@ICu denememistik , cunku f2a aliriz diye dusunmustuk.
-
Bu konu hakkında net bir bilgim yok, açikcası rapor ertesi gün çıkıyor ve o gün gönderiyorlar ama sizin randevunuzun Perşembe olması biraz riskli gibi geldi bana, muhtemelen sorun olmaz ama siz yine de sağlık raporunuzun çıktısını alıp mülakata götürün nolur nolmaz diye.
-
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Samet-Ünlü peki, öyle yapacağım.

-
@Samet-Ünlü bir kac blogdada sordum, dq maili aldiysaniz Dq oldunuz demektir denildi. Sadece mulakattaki memura kalmis onaylanip onaylanmamasi. Bizde mulakat icin hazirlayacagiz gereken evraklari

-
@uogzh
5 Haziran randevumuz -
@Berkan-Duru
İkisini beraber ödedik
-
@enayt tamamdır
-
@enayt Merhaba, Joint sponsorun gelirine w2 ve tax transcript'e bakarak mı karar veriyorlar yoksa pay stubs'lara da bakıyorlar mı? Current individual annual income'a 59k yazdık pay stubs'lara bakarak. w2'da 50k görünüyor. Bana 56k lazım 7 kişi için. Bilginiz var mı bu konuda?
-
Aile ve iş dayanaklı göçmen vizelerinde acaba dq sonrası interview date farklı mıdır?
-
@istanbullover Tebrikler 🥳 Listeye ekledim bir sonraki hafta paylasacagim
-
@enayt Tebrikler, listeye ekledim bir sonraki hafta paylasacagim
-
@t34 pasaportunuz ulaştı mı?
-
@uogzh 13 Haziran randevumuz bizide güncelleyebilirsiniz.
-
Herkese merhaba.
Eşimin 22 mayısta olan mülakatı için avukatımızın önerisiyle 2 kez covid geçirdiğimiz için bir göğüs hastalıkları doktoruna gitmiştik kontrol amaçlı.
Dr ufak bir kireçlenme var fakat onlar bunu sorun ederlermi bilemedim dedi. Bizde avukatımıza bunu ilettik ve dr ne olursa olsun önlemimizi alalım diyerek bizi neredeyse 1 ay önceden sağlık muayanesine sokacak. Çarşamba günü Ankarada muayenemiz var. Sormak istediğim bu tarz bir durumla karşılaşan oldumu? Doktor bir sorun gördüğünde ne gibi bie yol izliyoruz? -
@u2rem Aralık sonunda DQ olmuştuk Mart sonunda interview epostasını aldık. 3 ay sürdü.
-
@Berkan-Duru Merhaba, biz I-864 formunu dijital imzalı gönderdiğimiz için reddedildi, tekrar ıslak imzalayıp yüklemek zorunda kalmıştık. Kasım 2022 ayında oldu bu. Bu belge için fazladan birkaç ay beklemek zorunda kaldık.
-
@u2rem evet cok fark ediyor. Aile dayaniklilar, bunun icinde de Amerikan vatandasinin esleri olanlar en onceliklilerdendir. Employment Based kategorisi oncelik siralamasinda en sondadir maalesef. Yani interview icin en uzun bekleyen kategoridir.
-
@Berkan-Duru ben dün Unganlarda muayenemi oldum, covid hariç hiçbir aşı belgesi götürmedim. 4 enjeksiyon içerisinde 5 aşı oldum (30 yaşındayım), muayene ve aşılar için $450, kan ve akciğer röntgeni için de $47 ödedim. Aşı belgeleriniz yoksa olacağınız aşılar yaş grubunuza göre belirleniyor, CDC sitesinde aşağıdaki tablo gösterilmiş buraya bakarak kaç aşı olacağınızı aşağı yukarı kestirebilirsiniz.

-
@naja merhaba teşekkürler cevaplar için
-
@naja yeni konsolosluk ve doktorun yakınlarında önerebileceğiniz konaklama yeri var mi?
-
Herkese merhaba ben de sürecimizden biraz bahsetmek ve doktor randevusu deneyimimi paylaşmak istedim.
Eşim vatandaş, Ağustos 2021’de evlenip Ekim 2021'de süreci başlatmıştık. 19 aralık 2022'de DQ olduk, 16 Mayıs için de mülakat tarihi verildi. Unganlardaki randevumu 27 nisan için oluşturmuştum, dün sağlık muayenesinden geçtim, gerçekten çok ilginç bir deneyim olduğunu söylemeliyim.
Benim randevum saat 09:05'te idi, 8:45 gibi binaya vardım. Google haritalarda "Ungan Family Practice" olarak ararsanız konumu pasajın giriş kapısına kadar tam doğru gösteriyor. Binanın üzerinde ya da kapının dışındaki tabelada Ungan Aile Hekimliğine dair hiçbir yazı yok, endişe etmeyin doğru yerdesiniz. Burası eski bir iş hanı ve her katında farklı bir işyeri var. Binaya girince 1970 yılına zaman yolculuğu yapmış gibi hissediliyor. Asansörle 4. kata çıkınca hemen sağda duvar kenarına sandalyeler dizilmiş penceresiz ve karanlık bir hol var, burada yine Unganlara dair hiçbir yazı / tabela yoktu, yalnızca duvara elle yazılmış bir kağıt yapıştırılmış ve "Yalnızca gerekli belgeleri hazırlayınız!" yazıyordu. Yan koridordaki ilk kapının üzerinde ise "Prof. Dr. Mehmet Ungan" yazıyordu. O kapıyı çaldım ancak henüz içeride kimse yoktu, ilk gördüğüm holde diğer bir kişi ile birlikte beklemeye başladım. Bu arada bir kişi daha geldi. Saat tam 9’da bir hanımefendi gelerek "Hepinizi böyle alayım" dedi ve biraz önce gördüğüm üzerinde Mehmet Ungan yazan odaya alındık. (Eğer açılış saatinden sonra gelirseniz direkt olarak bu kapıyı çalın) Burada personel sıra ile isimler okumaya başladı, ilk okunan benim ismimdi gittim yalnızca pasaportum ve covid aşı belgem alındı. Çocukluk aşı kartım var mı diye soruldu olmadığını söyledim. Hiç doğum yapıp yapmadığım ve şuan hamile olup olmadığım soruldu. Fotoğrafım çekildi ve onay formunu imzalamam istendi, (oldukça uzun ve ingilizce bir form, muayene olmaya ve uygun şekilde aşılanmaya onay verdiğimi ifade ediyor) ben uzun uzun okumaya kalkınca görevli personel bana oldukça şaşkın bir ifadeyle baktı ancak hiçbir şey söylemeden okuyup imzalamamı bekledi. Sonrasında bu belgeyi covid aşı kartıma zımbalayarak pasaportumla birlikte bana verdi ve bir üst kattaki Düzen Laboratuvarında kan vermemi söyledi. Bir üst kata çıktım vezneye pasaportu belgeyle birlikte verdim. Kan tahlili ve göğüs röntgeni için 921 lirayı kredi kartından ödedim (47 dolardı). Tekrar ismim çağrıldı ve 1 tüp kan ve belgenin ilgili yerine yine imzam alındı, bu kez röntgen için 3. kata yönlendirildim. Röntgen çektirip imza attıktan sonra belgeyi alıp tekrar Unganlara çıktım, benimle daha önce ilgilenen görevliye pasaport ve belgeyi verdim (bu sırada saat 10 olmuştu), saat 11’de muayene için geri gelmem söylendi. Yan binanın altındaki Mado’da kahvaltı edip saat 11de geri geldim, aynı görevli beni kendi çalışma masasının arkasındaki bir kapıdan arka tarafta bir takım karmaşık koridorlara soktu ve oradaki bir muayene odasına götürdü. Boyumu ve kilomu ölçtü, tek kullanımlık bir ameliyat önlüğü verdi, alt üst iç çamaşırıma kadar soyunup önlüğü giymemi ve doktoru beklememi söyledi. Ben daha önlüğü yeni giymiş ve bağlamayı dahi becerememiştim ki Doktor Handan Ungan hanım geldi. Uzanın dedi tansiyonumu ölçtü ve göğsümü dinledi (nabzınız çok yüksek heyecanlı mısınız yoksa hep çarpıntınız olur mu diye sordu, saati unuttuğumu köşedeki Mado’dan koşarak geldiğimi söyledim, güldü). Genel geçer hastalıklara dair “Böbrek rahatsızlığınız var mı?” gibi 20-30 tane soru sordu. Hiçbir kronik rahatsızlığım, süren tedavim, düzenli kullandığım ilaç ya da medikal cihazım, ameliyatım ya da hastane yatışım olmadığı için hepsini hayır diye yanıtladım. “Şimdi aşılarınıza geçiyorum.” diyerek hemen aşı hazırlamaya başladı, hangilerini olacağım dediğimde 5 tane aşıyı inanılmaz hızlı saydı aralarından sadece grip aşısını yakalayabildim. “Yaşınız genç aşı kartınız yok muydu?” diye sordu “30 yaşındayım bulamadım.” dedim. Bu konuşma geçene kadar iki koluma 2’şerden toplam 4 enjeksiyon yapılmıştı bile. Sonrasında doktor hanım “Peki giyinebilirsiniz” diyerek gitti. Üstümü giyinip tekrar vezneye gittim, oradaki görevli dosyamın dijital olduğunu ve konsolosluğa direkt iletileceğini bana da mail atılacağını söyledi (üzerinden 1 gün geçti ancak henüz maili almadım). Muayene ve 5 aşı için 8955 lira kredi kartından ödedim (bu da sanırım 450 dolardı). Sizi bu akşam 5’e kadar ararsak buraya geri gelin aramazsak bir sıkıntı yoktur denildi ve böylece saat 11.30 civarında işim bitmiş oldu. Günün geri kalanında beni aramadılar. Hem Unganlarda hem Düzen’de çalışanlar güler yüzlü ve kibar insanlardı, her adımda destek oldular ve kaba bir tavırla hiç karşılaşmadım, ancak yine de kliniğin eskiliği ve tuhaf düzeni içeride bulunduğum süre boyunca gizli ve yasadışı bir iş yapıyormuş hissi uyandırdı açıkçası, gerçekten çok tuhaf bir yer. Benim işimin bittiği saatte vezne bekleme alanı oldukça kalabalıklaşmıştı, yabancı uyruklu birçok insan burada bekliyordu, işinizi erken halletmek isterseniz benim yaptığım gibi erken saate randevu almanızı tavsiye ederim. Bir de eğer randevu saatinizden erken varırsanız hiç beklemeden direk girip işlemlerinizi başlatın, saat 11 randevusu için 9da gelmiş bir kişiye sorun olmadığını söylediler ve benimle aynı zamanda işlemlerini yaptılar.
16 Mayıs günü konsolosluk randevum var, o geçtikten sonra yine deneyimlerimi paylaşırım. Sorusu olan dostlara destek olmak isterim. -
@Berkan-Duru ben bursadan gece yolculuğu yaparak araçla gittim ve muayeneden sonra geri döndüm konaklamadım, ancak forumda Tunalı Hotel'in tavsiye edildiğini görmüştüm, Unganların kliniğinin hemen arkasında kalıyor. O otele girip baktım, 4 yıldızlı eski bir otel ancak lobisi vs çok temizdi personeli de çok kibardı. 3 kişilik oda için 1 gecelik 1500 tl fiyat verdi. Burası konsolosluğun yeni yerine 10km mesafede ancak çok merkezi ve keyifli bir yerde, tercih edilebilir.
Benzer Başlıklar
138
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k