Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
-
@sembul Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
Merhabalar i-130 başvurusu sonucunda i-864w dolduracağım kızımlarım için ama formu doldururken tüm bilgileri kızlarım adına mı dolduracağım benimle ilgili bir kısım yok sanırım daha önce dolduran veya bilgisi olan var mı
dogrudur.
Gocmen olacak kisi dolduruyor, neden exempt oldugunuza dair ilgili belgeleri eklemeyi unutmayin. -
Çok teşekkürler biri 6diğeri 17 yaşında bu formlar onlar adına dolduracağım ama ben imzalayacağım değil mi
-
@sembul Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
Çok teşekkürler biri 6diğeri 17 yaşında bu formlar onlar adına dolduracağım ama ben imzalayacağım değil mi
17 yasinda olan aslinda kendisi de imzalayabiliyor sanirim, ama isterseniz legal guardian olarak ikisini siz de imzalayabilirsiniz.
-
@crazycells tekrar merhaba, ben evliligimi yaptigimda kizim 20 yasindaydi bu durumda yeni de kizima da ayni anda basvuru yapabiliyormuyum? Bugun duydugum birseye gore evlilik yapildiginda cocuklar 17 yas ve altindaysa ancak birlikte basvurulabiliyor bu dogru mu? Bununla ilgili bilgilerinizi paylasirsaniz cok sevinirim. Cok tesekkurler.
-
@celik Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells tekrar merhaba, ben evliligimi yaptigimda kizim 20 yasindaydi bu durumda yeni de kizima da ayni anda basvuru yapabiliyormuyum? Bugun duydugum birseye gore evlilik yapildiginda cocuklar 17 yas ve altindaysa ancak birlikte basvurulabiliyor bu dogru mu? Bununla ilgili bilgilerinizi paylasirsaniz cok sevinirim. Cok tesekkurler.
edit: dogru aciklama icin hemen iki asagidaki cevaba bakabilirsiniz...
hayir, 21 yasinin altindaki butun cocuklarinizi eklemelisiniz (evlenmemis olanlari). Eger ikinci evliligi yapmissaniz yine de hem esinizin hem de kendinizin onceki evliliklerinden 21 yas alti cocuklarinizi eklemelisiniz. Velayeti sizde olmasa bile.
-
@crazycells tekrar merhaba,
Bugun bir avukattan aldigim email de soyle diyor
“ Also if she was over the age of 17 when you married your husband he is not your husband 's step daughter under the law so your wife cannot file for her. “
Sizin bana daha onceki mesajisinizda gonderdiginiz evraklari doldurmalimiyim yoksa kanunlarda bir degisiklik mi oldu bu yas durumuyla ilgili olarak? -
@celik Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells tekrar merhaba,
Bugun bir avukattan aldigim email de soyle diyor
“ Also if she was over the age of 17 when you married your husband he is not your husband 's step daughter under the law so your wife cannot file for her. “
Sizin bana daha onceki mesajisinizda gonderdiginiz evraklari doldurmalimiyim yoksa kanunlarda bir degisiklik mi oldu bu yas durumuyla ilgili olarak?Sayin @celik, sizin yazdiginiz dogru, ben yukarida yazdiginizi yanlis anlamisim maalesef. Cekilisle ilgili soru zannedip, o sekilde cevap verdim. Fakat sizin durumunuz farkliydi; evet, dediginiz dogru siz evlilik yaptiginizda 18 yasindan kucuk cocuklariniz gocmenlik icin direkt IR2'ye basvuru yapabiliyor, 18 yasindan buyuk cocuklar ise siz Green Card sahibi olduktan sonra F2B'ye basvuru yaparak Green Card alabiliyorlar. (Normalde F2A olmasi lazim ama siz Green Card sahibi olunca kendisinin 21 yasinda olacagini farzederek F2B diyorum) F2A-F2B konusunda bilgiyi bu konunun ilk iletisinde bulabilirsiniz.
Gocmenlik amaciyla resmi cocuk tanimi soyle:
(1) The term "child" means an unmarried person under twenty-one years of age who is-
(...)
(B) a stepchild, whether or not born out of wedlock, provided the child had not reached the age of eighteen years at the time the marriage creating the status of stepchild occurred;
(...) -
@crazycells oncelikle tum sorulara buyuk bir itina ve ozveriyle cevap verdiginizi goruyorum ve bu takdire deger gercekten bunun icin cok tesekkur ederim. Ben green kartimi aldiktan sonra kizim icin sponsor olup evrajklarini iceriye verdigimiz zaman kizim 21 yasina girmediyse eger bu surec ne kadar surer?
-
@crazycells oncelikle tum sorulara buyuk bir itina ve ozveriyle cevap verdiginizi goruyorum ve bu takdire deger gercekten bunun icin cok tesekkur ederim. Ben green kartimi aldiktan sonra kizim icin sponsor olup evrajklarini iceriye verdigimiz zaman kizim 21 yasina girmediyse eger bu surec ne kadar surer?
rica ederim. 21 yasina gelmediyse basvurunuz F2A oluyor 1 yillik bir bekleme zamani var maalesef su an icin, o nedenle kiziniz beklerken 20 yasini dolduracak ve21'e gececek, dolayisiyla F2A olan kategorisi F2B olarak degisecek.
Bu nedenle, simdiden planlari sanki 21 yasindan buyukmus gibi yapmaniz daha gercekci olur.
-
Bir şey soracağım,
Önceden de bahsettiğim gibi benim anneme cikti green card ds 260 doldururken listede babam ben annem ve ablam çiktı ben 20 yasindayim ablam 22 yasinda formda adi kendiliğinden cikti (20 ocak 96 doğumlu) ben onun bilgilerini doldurmakla hata mı yaptım.Yani sorun olur mu sistemde ben add applicant a basıp eklemedim orada adı yaziyordu diye doldurdum gönderdim zamanında bu bize sorun cıkarır mı?
-
@yigitgumus Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
Bir şey soracağım,
Önceden de bahsettiğim gibi benim anneme cikti green card ds 260 doldururken listede babam ben annem ve ablam çiktı ben 20 yasindayim ablam 22 yasinda formda adi kendiliğinden cikti (20 ocak 96 doğumlu) ben onun bilgilerini doldurmakla hata mı yaptım.Yani sorun olur mu sistemde ben add applicant a basıp eklemedim orada adı yaziyordu diye doldurdum gönderdim zamanında bu bize sorun cıkarır mı?
evet, cekilis talihlileri icin su konuyu kullanmalisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleriAyrica 21 yas icin su konuyu incelemelisiniz (sorunuzu bu konuya tasiyin, orada cevaplayayim)
https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi -
@crazycells cevaplariniz icin cok tesekkur ederim.
-
Amerikan vatandasi esimden green card almak icin basvuru yapiyorum. Income yeterli olmadigindan sponsor gerekliydi ve bulduk. Sponsor icin hangi evraklari hazirlamamiz gerekli? Birde en son kac yillik income beyan etmekiyiz?
-
Amerikan vatandasi esimden green card almak icin basvuru yapiyorum. Income yeterli olmadigindan sponsor gerekliydi ve bulduk. Sponsor icin hangi evraklari hazirlamamiz gerekli? Birde en son kac yillik income beyan etmekiyiz?
Su konuyu incelemelisiniz:
-
Merhabalar,
sormak istediğim bir kaç konu var. eşim ve ben (2018)eylül ayı içinde evlendik. eşim amerikan vatandaşı. başvuru için tüm evrakları hazırladık.
1.Amerikadaki eşimin avukatı başvuru için evlilik tarihinden itibaren 6 ay beklemenin daha doğru olacağını söylemiş. sizce de mart ayından önce başvurmayalım mı?
2.eşimin geliri yeterli ama Avukat, 2019 sonu itibariyle, eşimin istenilen 3 yıllık çalışma ve vergi ödeme süresini dolduracağını, bu süreden önce başvurmak istemesi durumunda sponsor bulmasının daha iyi olacağını söylemiş.
3.merak ettiğim diğer konu henüz hayal ürünü; eşimle mart ayında normal başvurumuzu yapacağız ama ben geçen ayki gc çekilişine katılmıştım. küçük bir ihtimal de olsa diyelim ki mayıs ayında gc talihlisi oldum, bu durumda iki sürec birbirini olumsuz etkiler mi? ya da mart ayından sonra 2 ay daha bekleyip başvuruyu öyle mi yapayım. gc talihlisi olsam sürecim cr1'den daha mı hızlı olur? -
@enrique Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
Merhabalar,
sormak istediğim bir kaç konu var. eşim ve ben (2018)eylül ayı içinde evlendik. eşim amerikan vatandaşı. başvuru için tüm evrakları hazırladık.
1.Amerikadaki eşimin avukatı başvuru için evlilik tarihinden itibaren 6 ay beklemenin daha doğru olacağını söylemiş. sizce de mart ayından önce başvurmayalım mı?
2.eşimin geliri yeterli ama Avukat, 2019 sonu itibariyle, eşimin istenilen 3 yıllık çalışma ve vergi ödeme süresini dolduracağını, bu süreden önce başvurmak istemesi durumunda sponsor bulmasının daha iyi olacağını söylemiş.
3.merak ettiğim diğer konu henüz hayal ürünü; eşimle mart ayında normal başvurumuzu yapacağız ama ben geçen ayki gc çekilişine katılmıştım. küçük bir ihtimal de olsa diyelim ki mayıs ayında gc talihlisi oldum, bu durumda iki sürec birbirini olumsuz etkiler mi? ya da mart ayından sonra 2 ay daha bekleyip başvuruyu öyle mi yapayım. gc talihlisi olsam sürecim cr1'den daha mı hızlı olur?Hayirli olsun.
-
Siz Turkiye'de misiniz? Tam olarak nasil bir neden surdu avukat?
-
Esiniz su an calismiyor mu? 2019 sonunda calismayi mi kesecek?
-
Iki surec birbirini olumsuz etkilemez, devam etmenizde bir sakinca yok; eger talihli olursaniz dosya numaranizin buyuklugune gore yorum yaparim

-
-
@crazycells -evet ben Türkiye deyim. biz 2018 haziran ayında tanışmıştık, ilişkinin çok yeni olduğunu düşünmüş. tanışma,evlilik,başvuru sürçleri birbirine yakın olunca sanırım yanlış düşünmelerini istemiyor. eşime, kabul etmeme ihtimalleri var demiş.
-eşim şu anda çalışıyor, çalışmaya devam edecek. 2019 sonunda 3. çalışma yılı dolacak ve 3. vergisini de 2020 ocakta ödemiş olacak. avukat belkide herşeyin sağlam olmasını istiyor ama gerekmediği halde sponsor bulmak veya gereksiz süreci uzatmak istemiyorum. illaki sponsor bulacaksak eşimle ayrı yaşamamıza da gerek yok sanırım. kısacası avukata göre doğru olan, sponsor bul ve martta başvur. -
@enrique Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells -evet ben Türkiye deyim. biz 2018 haziran ayında tanışmıştık, ilişkinin çok yeni olduğunu düşünmüş. tanışma,evlilik,başvuru sürçleri birbirine yakın olunca sanırım yanlış düşünmelerini istemiyor. eşime, kabul etmeme ihtimalleri var demiş.
-eşim şu anda çalışıyor, çalışmaya devam edecek. 2019 sonunda 3. çalışma yılı dolacak ve 3. vergisini de 2020 ocakta ödemiş olacak. avukat belkide herşeyin sağlam olmasını istiyor ama gerekmediği halde sponsor bulmak veya gereksiz süreci uzatmak istemiyorum. illaki sponsor bulacaksak eşimle ayrı yaşamamıza da gerek yok sanırım. kısacası avukata göre doğru olan, sponsor bul ve martta başvur.anladim, su kosullarda dedigi mantikli; eger Turkiye'deyseniz ve yeni tanistiysaniz bence esinizle beraber gezilere cikin, etkinliklere katilin ve fotograflarinizi cekin. Kabul edilmeme demeyelim de, ikna etmeniz guclesebilirdi diyelim... Surec zaten 1 yila yakin surecek, o nedenle bence Ocak-Subat gibi yani 6 ayi gecirince basvuru yapabilirsiniz.
Esinizin yillik geliri $20.575 'in ustundeyse size sponsor olabilir, esiniz Turkiye'de mi calisiyor? Cunku gelirin disinda, ABD'de yasama istegi de gerekiyor. bu nedenle sponsorluk gerekebilir, su sayfanin "İstek Sahibi Kişi Nasıl ABD’de İkametgah Kurabilir?" baslikli yerini okuyun isterseniz, surece asina olmak icin:
-
@crazycells eşim Abd'de yaşıyor ve çalışıyor. yıllık geliri 50k üzerinde, yeterli olacağını düşünüyorum.
Ayrıca cevaplarınız için teşekkür ederim. biraz kafamız karışmıştı çok yardımcı oldu. -
@crazycells eşim Abd'de yaşıyor ve çalışıyor. yıllık geliri 50k üzerinde, yeterli olacağını düşünüyorum.
Ayrıca cevaplarınız için teşekkür ederim. biraz kafamız karışmıştı çok yardımcı oldu.ok, o durumda ek sponsora gerek olmayacak. Ayri yerlerde yasamaniz biraz kotu olmus, elinizden geldigince biraraya gelip fotograf cekmeye calisin.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum