@celik Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells tekrar merhaba,
Bugun bir avukattan aldigim email de soyle diyor
“ Also if she was over the age of 17 when you married your husband he is not your husband 's step daughter under the law so your wife cannot file for her. “
Sizin bana daha onceki mesajisinizda gonderdiginiz evraklari doldurmalimiyim yoksa kanunlarda bir degisiklik mi oldu bu yas durumuyla ilgili olarak?
Sayin @celik, sizin yazdiginiz dogru, ben yukarida yazdiginizi yanlis anlamisim maalesef. Cekilisle ilgili soru zannedip, o sekilde cevap verdim. Fakat sizin durumunuz farkliydi; evet, dediginiz dogru siz evlilik yaptiginizda 18 yasindan kucuk cocuklariniz gocmenlik icin direkt IR2'ye basvuru yapabiliyor, 18 yasindan buyuk cocuklar ise siz Green Card sahibi olduktan sonra F2B'ye basvuru yaparak Green Card alabiliyorlar. (Normalde F2A olmasi lazim ama siz Green Card sahibi olunca kendisinin 21 yasinda olacagini farzederek F2B diyorum) F2A-F2B konusunda bilgiyi bu konunun ilk iletisinde bulabilirsiniz.
Gocmenlik amaciyla resmi cocuk tanimi soyle:
(1) The term "child" means an unmarried person under twenty-one years of age who is-
(...)
(B) a stepchild, whether or not born out of wedlock, provided the child had not reached the age of eighteen years at the time the marriage creating the status of stepchild occurred;
(...)
kaynak