Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • NJ EHLİYET DENEYİMİM (MOTOSİKLET DAHİL)

    Selamlar, Amerika’ya girişten sonra sanırım 2. 3. haftada initial permit için ilk randevumu aldım. Aralık ayına North Bergen’a. Randevudan bir hafta kadar önce taşındım ve eski adresimdeki Türk hanım adresi kullanmama izin vermediğinden o randevum yandı. 2. defa Oakland’a randevuyu Ocak ayına bulup aldım. Merkezi konumlar için 2 ay sonrasında daha uzak lokasyonlar için daha yakın tarihlere randevu bulunabiliyor. Araç kiralayarak bir saat yol neticesinde randevuma erken gittim. Yeni adresim için banka statmentları oluşmuştu ama çıktı almayı unutmuştum. Neyseki tam da aracı parkettiğim alanın karşısında maaş bankamı gördüm. Hemen gidip bir statment alıp çıktım 🙂 MVC binasına girdim. İlk işlemi o gün bitirmiş oldum. Motosiklet ehliyeti de istediğimi belirttim. Bu sebeple otomobil ayrı motosiklet ayrı olmak üzere iki form doldurdum. Ödemede 10 dolar otomobil için diğer ek ehliyet için 5 olmak üzere 15 dolar ödedim. Kredi kartıyla ödeme alıyorlarmış. İşim bitince görevlilere mümkünse o gün sınava girmek istediğimi söyledim. Çok bekledim, uzak yoldan geldim dedim, azıcık ısrar ettim ama nıç.. 🙂 O gün yoğunmuş sakin olunca alıyorlarmış. Neyse hemen ertesi güne tekrar randevu aldım Knowledge test için. Bunu web sitesinde nerden alacağımı bulamamıştım orda görevlilere sordum gösterdiler, orada hallettim. Ertesi gün geldim. Öncesinde totalde yarım saat- bir saat bakabilmiştim örnek sorulara, orada randevu saatime kadar 50 soruluk 2 farklı testi cevaplarına baka baka ve translate ederek çözdüm. Sıram geldiğinde Türkçe girmek istediğimi belirttim. Sınav öncesi görme testinden neredeyse kalıyordum. Gözlerimin derecesi artmış veya azalmış durumda ancak burda bununla ilgilenemedim. Üç blok gösteriyorlar herbiri içinde 4 harf var. Bir gözümü kapatıp bakmaya çalıştım daha odaklı bakabilmek için 🙂 ilk bloktaki harfler görünmedi ama orda harf olduğunu da anlamamıştım. Orda kalırsam diye nasıl korktum anlatamam… Neyse sağolsun görevli iyi biriydi orda 3 blok ve hepsinde harf var hepsini okuman gerekiyor dedi, kağıda çizerek anlattı. Gözlerimi kırpmadan baktım azıcık zorlansamda doğru okuyabildim ve bu aşamayı da geçtim. Neticede sınava başladım. 50 de 40 doğru yapmak gerekiyormuş. Ben 45 sanıyordum 🙂 Atlama seçeneği ile bilmediklerimi boş bıraktım. Önce bir kaç yanlış sonra 5-6 oldu. Test bitip atladıklarıma dönünce dikkatli ilerledim. Bazısında yorum yaptım bazısı yanlış oldu derken son tabloda 8 yanlış 3 boş 39 doğrumla kalan 3 soruyu iyice okuyorum.. Biri tamamen bilgi ben bilmiyorum, biri yorumlayabileceğim bir soru ama çeviriden kaynaklı veya kendinden şıklar bir tuhaf asla anlayamadım, biri ise yorum yapılabilecek bir soru, çivili kışlık lastik takma tarihleri idiydi ki kışa en yakın olan 15 kasımda başlıyordur diye yorumladım ve tutturunca dünyalar benim oldu 🙂 Büyük bir yük sırtımdan inmiş gibi rahat bir nefes aldım.
    Görevliye bittiğini belirttim Motosiklet sınavını açtılar. Bu çok daha rahattı. Ama motosiklet için çalışmadığımdan geçme kaygım yoktu. 30 soruydu 24 doğru gerekliymiş. Başta bodoslama girdim sonra dikkatli ilerledim. Gerçekten kolay sorular ve tamamı motosiklete dayalı olmayan diğer testtekine benzer sorularda vardı. 20 doğru ve 6 yanlışım varken 7. yanlışı yapıp sınavdan kaldım. Görevli bankosuna gidip Türk ehliyetimi verdim işlemleri yaptı. Motosiklet için bir hafta sonra tekrar girebileceğimi söyledi. Başka şubede girmek içinse tekrar randevu almak gerekiyor. Orada girmeyeceğim için bir kaç hafta sonrasına tekrar randevu aldım. Kart için 24 dolar ödedim. Ehliyetin eline ulaştıktan sonra motosiklet sınavına onunla git dediler. Muhtemelen karta hemen orada sınavı geçtikten sonra işleyeceklerdir. Motosiklet için bir kâğıt kalıyor elinizde onunla gidiliyor. Knowledge test içinde yine ssn, adres kanıtı, pasaport vs tüm belgeler götürülüyor.

    Motosiklet için ekstrem bir durum olursa randevudan sonra güncelleyeceğim.

    Notlar: Ben hemen araç almayacağım için çok önemsemedim lakin ehliyet id olarakta kullanılabildiğinden ne kadar erken çıkarılsa o kadar iyi olur. Adres kanıtınız varsa araç kiralayıp uzak bölgede dahi olsa gidip biran önce halletmeye bakın derim naçizane.

    Güncelleme: Motorsiklet için şubat başı gidip yazılı sınava girdim. Sınav basitti 30 soruda 24 doğru yapınca geçiyorsunuz. Sınavı geçtim en az 20 gün sonrasına road test için randevu alabilirsiniz dediler elime bir kâğıt vererek. Bayyone da girmiştim bu sınava, görevliler o sırada biraz nezaketsiz davrandılar. Sordum ve cevap aldım ama emin olmak için daha sonra tekrar gittim ve sürüş testi için okula kayıt olup olmamam gerektiğini sordum. Ayrıca neden Türkiye ehliyetimdeki motosiklet ehliyetini kabul etmediklerini sordum. Sebebi sanırım Türkiye den A2 almıştım A en kapsayıcı olan, onu alsaydım bu teste girmem gerekmeyebilirdi ama tamamen de emin değilim. Çünkü daha önceki görevliler otomobil ehliyetini almışsınız o yüzden bunun için sürüş sınavına girmeniz gerekiyor demişti. Sürüş için eğitim almak zorunlu değilmiş ama sınava hazırlanmak için yazılabilirim veya bir motor kiralayarak sınava girmeliyim. Randevular şuan dolu Hazirana kadar. Bu kısım gerçekten çok uzadı ve daha çetrefilli motor ve ekipman ayarlamak ve randevuya kadar sabretmek gerekiyor.


  • Merhaba,
    Ben Los Angeles’da yaşıyorum. Bir kaç hafta önce yazılı sınavı geçtim ve direksiyon sınavı konusunda bir sorum var. Sınava girerken yanımda California Ehliyeti olan +25 birinin olması gerekliymiş. Sınavın yapıldığı zaman çalışma saatlerimizle aynı, arkadaşlarımdan rica etmek istemiyorum. Kendi Türk ehliyetimle arabamı kullanmam yasal mı? Sınava tek başıma gidip, kendi Türk ehliyetimle girebilir miyim?


  • @ipekedi
    Merhaba,
    Georgia'da da benzer kural var.
    Malesef yanınızda eyalet ehliyeti olan birinin olması lazım.


  • @Rosenrot, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    Selamlar. Dün ben de Texas geçici ehliyetimi aldım. 27 Ekim'de learners permit i alıp 29 Ekim'de DPS onaylı özel bir okulda road test'i geçtim. 6 saatlik online eğitimi Türkiye'deyken alıp yazılı sınavı geçmiştim. 27 Ekim ve 2 Kasım ziyaretlerimin ikisini de online randevu sisteminden (https://public.txdpsscheduler.com/) aldığım randevu ile yaptım. 24 Ekim sabaha karşı saat 5 te DPS in önünde walk-in için sıraya girdimse de (önümde rahat 15 kişi vardı) sabah 8 de ofis açılıp bana sıra gelene kadar kontenjan doldu, bunu ilk dip not olarak belirteyim. Online randevu sisteminde ilk baktığımda en erken randevu tarihi Şubat 2023 gözükmesine rağmen yılmadan, sürekli tekrar tekrar deneyerek first application tarihi için 27 Ekim'e yer bulabildim; bu da ikinci dip not olsun (aynı şeyi ikinci randevu için de yaptım bu arada). Süreçle ilgili merak ettiğiniz her konuda detayları sorabilirsiniz. Herkese kolaylıklar dilerim.

    Merhaba. Vize turunden dolayi mi gecici ehliyet aldiniz? Ben green card ile geldim ama 15 Subat a kadar resident olamiyorum 30 gun kuralindan dolayi. Oncesinde ehliyet alabilmenin bir yolu var mi acaba?


  • SSN olmadan new jersey'de ehliyet alabilir miyiz? (iltica)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Olcay-Yucetepe
    günaydın forumda iltica yapan kimse yok sadece forum ailemizden @Seyahat-Ruhu kendisi turist vizesi ile gittiler ondan SSN yok onlarda aşağıdaki videodan tüm bilgiyi bulabilirsin.


  • @ayvalik10 forumda iltica eden olmaması, bir yasak olduğu için mi (forum kuralları) yoksa denk mi gelmedi?

    gönderdiğiniz videoyu izleyeceğim, çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Olcay-Yucetepe forumda yasal yollar dışında hiçbir ileti yada konu başlığı olmadığı için gelen olmamıştır.


  • californiada sürüş testi almak aşağı yukarı ne kadar sürüyor? 2-3 ay sürer mi


  • Florida ehliyetine sahibim , Alabama’dan araba aldım , arabayı üzerime almak için Alabama’dan ehliyeti değiştirmek zorundamıyım. Ve eski plakamı kullanabilirmiyim ? Geçici olarak Alabama’da kalacağım sonra arabayı satacağım . Yapmam gereken nedir ? Bilgisi olan lütfen yazabilir mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @elf @ersin35 alabama eyaletinde yaşıyor müsait olunca gelirse cevap yazar. Klasik cevap olacak ancak en sağlıklı en doğru bilgi DMV gidip sormalısın. Sonuçta işlemlerini bu departman yapacak ondan dedim. Burada ki linkte telefon numaraları ve adresleri var istersen şansını bir dene


  • @scbl007 yogunluga ve sectiginiz lokasyona gore degiskenlik gosterir 1 hafta icinde alan da oluyor 1 ay sonraya da. yazili sinavi gectikten sonra uygunluk icin websitesinden duzenli olarak kontrol ederek tarih bulabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Texas’da turist vizesi ile nasıl ehliyet alınır?

    Texas’da ehliyet almak için burada ikametgâhınızın olması ve en az 1 ay geçmiş olması lazım. Bunu ya kira kontratı ile ya da faturalarınız ile ispat ediyorsunuz. Hemen şunu sormayın kendinize Türk Ehliyeti orada 6 ay geçerli neden Texas Ehliyeti alalım? Burada ehliyet aynı zamanda ID yani kimlik yerine geçiyor. Mesela ben ehliyetlerimiz geldiğinden beri yanımda pasaport taşımıyorum çünkü pasaportlarımızı ve I-94 lerimizi taratıp ehliyetleri öyle verdikleri için onları görebiliyorlar. Ayrıca pasaportun kaybolması daha büyük risk olduğu için yanımda taşımamayı tercih ediyorum. Bir de ne olur ne olmaz diye pasaport ve vize fotoğrafını telefonumda taşıyorum. Neyse konumuzu dağıtmadan başlayım aşamalara.

    Öncelikle Texas’da eğer Texas’daki bir liseden mezunu değilseniz burada iki adet eğitim almanız gerekiyor. İlk eğitim bildiğiniz ehliyet kurallarını anlatan bir kurs. Bu ilk eğitimi alırken 2 kategori var. Adult yani 18+ yaş için olan, diğeri de Teen yani 14-17 yaş arası olan. Kendinize uygun olan eğitimi seçtiğinize emin olun. Zaten ücretleri de farklı. İlk eğitim yaklaşık 6 saat sürüyor. 9 bölüm var ve her bölümün sonunda 1-2 tane soru soruyor cevaplayınca diğer bölüme geçiyorsunuz. Bu eğitimin sonunda 25 soruluk sınav var ve 3 defa geçemezseniz ehliyet alamıyorsunuz maalesef. Ben eğitim aldığım kurumun linkini size bırakıyorum. Hem fiyatı diğerlerine göre uygun hem de kolay bir eğitim olduğu için tavsiye ederim.

    EasyTexasDriversEd.com - Online Traffic School, Defensive Driving and Senior Driver Safety Course Provider
    Diğer eğitim ise Impact denilen kazaların kötü senaryoların size izletildiği 3 bölümden oluşan ve sonrasında sınav olan bir eğitim. Bunun linkini de aşağı bırakıyorum.

    Impact Texas Drivers
    Bu iki kursu tamamladıktan sonra size sertifika veriyor bunlardan çıktı alıyorsunuz. Sonrasında aşağıdaki linkten randevu alıyorsunuz ve DPS e başvuruya gidiyorsunuz. Randevu alırken sizden SSN’in son 4 hanesini isteyecek korkacak bir şey yok oraya 9999 yazıp geçebilirsiniz. Bu arada önemli bir husus kim başvuracaksa herkesin randevusu olması gerekiyor yoksa işlem yapmıyorlar. Ama aynı anda kabine gidebiliyorsunuz bunda bir sorun yok. Sadece ikinizin de randevusu var mı diye kabinde kontrol ediliyor bilginiz olsun.

    Driver License | Department of Public Safety
    DPS’e giderken yanınızda götürmeniz gereken evraklar olacak hemen onları söyleyeyim.

    Pasaport,
    I-94,
    Araç sigortası, (eğer eşiniz de kullanacaksa arabayı onun ismi de yazmalı)
    Kira kontratı, (eşinizin ismi mutlaka yazsın)
    Adınıza kayıtlı faturalar,
    Bank Statments (son aylara ait olsun),
    Kredi kartı ekstresi (son aylara ait olsun),
    Tamamladığınız 2 adet eğitimin sertifikaları.
    Ayrıca DPS’e gittikten sonra ilk defa geldiğinizi söylüyorsunuz ve önce evraklarınızın kontrolünü yapıyorlar. Sonrasında randevunuzu onaylıyorsunuz ve size sıra numarası geliyor. Bu esnada kapıya yakın bir yerde formlar var onlardan adult olanı alıp doldurup ve sıra giriyorsunuz. Sıranız geldiği zaman sizi çağırdıkları kabine gidip evrak kontrolü, sonrasında parmak izi ve fotoğraf çekimi yapılıyor. En sonda da göz muayenesi yapıyorlar. Çok basit bir kağıdı kaldırıyorlar ve orada okumanızı istiyorlar. En altta da yeşil ve kırmızı renkleri ayırt etmenizi istiyorlar. En sonda $33 dolar alıyorlar bu işlemler için. Sonrasında size Road Test yapmak istiyor musunuz diye soruyorlar eğer isterseniz hayır deyip Road Test yapan okullar var oraya gidip sıra beklemeden hemen yapabilirsiniz bunun için de size kağıt veriyorlar ve bu kağıtla Road Test’e gidiyorsunuz. Biz zaman kaybetmemek adına hemen bildiğimiz bir kursa giderek kişi başı $75 karşılığında Road Test yaptırdık ve kapalı zarf içinde sınav kağıtlarımızı bize verdiler. Eve gelir gelmez hemen ilk boş güne yine randevu aldık aynı sayfadan ve 2 gün sonra DPS’e giderek aynı işlemleri yine yaptırarak bu sefer ehliyet başvurumuzu tamamlamış olduk. İkinci günde bizden $11 dolar ücret aldılar. Sonrasında ehliyetlerimiz 5 gün sonra evimize gelmiş oldu.

    Edit: Sevgili @charon un uyarısı üzerine ekliyorum bu kısmı. Önemli bir husus çünkü.

    Ehliyetlerimiz geldiği zaman da kontrol ettik ama zaten bunu en başta biliyorduk. Turist vizesi ile ehliyet aldığınız zaman ehliyetin son geçerlilik tarihi I-94 de belirtilen son kalma tarihiyle aynı oluyor. Yani burada ne kadar yasalsanız o zamana kadar size ehliyet veriyorlar. Statü değişikliği yaparsanız gidip yeniden ehliyete başvurmanız gerekiyor. Mesela bir tanıdığım 4 defa ehliyet değiştirmiş. Bizim için normal şeyler bunlar. Bilginiz olsun.


  • @denizci10, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    Texas’da turist vizesi ile nasıl ehliyet alınır?

    Texas’da ehliyet almak için burada ikametgâhınızın olması ve en az 1 ay geçmiş olması lazım. Bunu ya kira kontratı ile ya da faturalarınız ile ispat ediyorsunuz. Hemen şunu sormayın kendinize Türk Ehliyeti orada 6 ay geçerli neden Texas Ehliyeti alalım? Burada ehliyet aynı zamanda ID yani kimlik yerine geçiyor. Mesela ben ehliyetlerimiz geldiğinden beri yanımda pasaport taşımıyorum çünkü pasaportlarımızı ve I-94 lerimizi taratıp ehliyetleri öyle verdikleri için onları görebiliyorlar. Ayrıca pasaportun kaybolması daha büyük risk olduğu için yanımda taşımamayı tercih ediyorum. Bir de ne olur ne olmaz diye pasaport ve vize fotoğrafını telefonumda taşıyorum. Neyse konumuzu dağıtmadan başlayım aşamalara.

    Öncelikle Texas’da eğer Texas’daki bir liseden mezunu değilseniz burada iki adet eğitim almanız gerekiyor. İlk eğitim bildiğiniz ehliyet kurallarını anlatan bir kurs. Bu ilk eğitimi alırken 2 kategori var. Adult yani 18+ yaş için olan, diğeri de Teen yani 14-17 yaş arası olan. Kendinize uygun olan eğitimi seçtiğinize emin olun. Zaten ücretleri de farklı. İlk eğitim yaklaşık 6 saat sürüyor. 9 bölüm var ve her bölümün sonunda 1-2 tane soru soruyor cevaplayınca diğer bölüme geçiyorsunuz. Bu eğitimin sonunda 25 soruluk sınav var ve 3 defa geçemezseniz ehliyet alamıyorsunuz maalesef. Ben eğitim aldığım kurumun linkini size bırakıyorum. Hem fiyatı diğerlerine göre uygun hem de kolay bir eğitim olduğu için tavsiye ederim.

    EasyTexasDriversEd.com - Online Traffic School, Defensive Driving and Senior Driver Safety Course Provider
    Diğer eğitim ise Impact denilen kazaların kötü senaryoların size izletildiği 3 bölümden oluşan ve sonrasında sınav olan bir eğitim. Bunun linkini de aşağı bırakıyorum.

    Impact Texas Drivers
    Bu iki kursu tamamladıktan sonra size sertifika veriyor bunlardan çıktı alıyorsunuz. Sonrasında aşağıdaki linkten randevu alıyorsunuz ve DPS e başvuruya gidiyorsunuz. Randevu alırken sizden SSN’in son 4 hanesini isteyecek korkacak bir şey yok oraya 9999 yazıp geçebilirsiniz. Bu arada önemli bir husus kim başvuracaksa herkesin randevusu olması gerekiyor yoksa işlem yapmıyorlar. Ama aynı anda kabine gidebiliyorsunuz bunda bir sorun yok. Sadece ikinizin de randevusu var mı diye kabinde kontrol ediliyor bilginiz olsun.

    Driver License | Department of Public Safety
    DPS’e giderken yanınızda götürmeniz gereken evraklar olacak hemen onları söyleyeyim.

    Pasaport,
    I-94,
    Araç sigortası, (eğer eşiniz de kullanacaksa arabayı onun ismi de yazmalı)
    Kira kontratı, (eşinizin ismi mutlaka yazsın)
    Adınıza kayıtlı faturalar,
    Bank Statments (son aylara ait olsun),
    Kredi kartı ekstresi (son aylara ait olsun),
    Tamamladığınız 2 adet eğitimin sertifikaları.
    Ayrıca DPS’e gittikten sonra ilk defa geldiğinizi söylüyorsunuz ve önce evraklarınızın kontrolünü yapıyorlar. Sonrasında randevunuzu onaylıyorsunuz ve size sıra numarası geliyor. Bu esnada kapıya yakın bir yerde formlar var onlardan adult olanı alıp doldurup ve sıra giriyorsunuz. Sıranız geldiği zaman sizi çağırdıkları kabine gidip evrak kontrolü, sonrasında parmak izi ve fotoğraf çekimi yapılıyor. En sonda da göz muayenesi yapıyorlar. Çok basit bir kağıdı kaldırıyorlar ve orada okumanızı istiyorlar. En altta da yeşil ve kırmızı renkleri ayırt etmenizi istiyorlar. En sonda $33 dolar alıyorlar bu işlemler için. Sonrasında size Road Test yapmak istiyor musunuz diye soruyorlar eğer isterseniz hayır deyip Road Test yapan okullar var oraya gidip sıra beklemeden hemen yapabilirsiniz bunun için de size kağıt veriyorlar ve bu kağıtla Road Test’e gidiyorsunuz. Biz zaman kaybetmemek adına hemen bildiğimiz bir kursa giderek kişi başı $75 karşılığında Road Test yaptırdık ve kapalı zarf içinde sınav kağıtlarımızı bize verdiler. Eve gelir gelmez hemen ilk boş güne yine randevu aldık aynı sayfadan ve 2 gün sonra DPS’e giderek aynı işlemleri yine yaptırarak bu sefer ehliyet başvurumuzu tamamlamış olduk. İkinci günde bizden $11 dolar ücret aldılar. Sonrasında ehliyetlerimiz 5 gün sonra evimize gelmiş oldu.

    Edit: Sevgili @charon un uyarısı üzerine ekliyorum bu kısmı. Önemli bir husus çünkü.

    Ehliyetlerimiz geldiği zaman da kontrol ettik ama zaten bunu en başta biliyorduk. Turist vizesi ile ehliyet aldığınız zaman ehliyetin son geçerlilik tarihi I-94 de belirtilen son kalma tarihiyle aynı oluyor. Yani burada ne kadar yasalsanız o zamana kadar size ehliyet veriyorlar. Statü değişikliği yaparsanız gidip yeniden ehliyete başvurmanız gerekiyor. Mesela bir tanıdığım 4 defa ehliyet değiştirmiş. Bizim için normal şeyler bunlar. Bilginiz olsun.

    Birkac ilave yapayim.
    Texas da yabanci ehliyet 3 ay gecerli.

    Test ve surus icin DPS de bedavaya yapabilirsiniz. Cok cok cok acelesi olmayanlara tavsiye ederim. Araba kullananlar icin cok kolaylar. Ama randevulari kontrol etmek gerek. Houstonda ben ve esim farkli zamanlarda ayni gune alip girip gectik, Austinde 2 ay sonraya veriyorlardi. (Gerci arkadas biraz aglayip 3 gun sonrasina randevu alabilmis ama risk) Randevu bulursaniz cok hizli halletme sansiniz var. Biz sabah 10 da girip oglen 2 de ehliyetlerle ayrildik.

    Surus testine sonra girecegim derseniz size gecici ehliyet veriyorlar. (Yaninizda ehliyeti olan biriyle kullanabilirsiniz). Sonra tekrar yenilerken bir 11 dolar daha vermek gerek. Ilk basta geciciyi istemem derseniz fazladan 11 vermezsiniz. Zaten bu surede TR ehliyeti kullandiginiz icin cok bir anlami olmayacaktir gecicinin

  • ⭐⭐⭐⭐

    @wanti teşekkürler eklemeler için.

  • ⭐⭐⭐

    Evet tekrar selamlar, ABD’de iki ay bitti, ilk aylardaki deneyimler gelecek çok yakında, takipte kalın 🙂

    Şimdi başka eyaletten Teksas’a geldiğinizde araç ve ehliyet ( ilk defa ehliyet alacaklar için) işlemleri nasıl oluyor bunu anlatmak istiyorum.

    Plaka Değişimi

    Biz aracımızı MA’dan almıştık ve orada yaşadığımız bazı olumsuz durumlardan dolayı ( daha sonra yazacağım) TX’a geldik çoook uzun bir yolculuktu.

    Burada aracınızı kaydettirmeniz gerekiyor, bunun için ilk önce size en yakın muayene istasyonuna gidip aracın kontrollerini yaptırıyorsunuz ve geçerli belgeyi alıyorsunuz. Daha sonra bağlı olduğunuz County’den herhangi bir tax office den randevu alıyorsunuz, yanınızda araç sigortası, adres kanıtı ve aracın size ait olduğunu gösteren belgeler ek olarak yaptırdığınız muayenenin evrakı ile randevu günü office gidiyorsunuz.

    Gerekli belgeleri sunup, TX için 200 dolar ödüyorsunuz bunun içinde ilk araç kayıt bedeli, vergi ve pul ücreti var. Plakalar ve gerekli evraklar hemen teslim ediliyor ve plakaları aracınıza kendiniz takıyorsunuz, verilen etiketide sürücü tarafındaki cama yapıştırıyorsunuz. Eski plaka ne oluyor sormadım ama geçerli değil artık nasıl olsa, hatıra niyetine saklanabilir.

    Ehliyet Almak

    Ehliyet almak için iki aşamayı geçmeniz gerekiyor bunlardan biri online eğitim ve sınav ( ücretli) diğeri devletin size verdiği eğitim ve basit bir sınav ( ücretsiz).

    İlgili siteden ilk eğitimi alıyorsunuz, ücreti 25 dolar. Daha sonrasında bütün aşamaları geçtiğinizde size bir sertifika yollanıyor, sitede bütün detaylar var.

    Sertifikanın geldiği mailde ek olarak devletin de bir eğitim ve sınavına katılmanız ve oradan da ek bir sertifika almanız isteniyor. Bütün ayrıntılar ilk kursu bitirdikten sonra size mail olarak geliyor.

    Teksas’da ehliyet alabilmek için 1 ay ya da daha fazla burda olduğunuzu kanıtlamanız gerekiyor, bunun en garanti yolu kira sözleşmeniz ve başlangıç tarihi.

    Sertifikaları çıktı aldınız, 1 ayda doldu şimdi sırada evrakları hazırlamak var, evrak listesi şu şekilde, 2 adet sertifika, kira sözleşmesi, adınıza kayıtlı bir fatura, green card ve ssn.

    İlgili ofisden randevu alarak https://www.dps.texas.gov/ evraklar ile beraber gidiyorsunuz, kesinlikle erken bir saate randevu alın ve erkenden ofiste olun çok kalabalık oluyor çünkü.

    Evrakları teslim ediyorsunuz, bir sorun yoksa 33 dolar ödüyorsunuz ve resim çekip parmak izinizi alıyorlar. Bizim şansımıza hemen direksiyon sınavına aldılar ve çok kolay şekilde geçtik sınavı.

    Direksiyon sınavında paralel park, geri gitme ve şehir içinde sürüş kısımları var stoplara uyup sinyallerinizi verirseniz sorun yok. Sınavda başarılı olduktan sonra geçici bir ehliyet veriliyor ve onunla orjinal ehliyet gelene kadar araç sürebiliyorsunuz. Orjinal ehliyet posta ile geliyor.

    Herkese bol şans.


  • @Erkan-Gürsoy bunlara ek olarak söylemek istedigim saglık kontrolü olmadı ben en çok göz muanesinden korkuyordum sol gözüm sag gözüme oranla daha az görüyor ve göz tembelligi var ama hiç bir şekilde göz testi yapmadılar sürüş testinde de arabanın anahtarı eşimin cebinde kalmış arabayı ilk bi çalıştramayınca ufak bi kalp krizi yaşayacaktım az daha arabanın neden çalışmadıgını ben hala anlamamıştım , Allahtan sınav gözetmeni anladı eşime anahtarı sordu sende mi diye ,aldık ehliyeti şükür ben gözümde çok büyütüyordum ve korkuyordum açıkçası


  • @çakıl sizin adınıza çok sevindim. sorunsuz bu iş hallolmuş.

  • ⭐⭐

    @Erkan-Gürsoy @çakıl Tebrikler , Adım adım tüm eksikler tamamlanıyor. Sırada ben varım az kaldı 🙂


  • @Ayhan2023 çok teşekkür ederim umarım sizde sorunsuz bir şekilde alırsınız ehliyeti


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum