Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ecom Ozge Hanim aci haberi vermis ne yazik ki, hepimize gecmis olsun, insallah siz ucundan bir yerden yakalarsiniz ama biz daha cok surunucez gibi gozukuyor. Forumda 1.5 ayda mulakat alan insanlar varken, tam sira gelmisken simdi 2020 dosyalarina donmeleri… Gercekten sindiremiyoru.
    Once dosyamiz nebraskadan california transfer edildi 1.5 seneden fazla bekledik, tam DQ olduk derken simdi de bu neresinden tutacagimi sasirdim. Covid oncesi sonrasi derken arada kalan bizler heba olduk.


  • Neden ekime kadar alamıyoruz mayıs bülteninde bize sıra geleceği anlamına gelmiyor mu peki?


  • @itsmebb hiç sanmıyorum bunlar öyle bir tarih sınırı koymuşlar ki bekleyen kimsenin olmadığı bir tarih yani kimseye vermeyecekler. benim anlamadığım tamam f2a sınırlı bir vize tipi ama verdikleri toplam vizelere baktığımızda ekimden sonra o kadar az ki nasıl olduda kotası doldu.


  • Her ay vize bülteni değişiyormuş bekleyeceğiz belki değişir


  • 2019 da nisandan mayısa değişiklik olmuş ama şu an birden eklediler bu tarihi. Bir sonraki ay değişmezse gerçekten kota dolmuş olabilir fakat bu kotalar iki katına çıkarıldı 2018 de. Bunun aşamalı olarak dolmasını beklerdim. Yakın bir tarihten başlayıp basılan vizeler başvuruları karşılamadıkça birer ay birer ay geriye düşebilirdi.

    Ya da şu an el altından vize banı geldi, başka bir açıklaması yok.


  • @acgx ne yaptiklari belli degil ki kafalarina gore takiliyorlar onu anladik hic bir mantikli aciklamasi yok lottery yapip gc kazandirip sonrada kazanan insanla birlikte kimse gelmesin kafasindalar herhalde sizin sureciniz nedir imzanizda goremedim hangi surectesiniz?


  • Göçmenlik avukatlarından aldığınız bilgiler akıllıca yapılmış bir Google search ile bulacaklarınızdan daha güvenilir değil. Tecrübe ile sabittir. Onlara (bu forumda benim iletişime geçtiklerimin bir çoğunun adı geçiyor) kalsa 14 yıl sonra GC'ımı yenileme ihtimalim yoktu. Kısaca, moralimizi bozmayalım. Mayıs bülteninde F2A yeniden current olursa Ekime'e kadar değişmez diyen avukatlar 'olabiliyor' diyerek işin içinden çıkarlar nasıl olsa.


  • @gembruce ınşallah dediğiniz gibi olur tadımız tuzumuz kalmadı.


  • @ecom
    Çok ilginç gerçekten.. Tüm dünyada kaç tane insan ne acılar çekiyor ama kimsenin umrumda değil


  • @ICu kesinlikle cag dışı bir uygulama hiç bir ülke aile birleşimini bu kadar uzatmaz ne demek eşlerin 3 yıl ayrılıga mahkum edilmesi.


  • @ecom son 7-8 aydır vize bulteninin geriye cekilmesi bekleniyordu aylar önce Meksikaya cut off date geldi bir ay sonra kalkıp current olmuştu. B chart hala aktif olduğu için Mayıs bulteni önemli önümüzdeki ay netlesecektir beklemek lazım.Gecmiste aynısı olmuş sizin sadece 2 ay fark olduğu için birkaç ay siraniz gelecektir ,eski bültenlere bakarsanız her ay ortalama iki ay ileri gittiğini görürsünüz .


  • Merhabalar , babam bundan bir kaç önce greencard aldı ve amerikada
    Avukat bizim aile birleşimi işlemlerimizi başlattı göçmenlik oluyor
    Ortalama 5 ay oldu başvuru yapalı ama konsolosluktan randevu gelmedi.
    Başvuru yapılırken ben 20 yaşındaydım fakat şuan 21 yaşındayım süreç nasıl ilerler aile birleşimi ortalama ne kadar sürede belli oluyor acaba

  • ⭐⭐⭐

    @Şehriban-Tut bu vize türünde yaşınızın bir önemi yok. Evlenmemeniz gerekir sadece 5 ay cok kısa bir süre öncelikle NOA1 - NOA2 alacaksınız sonrasında dosyanız NVCye iletilecek ve sizden belirli belgeler yüklemeniz istenecek. Nvc sürecinden sonra dosyanız konsolosluga gönderilecek ve mülakat bekleyeceksiniz.


  • @bologna, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @ecom son 7-8 aydır vize bulteninin geriye cekilmesi bekleniyordu aylar önce Meksikaya cut off date geldi bir ay sonra kalkıp current olmuştu. B chart hala aktif olduğu için Mayıs bulteni önemli önümüzdeki ay netlesecektir beklemek lazım.Gecmiste aynısı olmuş sizin sadece 2 ay fark olduğu için birkaç ay siraniz gelecektir ,eski bültenlere bakarsanız her ay ortalama iki ay ileri gittiğini görürsünüz .

    çok teşekkürler verdiğiniz bilgilerle moral oldunuz. Umarım dediğiniz gibi olur.


  • @waterman biz belgeleri hallettik hepsini aslında sadece şuan konsolosluktan mülakat için randevu bekliyoruz yaşı da şundan dolayı sordum aile birlesiminden başvuru yapıldı ve yaş sınırı var diye biliyorum

  • ⭐⭐⭐

    @Şehriban-Tut hayır bu DV vizelerinde var bu vize türünde evlenmediginiz sürece yaş problemine takılmazsınız


  • Anladım çok teşekkür ederim peki ortalama en fazla ne kadar sürüyor bir bilginizz var mı


  • Yakında prosesinig time ya bakan var mı hep yükselmiş vatandaş eşlerinden 10.5 ay olanlar kimi yerde 15 nebraskada 8.5 aydan 14.5 ay olmuş sanırım siyaset her yerde siyaset seçim yatırımı kayıtsız kaçakları kayda geçirip green carda dönüştü ilk göç akımının olduğu dönem şu aralar 1 yıl oldu onların eş istekleri var oncelik sırasında diye düşünüyorum.ondan bültende birazda currentten belli tarih aralığına düştü gibime geliyor yok yoksa f2alar zaten çok bşr başvuru olduğunu düşünmüyorum,bizim suçumuz ney acaba herşeyi kaydına usulüne göre yapıp üvey evlat moduna düşmek çok üzüyor beni 🤕😭😭😭 inşaallah önünüzdeki aylarda current olur bizim mağduriyetimizide görürler 🤲🏼🤲🏼😮💨😮💨😮💨😞😞😞


  • @Şehriban-Tut, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhabalar , babam bundan bir kaç önce greencard aldı ve amerikada
    Avukat bizim aile birleşimi işlemlerimizi başlattı göçmenlik oluyor
    Ortalama 5 ay oldu başvuru yapalı ama konsolosluktan randevu gelmedi.
    Başvuru yapılırken ben 20 yaşındaydım fakat şuan 21 yaşındayım süreç nasıl ilerler aile birleşimi ortalama ne kadar sürede belli oluyor acaba

    Bu başlığın ilk sayfasında gerekli tüm bilgiler var yaş faktörü süreyi etkiler diye biliyorum ben f2b daha uzun bekliyor sanırım yani 21 yaş üstü bekarlar ama sizin 20 yaşında başvuru yapmış olmanız yaşınızı donduruyor mu emin değilim.
    Ben surecinizi çok anlayamadim aslinda vize türünüz f2b değil , f2a bile olsa bu vize türünün 5 ay gibi bir sürede sonuçlandığını görmedim. Neredeyse 3 yıl sürüyor oda f2a icin f2b ye dönerse çok daha uzun olur


  • Merhaba,
    Green card aldıktan sonra evlendim. ve evli olduğum eşim için greencard basvurusu yaptım. Formları doldurup 2 ay önce USCIS'a ödemeyi eşim için yapmıştım. Sorularım şu şekildedir:

    1. Eşimin 18 yasından küçük velayeti annesinde olan çocugu için de benzer basvuruyu F2B vizesi için yapabilir miyim? Bu aşamada nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Cocuk için de ayrı bir form mu doldurmalıyım, yoksa eşim için yaptığım basvuru yeterli mi?
    2. çocugun velayeti annededir. Formlar da annenin de imzası veya mülakatta rızası ile ilgili bir evrak gerekmekte midir?
    3. Malum vize süreçleri uzun sürmektedir. Çocuk 16 yaşındadır, yani basvuru yaptığımız tarih mi önemlidir yoksa vize alana kadar 18 yaşını doldurmuş olursa vize verilmiyor mu?

    Teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 7342
  • 4311
  • 116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum