@Simge-Kutlu, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Selly, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Selly, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Ya arkadaşlar eşimle konuşuyoruz da GC çıkması durumunda eşim diyo ki, işleri yoluna sokana kadar, düzen kurana kadar çocuklar zorluk cekmesinler. Ben nerde olsa yatar başımın çaresine bakarım, siz giriş çıkış yaptıktan sonra Türkiye'ye dönün ben her şeyi halledince ev, araba, ehliyet vs o zaman gelin diyo. Çocukları düşünunce bi yandan haklı buluyorum çocuklar zorluk çeksinler istemiyorum ama öbür yandan da eşimi yalnız bırakmak istemiyorum asla içime sinmiyo. Ve tabiki artık gitmisken geri dönmek istemiyorum. E tabi ki bı de masraf boyutu var. Türkiye'ye donus, buradaki yaşam giderleri tekrar Amerika'ya gidiş... Çook karışığım bu konuda.
Erkeklerin standart kendince fikirleri. Benimki de o kadar sürece dahil etmeye çalştım ilgilenmedi hala da ilgilenmiyor. Geçenlerde sadece olurda gidersek siz geri dönersiniz ben herşeyi yoluna koyana kadar dedi. Bende oldu tabi dedim sadece
Türkiye içinde bir yer değil ki hafta sonları gidip birbirimizi görüp geri dönelim bende bu olaya sıcak bakmıyorum her açıdan hemde. Bir de dediğin gibi git gel uçak biletleri de Dünyanın parası. O orada yeme içme ısınma ve barınma için ayrı para ödeyecek bizler burada ayrı ödeme yapacağız. Ve süreci beraber gögüslemek varken neden ayrı ayrı Eşlerimiz kendince düzeni oturttuklarında gerçekten oturmuş bir düzen olmayacak siz veya biz sonradan gittiğimizde biz sıfırdan başlayacağız alışmaya çalışacağız çocuklar büyüdükçe daha zorlanacak ne kadar küçük giderlerse o kadar avantaj bence. vs vs ben katılmıyorum onların bu bakış açısına.
Evet ben de aynen senin gibi düşünüyorum. Sadece çocuklarımız çok küçük biri 4 yaşında biri 21 aylık ve onları bir süre için de olsa bilinmezlige, düzensizliğe sürüklemek çok korkutuyo beni. Once fiziki sağlıkları sonra da psikolojileri açısından doğru olan hangisi karar veremiyorum ama dediğin gibi ben de sıcak bakmiyorum.
onlar daha kolay alışıyor herşeye. bir de dil konusunda yaşları gereği öğrenmeleri son derece kolay. ayrıca düzen ne zaman oturacak belli değil iki tarafta masraf olunca belki o düzeni oturtmak daha zor olacak burda hayat çok pahalı. 6 ayda bir giriş çıkış yapmanız gerekecek o da cabası.

Kesinlikle kesinlikle ara ara hep deniyorum eşimi ikna etmeyi nasılsa daha zaman var başarıcam
️
@Selly , @Simge-Kutlu ben eşimi gelmeye ikna etmeye çalışıyorum Amerika ya , sizin eşleriniz Türkiye de kalmanıza ikna etmeye çalışıyor sizi
he gerçi benimde planım şuydu ben gideyim bir iki ay sonra gel sen ama ona da sıcak bakmıyor, acaba sizlerle eşimi tanıştırsam mı ? İkna timi olarak