraf- Formul A - Adli Sicil kaydı - Diploma aslı cevirisi ve fotokopisi(mülakattan sonra aslını geri verdiler) - finansal evraklarımı aldı. En son samimi bir şekilde neden schengen alamıyorsunuz dedi ve günün en zor sorusunu sordu. sonra 3. gişeye gidip vize ücretini ödememi söyledi. Gidip 330 dolar ödedikten sonra pencere önündeki bekleme alanına döndüm. 1 saat kadar Asyalı bir ailenin evrak teslimi ve mülakatını bekledim.
    Ve sonunda soyadım anons edildi 6. Gişedeki beyfendinim (türkçe bilen hanımefendi de yardımcı olmak için beyfendinin yanındaydı) karşısına geçtim. 
B ben k konsolosluk

    B selam nasılsın

    K iyiyim siz nasılsınız
?
    K Kurayı kazandığın için tebrik ederim
    
B teşekkür ederim
    K nerede yaşıyorsun?
    B türkiye istanbul

    K evli misin
?
    B yok
    K çocuğun var mı?
    B yok
    K kız arkadaşın var mı?
    B yok

    K diplomanız hangi tür?

    B üniversite diploması
    K hangi bölüm?
    B Uçak gövde motor
    
K okuyor musun? çalışıyor musun?
    
B uçak bakım teknisyeni olarak çalışıyorum. ( burada şirketimi söyledim)
    
K Amerika'da tanıdıgın var mı? nereye gideceksiniz
?
    B evet aile dostu tanıdığım var
    K ne zaman gideceksin?
    B mayıs sonu, haziran başı
    K Viennadan Türkiyeye dönecek misin?
    B evet
    
K vizenizi onaylıyorum tebrik ederim

    B teşekürler

    Bazı evrakları geri verdi.
    Her şeyin çok güzel olduğunu söyledi, konsolosluk 1 mayısta kapalı olduğu için yarın mail atacağını ve gelip buradan pasaportlarımı alabileceğimi söyledi.

    Mülakat yarı Türkçe yarı ingilizce geçti 5 dakika sürdü ve çok basitti viyanaya minnettarım.

    Not: molnar sağlık sonucunuzu maille konsolosluğa ve bana gönderecekti. Ancak mail bana gelmedi. 27 nisan saat 13te konsoloslukta sağlık sonucunun geldiğini söylediler. Bunun üzerine ertesi gün Molnara gidip bana mail atıp atmadıklarını sordum. Mail attıklarını söylediler. Maillerimi kontrol edince mailboxımın dolduğunu ve maillerin gelmediğini fark ettim. Sonra tüm gereksiz maillerimi silip tekrar mail attırdım. Kliniğin rapor ve konsolosluğun pasaportunu almaya gelebilirsin maili mailboxıma düştü. Böyle ufak dikkatsizlikler büyük streslere neden olabiliyor😅

    Bizleri bu forum altında birleştiren, usanmadan sorularımıza cevap veren @gucarslan beye ve diğer yönetici arkadaşlara teşekkür ederim.
    Ayrıca telegram grubunda tanıyıp dostluk arkadaşlık kurduğum güzel insanların hepsine teşekkür ederim.
    Herkesin yolu açık olsun umarım herkes hayallerine kavuşur…..

  • ⭐⭐

    @hope123 Yanlızsak Min 15.000USD 🫥 3 kişilik bir ailede kişi başı 5k Gösterse yine 15.000 USD yapıyor , ben mantık bulamadım 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum