Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sfati güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. inşallah dediğiniz gibi mülakatımız güzel geçer de bize de güzellikleri paylaşıp çoğaltmak nasip olur...


  • @tearyaki teşekkür ederim sizin de inşallah güzel geçer yarın için bol şans diliyorum ben de 😇


  • @crazycells öncelikle cevabınız için teşekkürler. Dediğiniz gibi aslında 2016 tarihli resmi yönergede de: "13- DİĞER MAHKEME KAYITLARI: İsim değişiklikleri, yaş düzeltmeleri, evlat edinme gibi işlemlerin mahkeme kayıtlarının asıllarını ve kopyalarının da görüşme gününüzde getirmeniz gereklidir" denilerek ingilizce tercüme gerektiğine dair bir vurgulama yok. Ancak, bana gelen mailde koyu renkle ve sarıya boyalı olarak yazılan, "boşanma kararı dışındaki mahkeme kararları" ifadesi nedeniyle riske girmeden yeminli tercüme yaptırdım. Ayrıca, kişilerle ilgili detaylarda da "Court Record(s) (Original and English translation with copy), If any applicant has been arrested, charged, convicted, or imprisoned in any country, COURT DOCUMENTS REGARDING FIRST NAME CHANGE." ifadesine yer verilmiş. Bakalım yarın ola hayrola...


  • @dearosemary Bu arada bizim mulakatımızda yarın 9.15 de. Bizim de sizin gibi 8.00 de mi orda olmamızı önerirsiniz yoksa bizde iki küçük çocuk da var. o yüzden daha az beklemek adına 8.30-8.45 arası orada olsak olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @tearyaki erken gidin çocuklu ailenin önceliğini kullanın başarılar


  • @tearyaki dün sitede sorun olduğu için göremedim kusura bakmayın, şuan içeridesiniz sanırım umarım her şey güzel ilerliyordur haberlerinizi bekliyoruz


  • Arkadaşlar merhaba, 1 Kasım sabahı mülakatımız vardı, idari işlemlere kaldık ancak herhangi bir AP kağıdı vermedi mülakatı yapan konsolos görevlisi. Pasaportları boş olarak geri verdi ve biz size döndüğümüz zaman pasaportları gönderirsiniz dediler. İnceleme yapacaklarını söylediler. Görüşmemiz yaklaşık 20-30 dk arası sürdü ve ingilizceydi ve karşımızdaki kişi de yabancıydı. Genel olarak görüşme olumluydu ancak neden incelemeye alındık anlayamadık. Evraklarımızın da tam olduğunu ve eksik birşey olmadığını mülakatta söylediler. Bundan sonraki gelişmeleri FY2019 da yazacağım. Bu durumu daha önce yaşayan oldu mu acaba? Süreç ne kadar sürer? Biz de anlayamadık.


  • @bthndv19 ap kalma ile ilgli tahmin ettiğiniz bir durum varmı daha önce yurt dışında kaldınızmı ?


  • @birumut Birçok sebep olabilir forumdan okuduklarım kadarıyla. Daha önce yurtdışı oldu ancak yıllar önceydi. Onunla ilgili hiç soru sormadı ve mülakat sonunda benim açımdan bir sorun yok ancak bir inceleme yapmamız gerekiyor dedi.


  • @dearosemary Hayırlı olsun, bol şanslar.


  • @tearyaki DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arkadaşlar bu arada salı günü sağlık muayenesi olduk. Çocuklarımızın aşı kartlarını kaybetmiştik. Çocuklarımızdan birine 7 diğerine 5 adet (tabi bunların bazıları karma da olabilir), eşimle bana da 4'er aşı vuruldu. Aşı kartı çok önemli. Tavsiyem; olmayanlar çıkartsın, eksik olanlarda tamamlasın bir an önce. Çünkü çocuklara fazladan aşı vuruldu. Ayrıca maddi külfeti de cabası. 2 yetişkin + 2 çocuk muayane ve aşılar 1230USD tuttu. Artı yetişkin tahlilleri için (kan, idrar ve akciğer filmi) 235USD ödedik. Toplamda 1435 USD. Bu alanda rekor kırmış olabiliriz 😞 O yüzden aşı kartları çok ama çok önemli...

    Merhaba, 2013 doğumlu kızımı okul kaydı için aile hekiminden aşı geçmişi ile ilgili bir belge almıştık. Tüm yapılan aşılar listeleniyor.
    Sağlık muayenesi yaptıracak arkadaşların aklında olması faydalı olacaktır.
    Gitmeden önce aile hekiminden tüm aile için aşı belgesi sorgulamanızı tavsiye ederim.


  • Merhabalar,11 Aralık tarihinde mülakatımız var,eğer Aralık'ta mülakata girersek en geç haziran ayında Amerika'ya gitmemiz gerekecek,bize de Temmuz yada Ağustos
    daha uygun görünüyor,2 seçeneğim var mülakata eksik evrakla gitmek(sağlık raporu olmadan), diğeri de mülakata gitmeyip daha sonra konsolosluk ile iletişime geçip yeniden görüşme talep etmek,biz ikinci seçeneği yapacağız.Bu durumda mülakat günü için Ankara'ya gidemediğim için rapor almam mı gerekir,bunu konsolosluğa nasıl bildirmeliyim,bir format var mı?Bu şekilde mülakatı bir kaç ay ertelememizin bir sakıncası var mı?


  • @bthndv19 geçmiş olsun, umarım kısa zamanda sorun çözülür


  • @sfati Teşekkür ederim.


  • @bthndv19 mülakat ta ne gibi sorular sordular, acaba kendinizi ifade ederken mi bir sıkıntı yaşandı..


  • @sfati Mülakat ta genel olarak, ne iş yaptığımızı, ne zaman evlendiğimizi, nereye gideceğimizi, orada tanıdık veya akraba olup olmadığını, askerlik nerede yapıldığını vs. gibi ama beklemediğimiz bir şekilde detay sorarak yaptı, ve cevaplarını verdik. Bizim şüphemiz bir isim benzerliği vs gibi bir işlem için incelemeye alacakları yönünde, çünkü başka bir şey kalmıyor. Sebebini bilmeyince de beklemekten başka birşey kalmıyor. Hayırlısı diyoruz.


  • @bthndv19 evet beklemekten başka bir şey yok.. olumlu sonuçlanacaktır, iyi düşünmek lazım 🙂


  • @bthndv19 geçmiş olsun. Umarım kısa sürede sonuçlanır. Bende AP' ye kalanlardanım. 1 aydır beklemedeyim. Benim AP ye kalma sebebimi de açıkça söylemediler ama kalma sebebini biliyorum. Daha önce ABD ye girişte yaşadığım sorundan dolayı AP ye kaldım :(( Sizinki büyük ihtimalle isim araştırması veya rastgele seçim sonucu AP ye kalanlardan olabilirsiniz. Geçmiş olsun tekrar.


  • @roccorocco şize de geçmiş olsun.. güzel haberlerinizi bekliyoruz @bthndv19 gibi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bthndv19 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arkadaşlar merhaba, 1 Kasım sabahı mülakatımız vardı, idari işlemlere kaldık ancak herhangi bir AP kağıdı vermedi mülakatı yapan konsolos görevlisi. Pasaportları boş olarak geri verdi ve biz size döndüğümüz zaman pasaportları gönderirsiniz dediler. İnceleme yapacaklarını söylediler. Görüşmemiz yaklaşık 20-30 dk arası sürdü ve ingilizceydi ve karşımızdaki kişi de yabancıydı. Genel olarak görüşme olumluydu ancak neden incelemeye alındık anlayamadık. Evraklarımızın da tam olduğunu ve eksik birşey olmadığını mülakatta söylediler. Bundan sonraki gelişmeleri FY2019 da yazacağım. Bu durumu daha önce yaşayan oldu mu acaba? Süreç ne kadar sürer? Biz de anlayamadık.

    gecmis olsun, uzun sureli idari islem gibi gorunuyor. Genelde 60 gun icinde tamamlaniyor. Bol sabirlar diliyorum simdiden.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum