[Arşiv] Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
-
sağ olun, hepinize tekrar çok teşekkür ederim.
-
@grr Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
önlisans diploması geçerli (mi)
greencard başburusu yapmak için formu doldurduğumda ilk sayfada önlisans mezunu olduğum için önlisans şıkkını işaretledim. ikinci sayfada girmiş olduğum bilgileri bana gösterince mezuniyet bölümünde şu yazıyodu "Vocational School
You must have a minimum of a high school diploma reflecting the completion of a full course of study (vocation schools or equivalency degrees are not acceptable) or be a skilled worker in an occupation that requires at least two years of training or experience to qualify (visit http://www.onetonline.org/ to see if your occupation qualifies) for a Diversity Visa."
kafama takılan kısım şurası oldu (vocation schools or equivalency degrees are not acceptable) benim bu durumda ne yapmam lazım, garip bir durumda benle ilgili şöyle bir şey var. ben liseyi dışarıdan okuyup bitiren birisiyim liseden mezun olunca bana verilen diplomayı kaybettim (daha sonra bulundu) meslek yüksek okuluna kayıt olabilmem için, beni ankara gölbaşı eğitim bilimlerine gönderip liseyi bitirdiğime dair bir belge alıp gelmemi istediler. Bu almış olduğum belgeyi de önlisans yaptığım meslek yüksek okuluna verip kayıt işlemimi gerçekleştirdim ve meslek yüksek okulunda iki sene eğitimimi tamamlayıp diplomamı aldım. Bu durumda başvuru yaparken eğitim konusunda nereyi işaretlemeliyim high school şıkkını mı yoksa vocation schools şıkkını mı. beyan esas olduğu için yanlış birşey yapmak istemiyorum.
Sayin @iacar 'in dedigi gibi "Vocational School"u secmelisiniz. Iki kelime birbirine benziyor ama aynisi degil; demek ki "vocation school" ile "vocational school" farkli seylere karsilik geliyor. Bizdeki halk egitim merkezlerindeki kurslar gibi okullar olabilir.
Fakat siz "vocational school" diye secin.
-
kayıt yaptım şuan önlisans öğrencisiyim ama diploma kısmına lise diplomasını işaretledim. Bunun bana olumsuz bir yönü olur mu ? lise diplomamın fotokopisi bende duruyor. Okulum 2019-2020 haziranda bitiyor. Tabi bu da net değil okulum uzayabilir de sizce nasıl olur bir sorun çıkar mı ?
-
@leventt Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
kayıt yaptım şuan önlisans öğrencisiyim ama diploma kısmına lise diplomasını işaretledim. Bunun bana olumsuz bir yönü olur mu ? lise diplomamın fotokopisi bende duruyor. Okulum 2019-2020 haziranda bitiyor. Tabi bu da net değil okulum uzayabilir de sizce nasıl olur bir sorun çıkar mı ?
Hicbir problem olmaz.
-
green card a başvurdukten sonra bana verdiği seri numarayı falan kaydetmiştim masaüstüne fakat dün bilgisayarıma format attım ve aklımda değildi o fotoğraf ne yapmam gerekiyor mail adresimden falan tekrar o kodları bulma şansım varmı yoksa bilgisayarcıya gidip geri yüklememi yaptırmam gerek acil yardımınıza ihtiyacım var
-
@kadirkaracaoglu bahsettiğiniz confirmation number olsa gerek. 2019 başlığında sanırım okudum bunun cevabını, şuan öğrenebileceğiniz bir yer yok ama telaşa da mahal yok, sonuçlar açıklandığında kontrol ekranında numaramı unuttum tarzı bir bölüm oluyormuş, oradan öğreniliyormuş. Sorun yok yani merak etmeyin.
-
@aysegul Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
@kadirkaracaoglu bahsettiğiniz confirmation number olsa gerek. 2019 başlığında sanırım okudum bunun cevabını, şuan öğrenebileceğiniz bir yer yok ama telaşa da mahal yok, sonuçlar açıklandığında kontrol ekranında numaramı unuttum tarzı bir bölüm oluyormuş, oradan öğreniliyormuş. Sorun yok yani merak etmeyin.
-
@kadirkaracaoglu Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
sizce garantiye almak için tekrar başvurmam gerekirmi bilginiz varmıdır
-
@kadirkaracaoglu hayır gerek yok sakın tekrar başvuru yapmayın mükerrer başvurudan elenirsiniz otomatik olarak
-
@kadirkaracaoglu hayır tekrar başvuru yapmanıza gerek yok, @gözde hanımın dediği gibi mükerrer başvurudan elenirsiniz. Zaten ortada garantiye alınacak bir durum yok, sonuç kontrol aşamasında numaranızı öğrenebileceksiniz. O güne kadar da zaten hiçbirimizin numarası bir işe yaramıyor, şuan numaranızı bilmeseniz de olur, sorun yok.
-
@gözde Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
@kadirkaracaoglu hayır gerek yok sakın tekrar başvuru yapmayın mükerrer başvurudan elenirsiniz otomatik olarak
teşekkür ederim sağolun
-
@kadirkaracaoglu hayır tekrar başvuru yapmanıza gerek yok, @gözde hanımın dediği gibi mükerrer başvurudan elenirsiniz. Zaten ortada garantiye alınacak bir durum yok, sonuç kontrol aşamasında numaranızı öğrenebileceksiniz. O güne kadar da zaten hiçbirimizin numarası bir işe yaramıyor, şuan numaranızı bilmeseniz de olur, sorun yok.
teşekkür ederim sağolun
-
Arkadaşlar merhaba başvuru yaptım fakat continue dedim sayfaya ulaşılamıyor dedi. Yapmışmıdır başvuruyu yoksa yapmamışmıdır?

-
@likable Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
Arkadaşlar merhaba başvuru yaptım fakat continue dedim sayfaya ulaşılamıyor dedi. Yapmışmıdır başvuruyu yoksa yapmamışmıdır?

hayir, yesil success yazisini gorene kadar basvurunuz tamamlanmamis demektir. Sayfada uzun sure kalinca da baglanti kopabiliyor ve basa atiyor. Daha sonra tekrar deneyebilirsiniz.
-
Sayın @crazycells teşekkürler. Eğer öyleyse çift başvuru yapmış olmayız
-
Sitede şu an sıkıntımı var acaba başvuru yapamıyorum sürekli bağlantı sorunu veriyor
-
Benimde bağlantı sorunu veriyor arkadaşlar
Formu doldurup bir sonraki basamağa geçiş yapamıyorum bağlantı sorunu deyip site off durumda oluyor -
Şuan yapmamak lazım haftaiçi gündüz en mantıklısı ben ozaman yapacağım sorun veriyor.
@unals Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
Sitede şu an sıkıntımı var acaba başvuru yapamıyorum sürekli bağlantı sorunu veriyor
-
@likable Yoğunluktan dolayıdır herhalde yoksa başka bir sıkıntı yok hepimiz yaşadığımıza göre öyle teşekkürler bilgilendirme için ben aralıklarla deneyeceğim
-
Hafta sonu yoğunluğundan kaynaklıdır arkadaşlar. Hafta içi, gün içerisinde deneyin.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
çok teşekkür ederim.