[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri
-
@MogoltayUral vizeniz hayırlı olsun amerikada bol şanslar
-
@MogoltayUral tebrikler hayırlı uğurlu olsun !
-
@MogoltayUral Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏
-
@soulja Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏
-
@achillesoag Çabalarınızın meyvesini almışsınız. Çok tebrik ederim, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏
-
@tolga2023 Tebrikler, şansınız bol, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏
-
@soulja , @Emre-Kurtulmuş Vizeleriniz hayırlı olsun, yeni hayatlarınızda bol şanslar :love-you_gesture_light_skin_tone:
-
Herkese merhaba,
Mulakat deneyimimizi paylasmak istiyorum.
24 Mart 09.15'deki mulakatimiz icin 8.30'da ben, eşim ve iki oğlumla konsoloslukta olduk ama cok erken gelmenize gerek yok randevu saatinizden en fazla yarim saat once siraya girebiliyorsunuz. Etrafta ücretli veya ucretsiz olmak uzere cesitli park yerleri mevcud.
Iceri girerken kesinlikle çantaya müsaade edilmiyor.
Telefon, akilli saat, usb vb teknolojik hicbir cihazi iceri sokamiyorsunuz. Sadece araba anahtarina ve dosyalara müsaade ediliyor.
Ilk giriste guvenlikten gecmeden once pasaportlari aliyorlar. Guvenlikten geçerken sepetlere mont, kemer, cuzdan kisaca butun esyalarinizi birakip geçiyorsunuz.
Guvenlikten geçtikten sonra bahçeye cikip soldaki binaya giriyorsunuz. Iceri girdikten sonra sol taraftaki bankoya pasaportlarinizi teslim ettikten sonra okuyup geri verdiginiz bir bilgi formu veriliyor. Veznede pasaportlariniza etiket yapistiriliyor ve sira numaranizin yazili oldugu bir fis veriliyor.
Burada odemeyi nakit veya kredi kartiyla yapabiliyorsunuz ancak kredi kartlarimiz yurt disina acik olmasina ragmen veznedeki gorevlinin de anlayamadigi bir sekilde cekim yapilamadi. Sistemde de sorun olabileceğini soyledi ama sistem Amerika serverleri uzerinden çalıştığı icin de çekmemis olabilir dedi. Biz de nakit ödeme yaptik. Daha sonra siramizi beklemek uzere girişteki büyük bekleme salonuna geçtik. Yanilmiyorsam 18 adet banko vardi. Sistem karisik ve hizli ilerliyordu. Diger vize türleri icin de yapilan gorusmeler ayni bankolarda yapiliyordu. Greencard icin "v" ile baslayan sira numaranizi bekliyorsunuz. Siraniz geldiginde once evrak kontrolu icin cagiriliyorsunuz. Bizden sirasiyla pasaportlar, sira numaramiz, adli sicil kaydi, yerlesim yeri belgesi, diploma (asli ve 2 fotokopisi), askerlik belgesi, evlilik cuzdani (2 fotokopisi), ikişer fotoğraf, hepimiz için ayri ayri ve pasaportlarin iclerine konacak sekilde istendi. Evraklari teslim ettikten sonra, ayni sira numaraniz ile ayni yerde mülakat icin bekliyorsunuz.
Greencard mülakatini bizimle beraber bekleyen herkes "11" nolu bankoda gerceklestirdi. 30'lu yaşlarda anlayisli, guler yuzlu bir bayan konsolostu. Döndümüz de yemin ettik ve parmak izlerimiz alindiktan sonra cocuklara oturup dinlenebileceklerini soylendi. Mulakat bir bankoda her iki taraf ayaktayken yapiliyor. Her sorudan sonra bilgisayardan bir seyleri kaydediyor. Asil talihli eşime daha önce mülakatı Türkçe istemize rağmen eşime tekrar Ingilizce yapip yapamayacagini sordu. Eşim ise tekrar Türkçe yapmak istediğini söyleyince, bana Ingilizce bilip bilmediğimi sordu. Evet diyince mülakatı benimle yapabilecegini söyledi. BU DETAY COK ONEMLI; CUNKU DAHA ONCE KAZANAN KISI DISINDAKILERE SORU SORULMADIGI YAZILMIS VE SOYLENMISTI AMA TUM SORULARI BANA SORDU AMA ESIMDEN DE HER CEVAP ICIN ONAY ALDI.
Ardindan "Vizenizi onayliyorum, tebrikler." dedi.
Ciktiktan sonra eşimin üniversite diplomasinin aslinin orada kaldığını fark ettik. Farkedince geri geldik ama posta ile adresimize yollanacigi soylendi ama bizimle gelen arkadaslara elden teslim edildi. Sanirim bizimki unutuldu.Gelen sorular:
-
Her ikinizin de ilk evliligi mi ?
-
Başka çocuklarınız var mi?
-
Türkiye dışında herhangi bir ülkede 6 aydan uzun surede yasadiniz mi?
-
Amerika'da nereye gitmek istiyorsunuz?
-
Orada ne is yapacaksiniz?
Butun surecte tüm personel gayet yardim sever, net ve yol gostericiydi. Iceride stres yapilacak hicbir neden yok. Umarim paylastigim bilgiler faydali olmustur. Isteyen herkese nasip ve hayirli olmasini dileriz.
Sevgi ve selamlarimizla ...
-
-
Bu ileti silindi! -
@omerates_dnmk vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar
-
@omerates_dnmk vizeniz hayırlı olsun abi, mülakat günü tanıştığımız içinde çok memnun olduk. Amerikadaki hayatınızda bol şanslar
-
@omerates_dnmk Vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınız ailenize şans getirsin :love-you_gesture_light_skin_tone:
-
@omerates_dnmk Ömer abim vizeniz hayırlı olsun ailenizle birlikte yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum tanıştığımıza çok memnun oldum inşallah florida da görüşmek üzere.😊
-
@omerates_dnmk Tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun
-
@omerates_dnmk Tebrikler , Vizeniz hayırlı olsun.
-
@omerates_dnmk twbrik ederim vizeniz hayırlı olsun 🎉
-
@omerates_dnmk hayırlı uğurlu olsun tebrikler !
-
@omerates_dnmk Hayırlı olsun abi.
-
Hayırlı olsun, mutlu olmanızı dilerim.
-
@soulja tebrikler vizeniz hayırlı olsun
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum