Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @tolga2023 Tebrikler, şansınız bol, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏


  • @soulja , @Emre-Kurtulmuş Vizeleriniz hayırlı olsun, yeni hayatlarınızda bol şanslar 🤟🏻


  • Herkese merhaba,
    Mulakat deneyimimizi paylasmak istiyorum.
    24 Mart 09.15'deki mulakatimiz icin 8.30'da ben, eşim ve iki oğlumla konsoloslukta olduk ama cok erken gelmenize gerek yok randevu saatinizden en fazla yarim saat once siraya girebiliyorsunuz. Etrafta ücretli veya ucretsiz olmak uzere cesitli park yerleri mevcud.
    Iceri girerken kesinlikle çantaya müsaade edilmiyor.
    Telefon, akilli saat, usb vb teknolojik hicbir cihazi iceri sokamiyorsunuz. Sadece araba anahtarina ve dosyalara müsaade ediliyor.
    Ilk giriste guvenlikten gecmeden once pasaportlari aliyorlar. Guvenlikten geçerken sepetlere mont, kemer, cuzdan kisaca butun esyalarinizi birakip geçiyorsunuz.
    Guvenlikten geçtikten sonra bahçeye cikip soldaki binaya giriyorsunuz. Iceri girdikten sonra sol taraftaki bankoya pasaportlarinizi teslim ettikten sonra okuyup geri verdiginiz bir bilgi formu veriliyor. Veznede pasaportlariniza etiket yapistiriliyor ve sira numaranizin yazili oldugu bir fis veriliyor.
    Burada odemeyi nakit veya kredi kartiyla yapabiliyorsunuz ancak kredi kartlarimiz yurt disina acik olmasina ragmen veznedeki gorevlinin de anlayamadigi bir sekilde cekim yapilamadi. Sistemde de sorun olabileceğini soyledi ama sistem Amerika serverleri uzerinden çalıştığı icin de çekmemis olabilir dedi. Biz de nakit ödeme yaptik. Daha sonra siramizi beklemek uzere girişteki büyük bekleme salonuna geçtik. Yanilmiyorsam 18 adet banko vardi. Sistem karisik ve hizli ilerliyordu. Diger vize türleri icin de yapilan gorusmeler ayni bankolarda yapiliyordu. Greencard icin "v" ile baslayan sira numaranizi bekliyorsunuz. Siraniz geldiginde once evrak kontrolu icin cagiriliyorsunuz. Bizden sirasiyla pasaportlar, sira numaramiz, adli sicil kaydi, yerlesim yeri belgesi, diploma (asli ve 2 fotokopisi), askerlik belgesi, evlilik cuzdani (2 fotokopisi), ikişer fotoğraf, hepimiz için ayri ayri ve pasaportlarin iclerine konacak sekilde istendi. Evraklari teslim ettikten sonra, ayni sira numaraniz ile ayni yerde mülakat icin bekliyorsunuz.
    Greencard mülakatini bizimle beraber bekleyen herkes "11" nolu bankoda gerceklestirdi. 30'lu yaşlarda anlayisli, guler yuzlu bir bayan konsolostu. Döndümüz de yemin ettik ve parmak izlerimiz alindiktan sonra cocuklara oturup dinlenebileceklerini soylendi. Mulakat bir bankoda her iki taraf ayaktayken yapiliyor. Her sorudan sonra bilgisayardan bir seyleri kaydediyor. Asil talihli eşime daha önce mülakatı Türkçe istemize rağmen eşime tekrar Ingilizce yapip yapamayacagini sordu. Eşim ise tekrar Türkçe yapmak istediğini söyleyince, bana Ingilizce bilip bilmediğimi sordu. Evet diyince mülakatı benimle yapabilecegini söyledi. BU DETAY COK ONEMLI; CUNKU DAHA ONCE KAZANAN KISI DISINDAKILERE SORU SORULMADIGI YAZILMIS VE SOYLENMISTI AMA TUM SORULARI BANA SORDU AMA ESIMDEN DE HER CEVAP ICIN ONAY ALDI.
    Ardindan "Vizenizi onayliyorum, tebrikler." dedi.
    Ciktiktan sonra eşimin üniversite diplomasinin aslinin orada kaldığını fark ettik. Farkedince geri geldik ama posta ile adresimize yollanacigi soylendi ama bizimle gelen arkadaslara elden teslim edildi. Sanirim bizimki unutuldu.

    Gelen sorular:

    1. Her ikinizin de ilk evliligi mi ?

    2. Başka çocuklarınız var mi?

    3. Türkiye dışında herhangi bir ülkede 6 aydan uzun surede yasadiniz mi?

    4. Amerika'da nereye gitmek istiyorsunuz?

    5. Orada ne is yapacaksiniz?

    Butun surecte tüm personel gayet yardim sever, net ve yol gostericiydi. Iceride stres yapilacak hicbir neden yok. Umarim paylastigim bilgiler faydali olmustur. Isteyen herkese nasip ve hayirli olmasini dileriz.

    Sevgi ve selamlarimizla ...


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @omerates_dnmk vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar

  • ⭐⭐⭐

    @omerates_dnmk vizeniz hayırlı olsun abi, mülakat günü tanıştığımız içinde çok memnun olduk. Amerikadaki hayatınızda bol şanslar


  • @omerates_dnmk Vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınız ailenize şans getirsin 🤟🏻


  • @omerates_dnmk Ömer abim vizeniz hayırlı olsun ailenizle birlikte yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum tanıştığımıza çok memnun oldum inşallah florida da görüşmek üzere.😊

  • ⭐⭐

    @omerates_dnmk Tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun

  • ⭐⭐

    @omerates_dnmk Tebrikler , Vizeniz hayırlı olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @omerates_dnmk twbrik ederim vizeniz hayırlı olsun 🎉


  • @omerates_dnmk hayırlı uğurlu olsun tebrikler !


  • @omerates_dnmk Hayırlı olsun abi.


  • Hayırlı olsun, mutlu olmanızı dilerim.


  • @soulja tebrikler vizeniz hayırlı olsun


  • Merhabalar,
    24 Mart’taki mülakat deneyimimizi aktarmak isterim.
    Öncelikle başta @gucarslan olmak üzere büyük bir sabır ile gelen her soruya, her probleme, her vakaya ayrı ayrı vakit ayıran, bizleri gidişatla ilgili bilgilendiren, yönlendiren ve bu işi karşılık beklemeden gönüllülük esasıyla yapan tüm admin ekibine çok çok teşekkür ederim. Sizleri yüz yüze tanımasak da ailemiz için yerinizin her zaman ayrı olacağını bilmenizi isterim.

    Unganlar – 21 Mart 10:15
    Eşim ve 3 yaşındaki kızım ile birlikte sabah 09:30 civarı 4. Kattaki bankodan girişimizi yaptık. Burada aşağıdaki evraklar istendi,

    • Pasaportlar
    • CN check etmeleri gerekti. Herhangi bir evrak istemediler sistemde gözüktüğünü söylediler yine de sözlü olarak teyitleştik.
    • Covid aşı kartı (ben ve eşim için, minimum 2 aşı olmalı)
    • Varsa önceki aşılarınızı gösteren e-nabızdan alınan aşı kartınız (bizde yoktu)
      Evrak teslimi ve fotoğraflarımız çekildikten sonra 5. Kata kan alımı için yönlendirildik. Bekleme alanında çok fazla yabancı uyruklu aile vardı. Bu kişilerle sonraki aşamalarda da sık sık birlikte sıra bekledik 😊 Sadece ben ve eşim kan verdik. Buraya iki kişi için toplam 95 dolar (1804 TL) ödeme yaptık.
      Az bir miktar kan alındı. Öğrendiğim kadarıyla bulaşıcı hastalık kontrolü için kan tahlili yapılıyor. Sonrasında röntgen için 3. Kata yönlendirildik burada da bir süre bekledik ve sonra sadece ben ve eşimin akciğer röntgeni çekildi. Sonrasında tekrar 4. Kata yönlendirildik ve doktor randevusu için beklemeye başladık. Sırayla ben, eşim ve kızım çağırıldık. Bayan doktor bir yandan basit ve tuhaf sorular sorarken diğer yandan iki sağ, iki sol koluma aşı yaptı. Aşılar küçük şiddetli diyebilirim 😊 İşlemler bittikten sonra ödeme kısmında ben ve eşim için kişi başı 340 dolar (6479 TL), kızım için 230 dolar (4383 TL) olmak üzere toplam 17341 TL ödeme yaptık. Kredi kartından sadece TL ödeme alabiliyorlar ve günlük kurdan işlem yapıyorlar. Sonrasında ertesi gün 15:00 den sonra raporumuzu alabileceğimizi söylediler ve saat 12:45 civarı Unganlardan ayrıldık. Genel olarak şunu söyleyebilirim, daha temiz daha modern bir yer bekliyordum ama doktor muayenesinin yapıldığı yerde kanlı pamuklar vs. hijyen olarak oldukça bakımsız bir yerdi. (kan alınan laboratuvar kısmı hariç). Amerikan konsolosluğunun anlaşmalı olduğu, adeta darphane misali para basan bir yerden beklentim çok daha farklıydı 😊 Yine de tüm personelin güleryüzlü ve oldukça yardımcı olduğunu söyleyeyim. Ertesi gün raporumuzu teslim aldık.

    Mülakat 24 Mart – 10:00
    Daha önceden sözleştiğimiz 24 Mart mülakat grubumuzla konsolosluğun hemen yanındaki starbucksta buluştuk. Konsolosluk binasının etrafında bir tur attığınızda mutlaka rahatlıkla park yeri bulabilirsiniz. Biz geldiğimizde saat 09:00 civarıydı. Öğlene doğru yoğunlaşabilir tabi. 09:45 mülakatı olanlarla birlikte toplam 4 CN sıraya girdik. Bizden önce girenler de olmuştu onlarla denkleşemedik. Biz, Emre ile eşi, Uğur ve Yunus 😊 sıra beklerken de sohbet ede ede ilerleyerek heyecanımızı biraz dindirmiş olduk ve içerideki süreç boyunca da hep birlikteydik diyebilirim. (Her şey gönlünüzce olsun dostlar, esas macera şimdi başlıyor 😊)
    Dış kapıdan girerken pasaport kontrolleri sonrası xray dan geçtik ve uzun yoldan ana binaya devam ettik. İçeride sıra numaramızı alıp öncelikle kişi başı 330 dolar vize ücretimizi nakit olarak ödedik. Bir gün öncesine kadar kart ile ödeme yapmak vardı kafamda. Hatta kredi kartımı dolarla ödemeye açtırmıştım ama daha önce yazılanlardan anladığım kadarıyla birden fazla kişi için ödeme yapacak ailelerde karttan çekimlerin ayrı ayrı yapılması gerekiyor. İlk işlemden sonra bankanın karta bloke koyma ihtimali olduğundan sonraki işlemler yapılamayabiliyor. Bu yüzden riske girmeyip ödemeyi direk nakit yapmakta fayda var. Sonrasında sıra numaramızı ekrandan takip etmeye başladık. İlk olarak bir bankodan evrak teslimlerimizi gerçekleştirdik. Evrak detaylarını yazmıyorum önceki entrylerde çokça belirtilmiş zaten. Sadece DS260 formunda herhangi bir değişiklik adres vs. yapmak için onlar sormasa da sizin evrak teslimi esnasında belirtmeniz gerekiyor. Biz adres değişikliği yapacaktık ve gişedeki memur sormadığı için oradan ayrıldık. Sonrasında arkadaşlar sağolsun uyarınca hanımefendiyi arada yakalayıp durumu izah ettim ve adres yazılı kağıdı alarak hemen arada değişikliği yapıverdi 😊 Sonrasında mülakat görüşmesi için tekrar aynı sıra numaramızla sıra beklemeye başladık. Burada yine diğer arkadaşlarla birlikteydik. Sıra numara ekranında ring çaldıkça senkronize kafa hareketleriye ekrana baktık 😊. Diğer vize türlerinin işlemleri de burada yapıldığından içeride sürekli 50 civarı insan vardı tahmin ediyorum. Ve sonunda bizim numaramız geldi 10 numaralı bankoda sempatik sarışın bir bay ile selamlaştık. Bizim ufaklık kendine yeni arkadaşlar edindiğinden onu oyundan koparıp bankoya getirmek biraz zor oldu, annesiyle bir ince ter attık😊. Evrakları teslim ederken İngilizce biliyor musunuz diye sormuşlardı. Benim bildiğimi ama eşimin bilmediğini söylemiştim. Mülakatı İngilizce yaptık. Eşime herhangi bir soru sormadı.
    K: Konsolos
    K: Biraz hareketli. Tahmin ediyorum 3-4 yaşında dedi gülerek.
    Ben: 3 yaşında evet 😊
    (Bu esnada benim ve eşimin parmak izlerini aldı)
    K: İlk evliliğiniz mi?
    Ben: Önce kaç yıldır evli olduğumuzu sordu sandığımdan "6 yıl" diye cevapladım. Sonrasında soruyu tekrarlayınca "Evet" dedim. Karşılıklı gülüştük.
    K: Mesleğiniz nedir? Amerika’da ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?
    Ben: Satış temsilcisi olduğumu, bir süre Amerika’da hayata adapte olduktan sonra kendi işimi yapmak istediğimi söyledim.
    K: Hangi eyalete gideceksiniz?
    Ben: Austin, Texas
    K: Neden Texas?
    Ben: Orada bir akrabam var. İlk etapta bize yardımcı olacak.
    Bir süre banka hesap dökümünü kontrol ettikten sonra (25K dolar, 50K TL vardı hesapta) vizemizi onayladığını söyledi. Kendisine teşekkür ederek bankodan ayrıldık.
    Hemen o esnada yan bankodan Emre ve eşi de vizesini almıştı ve bir sevinç yumağı şeklinde beraber binadan ayrıldık. Hanımefendiler biraz da duygusallaştı 😊
    Cafeye dönüp diğer arkadaşları bekledik. Orada Ömer abi ve ailesi ile de tanıştık. Neyse ki fire olmadan herkes vizesini almıştı.

    Umarım isteyen herkes bu mutluluğu yaşar. Tekrardan emeği geçen yeşilkart forum ailesine gönülden teşekkürlerimi sunarım.

  • ⭐⭐

    @berkgüney vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar.

  • ⭐⭐

    @Celikkan vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar.


  • @Celikkan mülakat günü başından sonuna kadar beraber güzel bir gün geçirdik hayırlısıyla vizelerimizi hepimiz aldık Selim hocam tekrardan memnun oldum vizeniz hayırlı olsun ailenizle birlikte yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum. Çok mu çok tatlı tüm gün neşemiz olan kızınızı da çok güzel bir hayat bekliyor.😊

  • ⭐⭐⭐

    @berkgüney vizeniz hayırlı olsun, amerikada bol şanslar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum