K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
@Ekto-Oktan bakalım daha neler göreceğiz
@Ekto-Oktan Hocam ben de benxer durumda olacağım. Durumunuzda bir gelişme oldu mu, gectigimiz sure icinde ?
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?
Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)
SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
@ecom Ozge Hanim aci haberi vermis ne yazik ki, hepimize gecmis olsun, insallah siz ucundan bir yerden yakalarsiniz ama biz daha cok surunucez gibi gozukuyor. Forumda 1.5 ayda mulakat alan insanlar varken, tam sira gelmisken simdi 2020 dosyalarina donmeleri… Gercekten sindiremiyoru.
Once dosyamiz nebraskadan california transfer edildi 1.5 seneden fazla bekledik, tam DQ olduk derken simdi de bu neresinden tutacagimi sasirdim. Covid oncesi sonrasi derken arada kalan bizler heba olduk.
Neden ekime kadar alamıyoruz mayıs bülteninde bize sıra geleceği anlamına gelmiyor mu peki?
@itsmebb hiç sanmıyorum bunlar öyle bir tarih sınırı koymuşlar ki bekleyen kimsenin olmadığı bir tarih yani kimseye vermeyecekler. benim anlamadığım tamam f2a sınırlı bir vize tipi ama verdikleri toplam vizelere baktığımızda ekimden sonra o kadar az ki nasıl olduda kotası doldu.
Her ay vize bülteni değişiyormuş bekleyeceğiz belki değişir
2019 da nisandan mayısa değişiklik olmuş ama şu an birden eklediler bu tarihi. Bir sonraki ay değişmezse gerçekten kota dolmuş olabilir fakat bu kotalar iki katına çıkarıldı 2018 de. Bunun aşamalı olarak dolmasını beklerdim. Yakın bir tarihten başlayıp basılan vizeler başvuruları karşılamadıkça birer ay birer ay geriye düşebilirdi.
Ya da şu an el altından vize banı geldi, başka bir açıklaması yok.
@acgx ne yaptiklari belli degil ki kafalarina gore takiliyorlar onu anladik hic bir mantikli aciklamasi yok lottery yapip gc kazandirip sonrada kazanan insanla birlikte kimse gelmesin kafasindalar herhalde sizin sureciniz nedir imzanizda goremedim hangi surectesiniz?
Göçmenlik avukatlarından aldığınız bilgiler akıllıca yapılmış bir Google search ile bulacaklarınızdan daha güvenilir değil. Tecrübe ile sabittir. Onlara (bu forumda benim iletişime geçtiklerimin bir çoğunun adı geçiyor) kalsa 14 yıl sonra GC'ımı yenileme ihtimalim yoktu. Kısaca, moralimizi bozmayalım. Mayıs bülteninde F2A yeniden current olursa Ekime'e kadar değişmez diyen avukatlar 'olabiliyor' diyerek işin içinden çıkarlar nasıl olsa.
@gembruce ınşallah dediğiniz gibi olur tadımız tuzumuz kalmadı.
@ecom
Çok ilginç gerçekten.. Tüm dünyada kaç tane insan ne acılar çekiyor ama kimsenin umrumda değil
@ICu kesinlikle cag dışı bir uygulama hiç bir ülke aile birleşimini bu kadar uzatmaz ne demek eşlerin 3 yıl ayrılıga mahkum edilmesi.
@ecom son 7-8 aydır vize bulteninin geriye cekilmesi bekleniyordu aylar önce Meksikaya cut off date geldi bir ay sonra kalkıp current olmuştu. B chart hala aktif olduğu için Mayıs bulteni önemli önümüzdeki ay netlesecektir beklemek lazım.Gecmiste aynısı olmuş sizin sadece 2 ay fark olduğu için birkaç ay siraniz gelecektir ,eski bültenlere bakarsanız her ay ortalama iki ay ileri gittiğini görürsünüz .
Merhabalar , babam bundan bir kaç önce greencard aldı ve amerikada
Avukat bizim aile birleşimi işlemlerimizi başlattı göçmenlik oluyor
Ortalama 5 ay oldu başvuru yapalı ama konsolosluktan randevu gelmedi.
Başvuru yapılırken ben 20 yaşındaydım fakat şuan 21 yaşındayım süreç nasıl ilerler aile birleşimi ortalama ne kadar sürede belli oluyor acaba
@Şehriban-Tut bu vize türünde yaşınızın bir önemi yok. Evlenmemeniz gerekir sadece 5 ay cok kısa bir süre öncelikle NOA1 - NOA2 alacaksınız sonrasında dosyanız NVCye iletilecek ve sizden belirli belgeler yüklemeniz istenecek. Nvc sürecinden sonra dosyanız konsolosluga gönderilecek ve mülakat bekleyeceksiniz.
@bologna, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@ecom son 7-8 aydır vize bulteninin geriye cekilmesi bekleniyordu aylar önce Meksikaya cut off date geldi bir ay sonra kalkıp current olmuştu. B chart hala aktif olduğu için Mayıs bulteni önemli önümüzdeki ay netlesecektir beklemek lazım.Gecmiste aynısı olmuş sizin sadece 2 ay fark olduğu için birkaç ay siraniz gelecektir ,eski bültenlere bakarsanız her ay ortalama iki ay ileri gittiğini görürsünüz .
çok teşekkürler verdiğiniz bilgilerle moral oldunuz. Umarım dediğiniz gibi olur.
@waterman biz belgeleri hallettik hepsini aslında sadece şuan konsolosluktan mülakat için randevu bekliyoruz yaşı da şundan dolayı sordum aile birlesiminden başvuru yapıldı ve yaş sınırı var diye biliyorum
@Şehriban-Tut hayır bu DV vizelerinde var bu vize türünde evlenmediginiz sürece yaş problemine takılmazsınız
Anladım çok teşekkür ederim peki ortalama en fazla ne kadar sürüyor bir bilginizz var mı
Yakında prosesinig time ya bakan var mı hep yükselmiş vatandaş eşlerinden 10.5 ay olanlar kimi yerde 15 nebraskada 8.5 aydan 14.5 ay olmuş sanırım siyaset her yerde siyaset seçim yatırımı kayıtsız kaçakları kayda geçirip green carda dönüştü ilk göç akımının olduğu dönem şu aralar 1 yıl oldu onların eş istekleri var oncelik sırasında diye düşünüyorum.ondan bültende birazda currentten belli tarih aralığına düştü gibime geliyor yok yoksa f2alar zaten çok bşr başvuru olduğunu düşünmüyorum,bizim suçumuz ney acaba herşeyi kaydına usulüne göre yapıp üvey evlat moduna düşmek çok üzüyor beni 

inşaallah önünüzdeki aylarda current olur bizim mağduriyetimizide görürler 

@Şehriban-Tut, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhabalar , babam bundan bir kaç önce greencard aldı ve amerikada
Avukat bizim aile birleşimi işlemlerimizi başlattı göçmenlik oluyor
Ortalama 5 ay oldu başvuru yapalı ama konsolosluktan randevu gelmedi.
Başvuru yapılırken ben 20 yaşındaydım fakat şuan 21 yaşındayım süreç nasıl ilerler aile birleşimi ortalama ne kadar sürede belli oluyor acaba
Bu başlığın ilk sayfasında gerekli tüm bilgiler var yaş faktörü süreyi etkiler diye biliyorum ben f2b daha uzun bekliyor sanırım yani 21 yaş üstü bekarlar ama sizin 20 yaşında başvuru yapmış olmanız yaşınızı donduruyor mu emin değilim.
Ben surecinizi çok anlayamadim aslinda vize türünüz f2b değil , f2a bile olsa bu vize türünün 5 ay gibi bir sürede sonuçlandığını görmedim. Neredeyse 3 yıl sürüyor oda f2a icin f2b ye dönerse çok daha uzun olur
Merhaba,
Green card aldıktan sonra evlendim. ve evli olduğum eşim için greencard basvurusu yaptım. Formları doldurup 2 ay önce USCIS'a ödemeyi eşim için yapmıştım. Sorularım şu şekildedir:
Teşekkür ederim.