Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Güncelleme 19.03.2023

    Yurtdışı seçmen kaydı sorgulama ekranı aktif edildi, aşağıdaki linklerle e-devlet üzerinden ya da direkt ysk sitesinde sizden istenen bilgileri girerek sorgulama yapabilirsiniz ⬇

    veya

    Türkiye'de yakın zamanda yapılması planlanan genel seçim ve Cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın bu hakkı kullanabilmesi için bilgilendirme başlığıdır. Başlık altında geçmiş dönemlerde yaşanan tecrübelerinde aktarılmasıyla vatandaşlarımızın işlemlerini pratik bir şekilde çözmesi amaçlanmaktadır.

    Değerli vatandaşlarımız,

    Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın, ülkemizde yapılacak Cumhurbaşkanı seçimi, milletvekili genel seçimi ve halkoylamalarında bulundukları ülkelerde açılacak sandıklarda oy kullanabilmelerine ilişkin hazırlıklar sürmektedir. Bu çerçevede düzenlenecek ilk seçimlere kadar, bu konudaki önemli güncel hususların düzenli olarak yapılacak duyurularla dikkatinize getirilmesine devam edilecektir.

    Yurtdışında yaşayan seçmen niteliğine sahip vatandaşlarımızın seçim döneminde oy kullanabilmeleri için “Yurtdışı Seçmen Kütüğü”ne kayıtlı olmaları gerekmektedir. Yurtdışı Seçmen Kütüğünde yer almanın tek yolu, yurtiçinde nüfus müdürlüklerine, yurtdışında ise konsolosluklarımıza başvurarak “adres beyanı”nda bulunmaktır. (Başkonsolosluklarımıza konsolosluk işlemi yaptırmış olmanız, adres beyanlı kaydınız bulunduğu ve dolayısıyla seçimlerde oy kullanılabileceğiniz anlamına gelmemektedir).

    Yurtdışında yaşayan ve seçmen niteliğine sahip olan vatandaşlarımız, Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı olup olmadıklarını ve hangi Temsilciliğimizin görev bölgesinde kayıtlı olduklarını, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın internet sitesinden (https://www.ysk.gov.tr/ysk/YurtDisiSecmenSorgu.html) kontrol edebilirler (Seçmen listeleri fiziki ortamda asılmayacak olup, vatandaşlarımızın “yurtdışı seçmen kütüğü”ne kayıtlı olup olmadıklarını mutlak surette bahsekonu siteden kontrol etmeleri gerekmektedir).

    Yurtdışında yaşayan ve seçmen niteliğini taşımakla birlikte, Yurtdışı Seçmen Kütüğü’nde kayıtlı olmadığını tespit eden vatandaşlarımızın, aşağıdaki yöntemlerden biriyle adres beyanında bulunmaları gerekmektedir.

    Bağlı bulunduğunuz Başkonsolosluğa şahsen müracaatla “Adres Beyan Formu” doldurmak suretiyle, veya,
    T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden (http://www.nvi.gov.tr/Hakkimizda/Projeler,Aks.html?pageindex=11) indirebilecekleri “Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlarımız İçin Adres Beyan Formu-B (ön ve arka sayfa)”yı eksiksiz doldurduktan sonra, nüfus cüzdanlarının önlü/arkalı fotokopisiyle birlikte posta yoluyla bağlı bulunduğunuz Başkonsolosluğa göndermek suretiyle, veya,
    T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden (http://www.nvi.gov.tr/Hakkimizda/Projeler,Aks.html?pageindex=11) indirebilecekleri “Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlarımız İçin Adres Beyan Formu-B (ön ve arka sayfa)”yı eksiksiz doldurduktan sonra, nüfus cüzdanlarının önlü/arkalı fotokopisiyle birlikte posta yoluyla İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne ya da nüfus kayıtlarının bulunduğu Nüfus Müdürlüğüne göndermek suretiyle adres beyanında bulunabilinir.
    Diğer yandan, vatandaşlarımızın bulundukları ülkelerde kurulacak sandıklarda oy kullanmalarının yanısıra gümrüklerde oy kullanma uygulaması da devam edecektir.

    Saygıyla duyurulur.

    T.C.Berlin Büyükelçiliği

    Bağlantılar

    Adres beyanının nasıl yapılacağı ile ilgili forumdaki konu başlığı⬇

    T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak https://yesilkartforum.com/forum/post/9355


  • YSK nın seçim tarihi ilanı ve yurt dışı seçmen kütüklerinin çıkmış olması lazım Daha link açılmamış .


  • @redsat2000 evet haklısınız, e-devlet üzerindende ulaşılamıyor

    Screenshot_20230311-194215_Chrome.jpg


  • Dün houston konsoloslugundaydık adres beyanı için oy kullanmak için ne yapmamız lazım dedik çünki oyumuz boşa gitsin istemiyoruz , daha bize de bir yazı gelmedi çok erken facebook sayfamızdan takip edin dediler


  • Merhabalar Amerika`ya nisan 2022 de geldim herhangi bir adres beyani vermedim oy kullanabilir miyim hala gec mi? en yakin konsolosluk ben denver colorado da yasiyorum en yakin konsolosluk houston veya los angeles sanirim bu konudu bilgi verebilir misiniz? Amerikada yasadigima dair hic bir kaydim yok


  • @samuraisamet sanırım postayla adres kaydınızı yaptırabiliyorsunuz 35 dolar gibi bir ücreti var sanıyorum , bi wep sitelerinden araştırın


  • @samuraisamet

    Geç değil, bağlı olduğunuz konsolosluğa gitmeden posta yoluyla adresinizi beyan edebilirsiniz ⬇

    T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak https://yesilkartforum.com/forum/post/9355

  • ⭐⭐

    @Muhtaradana Harika oolmus, elinize, emeginize saglik.

  • ⭐⭐⭐

    @Muhtaradana ellerine sağlık sadece "Yurtdışında yaşayan" insanlar neden ülkenin geleceğinde söz sahibi onu anlamıyorum. Eğitim vs için geçici gidenelri anlıyorum sonuçta gelecekler geri ama yaşamaya gidenleri kafam çok almıyor.

  • ⭐⭐⭐

    Bütün yurtdışında yaşayan vatandaşların Türkiye’de yaşadığını düşünerek sandık basına gitmesini şiddetle öneriyorum 😊 ülkemiz adına hayırlısı olsun oy kullanacak herkesin herşeyi doğru düzgün tartıp oy kullanmasını rica ediyorum..


  • 18 Mart Seçim takviminin başlangıç tarihi
    12 Nisan Yurt içi ve Yurt dışı seçmen listelerinin kesinleşmesi
    27 Nisan Gümrük kapılarında oy verme işlemi başlangıcı


  • Varşova Büyükelçiliği duyuru paylaşmış. En geç 19 Mart Pazar günü saat 18:00 a kadar adres beyanında bulunulmasını tavsiye etmiş

    Screenshot_20230315-001141_WhatsApp.jpg


  • @redsat2000

    Bu saatten sonra posta yoluyla adres beyanı belki zor olabilir ama konsolosluklar haftasonu açık olacakmış. Halen geç kalınmış değilsiniz.Bağlı olduğunuz konsolosluğa gitmeden önce arayarak açık olup olmadığını mutlaka teyit edin lütfen

    Screenshot_20230317-170135_WhatsApp.jpg


  • @Muhtaradana Zaten biz konsolosluğa adres beyanında bulunduk. Güncel . İkametgah E devletten çıkardığımda sadece Abd güncel adresim gözüküyor. Diğer kısmındaki Türkiye adresim bile yok. Bir daha Konsolosluğa gitmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Konsolosluğa Savannah’tan gitmek masraflı. Benim gibi Konsolosluğa uzak olan yığınla insan var. Aynı durum onlar içinde geçerli. Ben 1 Mayısta kısmetse İstanbul da olacağım . Girişte Hava alanında kullanabilirim. 27 Nisandan itibaren Gümrük kapılarında sandık olacak.


  • @redsat2000 yok size cevaben yazmadım, sizin iletinizde tarihler olduğu için bu duyurunun sizin iletinizin altında olması daha uygun olur düşündüm, bilgiler için teşekkür ederim


  • E Devlet üzerinden yurt dışı seçmen kütüğünüze bakabilirsiniz. Sistem devreye girmiş. Benim Dış Temsilcilik olarak Miami Baş Konsolosluğu olarak gözüküyor.


  • @redsat2000 evet bilgi için teşekkür ederiz ilk iletiye sorgulama için bağlantıları şimdi ekledik.E-devlet alternatifi olarak ysk nın sitesindede bizden istenen bilgileri girdiğimizde
    sorgulama yapabiliyoruz ⬇

    Screenshot_20230319-174018_Chrome.jpg


  • Türkiye Cumhuriyeti Dışişlerinin duyurusuna göre

    "Dış Temsilciliklerimiz, seçmen kayıtlarını güncellemek isteyen vatandaşlarımızın başvuruları için, bu haftasonunda olduğu gibi, önümüzdeki iki hafta sonu boyunca da hizmet verecektir"

    Screenshot_20230319-232339_Instagram.jpg

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Yurtdışında oy kullanacak seçmenlerin dikkatine!

    secim takvimi.jpg

    • 2 Nisan' a kadar yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadığınızı şu siteden kontrol edebilirsiniz:
    • Eğer adres kaydınız Türkiye'deyse, yaşadığınız eyalete hizmet veren TC konsolosluğunda adres beyanını 2 Nisan'a kadar tamamlamış olmalısınız. Konsolosluklar 2 Nisan tarihine kadar haftasonu da hizmet veriyorlar. Fakat hiçbir sorun veya gecikme yaşamamak için son günlere bırakmamanızı tavsiye ederiz!

    • Adres kaydının olduğu konsolosluklarda oy kullanmak isteyenler 27 Nisan - 9 Mayıs tarihleri arasında oy kullanabillirler.

    • Bu sürede Türkiye'ye seyahat eden ve yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olan seçmenler ise gümrük kapılarında 27 Nisan - 14 Mayıs tarihleri arasında oy kullanabilirler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Adres beyani icin yapilmasi gereken tek sey, konsolosluga adres beyan formu ve TC kimlik kartinizla gitmek. (eger adrese tasindiktan sonra 20 is gunu gectiyse 16 dolar ceza odenmesi de gerekiyor)

    adres beyan formu icin bu belgeyi inceleyebilirsiniz. fakat buradaki form cok net olmadigi icin su formu doldurabilirsiniz: https://www.ysk.gov.tr/doc/dosyalar/AdresBeyan-Yurtdisi.pdf

    NY konsolosluguna formu duzeltmeleri icin email gonderdim, belki onumuzdeki gunlerde formu degistirirler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum