Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri


  • @mihmandar
    Merhaba ,

    1- Kendi hesabınıza Yatırma şartı yok. Eşinizin hesabı da olsa sorun olmaz.
    2- Olumlu / Olumsuz herhangi bir fark yaratmaz
    3- Geçmişte bu şekilde yaparak herhangi bir sorun yaşamadan onay alanlar olmuştu.


  • @redsat2000 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @yboran 2018 yılına ait tapu satış bedeli için bir sorun olmaz ancak eğer bina ise kira bedeli ve ipotek haciz durumunu da bir şekilde kanıtlamanız gerekebilir. Bu açıdan kısa bir ekspertiz raporu işiniz görür diye düşünüyorum. 2018 yılı tapu haliyle olan bir durum oradaki görevlinin inisiyatifine kalabilir. Takdir sizin

    teşekkürler,

    Çözümü şöyle ürettim,

    Daireye ait Tapunuun üzerinde satış rakamı yazıyor zaten, İpotek bilgisi için ise Tapudan ipotek&Haciz bilgisini rapor olarak alabiliyoruz, (not: sadece tapu sahibi alabiliyor) böylelikle de resmi bir rapor ile durumu kanıtlamış olacağız.


  • herkese merhabalar bir sorum olucaktı hergün çok yoğunumda mesai saatleri içinde bankalara yetişemiyorum sadece önümüzdeki cuma 26 sında müsait olucam kasım 6 sında da mülakatım var bu aradaki 10 - 11 gün olması bu alıcağım hesap dökümü belgesini sıkıntıya sokarmı acaba ? şimdiden teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yboran Borç, ipotek, haciz gibi bilgiler konsolosluğu ilgilendirmiyor. Sadece sizden istenen belgeleri götürün. Tapunun aslı ve fotokopisi yeterli.

    Sayın @redsat2000 (mesajlarından gördüğüm kadarıyla) kendi sürecinde iletişim ve belge toplama anlamında çokça "overkill" yaptı, onun böyle yapmış olması sizden de bunların talep edildiği anlamına gelmiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isag Görüşmeden önceki bir ay içinde belgeleri toplayabilirsiniz. Herhangi bir sıkıntıya yol açmaz.


  • https://www.dvlottery.state.gov/
    Linkteki formu doldurup yollayınca hata çıkıyo.

    Yurtdışından birine doldurttum.


  • Sayın sasat,
    Aynı konu için başlık açmışsınız, ayrıca diğer konular altında bu konudan bahsetmenize gerek yok. Site Internet Explorer ve Microsoft Edge tarayıcıları ile eğer internet probleminiz yok ise herhangi bir hata vermemekte. Mozilla tabanlı tarayıcılarda ise nadiren de olsa hata vermekte.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @knnrn tapunuzun haciz olması sadece gösterdiğiniz tapu kopyası ile bu tapunun sizin olduğu anlamına gelmez resmi olarak bu bir yanlış ve yalan beyan anlamına gelir
    Bu açıdan sahibinin kim olduğu haciz /ipotek durumu gösterdiğiniz belge ile SAHİPİLİK DURUMUNUN KANITLANMASI GEREKİR. Sizin dediğiniz aksine resmi anlamda SAHİPİLİK DURUMU Konsolosluğu ne yazık ki çok ilgilendirmktedir.


  • @redsat2000 Tapu devletin resmi bir belgesidir. Konsolosluk isterse üzerinde borç/ipotek var mı diye sorabilir. Sorulmadan bu bilgiyi vermemek yalan beyan değildir. Tapuyu verirken "Bunun üzerinde haciz/ipotek yoktur" derseniz o zaman yalan beyan olur.

    Bu konuyu takip eden arkadaşlar iki farklı görüşü de öğrenmiş oldular. Kendi süreçleri ile ilgili takdir kendilerine aittir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @knnrn Konsolosluk soruşturma makamı üzerine değil yemin esasına dayanır ve siz mülakatta doğru ve eksiksiz bilgi vereceğiniz üzerine yemin edersiniz. Elinizdeki tapu daini mürtein koşullarını bildirmez . Bunu sizin bildirmeniz ve ibranız gerekir. Bu işlem bütün resmi başvurularda şahsın kendisine aittir. Sadece gerekirse teyid için Resmi krebilite unsurları bakabilir.
    Burada ibraz bu mal sizin mi değil mi veya bankamın yada ipotek malikin mi dir. Yani elinizdeki tapu esasında bir kağıt parçasıdır. Esas sahiplik tapudaki kayda göre rücu olur. Araba tekne gibi hususlarda ruhsatın alındığı yerin sicil kaydına göre olur.
    Bizden istenen bu gösterdiğin gayrimenkul veya menkul değer senin mi değil mi yada kiminle ortaksın daha doğrusu % kaçı senin sorusunun beyanıdır. Morgage ile alınan gayrimenkul sizin hisseniz kadar sahipliği içerir.


  • Bu ileti silindi!

  • @redsat2000 ben mülakatta tapuyuda fotokopi olarak verdim. Herhangi bir şey istemediler.Sarı zarfın içinde o da vardı. JFK de polis zarfı açıp onları bir dosyaya koydu.


  • Merhaba arkadaşlar mülakatta göstercegimiz hesab toplam varligimizi gosteren belge mi olmali yoksa son 3 ay mi 6 ay mi oncesine kadar yapilan islemleride gosteren belge mi olmali?


  • @mansfield1 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar mülakatta göstercegimiz hesab toplam varligimizi gosteren belge mi olmali yoksa son 3 ay mi 6 ay mi oncesine kadar yapilan islemleride gosteren belge mi olmali?

    Göstermek istediğin hesabındaki toplam varlık olan genel döküm evrağı ve 6 aylık /12 aylık döküm evrağı birlikte gösterliyor.


  • @redsat2000 teskrler fakat döküm evragi dediginiz hesapta son 6 ayda yapmis oldugum islemler mi yani harcamalar karta yatirdigim paralar filan mi?


  • @arnblt merhabalar yanlış hatırlamıyorsam oğlunız Amerikan vatandaşıydı değil mi ?


  • @mansfield1 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @redsat2000 teskrler fakat döküm evragi dediginiz hesapta son 6 ayda yapmis oldugum islemler mi yani harcamalar karta yatirdigim paralar filan mi?

    evet, butun islemler.
    Resmi yonergelerde son 12 aylik isteniyor ama 12 ay olmasa da konsolosluk kabul ediyor.


  • Merhaba arkadaslar!
    bende DV2019 secildim. ama bazi sorunlarim var. ilk once dogdugum yer Turkiye degil. Bizim ulkede ben bir koyde dogdum, ve koy bir neigborhood bagli, ve en buyuk olan region var. yani hic biri city degil. ben Turkiyede okudugum andan beri bu kadar karmasikligi kacinmak icin dogum yeri olarak hep baskent sehri yazdim, bir kere B1 vizesi aldim orda da city of birth baskent yazili.

    Bizim pasaportlarda hic dogum sehri yazilmaz sadece belgenin verildigi yer yazilir, ve tabi dv lottery doldururken ben yine baskenti yazdim, ds260 ta ayni sekilde, simdi hatirladim benim birth certificate de koyum ve region yazili, DS-260 unlock ettim, ama iste bir suru karmasiklik oldu.

    Benzer seyleri yasayan var mi ?
    Diplomalarimda hep baskent yazili...

    DV2019000xxxx


  • @ahmad DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba arkadaslar!
    bende DV2019 secildim. ama bazi sorunlarim var. ilk once dogdugum yer Turkiye degil. Bizim ulkede ben bir koyde dogdum, ve koy bir neigborhood bagli, ve en buyuk olan region var. yani hic biri city degil. ben Turkiyede okudugum andan beri bu kadar karmasikligi kacinmak icin dogum yeri olarak hep baskent sehri yazdim, bir kere B1 vizesi aldim orda da city of birth baskent yazili.

    Bizim pasaportlarda hic dogum sehri yazilmaz sadece belgenin verildigi yer yazilir, ve tabi dv lottery doldururken ben yine baskenti yazdim, ds260 ta ayni sekilde, simdi hatirladim benim birth certificate de koyum ve region yazili, DS-260 unlock ettim, ama iste bir suru karmasiklik oldu.

    Benzer seyleri yasayan var mi ?
    Diplomalarimda hep baskent yazili...

    DV2019000xxxx

    Mulakata Turkiye'de mi gireceksiniz?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum