IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Joint sponsorumuz evli, vergileri "married filing jointly." Sponsorumuzun kazanci yeterli. Esinin 184A formu doldurmasi gerekiyor mu?
-
@Davut-Korkmaz selam Davut, uscis sayfasındaki sana özel processing time da kaç ay kaldığı gözüküyor? Ve hangi service center?
-
@istanbullover bu sorunun cevabını en net sanırım @crazycells verecektir. Ama bildiğim kadarıyla sponsorunuz vergi beyannamesini eşiyle birlikte yapıyorsa bu form dolduruluyor. Ayrı ayrı yapıyorlarsa gerek yok diye biliyorum.
-
@ecom @crazycells yardimci olabilirseniz cok sevinirim soruma
-
Arkadaşlar merhaba, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Eşimin geliri yetmediği için kayınvalidem ekstra olarak bize sponsor olacak ama anlamadığımız konu şu; Kayınvalidemi household olarak mı eklememiz gerekiyor yoksa joint sponsor olarak mı?
Belgeleri şu an yükledik ve I-864A formu ile birlikte household olarak gösterdik ve burada bir hata yapıp yapmadığımızı merak ediyorum ve yaptıysak değiştirme şansımız olur mu?
Eşim ailesinin evinde yaşıyor ve ben gittiğim zaman bir süre aile evinde yaşayacağız kayınvalidem ve diğer aile üyeleri ile birlikte.
Tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim
-
Arkadaşlar merhaba, 21 Mart tarihinde elçilikte eşimin görüşmesi var. DS 260 formunu 23 Ağustosta doldurmuştuk, 20 Ekim tarihinde de DQ olduk. Sanırım 6 ay geçince bu formu güncellemek gerekiyormuş, formu doldurduğumuz tarihten itibaren mi yoksa DQ tarihinden itibaren mi sayılıyor bu süre bir bilgisi olan var mı? Ayrıca güncellememiz gerekiyorsa, güncelleme nasıl yapılıyor? Yapan arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Herkese iyi günler.
-
@mazeno sizin ekstra güncelleme yapmanıza gerek yok. Eğer ki çok ciddi durum değişiklikleri veya doğum olduysa ds260 güncellenir. 6 ayda bir güncellenmesi gereken ds160 formudur. Bu formda göçmen olmayan vizeler için
-
@waterman Teşekkürler, sağlık muayenesi için randevu alırken uyarı olarak görmüştüm sanırım genel bir uyarı o zaman
-
@uguran Selam Uğur, inan anlayamadım hala aynı sayfa ve aynı yazı görünüyor, hangi serviste olduğunu da bilmiyorum sanırım bir numara gönderilecek tarafıma uscis tarafından "online access code" bu numara ile görebileceğimi düşünüyorum, bilmiyorum doğrumu düşünüyorum.
-
My husband had his doctors appointment today, we stayed at the Tunali Hotel which was a 3 min walk to the doctors office so we didn’t need to move our car. He went in at 930 and was out by 1130.
First he paid $46, gave blood, took an X-ray, met with the doctor, and was given 3 shots. All his paperwork will automatically be sent to the Embassy, but we will receive an email tomorrow after 7PM that will be needed for customs at the airport. The shots cost us $280.
Now I’ve read on a here a few people say they gave blood and did their X-ray, but was told to come back in the afternoon to speak with the doctor. The earlier your appointment the better chances of that not happening. Our appointment was at 930 and we’re able to get everything done before 12 (lunch hour)
-
@kdrr çok teşekkür ederim ☺️ 🙏🏻
-
Arkadaşlar Merhaba! Eşimin yarın sabah Ankara’da randevusu var. Yeni konsolosluk civarında cep telefonunu bırakabileceği bir emanet yeri var mıdır? Bilen bir arkadaş bu konuda dönüş yaparsa çok seviniriz. Görüşmeden sonra buradan mülakat deneyimimizi paylaşacağız. Çok teşekkürler ve bekleyen herkesin iyi haberler almasını diliyoruz🙏🏼
-
@istanbullover slm konsolosluk önünde emekli bir polis var arabasıyla bekliyor emanet alıyor güvenip birakabilirsiniz konsolosluk görevlileri de tanıyor içiniz rahat olsun şimdiden bol şans diliyorum
-
@tekinusa konsolosluk karsisinda yanilmiyorsam emanet Alan bir cafe vardi
-
Merhaba, benim green cardım vardı ama pandemi döneminde giriş yapamadığımız için tekrar vize (returning visa) başvurusunda bulundum. ilk görüşmeye 30 Ekimde gittim, talebimin onaylandığını ve tekrar görüşmeye çağrılacağımı söylediler ama şu an vize görüşmesi için tarih alamıyorum. aynı zamanda amerikada bir avukattan da destek alıyorum, o da konsoloslukla görüştüklerini, çok dolu olduklarını, her hafta sisteme girip randevu almaya çalıştıklarını söyledi. benzer sorun yaşayan var mı? bir öneriniz olur mu?
-
Öncelikle bugüne kadar bu forumda deneyimlerini okuyarak faydalandığımız sorularımıza cevaplarıyla dönerek yardım aldığımız herkese çok teşekkür ederiz.
Bugün saat 08:00 deki mülakat görüşmemi sizinle paylaşmak isterim. 15mart2023 saat 8:00 deki randevum için saat 07:15 civarında konsolosluğun önündeydim. Üstü kapalı ve açık olmak üzere oturarak bekleyebileceğiniz banklar var. Bir görevli içeriden çıkıp telefon, kulaklık, elektronik cihaz vb. Eşyaların alınmayacağını söyledi. Dün forumda yazan arkadaştan öğrenmiştim ve hemen yan tarafta arabasıyla bekleyen emanet alan emekli polisim diyen bir bey vardı. Bir numara karşılığı eşyalarımı bıraktım. Önce ilk sıram geldi. Pasaport, 1adet biyometrik fotoğraf, evlilik cüzdanı, nüfus kayıt örneği, benim ve eşimin daha önceki boşanma evraklarımız, eşimin vergisini ödediğine dair evrakları istendi ve “eşinizle olan fotoğraflarınız varsa verebilirsiniz” dendi.Birde görüşmeyi ingilizcemi türkçemi yapmak istiyorsunuz diye sordu. Türkçe rica ettim. Tüm evrakları verdim fotoğrafları ve fotoğraflarımızdan yaptırdığım masa üstü takvimide beraberinde görevliye uzattım. Ardından yarım saat kadar bekledim ve görüşme sıram geldi. İngilizce konuşan memur bey ve Türkçe konuşan bir bayan tercüman beni güler yüzle karşıladı. Parmak izlerim alındı, yemin etmem istendi. “Sistemde teknik sıkıntı var evraklarınızda yavaş ilerleyebiliyorum. “Bu yüzden sorularım arasında biraz zaman uzayabilir” dedi.
1-Hangi tarihte evlendiniz?
2-Eşinizin adı ne?
3-Eşinizle nasıl tanıştınız?
4-ilk evliliğinizi hangi tarihte yapmıştınız?
5-Eşinizle hangi tarihte ilişkiniz başladı?
6-Eşiniz …. tarihindemi boşandı(teyit istedi) evet doğru dedim.
7-Eşiniz şu işte şu departmandamı çalışıyor?(teyit istedi). Doğru işi söyledi. Ama yanlış departmanı işaret etti. Hayır dedim doğrusunu söyledim.
8-Eşinizin ilk evlendiği bayanın adını biliyormusunuz?
9-Ailelerinizin arasında akrabalık varmı?
10-Eşinizin boşanma evrağını sisteme kayıt etmemişsiniz bu evrak olmadanda vizeyi onaylayamam. Bizde kalsa sorun olurmu?
(Halbuki sisteme yüklemiştik ama gözünden kaçmış olmalı. Önemli değil tabiki sizde kalabilir dedim ve bıraktım)
“Başvurunuz başarılı, vizenizi onaylıyorum, artık Amerikaya seyahat edebilirsiniz, İki üç gün içinde size postalayacağız” dedi
İki buçuk senedir bekleyen biri olarak çok heyecanlandım ve heyecanımı saklayamadım. İlk gişeye gittiğimde evlenme tarihiniz ne diye sorduğunda iki saniye dilim tutuldu söyleyemedim🙈 sonra açıldım☺️ İlk gişe görevlisi bayan biraz sert gibiydi ve hızlı konuşuyordu. Ama sonraki görüşme yaptığım gişede iki görevlide kibar sakin ve rahatlatıcı şekilde konuşuyorlardı. Sevinerek saat 09:15 gibi çıktım ve emanetçiden 50₺ karşılığında eşyamı geri aldım.
Umarım bekleyen tüm arkadaşlara en kısa zamanda vize almak, sevdiklerine kavuşmak nasip olur. Ve umarım bizim kadar uzun süreler beklemezsiniz🤲🏻 -
@gzdtkntknr çok tebrik ederim. Acaba dq olduktan kaç ay sonra mülakat tarihi aldınız?
-
Merhaba arkadaşlar, IR1/CR1 vize mülakatı için konsolosluğa gittiğimizde bizim şahsi finansal dökümanlarımızı görmek istiyorlar mı?
Yani kendimize ait burada Türkiye’deki banka hesap dökümlerimizi vs yanımızda götürmemiz gerekiyor mu? -
@gok334 teşekkürler 🙏🏻
DQ tarihimiz 6 Ekim’di.. Randevu tarihimiz 15 Mart.. -
@gok334 27 Ocakta , randevunuz 15Mart diye davet maili almıştık
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum