Amerika'daki bir liseye geçiş yapmak
-
Yeni gelecek Lise çağında çocuğu olanlar için kayıt aşamalarını anlatmaya çalışacağım.
İlk önce Türkiye’de hazırlamanız gereken bazı belgeler var bunlar sırayla;
- Formul A Belgesi ( Kaymakamlıktan alabilirsiniz)
- Unganlar aşı belgesinin kopyası ( Posta ile gelen sarı zarfların üstünde var, kopyasını kesin alın)
- Ortaokul ve Lise den alınan transkript evrakları, bunlar imzalı kaşeli olmalı, ingilizce çevirisini de yaptırın.
Biz Houston/Cypress bölgesindeyiz, kayıt için okula gittik ve kayıtların online olduğu bilgisini aldık, fakat gitmişken görevli bizden kızımın Türkiye'deki okul bilgilerini, doğum tarihi vs. bir kaç bilgi daha alarak bir form doldurdu, ek olarak buradaki kira sözleşmesinin bir kopyasını aldı.
Daha sonra online kayıt işlemlerini bitirdik ve bir aşısının eksik olduğu bilgisini mail attılar, eksik olan aşıyı local bir klinikte yaptırıp tamamladık. Eksik aşı belgesi, internet faturasını da alarak okula gittik ve kayıt işlemini tamamladık. Sonrasında dil seviyesi için sınav tarihi ve saatinin bilgisini gönderdiler.
Şu anda kızım oryantasyon için başka bir okula gidiyor, oryantasyon bittikten sonra kendi okuluna devam edecek, okuldan bahsettiğim evraklar dışında başka bir evrak istenmedi.
Burada okullar çok kaliteli, okul puanı yüksek okulları tercih etmeniz çok iyi olur.
Okula ulaşım servis ile oluyor, klasik sarı otobüsler, sabah kahvaltısı ve öğle yemeği var. Çok uygun fiyatlarda.
Ek olarak ücretsiz laptop, laptop çantası, dokunmatik kalem, ve taşınabilir sınırsız internet veriliyor.
Okula gidecek öğrencilere başarılar dilerim.
-
@Erkan-Gürsoy bizde halen ücretsiz tabletler yıllardır dağıtılmıyor kızınıza başarılar diliyorum üniversite eğitimini de ABD’de alırsa önü açık olur ☺️
-
@Erkan-Gürsoy Merhaba, öncelikle hayırlı olsun. Kızınıza eğitim hayatında başarılar dilerim. Formul A belgesi nedir acaba? Mutlaka isteniyor mu?
-
@waterman Teşekkür ederim, TR'de eğitim sistemi malum kanayan bir yara maalesef, umarım düzelir bir gün diyelim.
-
@dpdemir Teşekkür ederim. Formul A belgesi uluslarsası doğum belgesi olarak geçiyor, 10 dilde çevrilmiş bir kağıt veriyorlar kaymakalıktan. Bu her yerde geçerli, alıp çoğaltıp kullanabilirsiniz.
-
@Erkan-Gürsoy basarilar dilerim Erkan Bey. Eger devlet destegi alip indirimli yemek de alirsaniz okuldan, dusuk gelir sebebi ile bunlar daha sonra size unib=versite basvurusunda arti olarak gelecek. Bilginiz olsun.
-
@cnpist Teşekkür ederim. İndirimli yemek olayı iyi mi kötü mü anlayamadım tam olarak :)
Artı olarak dönecek dediğiniz kısım nedir.
-
@Erkan-Gürsoy indirimli olmasi universite basvuru kisminda iyi olacak manasinda. Eger dusuk gelir nedeni ile yardim aliyor isenoz bunlar size universite basvurusu esnasinda geliriniz dusuk oldugu icin basvuru ucreti odememe konusunda size arti olarak gelecek :)
-
@cnpist Şimdi anladım, teşekkür ederim.
-
@cnpist @Erkan-Gürsoy Merhaba, verdiginiz degerli bilgiler icin tesekkurler. Benim oglum da 9.sinifi bitirdi bu yil. Onumuzdeki ay New York eyaletine yerlesiyoruz. 10.sinifa baslayacak orada kismetse. “Okuldan transkript alin” demissiniz. Bu transkript yani karnesindeki dersler ve notlar oluyor sanirim. Karne bunun yerine geciyor mu? Ayrica siz, okulunuzdan aldiginiz transkripti Ingilizce olarak mi aldiniz? Yoksa Turkce alip ceviri mi yaptirdiniz?
-
@dpdemir, içinde söyledi: Amerika'daki bir liseye geçiş yapmak
@cnpist @Erkan-Gürsoy Merhaba, verdiginiz degerli bilgiler icin tesekkurler. Benim oglum da 9.sinifi bitirdi bu yil. Onumuzdeki ay New York eyaletine yerlesiyoruz. 10.sinifa baslayacak orada kismetse. “Okuldan transkript alin” demissiniz. Bu transkript yani karnesindeki dersler ve notlar oluyor sanirim. Karne bunun yerine geciyor mu? Ayrica siz, okulunuzdan aldiginiz transkripti Ingilizce olarak mi aldiniz? Yoksa Turkce alip ceviri mi yaptirdiniz?
Karne ve transkript ayni degil. Su anki okuluna oglunuzun ABd de liseye gececegini ve ingilizce transkript almaniz gerektigini soyleyin yardimci olurlar. Transkriptten 3-4 adet alin okuldan, kapali zarfta olsun. ABDdedki lise kapali zarfta ister buyuk ihtimal. Bir tane de kendinizde bulunacak sekilde okuldan isteyin, elinizde olsun. Ingilizce okul verebilir kanimca. Biz okulumuzdan Ingilizce ve 5 adet kapali zarfta,1 adet acik kendi elimizde bulunsun diye aldik. Konsloslukta vurulan asilar ve varsa eski asi kartlarinizi da getirin, lazim olacaktir.
-
Tamamdir cok tesekkur ederim aciklayici anlatiminiz icin. Unganlar’da yapilan asilari mail olarak atmislardi. Onun ciktisini da alalim. Sagolun.
-
@dpdemir Universite basvurusunda hem TR hem ABD okulundan olan transkriptler kullanacaksiniz. bu baslikta daha once konuyla ilgili yazdiklarim mevcut, zaman var daha ama daha once yazdiklarimi da bir yere not edin lutfen.
-
@cnpist Tesekkur ederim faydali bilgiler icin.
-
Arkadaşlar merhaba,
Okul kayıdında adres için airbnb sözleşmesi kabul ediliyor mu? Bu konuda bilgisi olan var mı?
-
Herkese Merhaba,
Baslik baya bos kalmis, guncel bilgi vermek acisindan yaziyorum.
Baska bir eyalette tasiniyorsaniz eger okul transfer sureci su sekilde isliyor.
Tasinacaginiz eyalette evinizin olacagi bolgeye bagli okul ile iletisime geciyorsunuz, okul puani, okulun imkanlarini arastirip karar vermeniz iyi olur. Okul ile mail yolu iletsime gecmeniz ileride bana boyle demistiniz firsatini size sunar bu onemli bir durum.
Okula biz su tarihte tasiniyoruz, cocugumun durumu su sekildedir diye kisa bir ozet gecmenizde fayda var, okul sizden istenen evraklari ve mevcut okulundan almaniz gereken belgeleri size soyluyor. Kayit icin bir link gonderiyor. Her sey online kayit uzeriden ilerliyor.
Cocugunuzun ayrilicagi okuldan trasnfer yazisi ve mevcut notlarinin oldugu imzali kaseli belgeleri aliyorsunuz ve hangi tarihten itibaren okula devam etmeyecigini soyluyorsunuz ve eski okul ile isiniz bitiyor.
Yeni okul sistemine sizden istenen evraklari yukluyorsunuz. eksik varsa size bildiriyorlar ve eski okul bilgilerini de iletisime gecip teyit etmek icin sizden talep ediyorlar.
Online kayit kismini ve evrak islerini bitirdikten sonra yeni okuldan onay maili geliyor ve butun islemler bitmis oluyor. Size yeni okulda olmaniz gereken gun icin randevu veriliyor ve gittiginiz gun okul gezisi, imkanlar, servis gibi islemleri anlatiyorlar.
Her sey cok basit ve programli ilerliyor, puf nokta dogru iletisim kurmak, yeni tasindiginiz eyalet ek asi veya saglik kontrolu talep edebilir, bizden istendi. Okulun size tavsiye edecegi bir klinige gidip istenen islemleri yaptirabilirsiniz. Asi olayina cok dikkat ediyorlar, su cicegi gibi.
Herkesin cocuklarina basarilar dilerim. Bol sans. Sevgiler.
Hayatta en hakiki mursit ilimdir...
-
E Erkan Gürsoy bu başlıktan bahsetti
-
@Erkan-Gürsoy merhaba bir sorum vardı,ben lise 3 öğrencisiyim amerikaya geleli bir hafta oldu ve kayıt işlemlerim yapılcak anladığım kadarıyla lise 3ü bitirmediğim için tekrar okuyacağım okuduklarıma göre.bunun hakkında da bilginiz var ise bana yardım eder misiniz?birde benim türkiyede lise 2 ve 3 notlarım çok kötü bu notlar mı ele alıncak yoksa ordaki sınavlara girip lise1 2 3 notlarım değişcek mi benim üniversite ve bölüm hedefim yüksek yani bu notlarla istediğim üniversiteye gidemem.lütfen beni aydınlatır mısınız?
-
Bence lise 3 te iyi yaparsaniz cok onemli olur, bir de SAT de iyi yapmak.
Bu arada bazi universiteler 10,11, 12. sinif notlarini istiyorlardi, kimi de 9. dan baslayarak tumunu. Ama bu notlari ABD lise notlarindan ayri tutuyorlar diye biliyorum.
-
@isil-sever, içinde söyledi: Amerika'daki bir liseye geçiş yapmak
@Erkan-Gürsoy merhaba bir sorum vardı,ben lise 3 öğrencisiyim amerikaya geleli bir hafta oldu ve kayıt işlemlerim yapılcak anladığım kadarıyla lise 3ü bitirmediğim için tekrar okuyacağım okuduklarıma göre.bunun hakkında da bilginiz var ise bana yardım eder misiniz?birde benim türkiyede lise 2 ve 3 notlarım çok kötü bu notlar mı ele alıncak yoksa ordaki sınavlara girip lise1 2 3 notlarım değişcek mi benim üniversite ve bölüm hedefim yüksek yani bu notlarla istediğim üniversiteye gidemem.lütfen beni aydınlatır mısınız?
Merhaba Öncelikle SSN numaranı eline ulaştı mı?eger ulaştıysa oturdugun yerdeki liseye kayıt için basvuru yaptın mı?yapılacak demişsin gerçi..eger yaptıysan veyahut yapacaksan okul seni zaten yönlendirecek bu arada 3 ün yarısında geldiysen devam edebilirsin 3 ten hatta 4 ten bile devam etme ihtimalin var tabi 3 e hiç gitmediysen baştan 3 ile başlarsın..Puanlarına bakacaklar ve öncelikle seni ESL öğretmeni ile görüştürecekler seni ingilizceni test etmek için 1-2 saat bir teste sokacaklar..Ondan sonra puan ve ingilizce durumuna göre karar verecekler..Bu kişiye ve puanlara göre değişir ve okula göre...Eğer SSN numaran varsa hemen ağustos bitmeden kayıt yaptır çünkü kayıtlar daha okullar açılmadan 1 ay önce başlar ve hatta daha önce.
Bu arada TC deki puanlar kötü bile olsa oradaki sistem daha zor oldugu için burada puanlarının iyi görünme durumu bile var.Hiç bir karamsarlığa kapılma en iyi bilgiyi ve yönlendirmeyi zaten okul sana verecek en kısa zamanda kayıt işi başlasın bütün sorularına 100% cevap bulacaksın zaten.Şimdi sana kesin şu ,bu desem bile bu bölgeye okula ve puan karşılaştırmasına göre değişir herzaman.Eger iyi hissettirecekse şunuda belirtmek isterim ki buradaki alacağın dersler oradakilerden daha kolay bu arada ingilizcen olsun veyahut ingilizceyi geliştir yeterki, zaten ingilizcen yetersizse bile olsa seni özel başka bir yerden ingilizce eğitimi almanı sağlayacaklar tabi dediğim gibi bu okula göre değişir ve seneye bugün takır takır ingilizce konuşuyor olacaksın eğer yetersiz ise bile...İyi şanslar diliyorum evlat.. -
@isil-sever merhaba Isil, oncelikle hosgeldiniz. Bu baslikta daha once benim yaptigim girisler var. Uzun uzun tekrar yazmayayim dedim, onlari okursan sana ve ailene hem lise hem liseden sonra universite basvurusunda notlarin nasil kullanildigi hakkinda fikir verecek. Tabiki benim yazdiklarim Kaliforniya icin gecerli ama yardimci olabilir. Kolay gelsin.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
