[Arşiv] DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@kürşat DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells hocam istenilen belgeler arasında boşanma belgesi isteniyormuş bugün nüfus müdürlüğüne gittim öyle bir belge yok dedi nüfus kayıt belgesinde çıkıyor dedi acaba konsolosluk kabul edermi
@Kürşat boşanma belgesi ya elinde orjinal mahkeme boşanma karar kağıdının olması lazım. yada elinde yoksa vukuatlı nüfus kayıt örneğinde yazılı olan evrakın referansı ile boşandığın mahkemenin kalemine giderek oradan aslının aynısı olan ıslak imzalı kopya alman gerekiyor.
Bir başka çözüm boşanma kaydının gittiği nüfusa kayıtlı olduğun nüfüs müdürlüğünden alabilirsin. Ayrıca Sadece boşanma evrakının karar evrakının İngilizce tercümesinin yeminli tercüman aslının konsolosluğa teslimi gerekiyor. -
@crazycells 2019 talihlisiyim ama case numaram 30 binlerde, 2020 cekilisi icin tekrar basvursam 2019 cekilis surecindeki vize basvurumu etkiler mi?
-
@crazycells hocam istenilen belgeler arasında boşanma belgesi isteniyormuş bugün nüfus müdürlüğüne gittim öyle bir belge yok dedi nüfus kayıt belgesinde çıkıyor dedi acaba konsolosluk kabul edermi
bosandiginiz mahkeden almaniz gerekiyor bu kaydi, fakat gerekli bilgiler vukuatli nufus kayit orneginde de yer aliyor.
Resmi yonergelerde bosanma belgesinin orijinali olmasa da, konsolosun vukuatli nufus kayit ornegine bakarak bu konuda bir karara varilacagi belirtilmis fakat ben de sayin @redsat2000 'in dediklerine paralel olarak bu belgeyi almanizi ve orijinalini bulundurmanizi tavsiye ederim.
Fakat suc unsuru yoksa, genelde bu kaydin ingilizcesini istemiyorlar. Isterseniz orijinalini goturebilirsiniz, eger ingilizcesinde israr ederlerse mulakat sonrasi cevirip gonderebilirsiniz. -
@milenium DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells 2019 talihlisiyim ama case numaram 30 binlerde, 2020 cekilisi icin tekrar basvursam 2019 cekilis surecindeki vize basvurumu etkiler mi?
etkilemez, basvuru yapabilirsiniz.
-
@redsat2000 hocam cevap için teşekkür ederim illa tercüme olmasimi gerekiyor? Nereden alırsam alayım tercüme ettirmekmi gerekiyor?
-
@crazycells DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
bosandiginiz mahkeden almaniz gerekiyor bu kaydi, fakat gerekli bilgiler vukuatli nufus kayit orneginde de yer aliyor.
Resmi yonergelerde bosanma belgesinin orijinali olmasa da, konsolosun vukuatli nufus kayit ornegine bakarak bu konuda bir karara varilacagi belirtilmis fakat ben de sayin @redsat2000 'in dediklerine paralel olarak bu belgeyi almanizi ve orijinalini bulundurmanizi tavsiye ederim.
Fakat suc unsuru yoksa, genelde bu kaydin ingilizcesini istemiyorlar. Isterseniz orijinalini goturebilirsiniz, eger ingilizcesinde israr ederlerse mulakat sonrasi cevirip gonderebilirsiniz.Nasıl bir suç unsuru? Hocam
-
@crazycells DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Fakat suc unsuru yoksa, genelde bu kaydin ingilizcesini istemiyorlar. Isterseniz orijinalini goturebilirsiniz, eger ingilizcesinde israr ederlerse mulakat sonrasi cevirip gonderebilirsiniz.Nasıl bir suç unsuru? Hocam
misal anlasarak bosandiysaniz bunda bir sakinca yok, ama eger siddet, tehdit, dayak gibi nedenlerden dolayi bosandiysaniz o durumda konsolosluk kararlarin cevirisini isteyebilir.
-
@redsat2000 hocam cevap için teşekkür ederim illa tercüme olmasimi gerekiyor? Nereden alırsam alayım tercüme ettirmekmi gerekiyor?
Benimde aynı durumum söz konusu idi tercüme evrakı konsolosluk kontrol etti . Bahsettiğim 3 yöntem evrakın alınmasına ilişkin her halükarda 3 yöntem de de tercüme al Sadece boşanma karar sayfası ve temyiz onayı kısmı Tercüme yeterli herhangi bir ona ya ihtiyaç yok Ama evraginix orjinal yada mahkemece yada nufus mudurlugu onaylı kopya olmalı
-
karı koca herikisi de daha once boşanmış ise , aplicant koca için mi yoksa her ikisi için de mi mahkeme boşanma evrakı götürülmeli ?
-
@sash DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
karı koca herikisi de daha once boşanmış ise , aplicant koca için mi yoksa her ikisi için de mi mahkeme boşanma evrakı götürülmeli ?
evet, iki kisi icin de goturun.
-
Tercumesi çok mu önemli ? arkadaşlar tercume konusunda ısrarcı olmuşlar.
-
@sash DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Tercumesi çok mu önemli ? arkadaşlar tercume konusunda ısrarcı olmuşlar.
vize islemleri icin cok gerekli oldugunu dusunmuyorum ama sonrasinda isinize yarayabilir. Eger gerekliyse zaten konsolos sizden tercumesini yaptirmanizi ister.
-
Merhabalar ali cihan bey çok önemli bir sorum olacaktı size ds260 formunu benim bir arkadaşım doldurmuştu bugün forma baktığım da ben temmuz ayında aöl lisesinden mezun oldum ancak halen diplomayı yada cıkma belgesini almadım ve 3-4 aydır insaat isinde sigortalı çalışıyorum arkadaşım ds260 formunun eğitim bölümüne beni öğrenci olarak kaydetmiş mülakatta herhangi bir sıkıntı olur mu acaba
Birde Daha önce herhangi bir işte çalıştın mı bölümünede hayır yazmış nasıl düzeltirebilirim bu aşamadan sonra ne yapmam gerekiyor
yardımcı olabilirmisiniz -
@abdullah1453 mulakat deneyimleri konusunda yanitladim, oradan konusmaya devam edebiliriz.
-
DS-260 formunu doldurmadan önce annem ve babam ‘boşanmadıkları’ için annemin soyismi, eş durumuna bağlıydı ve formu bu şekilde doldurmuştum.Fakat bu hafta ‘boşandılar’ ve annemin soyismi kızlık olarak değişmiş oldu.Daha önce bizlere anlatımlarınızdan yola çıkarak,DS260 formunda herhangi bir değişiklik yapmama gerek yok diye biliyorum.Vize görüşmesinde bildirip düzeltebiliyoruz sanırım.Yinede bir hata olmasın diye sormak istedim.Şimdiden teşekkürler.
@crazycells -
@halil-şekeroğlu DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
DS-260 formunu doldurmadan önce annem ve babam ‘boşanmadıkları’ için annemin soyismi, eş durumuna bağlıydı ve formu bu şekilde doldurmuştum.Fakat bu hafta ‘boşandılar’ ve annemin soyismi kızlık olarak değişmiş oldu.Daha önce bizlere anlatımlarınızdan yola çıkarak,DS260 formunda herhangi bir değişiklik yapmama gerek yok diye biliyorum.Vize görüşmesinde bildirip düzeltebiliyoruz sanırım.Yinede bir hata olmasın diye sormak istedim.Şimdiden teşekkürler.
@crazycellsEvet, guncel vukuatli nufus kaydinizi goturup konsolosa degisiklikten bahsedin, eger gerekli gorurse kendi degisiklik yapar.
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@dnzyldrm DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Ben Dv2019 talihlisiyim. Üniversiteden geçen 2017 mezun olduktan sonra abd ye gittim j-1 vizesi ile eylül ayında f-1 ve turist vizesine başvuru yaptım j-1 vizem de ekim 1 de bitti bu zamandan itibaren martın 1 ine kader ssn number ile çalıştım vergilerimi de ödedim mart ayında okul vize başvuru sürecimin uzun süreceğini istersem okula başlayabileceğimi söyledi bende okula başladım ağustos un 15 ine kadar da bir fiil gittim eylül 30 da da ülkeye giriş yaptım yalnız f-1 vize türüde istanbulda benim evraklarımı düzenleyen kişi tarafından evraklarım geç gönderildiği için denied oldu itiraz ettik kabul etmediler bende o yüzden erken döndüm mayısta da green card çıktığı için vize bitimini 1 yıl geçirmek istemedim şimdi bu durumda görüşmede beni nasıl bi duruma sokarlar merak ediyorum yada ben neler yapmalıyım sizin önerileriniz nedir teşekkür ederim Ayrıca üniversite okurken de 2 defa work and travel yaptım ve zamanında giriş çıkış yaptım sıkıntısız sonuncu da yani 3. De 2 yıl kuralıyla verdiler vizeyi yani şu an 2 yıl kuralım var bende ondan dil okuluna gelmeden gittim çünkü gidiş amacım tamamen dil okuluydu bunun icin okuldan önce j-1 yaptım para biriktirdim
Sureci cok karmasik yazmissiniz, unlawful kaldiginiz zamanin hesaplama yontemini su konuda ayrintili bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/247/change-of-status-i-539-gocmen-olmayan-vizeyi-uzatma-ya-da-degistirmeAnkara'daki konsolosluk genelde bu tur konularda anlayisli ve yine de 180 gunden fazla kacak kalmissaniz, vize alip almayacaginiza konsolos karar verecek.
2 yil kurali genelde en sonki J1'e aktariliyor, eger Turkiye'de 2 yil yasamadiysaniz bu kuraldan sonra teorik olarak Green Car alamiyor olsaniz da, konsolosluk waiver'a cok takilmiyor, bu konudaki ayrintili bilgiyi surada bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/82/green-card-ve-j1-visa-2-years-rule-waiver -
@atik-ercan DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
2019 talihlierindenim, eşimle sorunlar yaşıyoruz ve büyük ihtimal ocak ayında mülakat gelecek. Boşanırsak nasıl bir yol izlemem gerekir? Nihayetinde formu evli olarak doldurdum.
Sanirim anlasmali bosanma dahi olsa boyle cok kisa sure icerisinde bitiremiyorsunuz islemleri, mahkeme karari olmadan "bosanmis" oldugunuzu iddia etmemelisiniz. Bu nedenle formlardaki bilgilerin bu sekilde olmasi hicbir sorun yaratmayacak, eger esiniz Green Card almayacaksa mulakata tek basiniza gidebilirsiniz.
Ds260 formunu doldurmus olsaniz da, evli olsaniz da; sadece mulakata giren ve belgeleri tam olan kisiler vize alabilir. Aileden birinin talihli olarak secilmesi, illaki tum ailenin Green Card almasi gerektigi anlamina gelmiyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum