Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'daki bir liseye geçiş yapmak

K-12 ve Lise Eğitimi
75 24 5.3k 33

• @Tarkovsky HPV aşısı, cinsel yolla bulaşan, kadınlarda rahim ağzı kanserine sebep veren HPV virüsü için geliştirilmiş, kadınlara ve gelişmiş ülkelerde erkeklere de uygulanan bir aşı. Özellikle cinsel hayat başlamadan önce uygulanması öneriliyor ki henüz virüsle karşılaşmadan erken dönem koruyuculuk için. TR de aşı protokolünde yer almıyor, ancak US de aşı protokolünde yer alıyor ve ücretsiz olarak yapılıyor. TR de kişisel isteyenler yaptırabiliyor aşıyı, sanırım en son 3 doz yapılıyordu ve her bir dozu 1.000 TL civarında. Ben kızıma gelmeden TR de yaptırıp, aşı karnesine işletmiştim, ama yaptırmasam burda direkt yapacaklarmış zaten ücretsiz.

• Anladım, çok teşekkür ediyorum. Fakat bu hastalığa sahip birisi bu aşı'yı yaptırabiliyor mu veya bu hastalık tespit edildiğinde abd'ye girişe izin veriliyor mu? Aslında bunu merak etmiştim.

• ⭐⭐⭐

@Tarkovsky Aşı yapılabilir ama öncelikle hangi HPV virüsü olduğunun tespit edilmesi gerekir. Bunun için de Üroloji veya Kadın Hastalıkları Uzmanına gidilmesi gerekir. Yurtdışına çıkışa engel olduğunu duymadım. Bilenler varsa cevap verecektir.

• @Tarkovsky bu tespit edilecek veya göçmenlik vize görüşmesi öncesi yapılan muayene sağlık kontrollerinde çıkacak veya var mı yok mu diye araştırılan bir hastalık değil. Dolayısıyla göçmenlik için olumsuz bir durum oluşturacak bir konu değil.

• C cnpist bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐⭐

Yeni gelecek Lise çağında çocuğu olanlar için kayıt aşamalarını anlatmaya çalışacağım.

İlk önce Türkiye’de hazırlamanız gereken bazı belgeler var bunlar sırayla;

• Formul A Belgesi ( Kaymakamlıktan alabilirsiniz)
    • Unganlar aşı belgesinin kopyası ( Posta ile gelen sarı zarfların üstünde var, kopyasını kesin alın)
    • Ortaokul ve Lise den alınan transkript evrakları, bunlar imzalı kaşeli olmalı, ingilizce çevirisini de yaptırın.

Biz Houston/Cypress bölgesindeyiz, kayıt için okula gittik ve kayıtların online olduğu bilgisini aldık, fakat gitmişken görevli bizden kızımın Türkiye'deki okul bilgilerini, doğum tarihi vs. bir kaç bilgi daha alarak bir form doldurdu, ek olarak buradaki kira sözleşmesinin bir kopyasını aldı.

Daha sonra online kayıt işlemlerini bitirdik ve bir aşısının eksik olduğu bilgisini mail attılar, eksik olan aşıyı local bir klinikte yaptırıp tamamladık. Eksik aşı belgesi, internet faturasını da alarak okula gittik ve kayıt işlemini tamamladık. Sonrasında dil seviyesi için sınav tarihi ve saatinin bilgisini gönderdiler.

Şu anda kızım oryantasyon için başka bir okula gidiyor, oryantasyon bittikten sonra kendi okuluna devam edecek, okuldan bahsettiğim evraklar dışında başka bir evrak istenmedi.

Burada okullar çok kaliteli, okul puanı yüksek okulları tercih etmeniz çok iyi olur.

Okula ulaşım servis ile oluyor, klasik sarı otobüsler, sabah kahvaltısı ve öğle yemeği var. Çok uygun fiyatlarda.

Ek olarak ücretsiz laptop, laptop çantası, dokunmatik kalem, ve taşınabilir sınırsız internet veriliyor.

Okula gidecek öğrencilere başarılar dilerim.

• @Erkan-Gürsoy bizde halen ücretsiz tabletler yıllardır dağıtılmıyor kızınıza başarılar diliyorum üniversite eğitimini de ABD’de alırsa önü açık olur ☺️

• @Erkan-Gürsoy Merhaba, öncelikle hayırlı olsun. Kızınıza eğitim hayatında başarılar dilerim. Formul A belgesi nedir acaba? Mutlaka isteniyor mu?

• @waterman Teşekkür ederim, TR'de eğitim sistemi malum kanayan bir yara maalesef, umarım düzelir bir gün diyelim.

• @dpdemir Teşekkür ederim. Formul A belgesi uluslarsası doğum belgesi olarak geçiyor, 10 dilde çevrilmiş bir kağıt veriyorlar kaymakalıktan. Bu her yerde geçerli, alıp çoğaltıp kullanabilirsiniz.

• @Erkan-Gürsoy basarilar dilerim Erkan Bey. Eger devlet destegi alip indirimli yemek de alirsaniz okuldan, dusuk gelir sebebi ile bunlar daha sonra size unib=versite basvurusunda arti olarak gelecek. Bilginiz olsun.

• ⭐⭐⭐

@cnpist Teşekkür ederim. İndirimli yemek olayı iyi mi kötü mü anlayamadım tam olarak :)

Artı olarak dönecek dediğiniz kısım nedir.

• @Erkan-Gürsoy indirimli olmasi universite basvuru kisminda iyi olacak manasinda. Eger dusuk gelir nedeni ile yardim aliyor isenoz bunlar size universite basvurusu esnasinda geliriniz dusuk oldugu icin basvuru ucreti odememe konusunda size arti olarak gelecek :)

• ⭐⭐⭐

@cnpist Şimdi anladım, teşekkür ederim.

• @cnpist @Erkan-Gürsoy Merhaba, verdiginiz degerli bilgiler icin tesekkurler. Benim oglum da 9.sinifi bitirdi bu yil. Onumuzdeki ay New York eyaletine yerlesiyoruz. 10.sinifa baslayacak orada kismetse. “Okuldan transkript alin” demissiniz. Bu transkript yani karnesindeki dersler ve notlar oluyor sanirim. Karne bunun yerine geciyor mu? Ayrica siz, okulunuzdan aldiginiz transkripti Ingilizce olarak mi aldiniz? Yoksa Turkce alip ceviri mi yaptirdiniz?

• @dpdemir, içinde söyledi: Amerika'daki bir liseye geçiş yapmak

@cnpist @Erkan-Gürsoy Merhaba, verdiginiz degerli bilgiler icin tesekkurler. Benim oglum da 9.sinifi bitirdi bu yil. Onumuzdeki ay New York eyaletine yerlesiyoruz. 10.sinifa baslayacak orada kismetse. “Okuldan transkript alin” demissiniz. Bu transkript yani karnesindeki dersler ve notlar oluyor sanirim. Karne bunun yerine geciyor mu? Ayrica siz, okulunuzdan aldiginiz transkripti Ingilizce olarak mi aldiniz? Yoksa Turkce alip ceviri mi yaptirdiniz?

Karne ve transkript ayni degil. Su anki okuluna oglunuzun ABd de liseye gececegini ve ingilizce transkript almaniz gerektigini soyleyin yardimci olurlar. Transkriptten 3-4 adet alin okuldan, kapali zarfta olsun. ABDdedki lise kapali zarfta ister buyuk ihtimal. Bir tane de kendinizde bulunacak sekilde okuldan isteyin, elinizde olsun. Ingilizce okul verebilir kanimca. Biz okulumuzdan Ingilizce ve 5 adet kapali zarfta,1 adet acik kendi elimizde bulunsun diye aldik. Konsloslukta vurulan asilar ve varsa eski asi kartlarinizi da getirin, lazim olacaktir.

• Tamamdir cok tesekkur ederim aciklayici anlatiminiz icin. Unganlar’da yapilan asilari mail olarak atmislardi. Onun ciktisini da alalim. Sagolun.

• @dpdemir Universite basvurusunda hem TR hem ABD okulundan olan transkriptler kullanacaksiniz. bu baslikta daha once konuyla ilgili yazdiklarim mevcut, zaman var daha ama daha once yazdiklarimi da bir yere not edin lutfen.

• @cnpist Tesekkur ederim faydali bilgiler icin.

• Arkadaşlar merhaba,

Okul kayıdında adres için airbnb sözleşmesi kabul ediliyor mu? Bu konuda bilgisi olan var mı?

• ⭐⭐⭐

Herkese Merhaba,

Baslik baya bos kalmis, guncel bilgi vermek acisindan yaziyorum.

Baska bir eyalette tasiniyorsaniz eger okul transfer sureci su sekilde isliyor.

Tasinacaginiz eyalette evinizin olacagi bolgeye bagli okul ile iletisime geciyorsunuz, okul puani, okulun imkanlarini arastirip karar vermeniz iyi olur. Okul ile mail yolu iletsime gecmeniz ileride bana boyle demistiniz firsatini size sunar bu onemli bir durum.

Okula biz su tarihte tasiniyoruz, cocugumun durumu su sekildedir diye kisa bir ozet gecmenizde fayda var, okul sizden istenen evraklari ve mevcut okulundan almaniz gereken belgeleri size soyluyor. Kayit icin bir link gonderiyor. Her sey online kayit uzeriden ilerliyor.

Cocugunuzun ayrilicagi okuldan trasnfer yazisi ve mevcut notlarinin oldugu imzali kaseli belgeleri aliyorsunuz ve hangi tarihten itibaren okula devam etmeyecigini soyluyorsunuz ve eski okul ile isiniz bitiyor.

Yeni okul sistemine sizden istenen evraklari yukluyorsunuz. eksik varsa size bildiriyorlar ve eski okul bilgilerini de iletisime gecip teyit etmek icin sizden talep ediyorlar.

Online kayit kismini ve evrak islerini bitirdikten sonra yeni okuldan onay maili geliyor ve butun islemler bitmis oluyor. Size yeni okulda olmaniz gereken gun icin randevu veriliyor ve gittiginiz gun okul gezisi, imkanlar, servis gibi islemleri anlatiyorlar.

Her sey cok basit ve programli ilerliyor, puf nokta dogru iletisim kurmak, yeni tasindiginiz eyalet ek asi veya saglik kontrolu talep edebilir, bizden istendi. Okulun size tavsiye edecegi bir klinige gidip istenen islemleri yaptirabilirsiniz. Asi olayina cok dikkat ediyorlar, su cicegi gibi.

Herkesin cocuklarina basarilar dilerim. Bol sans. Sevgiler.

Hayatta en hakiki mursit ilimdir...

• Erkan GürsoyE Erkan Gürsoy bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

• Milli Egitim Bakanligi Amerika Turkce Okulu (Uzaktan Egitim)

K-12 ve Lise Eğitimi
    2
    2 Oy
    2 İleti
    213 Bakış
    TMGT
  • Amerika'da liselerdeki sosyal ortam

K-12 ve Lise Eğitimi
    12
    0 Oy
    12 İleti
    481 Bakış
    M
    @dpdemir cevabin için saol abi, benim okulum düşük puanlı malesef, okul güzel gibi şuan, amerikalidan fazla latino var ama olsun :D. Umarım her şey daha iyi olur
  • Amerika'da orta seviye ingilizce ile lise okumak

Taşındı K-12 ve Lise Eğitimi
    9
    0 Oy
    9 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @xpowerglide Amerika'da orta seviye ingilizce ile lise okumak içinde söyledi: @crazycells biz şu an başvuru yapmış değiliz yukarda bahsettiğim gibi danışmanlık bürosu bize B vizesiyle oturum izni alarak okuyacağımızı söyledi bunun doğruluğunu araştırıyorum. Amerika'da "oturum izni" diye bir kavram yok, bu Avrupa ulkelerinde var olan bir kavram. O nedenle danismanin ne demek istedigini bilmiyorum, maalesef B vizesi size okuma sansi vermiyor, ayrintili bilgiyi linkledigim konuda bulabilirsiniz.
  • Çocuklarımızı Amerika'da bir yıl okutmak için izleyeceğimiz yol...

Taşındı K-12 ve Lise Eğitimi okul egitim
    12
    0 Oy
    12 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    Eger ABD'de siz vize sahibi olarak bulunuyorsaniz ve cocugunuz da sizinle beraber ABD'ye gelmisse, bu durumda cocugunuzun ABD'deki ucretsiz bir devlet okuluna (ilkokul, ortaokul veya lise) gitmesi mumkundur. Asagidaki tablo hangi vize sahibinin cocuklarinin ABD'de okuyabilecegini gostermektedir: Vize türü ve açıklaması Vize sahibinin çocuğu için K-12 Eğitimi (ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi) Vize sahibinin evlenmemiş çocukları için lise sonrası eğitim (yüksekokul ve üniversite) (A) Diplomat vizesi ✅ ✅ (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ ❌ (1) ❌ (C) ABD’den Transit Geçiş Vizesi - - (D) Mürettebat Vizesi - - (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri ✅ ✅ (F) Akademik Öğrenci Vizesi ✅ ✅ (2) (G) Uluslararası Organizasyon Temsilci Vizesi ✅ ✅ (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B) ✅ ✅ ( I ) Basın Mensubu ve Gazeteciler Vizesi - - ( J ) Değişim Programı Vizeleri ✅ ✅ (K) Nişanlılık Vizesi ✅ ✅ (L) Şirket İçi Transfer Vizesi ✅ ✅ (M) Mesleki Öğrenci Vizesi ✅ ✅ (3) (O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi ✅ ✅ (P) Uluslararası Üne Sahip Sporcular, Sanatçılar ve Gösteri Grupları Vizesi ✅ ✅ (Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi ✅ ✅ (R) Din Görevlisi Vizesi ✅ ✅ NATO Vizesi ✅ ✅ (S) Tanık Vizesi ✅ ✅ (4) (T) İnsan Kaçakçılığı Mağduru Vizesi ✅ ✅ (TN) NAFTA Vizesi ✅ ✅ (U) Suç Faaliyeti Mağduru Vizesi ✅ ✅ (V) Vizeleri (artık alınamıyor) ✅ ✅ Aciklamalar: *(1): B2 vizesiyle giris yapmis cocugunuz, bazi durumlarda (eger turistik amac disinda bir gorev icin ABD'ye B1/B2 vizesiyle giris yapmissaniz) okullara kayit yaptirabilir. Ama cocugunuzun vizesi okula devam etmesi icin uzatilamaz, anne veya babanin ABD'deki gorevi bittigi zaman cocuk da onlarla beraber ABD disina cikmalidir. *(2): F2 vizesine sahip cocugunuz tam zamanli olmadikca bir universiteye veya yuksekokula gidebilir. Fakat tam zamanli ogrenci olabilmek icin F1/M1 veya J1 statusune gecis yapmalidir. *(3): M2 vizesine sahip cocugunuz tam zamanli olmadikca bir universiteye veya yuksekokula gidebilir. Fakat tam zamanli ogrenci olabilmek icin M1 veya J1 statusune gecis yapmalidir. *(4): Hem evli, hem bekar cocuklar universiteye katilabilir. Ayrica bir yas kisitlamasi da yoktur. Bu konuda ayrintili bilgi icin su konuyu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/669/amerikan-vizeleri-ile-ilkokul-ortaokul-ve-lise-egitimi-almak-gocmen-olmayan-vizeler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k