-
@eire bizim de durumumuz size çok benzerdi. Biz %20 veremedik yüzde 5 verdik onu bile zor çıkardık diyebilirim. Satıcıdan 10k kredi alıp bir kısmını öyle kapattık. Ev 545kya aldık. Aylık ödemeler 3500$ oluyor 5.87den alabildik mortgagei. 405$ da HOA ödeyeceğiz bu durumda aylık 4000i görüyoruz. Biraz sıkıntı çekeceğiz ama önümüzdeki sene duruma göre refinance ederiz diye düşündük. Ya da kız devlet okuluna başlayacak daycare parası boşa çıkacak. Eylül 2024e kadar sıkıntı çekeceğiz ama zorluk olmadan da olmuyor çünkü biz hiç para biriktirmeyi beceremedik. Bizim benzer şartlardaki örneğimizi yazıyorum ki az çok kaç paraya ne geliyor bi fikriniz olsun.
-
@MySea Dogru hocam gercek guney jerysey'de bakindiginda makul fiyatlara cok guzel evler bulmak mumkun. Hatta benim rahat butcem olacak 400bin'e cikildiginda cok cok daha iyisini bulmak da mumkun, ayni dogu pensilvanya (allentown, middletown civarlari) bulunabilecegi gibi ama iste benim sikintim guney jersey'nin baya uzak olusu. Vineland'tan sirket ofisine tek yon 120 mil civari.
Ben sanirim biraz hatali soyledim ev aradigim cografi bolgeyi, orta jersey'nin guney kisimlarindan bakiyorum en fazla. Yani guney'de sinir Princeton-Asbury Park hatti, batida ise normalde Clinton ama biraz daha zorlarsam dogu pensilvanya.
Sikinti da orda basliyor zaten, ev almam gereken cografya da fiyatlar, vergiler cok yuksekken, evlerin durumu cok dusuk. Guzel evler, yasanacak bir mahallede ise odeyebilecegimden cok daha fazlaya geliyor.
Cok tesekkurler yine de ilgilendiginiz icin.
-
@damladav Hayirli olsun, cok guzel gunlerinizde oturmaniz dileyi ile.
Sizin soylediginiz rakamlar benim icin makul su asamada HOA ucretini katmadan. Property tax'iniz yillik ne kadar biliyor musunuz acaba?
-
@eire Simdi daha iyi anladim ama malesef o bahsettiginiz bolgede oyle cok uygun fiyata iyi evler bulmak oldukca zor. Yine de aramayi birakmamak lazim. Her 2-3 gunde bir websitelerinden bakin. Mutlaka denk gelen evler olacaktir. Bol sans dilerim! :)
-
@eire, insallah gonlunuze ve butcenize gore bir ev bulursunuz, samimi anlatiminiz icinde kendi adima cok tesekkur ederim.
-
@eire mustakil ev yerine, condo ya da townhouse fiyatlari daha uygun olabilir. $500K e ev alip, 30 yillik faizle birlikte 3-4 kati geri odeme yapmaktansa, ucuz ve kolay geri satabileceginiz bir apartman alip, 5 sene sonra satip mustakil almak bir alternatif.
-
@eire $3917 dolar yıllık vergisi
-
@damladav Vergisi gayet guzelmis. Sanirim HOA feeyi de isin icine katildiginda buradaki ev vergisi seviyelerine geliyor 8bin-9bin civari olarak yillik. HOA'si olmayan bir ev buldugumda demek ki benim de gozden cikarmam gereken miktarlar aylik 4bin gibi olacak mortgage icin.
Tesekkurler.
-
@eire Ben de Branchburg dan Metuchen, Plainfield hattina kadar olan bolgede ev bakiyorum. Yeni evlerin yanina yaklasilmiyor. Ozellikle Bound Brook, Middlesex bolgesinde nehirler nedeniyle sel riski olabilecegini dusunuyorum. 375k ya kadar ev bakiyorum. Ancak bu fiyatlarda evler eski oldugu icin isteksizim. Benim ev alma istegim biraz da keyfi. Sizin kadar zorunda hissetmiyorum. Bu kada parayi yapim yili 1920 - 1960 araliginda olan evlere vermek istemiyorum. Her ne kadar almadan once inspection yapilabilse de eski ev almak riskli olabilir. Yapi konusunda pek bilgili degilim ancak ortalama bir single family house un catisini yeniletmek yaklasik 30k yi bulur diyorlar. NJ cok pahali bir eyalet. Ben elimdeki downpayment ile guney eyaletlerden ortalama bir evi mortgage kullanmadan alabiliyorum. Ancak diger taraftan NJ nin ekonomisi kuvvetli oldugu icin burada yatirim yapmak daha mantikli geliyor astronomik property tax lere ragmen.
-
@hasbelkader Dogru, bu bolgede soylediginiz fiyatlara ev bulmak cok zor. Bizim amerikali bir cift arkadas Cranford'da aldilar evlerini ev 1899 yilinda yapilmis. Ev dokuluyor, bunlar yavas yavas tamir ettiririz diye almislardi, kayboldular masraflarin ve zamanin icinde. Cok zor yani bu isler.
Sel riski ise cok korkutucu. Bizim ABD'ye geldigimiz ay icinde Ida kasirgasi oldu, Cranford su altinda kaldi. Kenilworth gibi fistik gibi mahallelerde insanlar aylarca evlerini temizlemeye calistilar, o zamanlar hep yuruyuse gidiyorduk o civarlarda, insanlar perisan olmuslardi, bu evler 600-800bin dolarlik evler. Cranford kasaba merkezi kapanmisti. Cok fena bir durum gercekten dikkatli olmak gerekiyor bolge secerken.
Bu sel durumu icin asagidaki linkteki haritaya kesin bakin. Zaten sanirim inspection company sizi uyarir her turlu ama onden bir fikir verebilir.
https://msc.fema.gov/portal/home
Biz bu hafta sonu Lancaster'a gittik gezmeye oyle, yan yollari kullanarak. Flemington'dan gectik, cok hosumuza gitti eski town center, kasaba. Oralari da dusunmeye basladik. Yani ben is icin 1-1.5 saatlik yolu goze almayi baya dusunmeye basladim, yeter ki ev ve mahalle eli yuzu duzgun olsun.
-
@eire verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim. ABD de ev almak ozellikle NJ de ev almak ciddi bir yatirim gerektiriyor. Eski evlerin masraflarinin cok olacagini dusunsem de ayagimizi yorganimiza gore uzatarak daha az eskiyi uygun fiyata denk getirmemiz gerekiyor ve elbette cografi durumunu da, okyanusa yakinlik, bahsettiginiz sel riski vs, goz onune almak sart.
Flemington sirin bir kasabadir. 202 numarali highway icinden gecse de Flemington in zamanla gelismesi ve genislemesi nedeniyle bu yol icinde kalmistir. Eski Flemington 202 nin hemen kuzeyindedir. Ufak, sirin icinde bir ana yolu olan kasabadir. Calistigim sirketin ofisi 202 uzerinde. Ancak evler genel olarak orada da pahali. Butcenize uygun bulabilirseniz gercekten yasanabilir cok guzel bir town dir. Home Depot, Shop and Rite, Chick Fil A, Mc Donalds bulunan cok hareketli bir town dir. Bu kadar hareketli olmasinin nedeni PA ya ulasmadan once sondan birinci town olmasidir. 202 highway i takip ederseniz, yarim saat sonra PA in yine cok sirin bir town i olan New Hope a ulasirsiniz. -
Merhabalar Amerika
a ilk defa ev alacaklar icin Bidenin cikardigi onaylanmayi bekleyen bir yasa var diye okudum ilk defa ev alanlara vergiden %20 indirim yapilacakmis gibi. Bu konuda bilgisi olan var midir acaba? -
Veya 15,000 dolarlik bir destek olacakmis gibi ama emin degilim nereden okudugumu hatirlayamadim. Bilen varsa ve destek olursa cok sevinirim.
-
-
First Time Home Buyer ve Hometown Heroes Florida Programlari mevcut, 25000 USD ye kadar kriterleri karsiladiginizda kullanabiliyorsunuz. Ben Boca Raton da emlakciyim (Palm Beach ve Broward County), mortgage loan officer olan arkadaslardan da bilgi alabilirsiniz. Ayrica TACCS Turkish American Chamber of Commerce of the South 'in real estate komitesinde yer aliyorum. hatta 8 haziranda bu konuya iliskin online webinar duzenliyoruz. TACCS facebook ve instagram sayfalarini takip edin lutf.
herhangi bir sorunuz olursa memnuniyetle yanitlarim. -
@damladav sizin için çok sevindim hayırlı uğurlu olsun, şans getirsin insanın kredili biile olsa kendi evi gibisi yok, mutluluklar ve ödemede kolaylıklar dilerim...
-
Ev kredisi almak için gerekli olan minimum gelir limiti nedir?
-
@ogadegerleme Hic kimse bunun icin kesin bir gelir miktari veremez; ancak mortgage kredisi alacaginiz yer, sizin kredi skorunuz ile birlikte debt to income rasyonuza bakacaklar. Kredi skorunuzun en az 620 ve bu rasyonun 43%'in altinda olmasi lazim. Eger kredi skorunuz 750 ve uzerindeyse, bu rasyoyu 50%'e kadar cikartabilirler.
Debt to income rasyosuna ornek vereyim, daha iyi anlamaniz acisindan:
Diyelim ki aylik brut geliriniz $6,000
Mortgage aylik odemesi $1,500
Arac kredi odemesi $400
Kredi kartlarin minimum odemeleri $500Bu durumda, sizin aylik borc (debt) miktariniz $2,400 olacagindan,
debt to income rasyosu: $2,400/$6,000=40% olacaktir. -
Mortgage faizi neye gore belirlenir? Debt to income orani yukseldikce verilen kredinin faizi yukselir mi?
-
@hasbelkader, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
Mortgage faizi neye gore belirlenir? Debt to income orani yukseldikce verilen kredinin faizi yukselir mi?
FED politika faizi ve krediyi veren kurumun risk profiline göre değişir. Şartları sağlamıyorsanız size kredi vermezler. Riskli müşteriye daha yüksek faiz uygulaması olduğunu duymadım.
Biz ev alırken %20 peşinatımız yoktu, ona rağmen %2,5 ile verdiler, ama mortgage insurance yapmamızı istediler. Buna aylık 150 dolar ödüyoruz, ama anapara düştükçe bu prim azalacak.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum