Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Emre-Kurtulmuş teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @sanaldeniz ahh ahh çıkmaza girdiğimiz nokta tam olarak son cümleniz işte, Ankara isterse…


  • @sanaldeniz Geçen sene kazananı yani dv2022 arkadasımla hemen hemen aynı case e sahibiz o martın 7 sinde girmişdi mülakata biz daha bekliyoruz.

  • ⭐⭐

    @sanaldeniz Excel bu islemi yapmak icin yeterince donanimli, metaveri bu sonucu sagliyor.


  • @sanaldeniz Ben de size katılmakla beraber Ankaranın bu yıl daha güzel sonuçlar vereceğini düşünüyorum. Ne de olsa bu yıl pandemi tarzında şeyler yok hocam


  • @baran-bozdogan Hocam diğer tarafından bakın olaya. Bu şekilde ilerlerse 13-14K bile hayal olur. Bu yılı böyle kapatamazlar düşünceme göre


  • @aslanamca Benim düşüncem sıra gelir ama bu kadar yokuş yapılması bekletmek belediye işlerinde gördüm en son.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Uğur-0 sarı dosyayı girişte teslim edince vizene 1 yıl geçerli mührü vuruluyor 220 doların ödeme amacı green kartın kart olarak basılması için ödenir. Zaman farketmez.


  • Herkese merhabalar,
    Bir kaç sorum olacaktı, bilgisi olanlar yönlendirebilirse çok sevinirim. Case numberım çoğu insanın olduğu gibi benim de current oldu 11binlerde olduğu ve formu erken doldurduğum için çok kötü durumda olduğumu düşünmüyorum ama işimi şansa bırakmakta istemiyorum. Mart sonunda İngiltere’ye turist vizesi ile gideceğim. Dosya taşıma sürecinde ülke kısıtlaması var mı? Daha önce bu süreci deneyenler var ise taşıma süreci ve sonuçlanması ne kadar sürdü?
    Şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @Erdoğan-0 Merhaba, Turist vizesi ile her konsolosluk dosya taşımayı kabul etmez İngilterede bildiğim kadarıyla oturum şartı arayan ülkelerden biri anca bunu konsolosluğa mail atarak öğrenmeniz gerekir, çünkü her konsolosluğun her sene davranışı farklılık gösteriyor bu konuda. Eğer dosya taşımayı düşünüyorsanız gidebileceğinizi ülkelere tek tek mail atarak sormanız lazım dosyanızı kabul edip etmeyeceklerini. Süreç konusuda değişiklik gösteriyor maalesef 3 aydır Montrealdeki konsolosluğa taşımaya çalışan arkadaşımız var bu sene, 2 aya yakın Yeni Zelandaya taşımaya çalışan arkadaşımızda var, ama 10 dakika içinde dosyasını kabul alabilen arkadaşlarımızda var onun için net bir süre veremeyiz


  • @Erdoğan-0 Eger ki denemek isterseniz, konsolosluga ulkeye giris yaptiginiza dair damganin fotografi ile dosya tasima talebinde bulunun. London’in kabul etme ihtimali cok dusuk ama denemekten zarar gelmez diye dusunuyorum.


  • @Emre-Kurtulmuş Geri dönüşünüz ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim🙏🏻


  • @datanist Çok teşekkür ederim bilgilendirme için🙏🏻


  • ANKARA biraz geride kalmış gibi görünüyor. Şu anda eu 288 mülakat vermiş. Ancak 200 civarı toplu bir mülakat verirse sistem yerine oturur. Bu arada asyalı(iranlı alımı da çok geri kalmış...)
    Screenshot_1.png


  • @sanaldeniz Hocam bu konuda daha bilgilisiniz geçen sene de dediklerinizi takip ediyordum çoğu doğru çıktı. Sizce bu sene kaça kadar gelirler?


  • @sanaldeniz merhaba buradaki turuncu renk neyi ifade ediyor.


  • @aslanamca üzerime vazife olmadığını düşünebilirsiniz ancak naçizane fikrimi paylaşmak isterim. bu senenin kaça kadar geleceği, nerede duracağı, hangi caselerin görüşme alacağı, kimlerin dışarıda kalacağı bu forumdaki kimse tarafından bilinemez ve kim hangi yorumu yaparsa yapsın sizi tatmin etmez. Sizi çok iyi anlamakla beraber tüm istatistiklerin bir sonucu olarak size biri cevap bile verse, ankara bu sene 13999 kadar verip kapatacağız dedikten sonra kimse bir şey yapamaz. Yada 35999 kadar vize vereceğiz dedikten sonra aradan case seçme işlemi yapmayacaklarını garanti etmez. Bu sebepten buradaki yorumlarla olumlama yapmak yada beklemek maalesef süreci sıkıntıya sokabilir. Siz bütün alternatifleri değerlendirin ve kararınızı kendiniz verin. Forumdan sadece somut bilgiye dayalı topicleri okuyup öğrenmek ve kişisel görüşlere yada yorumlara göre bir karar vermemek çok faydalı olacaktır. Tabi ki her yazılan çok değerli ama kişisel yorum içeren tüm içerikler göreceli.

    TR eğer ayda 250 interview verirse tüm caseleri bitirir ama vermezse bir çok insan şansını kaybeder. (aşağı yukarı, kazanan sayısı ve şuana kadar verilen vizelerin datalarına göre ortalama olarak konuşuyorum.) Beklemek çok zor ve yorucu bunun da farkındayım, siz yine iyi durumdasınız benim case no sizinkinin 2 katı 🙂 Biraz içinizi ferah tutmakta fayda var, alternatifleri değerlendirin taşıma işlemlerine bakın yada bekleyin. Bir yerlerde alınacak bir vizeniz varsa onu alırsınız 🙂 Olaya atlamış gibi oldum ama biraz olsun stresiniz gitsin istedim 🙂


  • @aslanamca ben 930 civarında bekliyorum. Ama bu rakam bana göre iyimser 1100 olur, kötümser 770 civarı olur diye düşünüyorum. Geçen sene bu dönemlerde İranlıları aradan çıkartıyorlardı. Lakin bu sene asyalı mülakatı da gecikmiş, sayı çok az.


  • Bence bir tur dönecekler. Yani 35000 e kadar mülakat verilecek. Geçen sene tüm konsolosluklar bir tur döndü. Yani belirledikleri submit tarihini esas alarak 35000 e kadar(geçen sene 27000 di) mülakat verecekler


  • @ogzylmz Turuncu refuze 221 g diye tanımlama yapılmış. 221 g nedir diye bir arama yaptım, sonuç şu;
    221(g) maddesi uyarınca vize reddi ne anlama gelir?

    Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası'nın 221(g) bölümü uyarınca vize reddi (INA), ABD yasalarının, özellikle INA'nın 291. maddesinin gerektirdiği şekilde, başvuru sahibinin konsolosluk görevlisini tatmin edecek bir vize için uygunluk sağlamadığı anlamına gelir. 221(g) uyarınca bir başvuranın reddedilmesi, konsolosluk görevlisinin, vize başvurusunu ve gerekli herhangi bir görüşmeyi tamamlayıp yerine getirdikten sonra başvuranın vize almaya uygun olmadığını belirlediği anlamına gelir. Bir konsolosluk görevlisinin 221(g) kapsamında reddedilen bir vize başvurusunu daha sonraki bir tarihte ek bilgilere veya idari işlem kararına dayanarak yeniden değerlendirmesi ve başvuru sahibinin uygun olup olmadığına karar vermesi mümkündür. Bir konsolosluk memuru 221(g) kapsamındaki bir davayı reddettiğinde, başvuranın başka herhangi bir belge veya bilgi sunması gerekip gerekmediğini başvuru sahibine iletecektir,

    221(g) maddesi kapsamındaki bir ret geri çevrilebilir mi?

    Evet. Bir başvuru bölüm 221(g) uyarınca reddedilirse ve konsolosluk görevlisi başvuru sahibine özellikle belge veya bilgi vermesini söylerse, başvuru sahibi mümkün olan en kısa sürede tam bir yanıt vermelidir. Bir konsolosluk memuru, bilgilerin başvuru sahibinin istenen vize için uygun olduğunu tespit etmekle ilgili olduğuna inandığında ek bilgi talep edecektir. Konsolosluk görevlisi vizeyi reddediyor ancak ek bilgi talep ediyorsa, başvuru sahibinin ek bilgileri sunması için vizenin reddedildiği tarihten itibaren bir yılı vardır. Aksi takdirde, bir başvuru sahibi gerekli ek bilgileri bir yıl içinde sağlamazsa, başvuru sahibi yeniden vize başvurusunda bulunmak ve başka bir başvuru ücreti ödemek zorunda kalacaktır.

    Bir başvuru reddedilirse ve bir konsolosluk görevlisi idari işlem gerektiğini belirtirse, işlem süreleri bireysel koşullara göre değişebilir. Başvuru sahibinin durumu benzersiz bir zorluk teşkil ediyorsa, lütfen vize başvurusunun yapıldığı konsolosluk bölümüne bilgi veriniz.


Benzer Başlıklar

  • 8481
  • 2
  • 296
  • 238
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum