Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak


  • @brcnl1822 Selam . Bebek icinde DS-260 formu doldurduysaniz EVET demeniz gerek bu soruya .


  • I485 le eşime sponsor oluyorum. Bu sene ITIN numarası almadım eşime.Şuanda başvursam 3-4 ay sürüyormuş gelmesi ITIN . Bu yüzden single olarak başvurucam. Eşimin AOS randevusunda benim tax return transcriptte single olması sorun yaratır mı ?

  • Emrah BorazanE Emrah Borazan bu başlıktan bahsetti
  • datanistD datanist bu başlıktan bahsetti
  • M MGE bu başlıktan bahsetti

  • Merhaba,
    Ankaranın yavaşlığından dolayı son umudum olan AOS yapmayı düşünüyorum. Ancak eşim gelemeyecek,
    Aos ile geldiğimizde süreci hemen başlatsam yani 1 hafta sonra sorun olur mu?
    Bu süreçte arkadaşımda kalmayı planlıyorum ancak bir süre sonra oda kiralamam gerekebilir ortalama aos yapmanın maliyeti nasıl olur?

  • ⭐⭐⭐

    @aystun1 en az 3 ay beklemeniz öneriliyor turistle girip direk aos yapmak isterseniz uscis dosyanızı reddedebilir


  • Merhabalar , danışmak istediğim bir konu var ;

    Ben asıl talihliyim ve daha önceden almış olduğum bir turist vizem var.
    Fakat eşimin yok , Ankara bu şekilde devam ederse AOS yoluna gitmeyi planlıyorum.
    Ben AOS ile GreenCard alabilirsem şayet , eşim için Ankaradan Mülakat talep edip ona da Card almaya çalışacağız.

    Şimdi Ankara’nın eşimi mülakata çağırma süreci (geçmişte bu tecrübeyi yaşayanlar varsa eğer ) tahmini ne kadar sürecektir.
    Eğer Ankara’dan olumlu dönüş alamazsak ve Aile Birleşimi yapmamız gerekirse bu süreç nasıl işliyor ve ortalama ne kadar sürebilir.

    Daha önce yaşayan , duyan , tecrübe edenleriniz var ise bilgilendirebilirse çok sevinirim .

    Bizim için önemli olan bekleme süreleri , eşim Türkiyedeyken ne kadar zaman Yanıma gelemeyecek , toplamda bu süreç genel hatlarıyla kaç ay sürecektir.

    Şimdiden teşekkür ederim…

    Dip NOT : (Tabii ki kimsenin Ankara’nın zamanlamasını net olarak bilemeyeceğinin ve kesin bir zaman veremeyeceğinin farkındayım sadece ortalama olarak bu süreç zorluk ve sürdürebilirlik açısından ne şekilde ilerliyor , uğraşmaya değer mi bağlamında soruyorum )


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaşlar merhaba. Maalesef aynı Trump zamanı gibi I-485 formuna public charge soruları eklemişler. 2022 Aralık sonundan itibaren başvuracaklar için. Bu konuda bilgisi olan var mı?
    Mesela ilk soru what is your size of your household? Benim bir evim yok kardeşimin yanındayım onun evini yazabiliyor muyum?
    Evin yıllık gelirini sormuş. Borcunu sormuş vs. Benim sonuçta Amerika’da gelirim olma şansı yok çünkü çalışma iznim yok. Bu sorulara nasıl cevap vermemiz lazım bilen bilgilendirirse çok sevinirim


  • @AlmostDone merhaba, biyometrik randevusuna giderken sadece yanımızda kimlik olması yeterli mi yoksa başvuruda gönderdiğimiz belgelerin kopyalari da olmak zorunda mi yanımızda? teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @pin sadece randevu mektubu ve pasaportunuzla gidin orda herhangi bir ek soru sorulmayacak belge istenmeyecek


  • @pin sadece Pasaport ve I-797 ( biometric randevu kagidiniz ) yeterli


  • @Figen çok teşekkür ederim, gelen kagidim okudum ama hata yapmaktan korkuyorum:)

  • ⭐⭐

    @aystun1 90 gunden sonrasi mumkun olabilir


  • @emirgenco 90 günü beklemeden başvurup olumsuz sonuçlanan örnek var mı acaba?


  • @emirgenco bu yazılı bir kural değildir.
    DV2022'de gittikten 4 gün sonra bile başvuranlar vizelerini aldılar, 90 gün bekleyen sadece 2 dosya biliyorum. kalan 38'e yakın dosya 30 ~45 gün içinde dosyasını verdi ve green cardlarını aldılar.

    @aystun1 karar tamamen size kalmış ama bunu çalışmayı düşündüğünüz avukata / kişilere de sorabilirsiniz.

    burada yazdığımız bilgiler tamamen eski deneyimlerimiz göre verilen bilgiler. vize alıp alamayacağınız tamamen sizin durumunuzla ve başvuru işleyişinize göre değişir.

    bol şans.


  • @gucarslan teşekkürler bende okuduğum deneyimlerden olumsuz sonuç görmedim ancak tabi bu dönem yine de ne olacağı belli olmaz bununda farkındayım ama ona göre riskimi kendim belirleyeceğim.

  • ⭐⭐

    @pin randevu mektubu ve passport uygundur

  • ⭐⭐

    Acikcasi benim sahsi fikrim. Bu yonde 90 gunden once evlilik dusunmezdim ama yinede sizin vereceginiz bir karar

  • ⭐⭐

    @gucarslan siz daha iyi biliyorsunuzdur illaki bilgi icin tesekkur ederim ama Ben hep bu yonde duyumlar aldim


  • Merhabalar
    Saygıdeğer Adminlerim ve arkadaşlar;
    AOS için sadece Amerika da olmak mı gerek şuan türkiye deyim bana amerikadan bi şirkette çalışıyor olarak gösterilsem hemen gidebilir miyim. Orada çalışıyor gözükmek iyi olur mu Olurda beni oraya çektiler burda vizeye mi girmem gerekiyor ?


  • @CİHANKILIÇ aos statü değişimi demek ABD’de fiziken yoksanız yapamazsanız.

  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

  • 20 Oy
    3k İleti
    327k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • 6 Oy
    321 İleti
    20k Bakış
    crazycellsC
    @dogukanksck, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule) Merhabalar, birkaç gün önce Public Charge kuralının kaldırıldığı hakkında bilgi sahibi oldum fakat Public Charge kuralı nedir ve Green Card başvurusu yapanlar ile ne kadar ilgili ve ilgili ise ne konuları hakkında bir kuraldır? Bilenler ve deneyimli abiler kardeşler bilgi verebilirlerse çok memnun olurum teşekkür ederim.. Eminim benim gibi araştıran yüzlerce kişi vardır... Sorulariniz icin yeni basliklar olusturmaniza gerek yok. Bu basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz, ama once hemen ustteki iletiyle baslayin; cunku Trump'in 'public charge' uygumalari kaldirilip, eski -daha esnek- haline donduruldu.
  • 1 Oy
    282 İleti
    27k Bakış
    ozgbyrO
    Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum