Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri


  • @uqursen tebrikler ! Deneyiminizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler :)

    @Emre-Kurtulmuş tebrikler ! vallahi kendim kazanmışım gibi sevindim, mutluluklar dilerim :)

    @soulja hayırlı uğurlu olsun :)


  • Herkese merhabalar, uzun mu uzun inişli çıkışlı bu meşakkatli süreci umarım ki herkes sorunsuz, sıkıntısız bir şekilde geçirip vizesini alır ve ABD’de ki yeni hayatına, yaşantısına başlayabilir. Gelecekte mülakata girecek olan arkadaşlarımıza yol göstermesi açısından faydalı olmasını dileyerek sürç-i lisan ettiysem affola iki gün önceki Unganlar ve bugünkü mülakat deneyimimi detaylıca yazmaya çalıştım. Keyifli okumalar dilerim.
    UNGANLAR DENEYİMİ
    24.03.2023 günü saat 09.15 da ki mülakat görüşmem için 21.03.2023 günü saat 10.05’de Unganlar randevumu oluşturdum.
    Arkadaşım da kaldığım için,Yenimahlleden sabah 7.30 cıktım 7.50 gibi orada olacak şekilde erkenden evden çıktım. Daha önce ki okuduğum mülakat tecrübelerine de dayanarak 9.00’da almaya başlayacaklarını bildiğim için han girişinin yanında bulunan a4 isimli cafe de bir şeyler içip, kahvaltımı yaparak saatin gelmesini bekledim. Sonrasın da han girişinde sizi 2 adet yan yana asansör karşılıyor. Sol tarafta 1-3-5. Kata çıkan asansör, sağ tarafta ise 2-4-6. Katlara çıkan asansörden 4. Kat için olan asansöre 08.55 gibi binip 4.kat’a çıkarak 41 numaralı bekleme salonunda geçtim. Gözlemlediğim kadarıyla o sırada içeride ki tek Türk vatandaşı bendim. (Daha sonra orta yaşlarda (erkek) bir Türk vatandaşı daha geldi.) İçeride birçok ülkeden farklı vatandaşlar vardı. 09.00 gibi hemen bekleme salonunun yanında bulunan 45 numaralı kapıyı çaldım, içeriden otomatla kapıyı açtılar. O sırada çok beklemeyin saat gelince girin yoksa peşinizden çok insan sıraya giriyor. Saat 10.05’da randevum olduğunu söyledim, içeride ki güler yüzle karşılayan hanımefendilerden birisi bilgisayarından bilgilerimi kontrol ederek sonrasında ismimi seslenerek evrak teslimleri için yanına çağırdı.Bu arada gruptan selim abi ile tanıştım
    İstenen Evraklar
    • Pasaport
    • Ds-260 Onay Formu (Case number kontrol edildi.)
    • E-Nabızdan alınan 2 doz covid aşı’sını gösteren aşı karnesi
    GEREKLİ ADIMLAR:
    Genelde herkes gibi benide 5.kata yolladılar kan almak için 47.5 dolar ödedim.Ondan sonra biraz bekledikten sonra 3. Kata yolladılar röntgeni çekmek için odaya çağırdı.Sonra tekrar 4. Kata çıktım ve çağırdılar 4 tane aşı yaptılar ve 340 dolar gibi bir ödeme yaptım. Ertesi gün saat 15.00’te dosyamın hazır olacağını 17.00’ye kadar gelip alabileceğimi söyleyen hanımefendiye teşekkür ederek oradan ayrıldım. Ertesi günde saat 15.00 4.Katta bulunan 45 numaralı oda içerisinden sağlık raporumun olduğu dosyamı sorunsuz bir şekilde teslim aldım.
    Mülakat İçin Yaptıklarım
    -Sabah Saat 7 yola cıktım.7.15 de vardım orda uğur abi vardı onla zaman geçirdik sonrada gruptaki abiler geldiler sohbet ettik.9.15 mülakatım için içeri girdik.Ömer abilerle beraberdik.Tüm süreci beraber geçirdik diyebilirim.
    İstenen Evraklar
    • Pasaport
    • 2 Adet 51x51 Fotoğraf
    • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( E-devlet çıktısı )
    • Adli Sicil Kaydı ( Arşivli / E-devlet çıktısı )
    • Üniversite diploma aslı ve fotokopisi ( Aslını geri verdi )
    • Banka dökümanı ( imza sirküsü olacak şekilde aldım. Dokümanları geri verdi )
    • Askerlik Durum Belgesi ( E-devlet çıktısı )
    • Unganlardan alınan Sağlık Raporu
    • Ais kaydı ( PTT kargo ) istemedi.
    11 Numaralı bir hanımefendi vardı.Bana nerde yaşadığımı ve nereye gideceğimi sordu.
    Sonra üniversite diplomamda ingilizce ders almışsın neden konuşamıyorsun dedi bende almadım dedim hatırlayamadım öyle bir şey olmadı çünkü sonradan dersi ingilizce işlemedik dedim gerçektende dersi ingilizce işlemedik.Sonra bana bu kadar parayı 4 ay çalışarak nasıl kazandın dedi bende biraz birikmişim vardı annemin altınları sattım birazda bitcoinden kazandığımı söyledim.sonra nerde çalışacağımı sordu bende aile dostumuzun yanında akrabam dediğimde hangi taraftan dedi bende yalan söylemek istemediğimden akrabam değil aile dostumuz dedim üniversite diplomasına bakıp ingilizce ders aldığınıza bakın benimkini kontrol etti.Sonra vizenizi onaylıyorum dedi 1 hafta içinde gelir dedi bende tamamdır teşekkürler dedim ve ayrıldım.Kuzenim oruç olduğu için kafeye gelemedim akşam yola çıkıcağımız için uyumamız lazımdı oturamadım ama mülakata gelenlerle tanıştığım için mutluyum herkese iyi yolculuklar darısı kazananların başına

  • ⭐⭐

    @soulja @MogoltayUral Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.


  • @MogoltayUral vizeniz hayırlı olsun amerikada bol şanslar


  • @MogoltayUral tebrikler hayırlı uğurlu olsun !


  • @MogoltayUral Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏

  • ⭐⭐⭐⭐

    @soulja Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏


  • @achillesoag Çabalarınızın meyvesini almışsınız. Çok tebrik ederim, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏

  • ⭐⭐⭐⭐

    @tolga2023 Tebrikler, şansınız bol, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏


  • @soulja , @Emre-Kurtulmuş Vizeleriniz hayırlı olsun, yeni hayatlarınızda bol şanslar :love-you_gesture_light_skin_tone:


  • Herkese merhaba,
    Mulakat deneyimimizi paylasmak istiyorum.
    24 Mart 09.15'deki mulakatimiz icin 8.30'da ben, eşim ve iki oğlumla konsoloslukta olduk ama cok erken gelmenize gerek yok randevu saatinizden en fazla yarim saat once siraya girebiliyorsunuz. Etrafta ücretli veya ucretsiz olmak uzere cesitli park yerleri mevcud.
    Iceri girerken kesinlikle çantaya müsaade edilmiyor.
    Telefon, akilli saat, usb vb teknolojik hicbir cihazi iceri sokamiyorsunuz. Sadece araba anahtarina ve dosyalara müsaade ediliyor.
    Ilk giriste guvenlikten gecmeden once pasaportlari aliyorlar. Guvenlikten geçerken sepetlere mont, kemer, cuzdan kisaca butun esyalarinizi birakip geçiyorsunuz.
    Guvenlikten geçtikten sonra bahçeye cikip soldaki binaya giriyorsunuz. Iceri girdikten sonra sol taraftaki bankoya pasaportlarinizi teslim ettikten sonra okuyup geri verdiginiz bir bilgi formu veriliyor. Veznede pasaportlariniza etiket yapistiriliyor ve sira numaranizin yazili oldugu bir fis veriliyor.
    Burada odemeyi nakit veya kredi kartiyla yapabiliyorsunuz ancak kredi kartlarimiz yurt disina acik olmasina ragmen veznedeki gorevlinin de anlayamadigi bir sekilde cekim yapilamadi. Sistemde de sorun olabileceğini soyledi ama sistem Amerika serverleri uzerinden çalıştığı icin de çekmemis olabilir dedi. Biz de nakit ödeme yaptik. Daha sonra siramizi beklemek uzere girişteki büyük bekleme salonuna geçtik. Yanilmiyorsam 18 adet banko vardi. Sistem karisik ve hizli ilerliyordu. Diger vize türleri icin de yapilan gorusmeler ayni bankolarda yapiliyordu. Greencard icin "v" ile baslayan sira numaranizi bekliyorsunuz. Siraniz geldiginde once evrak kontrolu icin cagiriliyorsunuz. Bizden sirasiyla pasaportlar, sira numaramiz, adli sicil kaydi, yerlesim yeri belgesi, diploma (asli ve 2 fotokopisi), askerlik belgesi, evlilik cuzdani (2 fotokopisi), ikişer fotoğraf, hepimiz için ayri ayri ve pasaportlarin iclerine konacak sekilde istendi. Evraklari teslim ettikten sonra, ayni sira numaraniz ile ayni yerde mülakat icin bekliyorsunuz.
    Greencard mülakatini bizimle beraber bekleyen herkes "11" nolu bankoda gerceklestirdi. 30'lu yaşlarda anlayisli, guler yuzlu bir bayan konsolostu. Döndümüz de yemin ettik ve parmak izlerimiz alindiktan sonra cocuklara oturup dinlenebileceklerini soylendi. Mulakat bir bankoda her iki taraf ayaktayken yapiliyor. Her sorudan sonra bilgisayardan bir seyleri kaydediyor. Asil talihli eşime daha önce mülakatı Türkçe istemize rağmen eşime tekrar Ingilizce yapip yapamayacagini sordu. Eşim ise tekrar Türkçe yapmak istediğini söyleyince, bana Ingilizce bilip bilmediğimi sordu. Evet diyince mülakatı benimle yapabilecegini söyledi. BU DETAY COK ONEMLI; CUNKU DAHA ONCE KAZANAN KISI DISINDAKILERE SORU SORULMADIGI YAZILMIS VE SOYLENMISTI AMA TUM SORULARI BANA SORDU AMA ESIMDEN DE HER CEVAP ICIN ONAY ALDI.
    Ardindan "Vizenizi onayliyorum, tebrikler." dedi.
    Ciktiktan sonra eşimin üniversite diplomasinin aslinin orada kaldığını fark ettik. Farkedince geri geldik ama posta ile adresimize yollanacigi soylendi ama bizimle gelen arkadaslara elden teslim edildi. Sanirim bizimki unutuldu.

    Gelen sorular:

    1. Her ikinizin de ilk evliligi mi ?

    2. Başka çocuklarınız var mi?

    3. Türkiye dışında herhangi bir ülkede 6 aydan uzun surede yasadiniz mi?

    4. Amerika'da nereye gitmek istiyorsunuz?

    5. Orada ne is yapacaksiniz?

    Butun surecte tüm personel gayet yardim sever, net ve yol gostericiydi. Iceride stres yapilacak hicbir neden yok. Umarim paylastigim bilgiler faydali olmustur. Isteyen herkese nasip ve hayirli olmasini dileriz.

    Sevgi ve selamlarimizla ...


  • Bu ileti silindi!

  • @omerates_dnmk vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar


  • @omerates_dnmk vizeniz hayırlı olsun abi, mülakat günü tanıştığımız içinde çok memnun olduk. Amerikadaki hayatınızda bol şanslar


  • @omerates_dnmk Vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınız ailenize şans getirsin :love-you_gesture_light_skin_tone:


  • @omerates_dnmk Ömer abim vizeniz hayırlı olsun ailenizle birlikte yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum tanıştığımıza çok memnun oldum inşallah florida da görüşmek üzere.😊


  • @omerates_dnmk Tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun


  • @omerates_dnmk Tebrikler , Vizeniz hayırlı olsun.


  • @omerates_dnmk twbrik ederim vizeniz hayırlı olsun 🎉


  • @omerates_dnmk hayırlı uğurlu olsun tebrikler !


Benzer Başlıklar

  • DV2026 Mülakat Deneyimleri

    1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    790
    1
    10 Oy
    790 İleti
    90k Bakış
    ATS16A
    @onursvr said: Bir sorum daha var. Bilgisi olanlardan rica: Çocuğum ortaokulu bitirdi bu haziranda. Liseye yeni okula kayıt yaptıracaz. mülakatımız eylülün ilk haftası. Çocuğun eğitim durumunu gösterir belge olarak ne götürmeliyim? Bitirdiği okulundan mayısta aldığımız öğrenci belgesi var. Ya da okulundan gidip mezun olduğuna dair belge alabilirim. Yoksa yeni okula kayıt yaptırıp oradan bir öğrenci belgesi mi alayım eğer kayıt sırasında verirlerse tabi. Zira mülakatımız okul açılmadan olacağı için evrağı da eylülün hemen başında almamız şart. BU durumda öğrenci begesi verirler mi? Bir de şu var: DS 260 formunu 24 temmuzda submit ettiğimiz için orada mevcut eğitim durumuna yeni okulunu yazamadık. Çünkü daha kayıt yaptırmadık ve de amerikada devam etmek niyetimizin olduğunu yazdık ds260 formuna. BU durumda benim mülakata götürmem gereken öğrenci evrağı ne olmalı? Mülakata beneficiary talihli olan çocuğunuzun eğitim durumunu gösterir herhangi bir belge götürmenize gerek yok. Geçmiş mülakat deneyimlerini ve resmi bildirileri tekrar gözden geçirmeniz sizi ekstra endişe ve kaygıdan arındıracaktır.
  • 52 Oy
    3k İleti
    329k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • Hangi eyalet?

    Eyaletler green card eyalet eyalet secimi
    92
    2 Oy
    92 İleti
    22k Bakış
    Peyk74P
    @ayvalik10, içinde söyledi: Hangi eyalet? @Peyk74 alabama başlığına da yazmışsınız. Buradan cevap yazıyım en yukarıda dünya şeklinde simge var oradan alabamayı bulunca o bölge de yaşayan tüm üyeleri görebilirisiniz. Onlara mesaj atarak iletişime geçebilirsin. Teşekkür ederim bakıyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum