Çocuğu ABD' de olan Aileye Turist Vizesi Başvurusu Yapmak
-
@denizci10 Vizeniz hayırlı olsun Orçun bey:folded_hands:
-
Merhaba bende bu konuda yaşadığımız deneyimi paylaşmak isterim.Benim vizem var,eşim için turist vizesine başvurduk.Şubat ayında görüşmesi vardı malesef red aldı.@denizci10 sağolsun yardımcı oldu ama neye göre red verdiler hiç anlamadık.Gidip dönmeme gibi bir niyetimiz yok burada kurulu bir düzenimiz var.Belki ilerde diğer oğlumuzda orada yaşamak istiyor o da giderse düşünebiliriz.Oğlum turist vizesiyle gitti kalış süresini avukat aracılığıyla 6 ay uzattı.10.ayda kız arkadaşıyla evlendi.9 aydır görüşme için bekliyorlar.Bizde onları ziyarete gidecektik.Görüşmede eşime sadece oğlumuzun oraya hangi vizeyle gittiğini ve ne iş yaptığını sormuşlar.
-
@denizci10 Cevabiniz icin tesekkurler. Umarim bizimkilerde hayirlisi ile alirlar.
Tesekkur ederim tekrardan -
@kamile Paylasiminiz icin tesekkurler. Red almaniza uzuldum. Maalesef konsolosluklardaki gorevli memurler tam kriterlere gore degerlendirme yapabilseler o zaman bizde red sebeplerine anlam verirdik ama maalesef birinin evet dedigine digeri hayir diyebiliyor. Gorus ayriligi cok fazla. Oglunuz gocmenlik surecine gecis yaptigindan olabilir diye tahmin ediyorum ama nasip olursa dugun davetiyesi tarzinda bir sebep ile basvurusaniz olur diye dusunuyorum.
Yine de deneyimlerinizi paylastiginiz icin tesekkurler. Umarim sizin icinde hayirlisi olur. -
Bu ileti silindi! -
@denizci10 Merhaba,
Yaşları 60 yaş ve üzeri olanlar için form da bazı sorular farklı çıkıyor. Siz acaba hangi kısımda kendinizden bahsettiniz ? Bende annem babam için doldurdum ancak ttail planı veya kendimden bahsedebileceğim bir alan yoktu. Teşekkür ederim şimdiden
-
@Şemre Merhaba, evet benimde sonradan fark ettigim bir durum. Ekte goreceginiz uzere, DS-160 formu doldururken sol tarafta yer alan " work/education/training" sekmesinin altinda normalde present, previous ve additional olarak 3 alt sekme olur. Maalesef additional sekmesi cikmiyor. Nedendir diye dusunurken, algoritma olarak degisken tek yerin yas oldugunu dusunerek yasi 60 yas altina indirince cikiyor, yukari cikarinca cikmiyor maalesef. Sonradan guvenilir bir kaynaktan detayini ogrendim. Yeni bir uygulama oldugunu ve 60 yas ustunun risksiz olarak degerlendirildiginden o sekmenin yer almadigini ama her ne kadar sistemsel olarak bu sekilde gozuksede maalesef uygulamada hala riskli olarak degerlendirildigini soyledi. Nitekim dedigi gibi de olmustu. Maalesef ailem temmuz ayindaki gorusmesinde red aldi. DS de kendimden bahsetmeme taraftariydim ama benim burada yasal olusum, anne ve babamin emekli olmasi ve en onemliside bizimkilerin heycan ile karistirabilme ihtimallerini dusunerek yalan beyannin fark edilmesinden tedirgin oldugum icin kendimden bahsetme karari almistim. Bir kac genel doru disinda tum sorulari benim uzerime sorulmus. Oglunuz ne zaman gitti, ne is yapiyor vb sorular sormuslar ve sonrasi red. Yani bu konsoloslugun bu kararlarina akil sir ermek mumkun degil. 65 yasinda emekli bir insan nasil potansiyel bir gocmenlik profili cizebilir ki aklim almis degil. saka gibi.
Kendinizden bahsetmek istediginiz yer, DS formunda abd de yakininiz var mi diye bir soru goreceksiniz. oraya evet dedikten sonra kendi adiniizi ve mevcut statu turunu isaretliyorsunuz.

-
merhaba umarim pozitif bir gelisme olmustur ve aileniz vizelerini alabilmislerdir. benim sorum acaba harcamalari kim karsilayacak sorusuna siz kendi adinizi mi yoksa vizeyi alan anne baba kendileri odeyecek mi diye isaretlediniz?
-
@gufan Ilk retten 7 ay sonra 2. denemede alabildik :) tesekkurler
kendilerinin odeyecegini belirtmistim. Siz hangi asamadasiniz tam olarak? -
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
49
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum