Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese Merhaba;

    Yaklasik 2 senedir calisma vizesi ile ADB deyim ve anne babami da turist vizesi ile 2 haftalik tatile getirmek istiyorum. Gozumden kacan bir durum olmamasi acisindan sizlerin deneyimlerine ihtiyacim var. Tum islemlerini kendim yapicam. DS yi doldurdum ama henuz submit etmedim. DS de kendimden bahsettim ve ama asil gelis nedenlerinin ABD yi gormek ve gelmisken benide gorup donus yapmak olarak aklimda kurguladim. keza zaten oyle olacak 🙂 Normalde ben karsiliycam ama tum travel ucretleri kendileri tarafindan karsilacak gibi soylecekler. Anne ve babam emekliler.

    1 - Sizce, kendimden hic bahsetmesem mi ki?
    2 - Extradan ailem icin letter yazmaya gerek var mi sizce?
    3 - Evrak olarak asagida siralananlari koyucam. Eksik yada olmasin dediginiz bir
    evrak var mi ?
    -Pasaport, DS-160 formu, fotograf, ev arava tapulari, emeklilik belgesi, maas
    bordrosu, Banka hesap dokumu
    4- Banka hesap dokumunda ortlama ne kadar ucret gostermemizi onerirsiniz?

    Boyle bir profil ve durumda, sizlerin gorus ve onerilerini rica ediyorum. Simdiden zaman ayirdiginiz icin cok tesekkur ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @orhanozbekk annenlere soracaklar tanıdığınız var mı diye hayır dicekler sistemde çocuğunuz var diyecekler anne -baba yalan söylediği için direk ret alır o yüzden sakın seni atlamasınlar. En güncel anne baba getiren @cancolpan getirdi bankada ne kadar para gösterdi kendisi hangi evrakları gönderdi gelince yazar cevabını


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @orhanozbekk siz burada yasalsınız ve çalışıyorsunuz bundan daha güzel bir seyahat sebebi olamaz. Banka da para, tapu ruhsat bunların hiçbirine bakmazlar mülakatta. Sadece iş, seyahat bilgisi ve önceden yurtdışı olup olmaması önemli olan. Gerisi fasa fiso. Sizin mektup yazmanız durumunuzu açıklamanız önemlidir. Ama asıl önemli olan sizin ABD de bulunma evrakınız. Çalışma vizesinin fotoğrafını mutlaka gönderin kendilerine. Çıktı alıp yanlarında götürsünler. Diğer önemli husus da formun doğru doldurulması.


  • @ayvalik10 Cevabiniz icin cok tesekkur ediyorum. Bunu denemis biri olarak normalde sistemden gormeleri cok zor. Yakin zamanda esi ABD de olan bir arkadasim icin denedim sormadilar bile. Dun gorustugum baska bir arkadasimda green cardli ile abd deyken ailesi icin basvurmus be kendisinden bahsetmemis, yine de sormamalislar ve ailesi vizesini almis.
    Aslina bakarsaniz bende sizin gibi dusunuyorum. sistemde goremeseler bile, ailemin bu durumu belli edip gorevli kisinin dikkatini cekerse red almalarindan korkuyorum o yuzden kendimden bahsedicem. @cancolpan yinda deneyimlerini dinlemek isterim.
    Tekrardan zaman ayirip cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim.
    Saygilarimla.


  • @denizci10 Degerlendirmeniz icin tesekkur ederim. evet yasalim. Buradaki statumu gosteren tum evraklarimi ekliycem. Ailemin ABD veya avrupa gecmisi yok ama emekliler yaslari 60. Haliyle cok problem olacagini sanmam ama yinede riskleri goz onunde bulundurmak istiyorum.
    Cok tesekkur ederim zaman ayirip cevap verdiginiz icin.
    Sagilarimla

  • ⭐⭐⭐⭐

    @orhanozbekk bugün turist vizesi ile ABD'de bulunmama rağmen anneme vize aldık siz daha rahat alırsınız merak etmeyin.


  • @denizci10 Geri donusunuz icin tesekkurler. Vizenizi alabilmenize sevindim. Umarim sag salim varirlar yaniniza.
    Peki siz DS-160 formunda kendiniziden bahsettiniz mi? Extra letter, banka dokumu benzeri birsey gosterdiniz mi? son olarak ailenize ne gibi sorular sormuslar? Cevaplayabilirseniz cok memnun olurum.
    Simdiden tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @orhanozbekk estağfurullah hocam sizin verdiğiniz yanıtlardan sonra benim verdiğim devede kulak kalır. Ben kendimden bahsettim. Ben ve eşim turist vizesi ile bulunduğumuz için annem de ben de gideceğim çocuklarla 10 gün gezip hep beraber döneceğiz dedi. Sadece 2 soru sormuşlar neden gidiyorsunuz ve daha önce yurtdışına çıktınız mı? Annem daha önce 2012'de Umre için Suudi Arabistan'a gitmişti onu söylemiş. Bu kadar geçmiş konuşma ve vizesi onaylanmış. Ds160 da ben kendimi yazmıştım ama eşimi yazmadım. Bir de buradan otel bilgisi yazdık o kadar.


  • @denizci10 Vizeniz hayırlı olsun Orçun bey🙏


  • Merhaba bende bu konuda yaşadığımız deneyimi paylaşmak isterim.Benim vizem var,eşim için turist vizesine başvurduk.Şubat ayında görüşmesi vardı malesef red aldı.@denizci10 sağolsun yardımcı oldu ama neye göre red verdiler hiç anlamadık.Gidip dönmeme gibi bir niyetimiz yok burada kurulu bir düzenimiz var.Belki ilerde diğer oğlumuzda orada yaşamak istiyor o da giderse düşünebiliriz.Oğlum turist vizesiyle gitti kalış süresini avukat aracılığıyla 6 ay uzattı.10.ayda kız arkadaşıyla evlendi.9 aydır görüşme için bekliyorlar.Bizde onları ziyarete gidecektik.Görüşmede eşime sadece oğlumuzun oraya hangi vizeyle gittiğini ve ne iş yaptığını sormuşlar.


  • @denizci10 Cevabiniz icin tesekkurler. Umarim bizimkilerde hayirlisi ile alirlar.
    Tesekkur ederim tekrardan


  • @kamile Paylasiminiz icin tesekkurler. Red almaniza uzuldum. Maalesef konsolosluklardaki gorevli memurler tam kriterlere gore degerlendirme yapabilseler o zaman bizde red sebeplerine anlam verirdik ama maalesef birinin evet dedigine digeri hayir diyebiliyor. Gorus ayriligi cok fazla. Oglunuz gocmenlik surecine gecis yaptigindan olabilir diye tahmin ediyorum ama nasip olursa dugun davetiyesi tarzinda bir sebep ile basvurusaniz olur diye dusunuyorum.
    Yine de deneyimlerinizi paylastiginiz icin tesekkurler. Umarim sizin icinde hayirlisi olur.


  • Bu ileti silindi!

  • @denizci10 Merhaba,

    Yaşları 60 yaş ve üzeri olanlar için form da bazı sorular farklı çıkıyor. Siz acaba hangi kısımda kendinizden bahsettiniz ? Bende annem babam için doldurdum ancak ttail planı veya kendimden bahsedebileceğim bir alan yoktu. Teşekkür ederim şimdiden


  • @Şemre Merhaba, evet benimde sonradan fark ettigim bir durum. Ekte goreceginiz uzere, DS-160 formu doldururken sol tarafta yer alan " work/education/training" sekmesinin altinda normalde present, previous ve additional olarak 3 alt sekme olur. Maalesef additional sekmesi cikmiyor. Nedendir diye dusunurken, algoritma olarak degisken tek yerin yas oldugunu dusunerek yasi 60 yas altina indirince cikiyor, yukari cikarinca cikmiyor maalesef. Sonradan guvenilir bir kaynaktan detayini ogrendim. Yeni bir uygulama oldugunu ve 60 yas ustunun risksiz olarak degerlendirildiginden o sekmenin yer almadigini ama her ne kadar sistemsel olarak bu sekilde gozuksede maalesef uygulamada hala riskli olarak degerlendirildigini soyledi. Nitekim dedigi gibi de olmustu. Maalesef ailem temmuz ayindaki gorusmesinde red aldi. DS de kendimden bahsetmeme taraftariydim ama benim burada yasal olusum, anne ve babamin emekli olmasi ve en onemliside bizimkilerin heycan ile karistirabilme ihtimallerini dusunerek yalan beyannin fark edilmesinden tedirgin oldugum icin kendimden bahsetme karari almistim. Bir kac genel doru disinda tum sorulari benim uzerime sorulmus. Oglunuz ne zaman gitti, ne is yapiyor vb sorular sormuslar ve sonrasi red. Yani bu konsoloslugun bu kararlarina akil sir ermek mumkun degil. 65 yasinda emekli bir insan nasil potansiyel bir gocmenlik profili cizebilir ki aklim almis degil. saka gibi.

    Kendinizden bahsetmek istediginiz yer, DS formunda abd de yakininiz var mi diye bir soru goreceksiniz. oraya evet dedikten sonra kendi adiniizi ve mevcut statu turunu isaretliyorsunuz.

    ds-160.jpg


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum