Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @ecom ds260 formunda tek bir sayfada tek bir kısında tek bir yere ıslak imza isteniyor eminim. Çünkü biz bu yüzden D.Q olmadık ve yeniden o kısmı imzalayıp yükleyip gönderdikten sonra sürecimiz kabul oldu.


  • @cedric umutsuz olmayın yinede çok tutarsız süreler hiç belli olmaz birden hızlanır ve iki üç ayda eritirler. Zaten yipratanda aslında bu belirsizlik.


  • @istanbullover evet bizde onayı sıkıntısız aldık ve ds260 lari imzalamadık. Sadece sponsorluk formları ıslak imzalaydı.


  • @Sinem-Arslan sanırım memur insiyatifiyle alakalı bir durum olabilir. Biz bir sorun yaşamadık imzalamadigimiz halde.


  • Joint sponsorumuz evli, vergileri "married filing jointly." Sponsorumuzun kazanci yeterli. Esinin 184A formu doldurmasi gerekiyor mu?


  • @Davut-Korkmaz selam Davut, uscis sayfasındaki sana özel processing time da kaç ay kaldığı gözüküyor? Ve hangi service center?


  • @istanbullover bu sorunun cevabını en net sanırım @crazycells verecektir. Ama bildiğim kadarıyla sponsorunuz vergi beyannamesini eşiyle birlikte yapıyorsa bu form dolduruluyor. Ayrı ayrı yapıyorlarsa gerek yok diye biliyorum.


  • @ecom @crazycells yardimci olabilirseniz cok sevinirim soruma


  • Arkadaşlar merhaba, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

    Eşimin geliri yetmediği için kayınvalidem ekstra olarak bize sponsor olacak ama anlamadığımız konu şu; Kayınvalidemi household olarak mı eklememiz gerekiyor yoksa joint sponsor olarak mı?

    Belgeleri şu an yükledik ve I-864A formu ile birlikte household olarak gösterdik ve burada bir hata yapıp yapmadığımızı merak ediyorum ve yaptıysak değiştirme şansımız olur mu?

    Eşim ailesinin evinde yaşıyor ve ben gittiğim zaman bir süre aile evinde yaşayacağız kayınvalidem ve diğer aile üyeleri ile birlikte.

    Tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim


  • Arkadaşlar merhaba, 21 Mart tarihinde elçilikte eşimin görüşmesi var. DS 260 formunu 23 Ağustosta doldurmuştuk, 20 Ekim tarihinde de DQ olduk. Sanırım 6 ay geçince bu formu güncellemek gerekiyormuş, formu doldurduğumuz tarihten itibaren mi yoksa DQ tarihinden itibaren mi sayılıyor bu süre bir bilgisi olan var mı? Ayrıca güncellememiz gerekiyorsa, güncelleme nasıl yapılıyor? Yapan arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Herkese iyi günler.

  • ⭐⭐⭐

    @mazeno sizin ekstra güncelleme yapmanıza gerek yok. Eğer ki çok ciddi durum değişiklikleri veya doğum olduysa ds260 güncellenir. 6 ayda bir güncellenmesi gereken ds160 formudur. Bu formda göçmen olmayan vizeler için


  • @waterman Teşekkürler, sağlık muayenesi için randevu alırken uyarı olarak görmüştüm sanırım genel bir uyarı o zaman


  • @uguran Selam Uğur, inan anlayamadım hala aynı sayfa ve aynı yazı görünüyor, hangi serviste olduğunu da bilmiyorum sanırım bir numara gönderilecek tarafıma uscis tarafından "online access code" bu numara ile görebileceğimi düşünüyorum, bilmiyorum doğrumu düşünüyorum.


  • My husband had his doctors appointment today, we stayed at the Tunali Hotel which was a 3 min walk to the doctors office so we didn’t need to move our car. He went in at 930 and was out by 1130.

    First he paid $46, gave blood, took an X-ray, met with the doctor, and was given 3 shots. All his paperwork will automatically be sent to the Embassy, but we will receive an email tomorrow after 7PM that will be needed for customs at the airport. The shots cost us $280.

    Now I’ve read on a here a few people say they gave blood and did their X-ray, but was told to come back in the afternoon to speak with the doctor. The earlier your appointment the better chances of that not happening. Our appointment was at 930 and we’re able to get everything done before 12 (lunch hour)


  • @kdrr çok teşekkür ederim ☺️ 🙏🏻


  • Arkadaşlar Merhaba! Eşimin yarın sabah Ankara’da randevusu var. Yeni konsolosluk civarında cep telefonunu bırakabileceği bir emanet yeri var mıdır? Bilen bir arkadaş bu konuda dönüş yaparsa çok seviniriz. Görüşmeden sonra buradan mülakat deneyimimizi paylaşacağız. Çok teşekkürler ve bekleyen herkesin iyi haberler almasını diliyoruz🙏🏼


  • @istanbullover slm konsolosluk önünde emekli bir polis var arabasıyla bekliyor emanet alıyor güvenip birakabilirsiniz konsolosluk görevlileri de tanıyor içiniz rahat olsun şimdiden bol şans diliyorum

  • ⭐⭐

    @tekinusa konsolosluk karsisinda yanilmiyorsam emanet Alan bir cafe vardi


  • Merhaba, benim green cardım vardı ama pandemi döneminde giriş yapamadığımız için tekrar vize (returning visa) başvurusunda bulundum. ilk görüşmeye 30 Ekimde gittim, talebimin onaylandığını ve tekrar görüşmeye çağrılacağımı söylediler ama şu an vize görüşmesi için tarih alamıyorum. aynı zamanda amerikada bir avukattan da destek alıyorum, o da konsoloslukla görüştüklerini, çok dolu olduklarını, her hafta sisteme girip randevu almaya çalıştıklarını söyledi. benzer sorun yaşayan var mı? bir öneriniz olur mu?


  • Öncelikle bugüne kadar bu forumda deneyimlerini okuyarak faydalandığımız sorularımıza cevaplarıyla dönerek yardım aldığımız herkese çok teşekkür ederiz.
    Bugün saat 08:00 deki mülakat görüşmemi sizinle paylaşmak isterim. 15mart2023 saat 8:00 deki randevum için saat 07:15 civarında konsolosluğun önündeydim. Üstü kapalı ve açık olmak üzere oturarak bekleyebileceğiniz banklar var. Bir görevli içeriden çıkıp telefon, kulaklık, elektronik cihaz vb. Eşyaların alınmayacağını söyledi. Dün forumda yazan arkadaştan öğrenmiştim ve hemen yan tarafta arabasıyla bekleyen emanet alan emekli polisim diyen bir bey vardı. Bir numara karşılığı eşyalarımı bıraktım. Önce ilk sıram geldi. Pasaport, 1adet biyometrik fotoğraf, evlilik cüzdanı, nüfus kayıt örneği, benim ve eşimin daha önceki boşanma evraklarımız, eşimin vergisini ödediğine dair evrakları istendi ve “eşinizle olan fotoğraflarınız varsa verebilirsiniz” dendi.Birde görüşmeyi ingilizcemi türkçemi yapmak istiyorsunuz diye sordu. Türkçe rica ettim. Tüm evrakları verdim fotoğrafları ve fotoğraflarımızdan yaptırdığım masa üstü takvimide beraberinde görevliye uzattım. Ardından yarım saat kadar bekledim ve görüşme sıram geldi. İngilizce konuşan memur bey ve Türkçe konuşan bir bayan tercüman beni güler yüzle karşıladı. Parmak izlerim alındı, yemin etmem istendi. “Sistemde teknik sıkıntı var evraklarınızda yavaş ilerleyebiliyorum. “Bu yüzden sorularım arasında biraz zaman uzayabilir” dedi.
    1-Hangi tarihte evlendiniz?
    2-Eşinizin adı ne?
    3-Eşinizle nasıl tanıştınız?
    4-ilk evliliğinizi hangi tarihte yapmıştınız?
    5-Eşinizle hangi tarihte ilişkiniz başladı?
    6-Eşiniz …. tarihindemi boşandı(teyit istedi) evet doğru dedim.
    7-Eşiniz şu işte şu departmandamı çalışıyor?(teyit istedi). Doğru işi söyledi. Ama yanlış departmanı işaret etti. Hayır dedim doğrusunu söyledim.
    8-Eşinizin ilk evlendiği bayanın adını biliyormusunuz?
    9-Ailelerinizin arasında akrabalık varmı?
    10-Eşinizin boşanma evrağını sisteme kayıt etmemişsiniz bu evrak olmadanda vizeyi onaylayamam. Bizde kalsa sorun olurmu?
    (Halbuki sisteme yüklemiştik ama gözünden kaçmış olmalı. Önemli değil tabiki sizde kalabilir dedim ve bıraktım)
    “Başvurunuz başarılı, vizenizi onaylıyorum, artık Amerikaya seyahat edebilirsiniz, İki üç gün içinde size postalayacağız” dedi
    İki buçuk senedir bekleyen biri olarak çok heyecanlandım ve heyecanımı saklayamadım. İlk gişeye gittiğimde evlenme tarihiniz ne diye sorduğunda iki saniye dilim tutuldu söyleyemedim🙈 sonra açıldım☺️ İlk gişe görevlisi bayan biraz sert gibiydi ve hızlı konuşuyordu. Ama sonraki görüşme yaptığım gişede iki görevlide kibar sakin ve rahatlatıcı şekilde konuşuyorlardı. Sevinerek saat 09:15 gibi çıktım ve emanetçiden 50₺ karşılığında eşyamı geri aldım.
    Umarım bekleyen tüm arkadaşlara en kısa zamanda vize almak, sevdiklerine kavuşmak nasip olur. Ve umarım bizim kadar uzun süreler beklemezsiniz🤲🏻


Benzer Başlıklar

  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    918 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 6 Oy
    3k İleti
    408k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum