Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

  • ⭐⭐⭐⭐

    @volkan-onur

    Yanlış yere yazmışsınız, adminler uygun başlığa taşırlar.

    Öncelikle tebrikler.
    Vize sürecinizi imzanıza taşıyın
    Daha sonra BU BAŞLIĞI okuyun
    Excel tablosuna kayıt olun.

  • SerappS Serapp bu başlıktan bahsetti

  • @EJDER-MALO ceac verileri günceldir mülakat alan bir kişi ilk başta in transit gözükür ve bir kaç saat içinde durumu readye döner. Kaldı ki ankaranın mülakat dağıtması durumunda gruptan illa ki birinede gelir haberimiz olur yani


  • Bu ileti silindi!

  • Mart ayinda 2NL alan kisi sayisi Ankara icin toplam: 75 ve hic EU region yok. Zor bir surec bizi bekliyor. Kolayliklar.


  • @volkan-onur surecinizi imzaniza tasiyin. Sorulariniza boylece daha kolay cevap alabilirsiniz. Ds ne zaman gonderdiniz? Case numaraniz kac? Bunlari gorebilirse insanlar daha kolay cevap verebilir.


  • @achillesoag bır cok kısı vıyanadan mulakat almıs excel tablosunda yasadıkları yer turkıye yazıyor. bırcok ulke vatandası ya da orada resıdant vızesı olmayana randevu vermıyor. yuksek case numaralı bırcok kısı vıyanadan mulkat almıs acaba avusturya turıst vızesıyle mulkat kabul edıyormu acaba_?


  • @deckerloki talihliyseniz lütfen sürecinizi imzanıza taşıyınız, evet viyana bu sene oturum şartı istemeden bir çok kişiyi kabul etti. Fakat en son kapasitelerini doldurduklarını söyleyip redlemeye başladılar yeni talepleri ama ilerleyen aylar ne gösterir bilinmez


  • @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @deckerloki talihliyseniz lütfen sürecinizi imzanıza taşıyınız, evet viyana bu sene oturum şartı istemeden bir çok kişiyi kabul etti. Fakat en son kapasitelerini doldurduklarını söyleyip redlemeye başladılar yeni talepleri ama ilerleyen aylar ne gösterir bilinmez

    peki vizesi olmayan biri önce koloslokla görüşüp mulakat aldıktan sonramı vize almak gerekiyor yoksa vize alıp ondan sonramı konsoloslukla görüşmek gerekiyor. bilgisi olan biri süreci paylaşırsa burada ki bir çok kişi memnun kalacaktır.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @svsucr schengen başvurusunda herkese kolay kolay uzun süreli schengen çıkmaz. Bir çoğu kişiye schengeni gezi planı süresince veriyorlar. Yani siz dosyanıza kabul alıp randevu tarihi almadan schengene başvurursanız verecekleri schengen işinizi görmeyebilir. Bence önce mülakatı alıp ardından hızlıca schengen başvurusu daha sağlıklı olur, tabii ki bu ihtimaldede mülakatınızı taşırsanız schengenden red yerseniz gidememe ihtimalinizde olur

  • ⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş gidiş nedeni önemli.
    elçiliğe kanıt olarak abd elçiliğine gidicem, green card kazandım onu alıcam tarzı belgeler sunulursa red verileceğini zannetmiyorum.

    uzun süreli schengen alan türkiyede 5 10 kişi falan vardır herhalde :)
    İngiltere 10 senelik vizesi olan tanıdık var, schengen yok.


  • @charon ilaveten saglik raporu icin alinan randevu detaylarini gostermek onemli.



  • @charon geçtiğimiz haftalarda bir arkadaşımız schengen red aldığı için gidemedi viyanaya o evrakları sunmasına rağmen. Tabii ki bu evraklarda gidiş geliş nedeninize inanadırıcılık katıyor ama kesinlik katmıyor ne yazık ki


  • @basa-k Merhaba, ben 25 Mart 8.40pm olarak göndermiştim, cevabı da 27 Mart 9.40pm de aldım, forumda ortalama 30 saatte dönüş yaptıkları yazıyordu arada Pazar günü olduğu için belki uzun sürmüştür bilemedim. Gelen mailde de bu şekilde bilgi vardı;
    “Your case number is now current for interview processing. Once the interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment.
    Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.”


  • @gucarslan bey merhaba, 2022 ve Ocak & Şubat 2023 verilerini inceledim yani Muskat ve Ankara'nın DV verme sayıları kıyaslanamaz bile Ankara her defasında kat be kat üstte, örneğin Ocak 2023'de Ankara DV sayısı 141 iken, Muskat DV 1, Şubat 2023de ise Ankara Dv 86, Muskat ise 0. Burada ülke nüfusu da etkilidir mutlaka toplam 4 mil nüfuslu bir ülke, Türkiye'nin %0.05i falan ve gözlemlediğim kadarıyla Umman genelinde greencard'da trend bir konu değil. Burada sizin gönderdiğiniz siteden de iki konsoluğun istatistiklerine baktığımda aşağıdaki gibi ; 21f5191b-cf05-4c35-8159-eec9a2adf89f-image.png
    Benim kafamı karıştıran her ikisini kıyasladığımda Muskat'ın çokdüşük çıkıyor olması, süreci buraya taşımak mı yoksa Ankara'yı her halükarda beklemek mi mantıklı olur karar veremedim :/
    Bir de eşimin pasaportunun bitişi Ağustos 2023, yeniletmemiz gerekiyor ama bunu ne zaman yapmakta fayda var, şimdi mi yoksa mülakattan sonra mı? Forumda konu ile alakalı bir yer mutlaka vardır ama ben bulamadım kusura bakmayın.

  • ⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş schengende durumlar hiç belli olmuyor ne yazık ki.
    Rastgele redler bence çok arttı. Sonuçta işin ucunda para var.

    İtalya/yunandan başvurursa daha kolay olur(turistik seyahat yapıcam tarzı).

  • ⭐⭐

    @charon maalesef yeterli olmadığı durumlar var schengen için. Birden fazla arkadaşımız bu belgeler ve fazlası ile başvurdu fakat olumsuz dönüş aldılar şu an farklı alternatif arayışında kendileri. Bu kısım biraz riskli ve bu yola çıkarken bazı riskleri göze almak gerekiyor. Ayrıca olayı viyana olarak indirgememek gerekli DV22 sürecinde birden fazla konsolosluk oturumsuz dosya kabul etti bu alternatifleri yaratmak istekli ve sürekli sorgulayan talihlilerin elinde.


  • @charon yeşil pasaportlar için durum nedir kabul görüyor mu


  • Bu ileti silindi!

  • @busradincer dosya taşımanız ile alakalı konular tamamen sizin iniyatifinizde. bunu verileri inceleyerek karar vermeniz en sağlıklısı olacaktır. kazanan sayısının az olması elbette o konsolosluğun daha sakin bir yer olmasını sağlar.. bu bir avantaj mıdır? elbette..

    eşinizin pasaportu için de, şimdiden değiştirin. bunu bildirmenize bile gerek yok, mülakata eski + yeni pass ile gitmeniz yeterli. DS260'ı güncellemenize gerek yok.


Benzer Başlıklar

  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum