Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Sizin TRden getirdiginiz transkriptleri kabul etmiyorlar, okula (Turkiyedekine) ulasip oradan bu degerlendirme firmasina mail atmalarini istiyorsunuz. Bu arada bu degerlendirme firmasina da para odeniyor. Degerlendirme sonucu direk universteye gidiyor, isterseniz ucret karsiliginda size de bir kopya geliyor. CalState bununla yetinmeyip bir de orjinal Turkiyedeki transkripti istedi, e-posta attı mudur bey lakin bunu official kabul edemeyiz, posta ile gonderin dedler. Bunun uzerine biz de universiteye admission ofise telefon acip TRdeki lisenin boyle bir uygulaması olmadigini, mudurun e-posta attigini, Amerikadaki liseden gelen transkriptte de Turkiye kisminin oldugunu ayrica degerlendirme firmasindan da ellerine ulastigini belirttik. Biraz ugrastan sonra tamam dediler ve Turkiyeden ayrica posta yolu ile gonderilmesine gerek olmadigini belirttiler. Her universite bunu yapmayabilir ama yasadiklarimi anlatmak istedim.


  • @cnpist Merhabalar hpv aşısı demişsiniz. Böyle bir sağlık sorunu mu vardı? Veya bu gibi hastalıklar muayene de sorun olmuyor mu?


  • @Tarkovsky HPV aşısı, cinsel yolla bulaşan, kadınlarda rahim ağzı kanserine sebep veren HPV virüsü için geliştirilmiş, kadınlara ve gelişmiş ülkelerde erkeklere de uygulanan bir aşı. Özellikle cinsel hayat başlamadan önce uygulanması öneriliyor ki henüz virüsle karşılaşmadan erken dönem koruyuculuk için. TR de aşı protokolünde yer almıyor, ancak US de aşı protokolünde yer alıyor ve ücretsiz olarak yapılıyor. TR de kişisel isteyenler yaptırabiliyor aşıyı, sanırım en son 3 doz yapılıyordu ve her bir dozu 1.000 TL civarında. Ben kızıma gelmeden TR de yaptırıp, aşı karnesine işletmiştim, ama yaptırmasam burda direkt yapacaklarmış zaten ücretsiz.


  • Anladım, çok teşekkür ediyorum. Fakat bu hastalığa sahip birisi bu aşı'yı yaptırabiliyor mu veya bu hastalık tespit edildiğinde abd'ye girişe izin veriliyor mu? Aslında bunu merak etmiştim.

  • ⭐⭐⭐

    @Tarkovsky Aşı yapılabilir ama öncelikle hangi HPV virüsü olduğunun tespit edilmesi gerekir. Bunun için de Üroloji veya Kadın Hastalıkları Uzmanına gidilmesi gerekir. Yurtdışına çıkışa engel olduğunu duymadım. Bilenler varsa cevap verecektir.


  • @Tarkovsky bu tespit edilecek veya göçmenlik vize görüşmesi öncesi yapılan muayene sağlık kontrollerinde çıkacak veya var mı yok mu diye araştırılan bir hastalık değil. Dolayısıyla göçmenlik için olumsuz bir durum oluşturacak bir konu değil.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   C cnpist 
  • ⭐⭐⭐

    Yeni gelecek Lise çağında çocuğu olanlar için kayıt aşamalarını anlatmaya çalışacağım.

    İlk önce Türkiye’de hazırlamanız gereken bazı belgeler var bunlar sırayla;

    • Formul A Belgesi ( Kaymakamlıktan alabilirsiniz)
    • Unganlar aşı belgesinin kopyası ( Posta ile gelen sarı zarfların üstünde var, kopyasını kesin alın)
    • Ortaokul ve Lise den alınan transkript evrakları, bunlar imzalı kaşeli olmalı, ingilizce çevirisini de yaptırın.

    Biz Houston/Cypress bölgesindeyiz, kayıt için okula gittik ve kayıtların online olduğu bilgisini aldık, fakat gitmişken görevli bizden kızımın Türkiye'deki okul bilgilerini, doğum tarihi vs. bir kaç bilgi daha alarak bir form doldurdu, ek olarak buradaki kira sözleşmesinin bir kopyasını aldı.

    Daha sonra online kayıt işlemlerini bitirdik ve bir aşısının eksik olduğu bilgisini mail attılar, eksik olan aşıyı local bir klinikte yaptırıp tamamladık. Eksik aşı belgesi, internet faturasını da alarak okula gittik ve kayıt işlemini tamamladık. Sonrasında dil seviyesi için sınav tarihi ve saatinin bilgisini gönderdiler.

    Şu anda kızım oryantasyon için başka bir okula gidiyor, oryantasyon bittikten sonra kendi okuluna devam edecek, okuldan bahsettiğim evraklar dışında başka bir evrak istenmedi.

    Burada okullar çok kaliteli, okul puanı yüksek okulları tercih etmeniz çok iyi olur.

    Okula ulaşım servis ile oluyor, klasik sarı otobüsler, sabah kahvaltısı ve öğle yemeği var. Çok uygun fiyatlarda.

    Ek olarak ücretsiz laptop, laptop çantası, dokunmatik kalem, ve taşınabilir sınırsız internet veriliyor.

    Okula gidecek öğrencilere başarılar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @Erkan-Gürsoy bizde halen ücretsiz tabletler yıllardır dağıtılmıyor kızınıza başarılar diliyorum üniversite eğitimini de ABD’de alırsa önü açık olur ☺


  • @Erkan-Gürsoy Merhaba, öncelikle hayırlı olsun. Kızınıza eğitim hayatında başarılar dilerim. Formul A belgesi nedir acaba? Mutlaka isteniyor mu?

  • ⭐⭐⭐

    @waterman Teşekkür ederim, TR'de eğitim sistemi malum kanayan bir yara maalesef, umarım düzelir bir gün diyelim.

  • ⭐⭐⭐

    @dpdemir Teşekkür ederim. Formul A belgesi uluslarsası doğum belgesi olarak geçiyor, 10 dilde çevrilmiş bir kağıt veriyorlar kaymakalıktan. Bu her yerde geçerli, alıp çoğaltıp kullanabilirsiniz.


  • @Erkan-Gürsoy basarilar dilerim Erkan Bey. Eger devlet destegi alip indirimli yemek de alirsaniz okuldan, dusuk gelir sebebi ile bunlar daha sonra size unib=versite basvurusunda arti olarak gelecek. Bilginiz olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @cnpist Teşekkür ederim. İndirimli yemek olayı iyi mi kötü mü anlayamadım tam olarak 🙂

    Artı olarak dönecek dediğiniz kısım nedir.


  • @Erkan-Gürsoy indirimli olmasi universite basvuru kisminda iyi olacak manasinda. Eger dusuk gelir nedeni ile yardim aliyor isenoz bunlar size universite basvurusu esnasinda geliriniz dusuk oldugu icin basvuru ucreti odememe konusunda size arti olarak gelecek 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @cnpist Şimdi anladım, teşekkür ederim.


  • @cnpist @Erkan-Gürsoy Merhaba, verdiginiz degerli bilgiler icin tesekkurler. Benim oglum da 9.sinifi bitirdi bu yil. Onumuzdeki ay New York eyaletine yerlesiyoruz. 10.sinifa baslayacak orada kismetse. “Okuldan transkript alin” demissiniz. Bu transkript yani karnesindeki dersler ve notlar oluyor sanirim. Karne bunun yerine geciyor mu? Ayrica siz, okulunuzdan aldiginiz transkripti Ingilizce olarak mi aldiniz? Yoksa Turkce alip ceviri mi yaptirdiniz?


  • @dpdemir, içinde söyledi: Amerika'daki bir liseye geçiş yapmak

    @cnpist @Erkan-Gürsoy Merhaba, verdiginiz degerli bilgiler icin tesekkurler. Benim oglum da 9.sinifi bitirdi bu yil. Onumuzdeki ay New York eyaletine yerlesiyoruz. 10.sinifa baslayacak orada kismetse. “Okuldan transkript alin” demissiniz. Bu transkript yani karnesindeki dersler ve notlar oluyor sanirim. Karne bunun yerine geciyor mu? Ayrica siz, okulunuzdan aldiginiz transkripti Ingilizce olarak mi aldiniz? Yoksa Turkce alip ceviri mi yaptirdiniz?

    Karne ve transkript ayni degil. Su anki okuluna oglunuzun ABd de liseye gececegini ve ingilizce transkript almaniz gerektigini soyleyin yardimci olurlar. Transkriptten 3-4 adet alin okuldan, kapali zarfta olsun. ABDdedki lise kapali zarfta ister buyuk ihtimal. Bir tane de kendinizde bulunacak sekilde okuldan isteyin, elinizde olsun. Ingilizce okul verebilir kanimca. Biz okulumuzdan Ingilizce ve 5 adet kapali zarfta,1 adet acik kendi elimizde bulunsun diye aldik. Konsloslukta vurulan asilar ve varsa eski asi kartlarinizi da getirin, lazim olacaktir.


  • Tamamdir cok tesekkur ederim aciklayici anlatiminiz icin. Unganlar’da yapilan asilari mail olarak atmislardi. Onun ciktisini da alalim. Sagolun.


  • @dpdemir Universite basvurusunda hem TR hem ABD okulundan olan transkriptler kullanacaksiniz. bu baslikta daha once konuyla ilgili yazdiklarim mevcut, zaman var daha ama daha once yazdiklarimi da bir yere not edin lutfen.


  • @cnpist Tesekkur ederim faydali bilgiler icin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum