DV2024 Sohbet Odası
-
@emirgenco Saygı duyarım, sana huzur veriyorsa ne mutlu =)
Bana başka bir şey lazım ama aklımı oyalayacak. Amerikan yapımı yerine avrupa yapımı dizi film izleyeyim de Amerika'yı görmemeyim diye uğraşıyorum resmen, orda bile Amerika'da böyle değil bak. Bu Amerika'da daha güzel, Amerika şöyle Amerika böyle derken buluyorum kendimi =))
-
@MrtGnr Bende oyleydim Filmde kendimi New York sokaklarinda buluyordum:)
-
@emirgenco, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Ben bu sayaci neden goremiyorum acaba
o bende de bazen çıkıyor bazen çıkmıyor
-
Her ileti altında sayaç çıkmaz. Dv2024 sohbet odası altında çıkıyor. Eğer görüntüleyemezseniz sayfayı yenileyince geliyor.
-
@emirgenco bu konuyu inceleyebilirsin.
-
@Emrah-Borazan tesekkurler
-
@Emrah-Borazan cok tesekkur ederim
-

(Philadelphia)
Bu gün günlerden turkiye -
günaydın herkese.
bilgisi ola var mı, forumda bulamadım var ise bile.
GC kazandık diyelim. Turist vizesi olduğu için bu süreci direkt ABD'de yürütebilme şansımız var mı acaba? Bunla ilgili bir bilgiye nerden ulaşabilirim.
Cevap verecek olan kişilere şimdiden çok teşekkürler.
-
@Emrah-Borazan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@MGE yukaridaki linkten bilgiye ulasabilirsiniz.
-
@datanist, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Emrah-Borazan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@MGE yukaridaki linkten bilgiye ulasabilirsiniz.
Sen mükemmel bir insansın :)
-
Günaydın canlar, 27ye son 9 heyecan dorukta :) haftasonunuz iyi geçsin, malum ben haftasonları yokum, eşime ayırıyorum bu iki günü, kendinize iyi bakın görüşmek üzere
-
dakika olarak baştan - 4:05 arasını seyredin masum bir amerikalı Türkiye ye 1 yıl sonra gelirse ne olur :)
-
@selamibasaran, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@ibrahimasar kardeş eline sağlık ne güzel yazdın. 2000 de yüksek lisans yapmak için Amerikaya gitmeyi planlıyordum,ama cebimde hiç param yoktu. Ailemde verecek durumda değildi. Bir miktar ülkede çalışır kazanır giderim dedim 2001 kriziyle beraber doğru düzgün iş bulamadım.Amerika işi rafa kalktı o dönem. Çalışmam gerekiyordu. Yurt dışı işleri araştırırken,Rusya’da iş buldum ve Rusya’da çalıştım uzunca bir süre.Türkiye’ye hiç dönme niyetim yoktu aslında ama ordaki başka bir manyak yüzünden en azından ülkeme döneyim dedim. Uzaktayken Türkiye ile ilgili çok takip etmezseniz kafanız çok rahat oluyor. Dolarmış,günlük zamlarmış,elektrik o olmuş,doğalgaz bu olmuş takip etmiyorsunuz ve süper rahatsınız. Ama döndüm ve kendi işimi yapıyorum. Ticaretin içerisindeyim ve ortalamanın üzerinde kazanıyorum,ama halkımızın bu kadar gözlerini kapatmasını anlayamıyorum. Bu salt cahillikle açıklanacak birşey değil. Kabullenmişlik,öğrenilmiş çaresizlik,boşvermişlik hepsinin ortalaması denebilir belkide. İki sene dayanabildim ve tekrar gitmek istiyorum ülkeden. Kendim için değil çocuklarım için. Yoksa ben çok iyi bir gelecek göremiyorum ülkede.
Bizim gibi insanların hayatlarında 99 depremi sonrası yaşanan ekonomik buhran hep etkili olmuştur. Ben 99 da başladığım üniversiteyi, 2001 de bırakmak zorunda kaldım. Ekonomik sebeplerle çalışma hayatına döndüm. 2001 yazında Kanada yı kafaya koydum ilk. Masraflar için birikim yapma amacıyla çalıştım. Fakat bir türlü birikim yapamadım. Enflasyon ve siyasi didişmeler hayatı her alanda darboğaza sürükledi. O hengamenin ürünü de bu günkü iktidar oldu. Şimdi benzer ekonomik sıkıntı ve deprem etkisi var. Bunlar gidici gibi ama yerine gelen gençlere umarım iyi bir gelecek vaadeder. Çünkü gerçekten bizden geçti. Günüm dolu olsa 5 ay sonra emeklilik hakkım oluyor. Günüm de 2-3 yıla doluyor zaten. Bundan sonra gerçekten çekilip dinlenmek istiyorum. Orta okulda başladığım çalışma hayatında 30 yılı geride bıraktım. Yeter gayrı...
-
-
@emirgenco, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

(Philadelphia)
Bu gün günlerden turkiyeZahmetli bir sevgili gibi, Türkiyeyi dışarıdan seviyorum. Fransada Chaps Elysees deki Türkiye Turizm Ofisindeki bayrak ve yazılar çok hoşuma gitmişti. 3 gün sonra döndüğümde o hoşluk yavaş yavaş kaybolmaya başladı :)
-
@dilaradiyebiri, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@waterman anlamıyorum bugün sabahtan beri telegramda 28 gün kaldı acele et çıkartman lazım diyenlerle doldu ister istemez şüpheye düştüm eğer kazanırsam aile üyelerimin pasaportu olmadığından sıkıntıya giricem diye. Ama kazandığımız gibi direk hepsine randevu almayı planlıyordum oysaki.. sizce ne olur ne olmaz hemen çıkarttırmalı mıyız pasaportları ?
Eğer çekilişte kazanmış olursanız diğer aile üyelerinin de pasaport başvurusunu hemen yapabilirsiniz. 2-3 gün sonra sistemde pasaport bilgileriniz görünüyor. Pasaportun fiziki olarak elinize ulaşmasını beklemeden, bu bilgilerle DS-260 ı doldurabilirsiniz. Buradaki mantalite, DS260 doldurmanız ne kadar erken olursa o kadar iyi. Ama bahsedilen şey 3-5 günlük gecikme değil. 6 ay sonra dolduran var. Numarası current olduğunda, diyelim 12 binlerde, önce DS 260 dolduranlar önce randevuya çağırılıyor. Ama numarası 24 binlerde olan biri 2. gün DS 160 doldursa bile, önce numarasının current olmasını beklemek zorunda. Bunları fazla kafanıza takıp büyütmeyin. Çekiliş sonuçlandıktan sonra burada size yol gösterecek deneyimliler var.
-
Silindi.
-
@ibrahimasar dedigin gibi de olur ya da ds 260 formunu pasaport bilgilerini girmeden yollayip mulakat tarihi geldiginde saglik randevusunu ve konsolosluk mulakat tarihlerine yakin pasaport cikartabilir orda bilgiler girilir ztn
-
@ibrahimasar, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@selamibasaran, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@ibrahimasar kardeş eline sağlık ne güzel yazdın. 2000 de yüksek lisans yapmak için Amerikaya gitmeyi planlıyordum,ama cebimde hiç param yoktu. Ailemde verecek durumda değildi. Bir miktar ülkede çalışır kazanır giderim dedim 2001 kriziyle beraber doğru düzgün iş bulamadım.Amerika işi rafa kalktı o dönem. Çalışmam gerekiyordu. Yurt dışı işleri araştırırken,Rusya’da iş buldum ve Rusya’da çalıştım uzunca bir süre.Türkiye’ye hiç dönme niyetim yoktu aslında ama ordaki başka bir manyak yüzünden en azından ülkeme döneyim dedim. Uzaktayken Türkiye ile ilgili çok takip etmezseniz kafanız çok rahat oluyor. Dolarmış,günlük zamlarmış,elektrik o olmuş,doğalgaz bu olmuş takip etmiyorsunuz ve süper rahatsınız. Ama döndüm ve kendi işimi yapıyorum. Ticaretin içerisindeyim ve ortalamanın üzerinde kazanıyorum,ama halkımızın bu kadar gözlerini kapatmasını anlayamıyorum. Bu salt cahillikle açıklanacak birşey değil. Kabullenmişlik,öğrenilmiş çaresizlik,boşvermişlik hepsinin ortalaması denebilir belkide. İki sene dayanabildim ve tekrar gitmek istiyorum ülkeden. Kendim için değil çocuklarım için. Yoksa ben çok iyi bir gelecek göremiyorum ülkede.
Bizim gibi insanların hayatlarında 99 depremi sonrası yaşanan ekonomik buhran hep etkili olmuştur. Ben 99 da başladığım üniversiteyi, 2001 de bırakmak zorunda kaldım. Ekonomik sebeplerle çalışma hayatına döndüm. 2001 yazında Kanada yı kafaya koydum ilk. Masraflar için birikim yapma amacıyla çalıştım. Fakat bir türlü birikim yapamadım. Enflasyon ve siyasi didişmeler hayatı her alanda darboğaza sürükledi. O hengamenin ürünü de bu günkü iktidar oldu. Şimdi benzer ekonomik sıkıntı ve deprem etkisi var. Bunlar gidici gibi ama yerine gelen gençlere umarım iyi bir gelecek vaadeder. Çünkü gerçekten bizden geçti. Günüm dolu olsa 5 ay sonra emeklilik hakkım oluyor. Günüm de 2-3 yıla doluyor zaten. Bundan sonra gerçekten çekilip dinlenmek istiyorum. Orta okulda başladığım çalışma hayatında 30 yılı geride bıraktım. Yeter gayrı...
Denk geldikçe sizin yaş grubuna hep sorarım;
Gerçekten hayatınıza kaç darbe sığdırdınız? Kaç kriz, kaç siyasi çekişme.. Tüm bunlar olurken nasıl ülkeye karşı bu kadar umutla dolu kalabildiniz? İnsan aklını kaçırır diyeceğim de pek akıllımız kalmadı zaten ülkede, toptan sıyırdık sanki zaten..
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum