Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

  • ⭐⭐⭐

    @mazeno sizin ekstra güncelleme yapmanıza gerek yok. Eğer ki çok ciddi durum değişiklikleri veya doğum olduysa ds260 güncellenir. 6 ayda bir güncellenmesi gereken ds160 formudur. Bu formda göçmen olmayan vizeler için


  • @waterman Teşekkürler, sağlık muayenesi için randevu alırken uyarı olarak görmüştüm sanırım genel bir uyarı o zaman


  • @uguran Selam Uğur, inan anlayamadım hala aynı sayfa ve aynı yazı görünüyor, hangi serviste olduğunu da bilmiyorum sanırım bir numara gönderilecek tarafıma uscis tarafından "online access code" bu numara ile görebileceğimi düşünüyorum, bilmiyorum doğrumu düşünüyorum.


  • My husband had his doctors appointment today, we stayed at the Tunali Hotel which was a 3 min walk to the doctors office so we didn’t need to move our car. He went in at 930 and was out by 1130.

    First he paid $46, gave blood, took an X-ray, met with the doctor, and was given 3 shots. All his paperwork will automatically be sent to the Embassy, but we will receive an email tomorrow after 7PM that will be needed for customs at the airport. The shots cost us $280.

    Now I’ve read on a here a few people say they gave blood and did their X-ray, but was told to come back in the afternoon to speak with the doctor. The earlier your appointment the better chances of that not happening. Our appointment was at 930 and we’re able to get everything done before 12 (lunch hour)


  • @kdrr çok teşekkür ederim ☺️ 🙏🏻


  • Arkadaşlar Merhaba! Eşimin yarın sabah Ankara’da randevusu var. Yeni konsolosluk civarında cep telefonunu bırakabileceği bir emanet yeri var mıdır? Bilen bir arkadaş bu konuda dönüş yaparsa çok seviniriz. Görüşmeden sonra buradan mülakat deneyimimizi paylaşacağız. Çok teşekkürler ve bekleyen herkesin iyi haberler almasını diliyoruz🙏🏼


  • @istanbullover slm konsolosluk önünde emekli bir polis var arabasıyla bekliyor emanet alıyor güvenip birakabilirsiniz konsolosluk görevlileri de tanıyor içiniz rahat olsun şimdiden bol şans diliyorum

  • ⭐⭐

    @tekinusa konsolosluk karsisinda yanilmiyorsam emanet Alan bir cafe vardi


  • Merhaba, benim green cardım vardı ama pandemi döneminde giriş yapamadığımız için tekrar vize (returning visa) başvurusunda bulundum. ilk görüşmeye 30 Ekimde gittim, talebimin onaylandığını ve tekrar görüşmeye çağrılacağımı söylediler ama şu an vize görüşmesi için tarih alamıyorum. aynı zamanda amerikada bir avukattan da destek alıyorum, o da konsoloslukla görüştüklerini, çok dolu olduklarını, her hafta sisteme girip randevu almaya çalıştıklarını söyledi. benzer sorun yaşayan var mı? bir öneriniz olur mu?


  • Öncelikle bugüne kadar bu forumda deneyimlerini okuyarak faydalandığımız sorularımıza cevaplarıyla dönerek yardım aldığımız herkese çok teşekkür ederiz.
    Bugün saat 08:00 deki mülakat görüşmemi sizinle paylaşmak isterim. 15mart2023 saat 8:00 deki randevum için saat 07:15 civarında konsolosluğun önündeydim. Üstü kapalı ve açık olmak üzere oturarak bekleyebileceğiniz banklar var. Bir görevli içeriden çıkıp telefon, kulaklık, elektronik cihaz vb. Eşyaların alınmayacağını söyledi. Dün forumda yazan arkadaştan öğrenmiştim ve hemen yan tarafta arabasıyla bekleyen emanet alan emekli polisim diyen bir bey vardı. Bir numara karşılığı eşyalarımı bıraktım. Önce ilk sıram geldi. Pasaport, 1adet biyometrik fotoğraf, evlilik cüzdanı, nüfus kayıt örneği, benim ve eşimin daha önceki boşanma evraklarımız, eşimin vergisini ödediğine dair evrakları istendi ve “eşinizle olan fotoğraflarınız varsa verebilirsiniz” dendi.Birde görüşmeyi ingilizcemi türkçemi yapmak istiyorsunuz diye sordu. Türkçe rica ettim. Tüm evrakları verdim fotoğrafları ve fotoğraflarımızdan yaptırdığım masa üstü takvimide beraberinde görevliye uzattım. Ardından yarım saat kadar bekledim ve görüşme sıram geldi. İngilizce konuşan memur bey ve Türkçe konuşan bir bayan tercüman beni güler yüzle karşıladı. Parmak izlerim alındı, yemin etmem istendi. “Sistemde teknik sıkıntı var evraklarınızda yavaş ilerleyebiliyorum. “Bu yüzden sorularım arasında biraz zaman uzayabilir” dedi.
    1-Hangi tarihte evlendiniz?
    2-Eşinizin adı ne?
    3-Eşinizle nasıl tanıştınız?
    4-ilk evliliğinizi hangi tarihte yapmıştınız?
    5-Eşinizle hangi tarihte ilişkiniz başladı?
    6-Eşiniz …. tarihindemi boşandı(teyit istedi) evet doğru dedim.
    7-Eşiniz şu işte şu departmandamı çalışıyor?(teyit istedi). Doğru işi söyledi. Ama yanlış departmanı işaret etti. Hayır dedim doğrusunu söyledim.
    8-Eşinizin ilk evlendiği bayanın adını biliyormusunuz?
    9-Ailelerinizin arasında akrabalık varmı?
    10-Eşinizin boşanma evrağını sisteme kayıt etmemişsiniz bu evrak olmadanda vizeyi onaylayamam. Bizde kalsa sorun olurmu?
    (Halbuki sisteme yüklemiştik ama gözünden kaçmış olmalı. Önemli değil tabiki sizde kalabilir dedim ve bıraktım)
    “Başvurunuz başarılı, vizenizi onaylıyorum, artık Amerikaya seyahat edebilirsiniz, İki üç gün içinde size postalayacağız” dedi
    İki buçuk senedir bekleyen biri olarak çok heyecanlandım ve heyecanımı saklayamadım. İlk gişeye gittiğimde evlenme tarihiniz ne diye sorduğunda iki saniye dilim tutuldu söyleyemedim🙈 sonra açıldım☺️ İlk gişe görevlisi bayan biraz sert gibiydi ve hızlı konuşuyordu. Ama sonraki görüşme yaptığım gişede iki görevlide kibar sakin ve rahatlatıcı şekilde konuşuyorlardı. Sevinerek saat 09:15 gibi çıktım ve emanetçiden 50₺ karşılığında eşyamı geri aldım.
    Umarım bekleyen tüm arkadaşlara en kısa zamanda vize almak, sevdiklerine kavuşmak nasip olur. Ve umarım bizim kadar uzun süreler beklemezsiniz🤲🏻


  • @gzdtkntknr çok tebrik ederim. Acaba dq olduktan kaç ay sonra mülakat tarihi aldınız?


  • Merhaba arkadaşlar, IR1/CR1 vize mülakatı için konsolosluğa gittiğimizde bizim şahsi finansal dökümanlarımızı görmek istiyorlar mı?
    Yani kendimize ait burada Türkiye’deki banka hesap dökümlerimizi vs yanımızda götürmemiz gerekiyor mu?


  • @gok334 teşekkürler 🙏🏻
    DQ tarihimiz 6 Ekim’di.. Randevu tarihimiz 15 Mart..


  • @gok334 27 Ocakta , randevunuz 15Mart diye davet maili almıştık


  • Video hakkında ki yorumlarınız nedir arkadaşlar?
    https://youtu.be/xsy6kWmJyI4


  • Herkese merhabalar, az önce paylaşılan videoyu izledikten sonra aklıma bir soru takıldı. Şubat ayında dq olduk ve randevu için biraz daha beklememiz gerekecek. Muhtemelen temmuz ağustos gibi randevumuz olacak. Eşimle 2.evlilik yıldönümümüz temmuz ayının başında. Biz süreci başlattığımızda cr1 için başlattık mecburen ama ben eğer bir aksilik olmazsa 2.evlilik yıldönümümüzden sonra Amerika'ya giriş yapacağım gibi görünüyor. bu durumda şartlı green card mı alırım yoksa bana direkt IR1 e göre mi gelir? Teşekkürler.


  • @gzdtkntknr tebrik ediyorum sizi hayırlı olsun

  • ⭐⭐⭐

    @baharg IR1 gelicektir bunu mülakat bittginde konsolosa hatırlatmayı unutmayın.


  • Merhaba, DQ kısaltması ne demek?


  • @gzdtkntknr tebrik ediyorum hayirli olsun 😇


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    9 İleti
    989 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum