Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • cut-off aynı kaldı 30.000 yine bu süreçte ne bekler bizi?

  • ⭐⭐⭐

    Mülakat alan oldu mu? Cutoff açıklandı 30.000de kaldı gene

  • ⭐⭐⭐

    @waterman henüz değil bülten yeni açıklandı. Bu akşam veya önümüzde ki günlerde güzel haberler alacağız umarım 🙏


  • @achillesoag Gecen sene talep etmedikleri halde Mumbai’ye dosya transferi yapilmisti. Ancak, oncesinde 3 kisinin Mumbai’ye gidip dosya tasima talebinde bulunmasi bunda etkili oldu diye dusunuyorum.

    Ilaveten ben Mayis ayinin sonunda dosya tasima icin email gondermeye baslamistim. Sirasiyla, Sarajevo, El Salvador ve Montevideo kabul etmisti.

    Ne kadar cok konsolosluk ile iletisime gecilirse o kadar faydali olur diye dusunuyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @makerdige şimdiye kadar ne bekliyorsa aynısı bekler, oda nedir derseniz “ankaranın fazla fazla mülakat dağıtmasını ümit etmek”


  • @basa-k Turist vizeniz ile amerikaya gidip AOS sürecinizi başlatıyorsunuz. Genelde danışman avukatlarla süreç ilerliyor. Forumda ilgili başlıklar var, Figen hanım var bu konu ile ilgili bi hayli tecrübeli onunla da konuşabilirsiniz. Biraz maliyetli bir seçenek, case numberınız gayet iyi, bir kaç ay daha ankarayı bekleyiniz, şayet mülakat alamazsanız kesinlikle değerlendirmenizi öneririm


  • Herkese merhaba ben Ebru.Avukatim,eşim veteriner.Neyazik ki USA ya gidersek mesleklerimizi yapmak zor nerdeyse imkansiz.Esim 3. de tutturmus 2023DV Lottery'i.Muş diyorum cunku 3 basvurudan da haberim yoktu.Akli sira surpriz yapti bana ve 2 ogluma.Bendeki ilk tepki hayatta gitmem ,kurulu duzenimizi niye bozalim.Allaha sukur herseyimiz var ,kafayi mi yedin ? Şeklinde oldu.Fakat ogullarimda universiteyi USA 'da okuma fikrine kisa surede alistilar.Ben azinlik olarak kalinca ,caresiz cogunluga uydum.Mayis ayinda dosyalari heyecanla hazirlayip gonderdiler.Ben nasil yapacagiz,nasil olacak derdindeyim.Meger esim Newjersey den ahbap edinmis.Baglantilar kurmus.Yazin artik aile dostumuz dedigim 30 yildir USA da yasayan ve ticaret yapan arkadasi ve esiyle bu yaz tanistik.Herseyde cok yardimlari oldu ve olacakda,sagolsunlar.Esim ekim gibi mail gelir Ankaradan , bizde yilbasi cikis yapariz diye hayaller kuradursun.Yapim itibariyle bir yola girdiysem ininden incigine arastirma huyum var.Her gun mail kontrol edip duruyor bizimki,telas icinde yine mail gelmedi diye.Ben bu forumu arastirmalarim siradinda buldum.Cok profesyonel hazirlanmis ve oldukca faydali.Esime dedimki "bey hayallerini yikmak istemem ama forumdan inceledigim kadariyla bu bekledigin mail oyle cabuk gelmiyormuş." Sonra oda merak saldi bu foruma. Yilbasinda USA ya bir girer cikariz ,kesin olarakta yazin gideriz hayalleri uçtu gitti tabiki.Ankara bildigin kaplumbaga hizinda ilerliyor.


  • Bu ileti silindi!

  • Bu arada Yeditepe Genetik Muhendisliginde okuyan oglum ve 18 yasindaki oglum 2023Fall universite sezonu icin basvurmak istiyorlar.Malum uluslararasi ogrenci ucretleriyle ,Green Card sahibi ogrencilerin, devlet universitesi bile olsa , odedikleri ucretler ve aldiklari yardimlar aradinda fark var.Green Card sahibi olanlar vatandas gibi indirim aliyor.Ayrica FAFSA yardimlarina basvurabiliyor.Bu arada arastirmaci kisiligim sagolsun bunlarin hepsini ogrendim.Eee basvurmak istiyoruz ama elde SSN yok.Napalim napalim basvuru ve transfer tarihleri kacacak.Baktim olmuyor international student olarak basvuralim sonra statu degistiririz dedik.Yoksa 1 yillari yanacak.Neyse hummali arastirmalar sonucu birkac universiteye basvurduk.New Jersey de Montclair ve Rutgers Newark kampuslerinden ikisine de kabul aldik.Bu sureclerin hepsini ,hicbir yurtdisi egitim danismanina basvurmadan ben hallettim.Sabahlara kadar universitelerle yazistim.Ogullarimin dersleri cok iyi ama buradaki gibi sadece notlara bakmiyorlar.SAT i ACT si efendim sosyal faaliyetleri ,yok efendim okullardan transcriptler, tavsiye mektuplari bitmedi gitti.Ama hallettim.Soyle bir durum ortaya cikti.Covid sebebiyle Amerikadaki universiteler ACT ve SAT zorunlulugunu kaldirmis.Sadece TOEFL puani istediler.Referans mektuplari dilendik hocalardan.Ama en onemlisi comonapp ve cunyapp portallarina yuklenecek kompozisyonlardi.Cocuklardan kim olduklarini anlatmalarini istiyorlardi.%40 kabulde etkili bu kompozisyonlar.Neyse onlarida yazdilar.2 universire kabul etti.Hedeflerindeki universitelerden kabul gelirse deymeyin keyfimize .Not: 1-Bu çılgın sureci A2 seviye muthis Ingilizcem ile igneyle kuyu kazar gibi yaptim.Google translate ve Grammarly siz cok yaşayin. 2- Universitelere kabul aldik ama hala mülakat maili alamadik.Bu arada kayitlar , toefl ve ceviriler icin servet odedik.Umarim Ankara bize KABUL verir de yaptiklarimiz ve harcadiklarimiz boşa gitmez.


  • case no'su 8000 9000 lerde olanlar bile telaşta ne hale geldik ya


  • @basa-k Merhaba ; Oncelikle Tebrikler . Case Numaraniz dusuk insallah TR den mulakat alirsiniz . Size Onerim Mayis ortasina kadar bekleyip durumu degerlendirip ona gore Amerikaya en gec Haziran 1 olacak seklinde gelmeniz . Buradaki islemler yaklasik 4 ay suruyor bu sebeple cok gece kalmayin ..


  • @debbieLA77 Gerçekten çok iyi anlatmışsınız durumu 🙂

  • ⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • Merhaba. Genelde mülakatlar cuma akşamı dağıtılıyor dimi?

  • ⭐⭐

    @aslanamca Hayır, şimdiye kadar 1 kere pazartesi, 3 kere salı, 2 kere çarşamba, 2 kere cuma günü verildi.

  • ⭐⭐

    @ekorkut merhaba hayırlı olsun umudunuzu kaybetmeyin ancak vizeleriniz varsa turistik vizeden bahsediyorum tanıdıkta var bence başka elçiliklerden randevular ve dosya taşıma işlemleri için geç kalmayın şimdiden aklınızda bir b planı olsun 30 eylüle kadar vakit var hakkınızda hayırlısı olsun:)

  • ⭐⭐⭐

    @ekorkut 7.200 cok yüksek bi case numarası degil muhtemelen yeni dağıtılıcak mülakata sizde mail alırsınız ancak sizin netleştirmeniz gereken şey gerçekten ABD’de yasamak istiyor musunuz istemiyor musunuz?


  • @ekorkut ben olsam çocuklara 1 sene gap year verirdim. Batıda genel bir alışkanlıktır. Çocuklar ya gezer, çalışır, kafalarına göre. ABD'de uni. okumak ciddi bir mali külfet ve getirisi beklenildiği gibi olamayabiliyor. Hoş bence 2-3 bölüm hariç üniversite okumak tamamen zaman kaybı bu zamanda ama neyse.

    Ayrica trde avukat olan birisi abdde olamaz diye bir kaide yok. Eşiniz veterinermiş, onun için vardir bir denklik programı eminim.


  • @debbieLA77 10 yillik vizemiz var.Eşim alalim diye israr ettiginde anlam verememistim.Meger bugünlere caktirmadan hazirlik yapiyormuş.


  • Merhabalar. Dosyamızın ne durumda olduğunu ve hangi tip mail olduğunu öğrenmek için nereye ve nasıl mail atmamız gerek bilgisi olan var mı acaba?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum