Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Berkan-Duru Evet ödeyebilirsiniz. Onaylanması 3 gün sürüyor.


  • @istanbullover Joint sponsorunuzun geliri yetersiz, destekleyici evraklarla tekrardan I-864 doldurup yüklemeniz gerekiyor diye düşünüyorum mesajın içeriği o şekilde.


  • @Samet-Ünlü Screenshot_20230428-142123_Chrome.jpg

    Suanda bu sekil gözüküyor. Sizde mi ayni şekilde yaptiniz odemeyi? 120 yi odeyip hemen digerini mi odediniz yani? Yoksa 120nin paid durumuna dusmesini mi beklediniz digerini odemeden once?


  • @Berkan-Duru İkisini de ödeyin


  • @Samet-Ünlü peki, öyle yapacağım. 🙂


  • @Samet-Ünlü bir kac blogdada sordum, dq maili aldiysaniz Dq oldunuz demektir denildi. Sadece mulakattaki memura kalmis onaylanip onaylanmamasi. Bizde mulakat icin hazirlayacagiz gereken evraklari 🙏


  • @uogzh
    5 Haziran randevumuz


  • @Berkan-Duru
    İkisini beraber ödedik 👍🏻


  • @enayt tamamdır


  • @enayt Merhaba, Joint sponsorun gelirine w2 ve tax transcript'e bakarak mı karar veriyorlar yoksa pay stubs'lara da bakıyorlar mı? Current individual annual income'a 59k yazdık pay stubs'lara bakarak. w2'da 50k görünüyor. Bana 56k lazım 7 kişi için. Bilginiz var mı bu konuda?


  • Aile ve iş dayanaklı göçmen vizelerinde acaba dq sonrası interview date farklı mıdır?


  • @istanbullover Tebrikler 🥳 Listeye ekledim bir sonraki hafta paylasacagim


  • @enayt Tebrikler, listeye ekledim bir sonraki hafta paylasacagim


  • @t34 pasaportunuz ulaştı mı?


  • @uogzh 13 Haziran randevumuz bizide güncelleyebilirsiniz.


  • Herkese merhaba.
    Eşimin 22 mayısta olan mülakatı için avukatımızın önerisiyle 2 kez covid geçirdiğimiz için bir göğüs hastalıkları doktoruna gitmiştik kontrol amaçlı.
    Dr ufak bir kireçlenme var fakat onlar bunu sorun ederlermi bilemedim dedi. Bizde avukatımıza bunu ilettik ve dr ne olursa olsun önlemimizi alalım diyerek bizi neredeyse 1 ay önceden sağlık muayanesine sokacak. Çarşamba günü Ankarada muayenemiz var. Sormak istediğim bu tarz bir durumla karşılaşan oldumu? Doktor bir sorun gördüğünde ne gibi bie yol izliyoruz?


  • @u2rem Aralık sonunda DQ olmuştuk Mart sonunda interview epostasını aldık. 3 ay sürdü.


  • @Berkan-Duru Merhaba, biz I-864 formunu dijital imzalı gönderdiğimiz için reddedildi, tekrar ıslak imzalayıp yüklemek zorunda kalmıştık. Kasım 2022 ayında oldu bu. Bu belge için fazladan birkaç ay beklemek zorunda kaldık.


  • @u2rem evet cok fark ediyor. Aile dayaniklilar, bunun icinde de Amerikan vatandasinin esleri olanlar en onceliklilerdendir. Employment Based kategorisi oncelik siralamasinda en sondadir maalesef. Yani interview icin en uzun bekleyen kategoridir.


  • @Berkan-Duru ben dün Unganlarda muayenemi oldum, covid hariç hiçbir aşı belgesi götürmedim. 4 enjeksiyon içerisinde 5 aşı oldum (30 yaşındayım), muayene ve aşılar için $450, kan ve akciğer röntgeni için de $47 ödedim. Aşı belgeleriniz yoksa olacağınız aşılar yaş grubunuza göre belirleniyor, CDC sitesinde aşağıdaki tablo gösterilmiş buraya bakarak kaç aşı olacağınızı aşağı yukarı kestirebilirsiniz.
    f0ebb4ca-c561-4fbe-adb7-66a0088b2041-image.png


Benzer Başlıklar

  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum