IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Merhaba arkadaşlar An itibari ile Amerika birleşik devletlerine JFK New york havalimanından giriş yapmış bulunuyorum..
Benim başımdan geçenleri en başından sonuna kadar kısaca özet geçmem gerekirse çok detaylı yazmayacağım kafa karışmasın adına2022 Haziran ayında mülakata girip İdari işleme kaldım, 9 ay sürdü idari işlemim sonunda bitti ve eşime kavuştum diger bilgiler imzamda yazıyor zaten..
Amerikaya ilk giriş deneyemim ise uçaktan indim 2 li sıraya ayırıyorlar, Amerikan vatandaşları ve Digerleri olarak.
Sol taraf sarı Non Us yazıyor bizim geçtiğimiz kısım digeri ise sağ taraf orda ise sadece us yazıyor Amerikan vatandaşları için.Amerikan vatandaşları geçti bizi yarım saat beklettiler yaklaşık 150 kişi sonra neyse pasaport kontrol noktasına geldik toplu bir halde 2 saat sıra bekledim..
Neyse Sıra geldi japon bir polis.
Direk adama I cant speak english dedim, oda eşimin nerde olduğunu sordu süper ingilizcemle terminal exit dedim🤣 Sag tarafda 10 metre bir bekleme odasına götürdü orada pasaportu başka bir polise verdi bi kaşe vurdu bitti herhangi soru sorulmadı.Hepsi 2 dakika sürdü. Bavulda hemen pasaport kontrol noktasının arkasında zor bela buldum kaldırıp atmışlar ortaya bavulu 2-3 saat bekleyince bantta uçakda sırada kalan herkesin bavulu sagda soldaydı. Ondan sonra direk çıkış kapısından çıktım eşim aldı bavul falan aranma ek bişey yapılmadı.. Süreç böylelikle son buldu.Darısı bekleyenlerin başına herkese bol şans diliyorum Allaha emanet olun..
Ve son olarak ise @gucarslan teşekkür etmedende foruma veda etmeyecegim.. her bilgi için teşekkürler ederim.
-
@emirgenco Teşekkürler dostum. Naptın? Gelişme var mı sende?
-
Arkadaşlar merhaba mayıs da mülakatım var.Dosya hazırlıyorum ama takıldım eşimin doğum belgesini istiyorlar yani nüfus kayıt örneğini istiyorlar.
Ama acaba vukuatlımı olucak yoksa sadece kendi adı olan mı olucak.Yardımlarınızı bekliyorum tecrübeli arkadaşlar -
Sabah gorusmemiz vardi ve esim onaylandi, cok mutluyum…
7:45 de giris yapti ama icerde cok bekledi, 11:30 cikti….cok bisey sorulmadi
esin turkiyeyi ne zaman geldi
niye gitmek istiyorsunuz
nerde yasicaksiniz
sponsor kim sordu
resimlerimiz bakildiSonra onaylandi, bi hafta icinde passport elimizde olur.
-
@trbilgin hayırlı olsun 😇
-
Herkese merhaba,
şu anda NVC aşamasındayız ve bu adımda yapmamız gerekenleri az çok bu formda ki geçmiş deneyimlerini bize aktaran kişiler tarafından okuduk ve yararlandık ama yine de bazı süreçlerin güncellenerek farklılaştığını gözlemleyebiliyoruz. Bu yüzden yakın zamanda NVC aşamasını tamamlamış arkadaşlarımdan yardım bekliyorum. Benden istedikleri vukuatlı nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, askerlik belgesi gibi belgelerin hepsini sisteme yükledim. Fakat eşim (Amerika vatandaşı) için yüklememiz gereken evraklar nelerdir, imzalamamız gereken yerler var mı ? Gözden kaçırmamamız gereken nüanslar nelerdir ? Bu konularda bize yardımcı olabilirseniz memnun oluruz.
Şimdiden hepinize teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.
-
@trbilgin hayirli olsun
-
Herkese merhaba,
28 Mart'ta konsolosun istediği evrakları yolladım, 29 Mart'ta teslim edildi ve 31 Mart'ta son güncelleme yapıldı. Ondan beridir bir haber yok. Yakınlarda benzer zaman aralığı deneyimlemiş birileri varsa ne zaman pasaportum geri gelir?
-
@ekdodo yakinda passportunu kargoya verip gonderirler merak etme. Ek belge olayinda belge konsolosluga ulasinca 3 4 gun kimse tarafindan acilip incelenmiyor ve akabinde incelendikten sonrada sisteme onaylandi guncellemesini geç dusuyorlar Yani Bence heran gibi sorun yok yakinda verildi olarak guncellenip hemen akabinde ptt den mesaj gelir
-
@koro Can you also add me to the list? I just got my dq today thankfully
-
@SNGMSF, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar merhaba mayıs da mülakatım var.Dosya hazırlıyorum ama takıldım eşimin doğum belgesini istiyorlar yani nüfus kayıt örneğini istiyorlar.
Ama acaba vukuatlımı olucak yoksa sadece kendi adı olan mı olucak.Yardımlarınızı bekliyorum tecrübeli arkadaşlarVukuatli ve en kapsamlı hali ile alırsanız yeterli olur.
-
@Adil-0, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Herkese merhaba,
şu anda NVC aşamasındayız ve bu adımda yapmamız gerekenleri az çok bu formda ki geçmiş deneyimlerini bize aktaran kişiler tarafından okuduk ve yararlandık ama yine de bazı süreçlerin güncellenerek farklılaştığını gözlemleyebiliyoruz. Bu yüzden yakın zamanda NVC aşamasını tamamlamış arkadaşlarımdan yardım bekliyorum. Benden istedikleri vukuatlı nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, askerlik belgesi gibi belgelerin hepsini sisteme yükledim. Fakat eşim (Amerika vatandaşı) için yüklememiz gereken evraklar nelerdir, imzalamamız gereken yerler var mı ? Gözden kaçırmamamız gereken nüanslar nelerdir ? Bu konularda bize yardımcı olabilirseniz memnun oluruz.
Şimdiden hepinize teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.
Kendi deneyimim şu şekilde oldu
Öncelikle orijinali turkce olan tüm evrakları türkçe yükledim.
Eşinizinde pasaportunu ve ehliyetini yuklemelisiniz.
Amerikan pasaport ölçülerinde fotoğraf
Evlilik cuzdaninizin işlem görmüş tüm sayfaları
En önemli olanlardan biri sponsorlu belgeleri mümkün olduğunca detaylı tüm dokümanları yukleyin. Ve sponsorluk formunu I864 ıslak imza ile imzalamali size sponsor olan kişi sonra taratıp yuklemelisiniz.
Adlı sicil kaydinda mutlaka arşiv kaydi yoktur ibaresi bulunmalı.
Nüfus kayıt örneği vukuatli ve en kapsamlı olanı almalısınız.
Aklima gelenler bunlar biz sorun yaşamadık onayı bu şekilde aldık. Kolaylıklar diliyorum. -
@ecom merhaba, bu bahsettiğiniz belgelerin tümünü e devletten mi aldınız? Farkli birimlerden aldıysanız yazabilir misiniz?.. teşekkürler.
-
@ecom Dediğiniz gibi orijinal olan bütün Türkçe evrakları QR kare kodlu olarak E-Devlet'ten aldım ve sisteme yükledim, ölçülere uyumlu olarak 600x600 fotoğrafı da sisteme yükledim. I-864 Formunun ıslak imzalı olması gerektiğini bilmiyorduk sayenizde öğrenmiş olduk.
Yardımınız için teşekkürler.
-
@Samet-Ünlü
Merhabalar, imzanızda service center değişikliği gördüm. Acaba bunu nasıl öğreniyoruz? 13 Mayıs’ta başvuru yapmıştık. Nebraska’da görünüyor dosyamız. neredeyse 1 yıl olacak ama herhangi bir gelişme yok maalesef. -
@Berkan-Duru adli sicili ve nufus kayit ornegini e devletten alabilirsin
-
@ahsenas Merhaba, dosyanızın güncel durumunu öğrenmek için uscis'in web sayfasına girip, "Ask Emma" bölümünü kullanmalısınız. Ardından "Expedite request" yazıp açılan sekmede " Connect to Live Agent" bölümüne girmelisiniz. Sonrasında sizden dosyanız hakkında bilgiler istenecek ve ne öğrenmek istediğiniz sorulacak. Ondan sonra istediğinizi sorabilirsiniz ama hızlı olun ve sorunuzu net sorun. Hemen cevaplayıp konuşmayı kapatma derdindeler genelde. Benim dosyam ilk Potomac'e ardından Vermont'a transfer oldu. Ben hâlâ vermontta sanarken Noa-2 California'dan geldi :D
-
Bugün unganlarda sağlık muayenem vardı. Havaalanından taksiyle 330liraya laboratuvara vardım. Saat çok erken olduğu için biraz gezindim, C’viz Cafe de kızımla kahvaltımızı yaptık lezzeti çok güzeldi. Bekle bekle saat geçmeyince cafenin az ilerisinde tunalı otele yerleştik. Gecesi kızım ve ben 1100 ₺ sabahtan yerleşmeme izin verdiler oda müsait olduğu için. Biraz dinlenip gereksiz eşyaları odada bıraktıktan sonra yürüme mesafesi doktora geri gittik. 10:30 işlemlere başladık. Görevliler sizi yönlendiriyor. 5. Katta kan ve röntgen için 800₺ ödedim. 4. Katta muayene için $540 ödedim kızımla bana. Kızıma 2 aşı yaptılar,bana 3 tane. Sorunsuz bi şekilde hallettik.18 yaş altı çocuklara sadece fiziksel muayne ve alo yapılıyormuş. Bana kan tahlili akciğer filmi,çocukluk aşıları yaptılar. Tek Türk vatandaşı bendim binada ve çalışan memurlar. Bu Arada sonuçlarım e mail olarak gidecekmiş konsolosluğa. Bana bişey vermediler ve yarın sonuç almaya gelmenize gerek yok dediler. 2:30 gibi işlerim bitmişti. Uçak biletimi belki yetişmez diye yarın a almıstım artık Ankara’da biraz gezeriz. Herkese bol şans
-
Sağlık muayenesinde benden istenen evraklar da şunlardı:
-pasaport
-e nabız çıktılı aşı takvimi
-e nabız çıktılı covid aşı kartı
-düzenli kullandığım ilacın reçetesiDiğer evraklara bakmadılar bile ve fotoğrafı orda onlar çekiyor.
-
@Samet-Ünlü çok teşekkür ederim biz bir türlü live agent a bağlanamamıştık bu adımları dediğiniz şekilde takip edelim. Bakalım bizimki nereden çıkacak :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum